|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
29.1.2012 22:16:39   
Mirkica
HAnady Hanabanana treba nam odgovor na zeze pitanje 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 876
29.1.2012 22:18:14   
hanabanana
Formalno-pravno, ne bi smjela napustiti ni ona mjesto prebivališta dok je brakorazvodna parnica u toku.
Ako je suživot nemoguć, da sam na njenom mjestu, otišla bih u sigurnu kuću.
To u HR fercera prilično dobro.

Da uzme dijete i ode na svoju ruku iz Hr, ne bih savjetovala.
To se može tretirati i kao otmica.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 877
29.1.2012 22:24:23   
zeze
Hvala na odgovoru. user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 878
30.1.2012 9:28:07   
Mirkica
hanabanana ona bi htjela naravno kuci svojima jer nema razloga po tim kucama da ide , ali izgleda da je to tesko . user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 879
30.1.2012 9:35:04   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

hanabanana ona bi htjela naravno kuci svojima jer nema razloga po tim kucama da ide , ali izgleda da je to tesko . user posted image user posted image user posted image

Ona ima djete državljanina HR kako skontah...
mislim da ipak treba biti pažljivija sa ventulanim dolaksom iz zemlje sa djetetom...
razvod nije završen, po svim rpilikama nije sporazumni...o djetetu će s edolučiti...dok sve ne bude gotovo ne treba napuštati prebivalište.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 880
20.2.2012 0:33:25   
očajna mama
Upravo sam zavrsila svađu u kojoj sam očigledno ja gubitnik jer on spava snom pravednika.Čitam ove postove i razmisljam o konačnoj slobodi koja bi uskoro mogla doći znate onaj osjećaj kada bi mogli ostaviti sve jer vam je pun kufer maltretiranja i ponižavanja koje traje 9 godina za kojih nikada nisam imala hrabrosti da kazem dosta jer ja sam nitko i nista a on je sve, pametan sposoban inteligentan itd.Veceras sam odlučila da je kraj..jer počela sam se dovoditi u situaciju kada želim da jednostavno nestane sa lica zemlje čak sam ga i izazivala da me lupi ali ne jer je jako inteligentan on udara riječima jer svaki fizički kontakt bi mogao naštetiti njegovoj reputaciji jer ipak je on službeno lice a ja, ja sam samo MAMA koja nije vrijedna ničega.Ne znam zasto vam uopste ovo pisem vjerovatno da olaksam sebi ovu noć..meni najtežu :(

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 881
20.2.2012 0:37:35   
Hanady RR
bjesna si osjeti se u postu...
ako ti je teško...proće dok se smiriš malo...
a oduke nikada ne donosi u afektu i riječi koje se u afektu kažu nisu mjerilo stanja ni tebi ni njemu...

što više pomišljaš da odeš to ti s eviše plače i nalaziraš i rješeno odavno...
samo polako....

Mislim da si tužna i ljuta u isto vrijemeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu očajna mama)
Neposredna veza do poruke: 882
20.2.2012 0:41:35   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: očajna mama

Upravo sam zavrsila svađu u kojoj sam očigledno ja gubitnik jer on spava snom pravednika.Čitam ove postove i razmisljam o konačnoj slobodi koja bi uskoro mogla doći znate onaj osjećaj kada bi mogli ostaviti sve jer vam je pun kufer maltretiranja i ponižavanja koje traje 9 godina za kojih nikada nisam imala hrabrosti da kazem dosta jer ja sam nitko i nista a on je sve, pametan sposoban inteligentan itd.Veceras sam odlučila da je kraj..jer počela sam se dovoditi u situaciju kada želim da jednostavno nestane sa lica zemlje čak sam ga i izazivala da me lupi ali ne jer je jako inteligentan on udara riječima jer svaki fizički kontakt bi mogao naštetiti njegovoj reputaciji jer ipak je on službeno lice a ja, ja sam samo MAMA koja nije vrijedna ničega.Ne znam zasto vam uopste ovo pisem vjerovatno da olaksam sebi ovu noć..meni najtežu :(

draga smiri se.... misli na sebe, čemu izazivanje d ate udari? čemu sve to? ako ne možete naći zajendički jezik lijei razvod
Bolje je s nekim završiti odmah nego da mu godine zalud prolaze
ja se rukovodim onim ako nešto mora biti nek bude ranije dok je čovjek mlad  i dok se može nastaviti dalje, ima se snage i sve je lakše dok si mladji.... nisam za bilo kakvo "trpljenje" u braku za rad bit ničega pa ni djece

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 883
20.2.2012 1:29:33   
lely

IZVORNA PORUKA: očajna mama

Znaš kako kažu Jutro je pametnije od noći! Pokušaj se smiriti i zaspati,a sutra sve posloži,razmisli i donosi odluke...Želim ti brzo rješenje problema

Neposredna veza do poruke: 884
20.2.2012 9:07:54   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

bjesna si osjeti se u postu...
ako ti je teško...proće dok se smiriš malo...
a oduke nikada ne donosi u afektu i riječi koje se u afektu kažu nisu mjerilo stanja ni tebi ni njemu...

što više pomišljaš da odeš to ti s eviše plače i nalaziraš i rješeno odavno...
samo polako....

Mislim da si tužna i ljuta u isto vrijemeuser posted image

ocajna mama ja ti kayem isto kao Hanady , ja mislim da bi milion gresaka do sada napravila da sam u afektu odlucivala . TI izgleda muza vise ne zelis cim trazis da te udari ,znaci pokusavas da ga navedes na to da pogrijesi da bi ti imala razlog da odes , izvini ja to tako svati .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 885
19.9.2012 9:41:58   
Anoniman
Šta uraditi... kada suprug:

1. Ženu naziva *urvom (ona radi i nakon posla pravac kuća, nema prijateljice jer njemu ne odgovaraju, svaki korak gdje je - šta je mora njemu javiti jer se on "brine za nju")
2. Svaki put kada ona želi otići roditeljima u posjetu mora tražiti dozvolu (jer je jednom mjesečno otići roditeljima savim dovoljno-bar po njemu)
3. On ide na rekreacije, kafe svaki dan, povremeno izlazi dok ona sjedi kući s njegovim roditeljima
4. Život se vrti oko novca koji mora da se štedi i samo mora da se gradi i ulaže (on joj daje džeparac od njene plaće)
5. Uvijek je bitno šta "mahala" priča
6. Kreće se u istim krugovima kao i bivša vjerenica
7. Nikada nema niti jedan sms u telefonu
8. Na sms-ove supruge ne odgovara
9. Uloga žene je da pere, pegla, kuha, a ostatak dana šuti

Razvod? Razgovor ne pomaže jer se isti svodi na stavku 1...

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 886
19.9.2012 9:48:28   
veeseelaa
ja ne kužim što ti to sve radiš, mislim što uopće postupaš kako on želi?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 887
19.9.2012 9:49:59   
Anoniman
Čuvam brak koji je u očima drugih savršen user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 888
19.9.2012 9:50:42   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Anoniman

a sta ti imas od toga?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 889
19.9.2012 9:52:33   
Hanady RR

Šta uraditi... kada suprug:

1. Ženu naziva *urvom (ona radi i nakon posla pravac kuća, nema prijateljice jer njemu ne odgovaraju, svaki korak gdje je - šta je mora njemu javiti jer se on "brine za nju")
2. Svaki put kada ona želi otići roditeljima u posjetu mora tražiti dozvolu (jer je jednom mjesečno otići roditeljima savim dovoljno-bar po njemu)
3. On ide na rekreacije, kafe svaki dan, povremeno izlazi dok ona sjedi kući s njegovim roditeljima
4. Život se vrti oko novca koji mora da se štedi i samo mora da se gradi i ulaže (on joj daje džeparac od njene plaće)
5. Uvijek je bitno šta "mahala" priča
6. Kreće se u istim krugovima kao i bivša vjerenica
7. Nikada nema niti jedan sms u telefonu
8. Na sms-ove supruge ne odgovara
9. Uloga žene je da pere, pegla, kuha, a ostatak dana šuti

Razvod? Razgovor ne pomaže jer se isti svodi na stavku 1...

sad ništa ne raditi...jer sve si trebala uraditi prije....

ne shavatam kako sebi dozvoli i muško i žensko u ejdnoj zajednici pratnera ove vrste kao što je tvoj...
zar zabavljanje i veza vama nisu ništa pokazali...određene stavove tog lika...

ja se za ovakvoga ne bih udala...to garantiram 100%...
neku do ovih 9 stavki sigurno bih mu poznala i prije nego se udam makar ovu 9-tu...i znala bih nije on za braka sa mnom....

a sad šta uraditi što prije nisi...
najbolje sama znaš...
gdje ti je granica , ostale stavke koje nisi napisala...
odluči...al pazi ispeci pa reci...jer ne porepoznati nulu od čovjeka i udati se za njega...izvini na iskrenosti al ima i tvoje krivice...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 890
19.9.2012 9:54:13   
Anoniman
Suze... usamljenost... nerazumijevanje... i tragove nečega što je nekada bila ljubav...
Znam da vam smeta ovo "anoniman" ali nemam snage pokazati nick...
Osjećam da propadam iznutra iz dana u dan, pa je bar ovako lakše s nekim bol podijeliti.

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 891
19.9.2012 9:54:40   
Hanady RR

dobro...neko se sa nama zeza...

Molim te...smao ćoav insan nebi vidio zatvorenu ženu bez sjaja u oku...
a ako sjajiš , zadovoljna si, ako si zadovoljna...taman ti je nako kako voliš....

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 892
19.9.2012 9:54:56   
leona81
nevjerovatno je kakvi ljudi sve postoje. mislim da si sama sebi dala odgovor...bjezi glavom bez obzira...

ja sam imala zarucnika koji je bio divan dok smo se zabavljali - veza na daljinu...sve dok se nije zakazao datum svadbe i dok se nije pocelo razgovarati o mom preseljenju i zivotu tamo - valjda je mislio da je to to i da se ne mora vise truditi toliko - srecom, pokazao je svoje pravo lice...nikad me nije vrijedjao niti radio stvari kakve tvoj suprug radi ali je bio bolesno ljubomoran, kada sam ja pocela uciti jezik drzave u kojoj on zivi te razmisljati o poslu tamo - on je govorio kako ne treba da zurim, naci cu posao, ali prvo porodica i sl...kada sam vidjela kako se njegov otac ponasa prema njegovoj majci(nedavno su se razveli), i kako on ocekuje da ja sjedim kuci, odgajam djecu i docekujem njega - da nemam zivot dok ga on ima, da stagniram dok on napreduje...odmah sam raskinula zaruke i zahvalila se dragom Bogu sto mi je u tom trenutku dopustio da progledam - bez obzira na ludu zaljubljenost...

kakav god da je, cak i da je najbolji na svijetu, i da imamo 100 djece...jednom bi me nazvao tim pogrdnim imenom, i za mene iste sekunde umro...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 893
19.9.2012 9:55:33   
mykica
To nije brak nego mučenje. Pa bolje ti je kod roditelja se vratiti i s njima sjediti i njima pomagati i ugađati nego tvom "mužu". Roditelji su bar to zaslužili, a on nije vrijedan ni komentara.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 894
19.9.2012 9:55:47   
Hanady RR

Suze... usamljenost... nerazumijevanje... i tragove nečega što je nekada bila ljubav...
Osjećam da propadam iznutra iz dana u dan, pa je bar ovako lakše s nekim bol podijeliti.

i sad na ovo da te pitam :
Kako neko sa vana vidi savršen brak...
kad na tebi ovo s evidi sve da se keziš 24 sata....
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 895
19.9.2012 9:56:14   
leona81

nemate djece?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 896
19.9.2012 9:59:21   
Anoniman
jer ne porepoznati nulu od čovjeka i udati se za njega...izvini na iskrenosti al ima i tvoje krivice...user posted image

Za šta se izvinjavaš? Ovoga sam ja itekako svjesna. Sve i jeste moja krivica što sam pustila da ovo ode ovako daleko.
Nije on predstavljao stvari ovako. To je bio jedan od onih melema za na ranu. Žena je svetinja, žena se treba poštovati, žena, žena, žena.................. pa žena ostade sama u krevetu da leži dva dana nakon operacije dok on ode s društvom na kafu (stavio čašu vode i telefon pored kreveta i kaže zovi ako ti nešto bude trebalo).

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 897
19.9.2012 9:59:54   
Lady26
user posted image
Sta je ovo, svaki dan nove "situacije" user posted image
Ja bih izasla iz tog braka, uvenut ces pored takvog covjeka...
Imate li djece?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 898
19.9.2012 9:59:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mykica

To nije brak nego mučenje. Pa bolje ti je kod roditelja se vratiti i s njima sjediti i njima pomagati i ugađati nego tvom "mužu". Roditelji su bar to zaslužili, a on nije vrijedan ni komentara.

nem potrebe ići roditeljima...ima svoju plaću...finansijski neovisna odrasla osoba koju neko teroriše...ja ne bih djeci svojoj priuštila da to čuju i vide i sebe kao ''paćenicu''...nikada...
sve da je on jedini muškarac na svijetu a ja žena i da ljdusku vrstu stvoriti moramouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 899
19.9.2012 10:02:23   
Hanady RR

jer ne porepoznati nulu od čovjeka i udati se za njega...izvini na iskrenosti al ima i tvoje krivice...user posted image

Za šta se izvinjavaš? Ovoga sam ja itekako svjesna. Sve i jeste moja krivica što sam pustila da ovo ode ovako daleko.
Nije on predstavljao stvari ovako. To je bio jedan od onih melema za na ranu. Žena je svetinja, žena se treba poštovati, žena, žena, žena.................. pa žena ostade sama u krevetu da leži dva dana nakon operacije dok on ode s društvom na kafu (stavio čašu vode i telefon pored kreveta i kaže zovi ako ti nešto bude trebalo).

user posted image

meni je žao...
al drago mi je što si finansijski neovisna i imaš izbor...ljubavi tu nema i sama kažeš i sa tvoje strane ostali su tragovi iste...
od stare slave s ene živi....

tako da...na temi razvod braka pišeše post...ako želiš to čuri...da na pravoj si temi s moje tačke gledišta

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ginić

DAl je vaš ginekolog žena ili muškarac?

žena (46%)

muškarac (41%)

mješavina,hahaha (13%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *