|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u stomaku na pocetku trudnoce
7.6.2012 10:37:32   
ljubicica5
Bas me zanima je li neko od vas koristio vaginalne kapsule???

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: Bolovi u stomaku
24.8.2012 23:32:04   
visnjica1
Zdravo, imam bol u dnu lijevog jajnika i evokonstantno me boli neka dva sata, 27 sam sedmica, a boli onako tup bol kao pred menstruaciju kad te boli jajnici, da li je ima ko iste simptome, molim vas odgovorite mi.Hvala

(odgovor članu nejrika)
Neposredna veza do poruke: 577
25.8.2012 1:36:55   
ajla86
visnjice neznam sta ti akze dr nosis li nisko..iams li kontrakcije...
mene je tako bolilo ali nosim nisko i imam kontrakcije od pocetka trudnoce...

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 578
25.8.2012 9:42:38   
ljubicica5

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Zdravo, imam bol u dnu lijevog jajnika i evokonstantno me boli neka dva sata, 27 sam sedmica, a boli onako tup bol kao pred menstruaciju kad te boli jajnici, da li je ima ko iste simptome, molim vas odgovorite mi.Hvala

Meni se to desavalo dva puta, u 16 i cini mi se 30. sedmici, oba puta sam isla na pregled i bilo je sve uredu. Vjerovatno da sam se bila prehladila. Moj savjet ti je, ako ne prestaje bol, obavezno odi doktoru. Ali nemoj se ni sikirati, mozda si se malo nahladila.

Neposredna veza do poruke: 579
25.8.2012 12:05:48   
visnjica1
Ajla nije mi dr rekao da nosim nisko, zapravo imam dr.koji ne prica nista samo me pregleda i to je to, ok ja ne razumijem njegov jezik, ali i kada muz ide samnom on nista ne prica, valjda misli da je tako ok,a sinoc me je prestalo, legla sam i opustilo je se, najgora stvar od svega so ne mogu da spavam nocu zamijenila sam dan i noc, uzass

Neposredna veza do poruke: 580
25.8.2012 12:27:42   
ljubicica5
Onda promijeni doktora ili ga ispituj, on je duzan da ti odgovori na sva pitanja. Bitno da je bol prestao. A to je trudnoca- drugo stanje. Imas more promjena u organizmu.

Neposredna veza do poruke: 581
3.9.2012 20:26:35   
visnjica1
danas cijeli dan me uzasno boli jajnici, 29 sam sedmica, malo me i kicma boli, kada hodam moram se malo saviti jer me bas boli nisam primjetila nikakvu sukrvicu ili nesto, osim smedjek iscjedka kojeg imam cijelu trudnocu , sta li bih to trebalo biti, bebu osjetim povremeno.

Neposredna veza do poruke: 582
3.9.2012 20:35:48   
ajla86
visnjice to sve sto spominjes meni aludira na kontrakcije.....
ja sam ih imala citavu trudnocu....jaki menstrualni bolovi..bol po dnu stomaka i kontas da te jajnici bole onaj osjecaj da ces dobiti menzes svaki momenat...i ledza razvaljuju.....
i sve to kad uzmes u obzir su kontrakcije..od kad imas te bolove...u zadnje vrijeme ili si imala citavu trudnocu...
ja sam iance mahnita trudnica (za sta krivim nase dr...jer su me isprepadali ) i visila sam kod dr....
ako te boli nesto idi kod dr svog..ako nemozes sa njim popricati i zahtjevati detaljno objasnjenje onda promjeni ga...nije jedini da izvlacic rijeci iz njega.....
nadam se da je nesto prolazno.....

Neposredna veza do poruke: 583
3.9.2012 20:39:43   
visnjica1
od danas me bole jajnici, nisam do sad imala taj osjecaj a i prva mi je trudnoca, m pricala bih ja sa svojim dr ali ne znam jezik haha zivim u austriji, tako da nemam komunikaciju sa njim, nisam ja panicar ali me eto strah da ne bih bilo sta nedaj boze bebi

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 584
3.9.2012 21:05:12   
ajla86
da se nisi nahladila???
ako neznas jezik kako cwes mu objasniti sta te i kako boli......
bas zahebano.....

Neposredna veza do poruke: 585
3.9.2012 21:06:47   
visnjica1
ha ha necu mu ni objasniti sreca ima sekretaricu nasa pa mi ona pomogne sto trebam, a moguce i da je samo nahlada, sad cu caj da popijem i bit ce to sve ok

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 586
3.9.2012 21:10:06   
ajla86
ma ja moguce da je nahlada samo...
a ako nastavi boliti onda idi masi i rukama i nogama da mu objsnis sta je....

Neposredna veza do poruke: 587
3.9.2012 21:10:46   
almondray
Draga moja , to nije bezazleno i ja sam 29 sedmica ali me ništa slično ne boli...
U prvoj trudnoći sam imala osjećaj da kad hodam da će mi beba ispasti , znači kao pritisak od težine na donjem stomaku.I dr. mi je rekla da nosim nisko.
A savila sam se od bolova tek na porodu.
Lezi u krevet i ne mrdaj dok ne zakažeš termin kod dr. na pregled.Obavezno povedi prevodioca i objasni šta ti se dešava!!!

Neposredna veza do poruke: 588
3.9.2012 21:16:55   
visnjica1
Ma nije ni mene do sad bolilo, to je tek jutros pocelo, a moguce i da je prehlada jer mi je sinoc bilo hladno po ledzima a mrsko mi bilo ustati da uzmem jos nesto za pokriti se user posted image hah, a u cetvrtak mi je termin akb, a mislima sam da putujem iducu sedmicu za Bih,s busem, pa jestel vi koja putovale u trudnoci

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 589
3.9.2012 21:27:16   
almondray
Onda lezi do četvrtka i ne mrdaj , ali svakako prati dali bolovi imaju neki određen vremenski razmak.Slažem se da ne treba biti paničar ali ne treba ni trpjeti bol jer tako možeš naškoditi svojoj bebi a to sigurno ne želiš.
Što se tiče putovanja i to bi trebala pitati dr. , u zavisnosti od tvog stanja on će ti reći dali smiješ ili ne...ipak je to duži put , a trudnica mora često protezati noge , ići na wc , biti u udobnom položaju itd.
Na povratku sa mora , ja nisam odmarala od Kravica do Sarajeva , znači niti jedna stanka, u Sa sam jedva izašla iz auta , noge nisam u koljenima mogla saviti od otoka (a inače ne otičem , nikad poslije toga)...

Neposredna veza do poruke: 590
3.9.2012 21:31:46   
visnjica1
Almondray koja si sedmica bila, ja sam do sada super podnosili put isla sam prosli mjesec za bih sve super sa autom ali nismo nesto pretezno stajali par puta i to je to, i super sam se osjecala, isli smo za Njemacku jos duziii put sve ok, eh sad idem s busem pa ne znam inace super se osjecam osim danas bolovi u jajnicima, pa pitat cu ipak dr. za putovanje

Neposredna veza do poruke: 591
3.9.2012 21:44:25   
almondray
24-26 , nisam sigurna...
Moraš pitati , realno gledajući u narednim sedmicama porod je moguć , a posljedice su nepredvidive... Ja sam u prvoj tr. ležala i čuvala trudnoću zbog gore već pomenutog pritiska na donji stomak a kad sam ušla u 9 mj. dr. je rekla da mogu dubit na glavi ako želim user posted image

Neposredna veza do poruke: 592
4.9.2012 11:55:27   
sindy
Pozdrav. Trudna sam 22+1 i imam povremene bolove, ali više osjećaj da me bole unutarnji organi, udara u kukove i leđa. Nadam se da je to od širenja maternice. Dr kaže da je sve ok. Zanima me još da li je netko koristio Macmiror vaginalete za ranicu na grliću. Ja je imam, radila PAPA koji je pokazao malu upalu, pa mi ih je dr propisao. Čini mi se da djeluju ok. Ima li tko iskustva. Pozdrav svima.

Neposredna veza do poruke: 593
24.9.2012 18:44:17   
roby
CIAO,posto sam nova i citm u vezi ove teme koja me sad trenutno jako zanima jer ima bolove u stomaku necu reci uzasne ali tupe bolove koji mi nedaju da spavam po noci.Ja sam tek neki dan saznala da sam trudna a pregled mi je tek 01.oct.Zvala sam doktora pa mi je rekao da sacekamo dok ne dodjem jer je najbitnije da ne krvarim i da nemam smedi iscjedak,a stomkl me boli kao da cu dobiti ,u dnu stomaka.Ovo mi je inace 5 trudnoca imam jedno djete od 8 god. i 2 puta sam imala spontani i jednom vanmaternicnu.A sad mi ovi bolovi prave nervozu pa ako neko ima ista desavanja kao i ja da mi kaze sta su vam rekli doktori.

(odgovor članu sindy)
Neposredna veza do poruke: 594
25.9.2012 11:43:29   
grozđe
roby, zelim ti sve najbolje....vjerujem da ce tako i biti user posted image

(odgovor članu roby)
Neposredna veza do poruke: 595
26.9.2012 12:43:58   
roby
Hvala,aBd i ja se duboko nadam

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 596
26.9.2012 14:16:36   
Arminaa
U 23. sam sedmici trudnoce i povremeno imam bolove koje cu pokusati opisati. To je osjecaj najblizi boli kad pregladnite pa vas stomak zaboli user posted image , a pored toga mi se donji dio stomaka jednostavno zgrci i tako drzi nekoliko sekundi. Inace je bol intenzivnija tokom noci.
Zadnju kontrolu sam imala u 20. sedmici i bilo je sve u redu, posteljica se pocela vracati prema gore (do tada je bila jako nisko), a naredna kontrola mi je za 7 dana. Da li da cekam redovnu kontolu ili da idem odmah? Doima li se ovo po vama ozbiljno, moram priznati da se na trenutke uplasim tolikog bola?
Lijep pozdrav

(odgovor članu roby)
Neposredna veza do poruke: 597
26.9.2012 18:28:46   
irisss
Možeš li nazvati svog dr. pa da pitaš? Meni to liči na kontrakcije i ja ih čas imama, čas ne. Tačno znam kad ih imam, baš kako opisuješ. Al ja tad popijem apaurin, kamilicu i mirujem. Samo jednom mi ih dr. vidio na uzv-u i tad mi rekao za apaurin, narednih par pregleda sve o.k. Ako su jaki bolovi, otiđi odmah, ako su kao grčenja, mislim da se ne trebaš bojati, ali svakako pitaj ginekologa.
U istoj smo sedmiciuser posted image
Sretno

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 598
28.9.2012 9:01:40   
malena27 RR
Prenos postova:

IZVORNA PORUKA: EGYPT

pozdrav svima!!
vjerovatno ima neka tema o ovome medjutim nemam bas sad strpljenja trazit po forumu.
u 37/38 sam sedmici trudnoce,sinoc sam bila kod svoje doktorice na pregledu i zakljucak je puno plodove vode a grlić je 1 cm,ostalo sve u najboljem redu.
problem je taj sto me stomak boli vec 2 dana,dokt. kaze da je to samo priprema tijela za porod,medjutim citavo jutro me boli na svakih 5 ili 6 min. i svaki put malo jace.
nekad zaboli samo u dnu stomaka a nekad se bol prosiri preko kukova pa do kicme (krsta).
jel se nekoj od vas ovo mozda dogadjalo i trebam li sta hitno poduzimat?
hvala.

IZVORNA PORUKA: almondray

Ja ti jedino mogu reći (iz ličnog iskustva) da ako nešto sumnjaš uvijek potražiš i drugo mišljenje.
A od sinošnjeg pregleda je prošlo dovoljno dugo da bi to mogle biti prave kontrakcije...

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Po opisu meni liči na kontrakcije.

IZVORNA PORUKA: simba00

Ne paniči. Možda su lažni trudovi, priprema za porod. Ako su redovni, pakuj se i u bolnicu da provjeriš, Ništa te ne košta. I reci im za tu plodovu vodu.

a ne znam ni sama...s obzirom da je prva trudnoca ne bih znala razlikovat...jedino sto je pocelo odjednom i zadrzalo se na tih nekih 5 min...svaki put jace.
nikakvih drugih simptoma nemauser posted image

IZVORNA PORUKA: koka i po

jeli ti se javio kakav iscjedak neobicne boje?

nista jos...osim pojacanog sekreta

IZVORNA PORUKA: koka i po

ako se pojavi roskast iscjedak odmah u bolnicu.

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja bi otišla na pregled, nek ustanove radi li se o konntrakcijama i koliko si otvorena
inače ja nisam imala takvo što pa ne mogu reći dal je to to il nije....

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Lezi, opusti se (ako možeš naravno, i nisi na poslu). Probaj zaspati. Lažne kontrakcije bi tad trebale prestati.

Nema potrebe da bilo šta hitno poduzimaš. Sve i da je porod krenuo, i da su kontrakcije prave imaš vremena za sve. A kad krenu one koje će te zaustaviti u tvojim aktivnostima, natjerati te da ih prodišeš sigurno ćeš znati da je to to. Tuširanje toplom vodom također može napraviti razliku između lažnih i pravih kontrakcija. Topao tuš će te opustiti pa ako su kontrakcije samo za prirpemu prestat će, a ako su produktivne pojačat će se.

Ne brini, sve je OK, ti si u terminu, sve se to dešava polako. Nikakve potrebe nema da trčiš u bolnicu. Može ti se desiti da te prime i onda ti se boravak oduži, a puno ti je lakše kod kuće, u svom okruženju, u svom WC-u user posted image I slobodno se javi ovdje, bukadar je žena da sa tobom navijaju user posted image

IZVORNA PORUKA: MELLI

koliko su jaki bolovi?? Je li razmak tačno svakih 5 minuta, ili varira ? Prave kontrakcije su uglavnom tačne kao sat, dok lažne mogu odstupati u javljanju. Boli li kao menstruacija ili puuuno jače?
Prave kontrakcije na pet minuta, već bi trebale boljeti pravo. Ajd javi se sa još detalja
user posted image user posted image

Najvažnije je NE PANIČIuser posted image

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Meni su prave kontrakcije bile totalno nepravilne, počele na 5 minuta, kad sam došla u bolnicu počele na 3 minute, kad su me primili na 20 minuta...jesam naopaka, ali nisam jedina. Ja bih otišla da me pregledaju. U svakom slučaju je sve to normalno, pogotovo kod prvorotki, tako su bar meni rekli.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 599
28.9.2012 20:08:59   
ajnur
I kod mene su kontrakcije bile nepravilne sad na drugom porodu.Krenu na 15 min pa na 30 min pa na 5 min.Kad sam dosla u bolnicu kaze mi jeste vi sigurni da imate kontrakcije da se niste prehladili user posted image i kad je dr dosao da me pregleda kaze ova zena mora odmah u radjaonu zena se poradja a nista me ne boli i za 20min rodila Bogu hvala.Moj savjet da odete kod dr ja da nisam muza poslusala porodila bi se kuci cekajuci da kontrakcije budu pravilne.Sretno svima user posted image

< Poruku je uredio ajnur -- 28.9.2012 20:11:54 >

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *