|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
19.9.2012 10:03:03   
Anoniman
Leona djece nemamo.

Hanady gluma je čudo. Glumim radi njegovih, glumim radi svojih, glumim radi tog *ebenog komšiluka, glumim radi sebe jer sam nekada bila tako sretna, nasmijana, pozitivna. Sada sam neko koga ni sama ne prepoznajem u ogledalu.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 901
19.9.2012 10:06:27   
mykica
Iskreno, ja ne znam šta čekaš onda? Nemate djece, znači neće ispaštati. Pa šta onda pokušavaš? Nadaš se da će se promijeniti? Sumnjam...Šta će tek biti kad postanete roditelji? Da djeca slušaju kako im otac majku naziva pogrdnim imenima? Ženo, spasi sebe i dovedi svoj život u normalu. Nije jedini na svijetu!

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 902
19.9.2012 10:15:48   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Čuvam brak koji je u očima drugih savršen user posted image

savršeno je u očima drugih da s posla ideš kući, da roditeljima  ideš jednom mjesečno, da živiš od priče mahalske?
ma daj
u startu u braku muškarcu ne dozvoliš da ti dira svetinju, roditelje, vrijeme rezervirano za tebe, i sl

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 903
19.9.2012 10:18:50   
Mjeseceva Pratilja

Šta uraditi... kada suprug:

1. Ženu naziva *urvom (ona radi i nakon posla pravac kuća, nema prijateljice jer njemu ne odgovaraju, svaki korak gdje je - šta je mora njemu javiti jer se on "brine za nju")
2. Svaki put kada ona želi otići roditeljima u posjetu mora tražiti dozvolu (jer je jednom mjesečno otići roditeljima savim dovoljno-bar po njemu)
3. On ide na rekreacije, kafe svaki dan, povremeno izlazi dok ona sjedi kući s njegovim roditeljima
4. Život se vrti oko novca koji mora da se štedi i samo mora da se gradi i ulaže (on joj daje džeparac od njene plaće)
5. Uvijek je bitno šta "mahala" priča
6. Kreće se u istim krugovima kao i bivša vjerenica
7. Nikada nema niti jedan sms u telefonu
8. Na sms-ove supruge ne odgovara
9. Uloga žene je da pere, pegla, kuha, a ostatak dana šuti

Razvod? Razgovor ne pomaže jer se isti svodi na stavku 1...

Sto ti to treba u zivotu? Vaznije je ono sto je u tebi i ono sto se desava iz medu vasa 4 zida nego misljenje mahale.
Zaposlena si, financijski bezbjedna, neovisna aBd. Razguli macku.

Oko 20 godina braka, moj tetak je tetku nazivao kurvo m, prostakuso m, vucaro m. Skoro identicna situacija. Ona je ostala s nji m u braku zbog djece. Nakon 20 godina, stvari su isplivale na povrsinu. Sve ono sto je njoj govorio da jeste, bio je on.
Danas je situacija drugacija..Ali valjalo je to preko leda, zivaca pre mostiti.

Tebi od srca ne zeli m da trpis ovaj pasjaluk.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 904
19.9.2012 10:21:20   
veeseelaa
Sto ti to treba u zivotu? Vaznije je ono sto je u tebi i ono sto se desava iz medu vasa 4 zida nego misljenje mahale.
Zaposlena si, financijski bezbjedna, neovisna aBd. Razguli macku

baš vako
al ne mora se odmah razvesti za Boga, nek počne da živi kako želi i nek vidi kako to ide
muškarci cijene samosvjesne žene, možda ako se anonimna promijeni, promijeniće se i njen mužuser posted image
velika je odluka razvesti, par mjeseci nek proba malo drugačije  sidro uvijek može dići
e sad ovisi koliko se ona loše osjeća? možda je u pitanju samo loš dan user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 905
19.9.2012 10:24:26   
Anoniman
Draga moja Anonimna, bas me rastuzi.
Nego da ja tebe pitam volis li ti sebe? Ako volis(a prirodno mi je da svatko sebe najvise voli pa sve ostalo/e) gledaj da ti bude lijepo u zivotu, da budes sretna, da ne truhnes...To ne zasluzuje niko na svijetu. Sto to sebi radis? Moze moze, ne moze, Boze moj...Nemas za cim zaliti, jasno je iz te tvoje kratke zivotne price. Neka ti Bog pomogne.

Neposredna veza do poruke: 906
19.9.2012 10:25:24   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Zaposlena si, financijski bezbjedna, neovisna aBd. Razguli macku

baš vako
al ne mora se odmah razvesti za Boga, nek počne da živi kako želi i nek vidi kako to ide
muškarci cijene samosvjesne žene, možda ako se anonimna promijeni, promijeniće se i njen mužuser posted image
velika je odluka razvesti, par mjeseci nek proba malo drugačije  sidro uvijek može dići
e sad ovisi koliko se ona loše osjeća? možda je u pitanju samo loš dan user posted image

Sve je moguce, Vesela. Razguli macku moze znaciti razvod ako ne ma vise nista da se ucini, a sa druge strane znaci da covjek malo ojaca, osnazi i to m svojo m snago m, trezvenoscu izide iz ovakve krize.
Anoni mna je pustila i dopustila ove gluposti ali nikad nije kasno da se stvari poprave. Sebi si najvaznija. Svi ostali poslije tebe.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 907
19.9.2012 10:28:30   
veeseelaa
Sebi si najvaznija. Svi ostali poslije tebe.

naravno
slažem se ja s tobom, u potpunosti, ko ne zna sebi ne zna ni drugom
ja vala ne bi mogla ni dan posvetetiti lošem raspoloženju zbog mm-a, jednostavno previše volim sebe
mahalu i co me ne zanimaju, kad je meni dobro vrlo važno šta ostali misle

no nismo svi isto svarili život, nismo isto naučeni, donekle razumijem i drugačije al kad vidiš da ti nije dobro iz dana u dan, pa to je alarm za promjene

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 908
19.9.2012 10:38:31   
Anoniman

Sebi si najvaznija. Svi ostali poslije tebe.

naravno
slažem se ja s tobom, u potpunosti, ko ne zna sebi ne zna ni drugom
ja vala ne bi mogla ni dan posvetetiti lošem raspoloženju zbog mm-a, jednostavno previše volim sebe
mahalu i co me ne zanimaju, kad je meni dobro vrlo važno šta ostali misle

no nismo svi isto svarili život, nismo isto naučeni, donekle razumijem i drugačije al kad vidiš da ti nije dobro iz dana u dan, pa to je alarm za promjene

s boldom se debelo slazem

Neposredna veza do poruke: 909
19.9.2012 10:46:58   
Anoniman
Hvala vam na savjetima i riječima utjehe.
Svaki pokušaj da se trznem i krenem malo uživati u životu završio je neslavno, svađom i pogrdnim riječima.
Nije stvar dana, dugo ovo traje. Bude sve uredu dok se ja pokoravam čim malo dignem glavu krene svađa.
Prije nije toliko izlazio sada ga nema skoro nikako kuci jede i onda ima "obaveza".
Ukoliko spomenem njegove prijatelje tek onda nastaje problem, ko sam ja da njih spominjem znam li ja koliko su oni njemu pomogli u životu, ako mi se ne sviđa neka idem preko vrata svojoj materešini...
Koliko sam samo puta molila da mi ne dira u roditelje ali džaba ti njegovi prijatelji valjda su vrjedniji nego sve ostalo.
Nemamo djece i to je dodatni problem, jer on smatra da sam ja za to kriva. 

Neposredna veza do poruke: 910
19.9.2012 10:49:56   
veeseelaa
ma to su trajno poremećeni odnosi..... ako je to tako, ako nema nade za bolje razvedi se.....
nemoj da ti ivot prodje u suzama, bijesu i histeriji
jebo to, vjerujem da si mladja ena, ivi ivot, mukaraca pun grad, koji e te voljeti i cijeniti

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.9.2012 10:55:14 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 911
19.9.2012 10:54:41   
Anoniman
ma to su trajno poremećeni odnosi..... ako je to tako, ako nema nade za bolje razvedi se.....

Prije sam se nadala djetetu, radovala se toj ideji sada ne jer mislim da bi tek onda stvari krenule naopako.
Koliko god me sad bole ova 4 zida, ova hladnoća, uvrede mislim da bi me tek s djetetom ovo dokrajčilo psihički.
Neznam da li ste ikada bile u takvoj situaciji ali od jedne jako sigurne osobe pune samoposštovanja postala sam toliko jadna, slaba, bespomoćna i to me guši iz dana u dan sve više.
I sad meni smeta što ja vidim da je njemu vrijeme ispunjeno, tom čovjeku ne fali ništa, a ja, ja pucam po šavovima.

Zvuči kao utopija, sada kad čitam ove postove dođe mi da se sama sebi smijem, sve mi izgleda kao da se neko zeza, a ovaj put je itekako stvarno i istinito.

Neposredna veza do poruke: 912
19.9.2012 10:56:55   
veeseelaa
žao  mi je..... najgore je valjda kad ti duh slome, a ti ideš ka tome
vidjala sam žene koje su nekad bile pune života a sada.... podsjećaju me na ne njegovane biljke....
ne dozvoli to sebi, život je pred tobom, nije tvoja sudbina da budeš to što si sad

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 913
19.9.2012 11:05:20   
Anoniman
user posted image  dala sam sve, više nemam šta da dam i opet nisam ono što on hoće
Pisala bih satima da vam sve prepričam. A onda shvatim šta se tu više ima reći!

Neposredna veza do poruke: 914
19.9.2012 11:06:34   
veeseelaa
draga anonimna da nije samo ipak loš dan u pitanju?
jel uvijek zao prema tebi?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 915
19.9.2012 11:07:06   
*pcelica*

Prije sam se nadala djetetu, radovala se toj ideji sada ne jer mislim da bi tek onda stvari krenule naopako.
Koliko god me sad bole ova 4 zida, ova hladnoća, uvrede mislim da bi me tek s djetetom ovo dokrajčilo psihički.
Neznam da li ste ikada bile u takvoj situaciji ali od jedne jako sigurne osobe pune samoposštovanja postala sam toliko jadna, slaba, bespomoćna i to me guši iz dana u dan sve više.
I sad meni smeta što ja vidim da je njemu vrijeme ispunjeno, tom čovjeku ne fali ništa, a ja, ja pucam po šavovima.

Zvuči kao utopija, sada kad čitam ove postove dođe mi da se sama sebi smijem, sve mi izgleda kao da se neko zeza, a ovaj put je itekako stvarno i istinito.

Znam da zvuci grubo i bezobrazno. Mozda ceme neki i osuditi ali reci hvala Bogu pa nemate djece. Zamisli da sve to sto ti prozivljavas i kako se osjecas da isto to mora prozivljavati i tvoje dijete? Kako bi se tad osjecala? Draga moja prema njemu nikakve obaveze nemas, prema njegovim roditeljima jos manje. Zasto da kopnis i samu sebe polahko ubijas, kad te negdje vani ceka sreca i neko ko cete drzati kao malo vode na dlanu. Samo treba izaci iz te tame u koju si upala.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 916
19.9.2012 11:13:50   
Anoniman
Već sam napisala, nije on uvijek takav. Jako je brižan kada se ja pokoravam, kada ne dovodim u pitanje neku njegovu odluku, kada ne spominjem roditelje, kada sjedim kući, kada ga nasmijana dočekam kada se vrati s kafe ili izlaska, kada vidi da sam za vikend umjesto da odmorim digla cijelu kuću naopkao i pripremila ručak i još sam nasmijana od uha do uha... nepamtim kada sam za vikend otišla na kafu s kolegicama, ili u kupovinu sama... radim 5 dana u sedmici i onda vikend provedem u kući dok on ide na kafe svaki Božiji dan bez izuzetka i jesam li ja blesava da pitam kako je moguće da uzastopno 20 dana, svaki dan piješ kafu sa "jaranim" ja sebe nemogu da gledam svaki dan, a kamoli nekog drugog. Više ne razgovaramo jer on sve što ima ispriča jaranima i vjerovatno tamo dobije i savjet, ja kada ga pitam kaže neće da me opterećuje, ja kada pričam o svom poslu kaže da ga to ne zanima, kada spomenem trudnoću kaže nije do mene idi i sebe pregledaj, kada spomenem izlazak umoran je, kada spomenem izlet kaže odkud pare ili ti bi samo hodala... eto neznam je li to zloća ili sam ja razmažena kako kaže moj suprug.

Neposredna veza do poruke: 917
19.9.2012 11:15:14   
veeseelaa
user posted image   meni nije jasno kako neko moze zeljeti da mu zena samo devera po kuci i bude rob, kakav je to odnos i kakva je to ljubav? user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.9.2012 11:16:59 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 918
19.9.2012 11:17:53   
Mya_81 RR
Zasto ljudi ostaju u losim brakovima? Jer je pomisao da se razvedes zaista jedna grozna stvar koja stvarno muci...ali je jos vece mucenje kad te sve to lose pocne izjedati iznutra, a ti kao nasmijana i vesela, glumis...i onda za 10, 15 godina postanes isfrustirana i jadna i jos veci stranac s osobom s kojom zivis...i bude ti jos teze jer vidis koliko godina imas, a tu covjek lako izgubi samopouzdanje da ima vremena za neki novi i bolji početak...

Tesko se pomiriti s cinjenicom da je ono 'da' i ono sto je trebalo trajati zauvijek zapravo zavrsilo i puno prije od očekivanog. Ja mislim da cu to jako tesko prihvatiti, uvijek ce biti neki trag na mom srcu, ali ne bojim se tog osjecaja user posted image To je znak da sam ziva i osjecajna i da sam stvarno voljela user posted image

I svaki dan zahvaljujem na iskustvu, na ogromnom iskustvu, jer sam u ovih 18 mjeseci naucila o sebi puno vise nego ikad! sad znam sta zelim i znam sta ne zelim....i naucila sam puno iz svojih gresaka, a prije svega sam naucila nesto sto sam putem tako lako izgubila jer sam bila 'slijepa', a to je da volim SEBE!!!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 919
19.9.2012 11:18:38   
Skvo RR

Već sam napisala, nije on uvijek takav. Jako je brižan kada se ja pokoravam, kada ne dovodim u pitanje neku njegovu odluku, kada ne spominjem roditelje, kada sjedim kući, kada ga nasmijana dočekam kada se vrati s kafe ili izlaska, kada vidi da sam za vikend umjesto da odmorim digla cijelu kuću naopkao i pripremila ručak i još sam nasmijana od uha do uha... nepamtim kada sam za vikend otišla na kafu s kolegicama, ili u kupovinu sama... radim 5 dana u sedmici i onda vikend provedem u kući dok on ide na kafe svaki Božiji dan bez izuzetka i jesam li ja blesava da pitam kako je moguće da uzastopno 20 dana, svaki dan piješ kafu sa "jaranim" ja sebe nemogu da gledam svaki dan, a kamoli nekog drugog. Više ne razgovaramo jer on sve što ima ispriča jaranima i vjerovatno tamo dobije i savjet, ja kada ga pitam kaže neće da me opterećuje, ja kada pričam o svom poslu kaže da ga to ne zanima, kada spomenem trudnoću kaže nije do mene idi i sebe pregledaj, kada spomenem izlazak umoran je, kada spomenem izlet kaže odkud pare ili ti bi samo hodala... eto neznam je li to zloća ili sam ja razmažena kako kaže moj suprug.

Iskreno ne vidim ni jedan razlog da ostanes sa njim..ama bas ni jedan...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 920
19.9.2012 11:18:49   
veeseelaa
nekom je valjda teško donijeti tako veliku odluku....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 921
19.9.2012 11:19:45   
veeseelaa
Iskreno ne vidim ni jedan razlog da ostanes sa njim..ama bas ni jedan...

možda je izvanredan ljubavnik , e to je onda zaHebano

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.9.2012 11:20:03 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 922
19.9.2012 11:20:30   
Skvo RR

Iskreno ne vidim ni jedan razlog da ostanes sa njim..ama bas ni jedan...

možda je izvanredan ljubavnik

da je vala zlatan...bar "onih stvari" ima koliko hoces....user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 923
19.9.2012 11:21:55   
lost

user posted image  dala sam sve, više nemam šta da dam i opet nisam ono što on hoće
Pisala bih satima da vam sve prepričam. A onda shvatim šta se tu više ima reći!

Draga Anonimna moraš to jednostavno presjeći i nastaviti dalje. To i jeste najteži korak ali usudi se. Po tvojoj priči ja ne vidim više ništa lijepo u vašem braku. Oslobodi se tog terora, grča, straha i kreni dalje. Naravno isplaniraj prvo gdje ćeš i šta ćeš. Ja bih npr. ipak našla sebi negdje da sama živim nekako ne bih išla roditeljima, ali to sam ja. Evo ti jedna pjesma da te malo ohrabriuser posted image

http://youtu.be/em328ua_Lo8

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 924
19.9.2012 11:22:31   
veeseelaa
ne slažem se, dobrih ljubavnika nema koliko hoćeš
znaš i sama da neki muškarci kao i žene dozvoljavaju da ih muževe tlače a sve zbog dobrog seksa
Seks je čudo , dobar seks

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.9.2012 11:23:03 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Komarci
kaktuscic

Sta vam se pokazalo najbolje u borbi protiv komaraca? Mislim na ove mazalice po nama :)

molim odgovor (91%)

molim odgovor (9%)

Broj svih glasova: 33

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *