Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2012 17:13:20
vec pokusala
marija_sa ne bi trebalo da je rano ako se vec usudis da uradis test.moras biti dobro pripremljena,jer ako je ,ipak,prerano i pokaze negativno,mozes se jos vise zabrinuti i biti jos nestrpljivija do bete nego sto bi bila ovako bez tog saznanja,a s druge strane ako ti pokaze odmah pozitivan rezultat ,sto ce i biti,mislim da nema vece srece.u svakom slucaju,bilo sta da uradis,zelim ti srecu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2012 18:26:14
zeks
Ivana91 hvala,mada moja je jos dalekooo tek oko 11.10 tako da cu se ja jos nacekati,marija_sa pokusaj mislim da cu i ja tamo 10.dan uraditi necu moci izdrzati ali isto tako imaj na umu da je mozda rano,u slucaju da nebudu dvije crtice i znaj da jos ima nade uz tebe smo i saigurno ces uspjeti.Ja vam se cure moje ubijam od dosade neznam vise sta cu od sebe a kako sam u malom gradu neznam vise kud bi i hodala,i od sve dosade samo jedem heheheh,ima da nabijem kile a i ovako ih imam viska hehehhe!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.9.2012 0:09:10
Anoniman
Drage moje, vec neko vrijeme citam vase poruke i evo da vam se prdruzim... cestitam vam od srca na pozitivnim rezultatima a ostalima puno srece ubuduce. Ja i moj muz smo nesto vise od 2 god. u braku i trebamo sad da pocnemo sa svim tim pripremama za vto. zeljela bi da budemo u kontaktu ovde da bi mogla upitati ako me nesto bude zanimalo... veliki pozdrav za sve vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.9.2012 11:00:13
zeks
Draga anoniman dobro nam dosla,sretno u pripremama,slobodno pitaj zato smo sve ovdje da jedna drugoj dajemo podrsku i razmjenjujemo iskustva!Koji je tvoj problem?Marija_sa gdje si jesi radila test!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.9.2012 14:38:54
8590nd
Problem je u mog muza, kod mene je u redu. Iskreno da vam priznam bojim se pomalo svega, pa i samog postupka... mlada sam, puno se i ne razumijem u to sve pa sam se zato u ukljucila ovde da se sa vama mogu dopisivati... anoniman
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.9.2012 22:40:44
ivana91
8590nd,dobro nam došla na forum.slobodno pitaj sve što te interesuje a mi smo tu da ti pomognemo koliko možemo i da razmjenimo svoja iskustva sa tobom.i meni su cure sa ovog foruma mnogo pomogle,ni ja nisam mnogo toga znala.ali uz njihovu pomoć sam lakše prošla kroz svoj prvi postupak koji je nažalost bio bezuspješan. idemo dalje ,već se pripremam za drugi koji neće biti prije februara jer je sve popunjeno do tada. kada su tebi zakazali vto?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.9.2012 23:30:05
8590nd
hvala vam na podrsci... ja jos nista nisam zakazivala, tek sam bila na razgovoru u mediko s-u, i muz je odradio neke nalaze, sad ja trebam ici raditi svoje, al iskreno pokusavam jos malo o svemu da se raspitam, strah me od svega toga, postupka, neuspjeha, ne daj boze, al evo vec od kad sam citala poruke od svih vas nekako se osjecam drugacije, lakse. pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 1:51:00
zeks
Draga samo naprijed nemas se cega bojati,samo se sjeti zasto se boris,i mene je bilo strah svega al eto sad je to sve iza mene i sad cekam betu!Nadam se najboljem ali i ako ne idemo dalje ugledacu se na nasu Ivanu91!Danas sam onako upala u malu krizu,valda imam previse vremena za rizmisljanje!Kontam da necu uspjeti,kontam zasto i bi ja bila ta sretnica da joj uspije iz prve kad ima puno vise zena koje su se vise od mene napatile pa im nije uspjelo,U jednu ruku mozda mi je i dobro sto ovako mislim necu se puno nadati pa sta bude!Eto cure bas vas udavi al mi nessto doslo,sad ce 8590nd reci aaaa podrske hehheheh!E sad sam se iskukala sad idem spavati
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 10:18:26
ivanai
pozdrav cure moje, ja juce bila na kontroli hvala bogu sve uredu bebice super kaze doktorica sledeci put mozda vidimo i pol jedva cekam. 8590nd dobro nam dosla tu smo da pomognemo jedna drugoj sta god te zanima samo pitaj. zeks razumijem te u potpunosti nazalost bar u mom slucajuje bilo tako sto je beta bila bliza to su krize bile cesce to je jednostavno tako, samo hrabro draga jos koji dan pacemo da se radujemo visokoj beti. ivana91 hrabrice nasa tebi nemam sta napisati sem da ti salji bezbroj poljubaca i ostani nam tako pozitivna kosto i jesi.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 10:50:23
vec pokusala
e cure,vidim neki nam malo padaju,pa zeks dizi glavu gore, POZITIVNE MISLI PRIVLACE POZITIVNE STVARI .ja sam opet orjentisana u drugom smijeru,ako se i pojavi sumlja brzo je odagnam,iako nema nigdje nekih simptoma da sam trudna,bilo je ,tacnije ,malo nekih,ali i to nestaje.negdje sam citala da je i to normalno,prestaju grudi boljeti,a i onako mislim da su me vise boljele od progesterona jer ipak malo je rano. ivana,ti kao iskusna trudnjaca mogla bi nam malo napisati o tome,mada si pisala vec ali rekoh malo da je sve na jednom mjestu...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 11:29:51
ivanai
od simptoma ja nisam osjecala nista jedino sto me bolio stomak kao da cu svakog trenutka dobiti i 10. dan sam imala smedji iscjedak. sto se grudi tice vjeruj mi da mene ni sad nebole niti su me bolile nesto samo sad vidim da rastu . mucnine su krenule tek negdje od sedme nedelje i jos uvjek traju al nisu previse jake i imam ih samo uvece. ja sam imala hiperstimulaciju i doktorica mi je rekla ako krene beta rasti i hiperstimulacija ce isto i vjerovatno cu morati u bolnicu al kod mene se ni to nije desilo beta je srecom rasla a hiperstimulacija se smirila. hehehe vec pokusala nasmija ti mene sa ovim ja ko iskusna trudnica ja jos uvjek nemogu vjerovati da sam stvarno trudna sve mi nekako cudno posle dugih 6 godina cekanja. cure moje sretno i probajte biti pozitivna mada ja znam da to nije nimalo lako na simptome nemojte obracati paznju sve je to od osobe do osobe.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 12:16:43
marija_sa
Prozdrav drage moje, evo 11 dan nakon tranfera lagano tece....Simtome neke propisane i nemam,osim tih grceva koji su se ponovo vratili (jednom dnevno),bradavice su mi bolne na dodir i krsta bole s vremena na vrijeme (mada to moe biti od lezanja) Rasplozenje cista 0.Nekako kao i Zeks, ne mogu da vjerujem da bih mogla biti te srece da mi uspije, tako da placem vec dva dana.Bez konkretnog razloga naravno... Nakon prve IVF smedjkasto mi se javilo 12 dan tako da se prlicno bojim sledecih par dana. Jos uvijek se mislim dali da odradim test ili ne?!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 12:24:36
zeks
Hvala cureke moje danas sam onako bolje duze sam odspavala namjerno da mi dan bude sto kraci hehehh,kad bi mogla prespavala bi cijeli hehhehe!Mene stomak jos uvijek boli,na dodir pogotovo,a grudi su mi ogromne i ne da bole nesmijem pipnuti,hodam bez grudnjaka bas su onako fine okrugle hehehhe!Mada mene grudi bole i pred Marija_sa i vec pokusala vi ste vec prepolovile ja polako trcim za vama!Ivanai poljubac za tebe i tvoje bebice
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 13:38:39
8590nd
hvala drage moje na svim rijecima podrske. izgleda mi da sam najmladja medju vama??? Hoce mi neko samo ukratko reci kako sve to tece, mislim sta sad kad i ja budem uradila te nalaze(sta i kud dalje) i ako nije tajna ima li neko iz Laktasa? I da cestitam svim trudnicama na njihovim
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 14:29:13
zeks
Koje si godiste?Nemoj se sikirati samo polaku ides korak po korak sve ce ti oni govoriti kako sta,jer ni kod jedne od nas nije isto,ja od 28.12 ganjam nesto i evo tek sam sad sve od radila yato polako!jesi predala u fond za odobrenje za vto?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 16:56:16
8590nd
90-o sam godiste. a dobili smo odobrenje za prvu vto. ja trebala ici vaditi svoje nalaze, medjutim nisam jos otisla, pa cu gledati da ih sad u oktobru odradim i odna cu vidjeti sta i kako dalje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 17:58:54
marija_sa
Prvo nemoj da brines o postupku.Kako to ide ukratko:odeš u Medikos,oni ce ti reći koji ti nalazi trebaju i dogovorite se za termin.Slijedi kontracepcija par ciklusa,onda oderdjivanje terapije (injekcije su u pitanju), dugi ili kratki protokol,nakon par ultrazvuka dobija se stop injekcija i nakon 36 sati punkcija pod opštom anestezijom.Zavisno od kvaliteta i broja embrini se vraćaju izmedju 2 i 5 dana. To je ukrtko,ako imas još pitanja slobodno se javi. Jako si mlada za postupak pa ako smijem da pitam za dijagnozu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.9.2012 18:03:50
ivana91
zeks draga moja,moraš pozitivno razmišljati.krize su normalne,i ja sam ih imala.bilo bi glupo kada bi rekla da mi nije bilo teško kada mi nije uspjelo ali isto tako sam bila svjesna da to radim prvi put i da moram biti spremna i na uspjeh i na neuspjeh.čak sam to rekla i u klinici kada sam došla na embriotransfer. samo nemojte sebi dozvoliti da potonete šta god da se desi,nemojte zaboraviti za šta se borite.ja sam drage moje pripremila svoje nalaze za drugi postupak.iznenadilo me da mi je TSH 1,19 a pred prvi postupak sam imala problema i pila tablete koje ne pijem od kada mi nije uspjela vto.vjerovatno sam sada smirenija i opuštenija.ostali nalazi su mi ok osim vaginalnog brisa imam enterococcus i pijem antibiotike pa valjda ću i to srediti. ja sam nešto ubjeđena da će ovaj put biti mnogo bebica.
SREĆNO DRAGE MOJE I TRUDITE SE DA SAMO POZITIVNO RAZMIŠLJATE