Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2012 23:05:39
ivana91
cure izvinite što sam vas zbunila sa UTROGESTANOM ali morala sam to da podijelim sa vama.taj bračni par su moji dobri prijatelji i prvo što su mi rekli je za te tablete da ih kupujem u Srbiji.razlike ima u pakovanju.e sada možda je i različit uvoznik.na ovoj kutiji iz Srbije piše da je uvoznik "SODIMED"d.o.o. Šabac a proizvođač Besins Manufacturing Belgium,kao što sam rekla imaju slova za slijepe a na tabli od tableta piše sve crnim slovima. možda to nema nikakve veze,možda su dobre i jedne i druge ali je moje da podijelim sa vama ono što sam čula.
somaja i ja mislim da trebaš da ih koristiš vaginalno,samo u slučaju krvarenja one se piju.nazovi svog doktora i pitaj,to ti je najbolje.pozz...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 12:02:00
somaja
Nema druge nego da sutra na kontroli pitam za te tablete a i pitacu da li smijem vaginalno da pocnem da uzimam,,Nemogu da docekam sutrasnji dan,nadam se da ce sve da prodje ok...Drzim fige Zeks,bice to sve ok...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 14:24:07
zeks
Ja sad iz BL dosla,endometrium 6,9mm,desni jajnik 13,5-12,5-11,5 i 3x9mm a lijevi 2x12,5-9,5 i 9mm ukinuli su mi dekapeptil a nastavljam sa menopurom i gonalom i u srijedu uzv opet,cure sta mislite?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 15:43:16
ivanai
marija-sa to je super rezultat jesu ti rekli da smijes piti tablete protiv bolova imala si dosta jc zato su bolovi i malo jaci i kod mene je tako bilo i drugi dan sam imala bolove doduse ne previse jake ja sam pila onaj kafetin menstrual sto pijem kad dobijem. posto imas pco kao i ja a i dosta jc pi puno tecnosti da nebi doslo do hiperstimulacije ja sam se bukvalno nalijevala vodom. zeks po mojoj procjeni do srijede ce oni narasti taman za stop inekciju jedi ananas zbog endometrijuma dase jos malo zadeblja. sretno cure
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 18:51:28
ivana91
zeks nemoj da brineš,narašće oni do srijede,samo razmišljaj pozitivno. marija_sa,to je odličan rezultat.što se tiče bolova,normalno je da ih imaš.samo kao što ti je rekla ivanai pij dosta tečnosti.sutra će to već biti bolje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 19:09:02
Buba87
Cao cure,zanima me ,da li ijedna od vas zna sta bi se moglo dogoditi ako inseminacija uspije i zena ostane tudna ali u medjuvremenu dobije hlamidiju,da li je to rizicno da trudnocu i za sam postupak inseminacije
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 21:11:32
smarija
Buba klamidija moze dovesti do spontanog pobacaja bez obzira na koji nacin je doslo do trudnoce,ali koliko znam u slucaju prisutnosti bilo kakve bakterije postupak IUI i IVF se ne radi dok nalaz ne bude sterilan,bar je tako kod mene bilo a prosla sam oboje
< Poruku je uredio smarija -- 17.9.2012 21:14:02 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2012 23:02:54
Buba87
bas mi je zao smaria,ali bice bolje,ja uvijek sebi to kazem ,ja nisam pitala dr.koliko treba da prodje vremena od jedne do druge inseminacije.Koliko si ti platila to,nisam ja nju pitala jos bezveze mi nekako a voljela bi da znam.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 9:15:45
Bebironcic
Ženice želim vam sve najbolje. Ja sam počela davadim nalaze, prvo hormone, međutim prolaktin mi je povišen, a do sada nikad nije bio, pa sam ga jutros ponovo uradila, nadam se da će biti ok. A ostali su super. E ako on bude dobar,radim odmah briseve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 12:15:05
somaja
Buba87,,u svakom slucaju prohodnost moras da uradis,drzim fige da sve bude ok..Ja sam isto pauzu izmedju inseminacija pravila od mjesec dana... poslije samog postupka 250dm na ruke ali i do samog postupka dok dodje treba jos toliko otprilike(ampule,pracenje folikula,ultrazvuk,muzev spermogram i naravno moj put posto nisam iz B.L. Mene je sve otprilike izlazilo izmedju 500-600dm...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 15:56:42
Buba87
Hvala cure,ma na kraju nije mi bitna cijena,ali cisto me zanimalo,nekako mi bezveze pitati njih.Meni je hlamidija sad uredna kao i ostali brisevi ali cu jos jednom da prekontrolise sve zbog prohodnosti i na kraju krajeva inseminacije.Jer sad kad sam lijecila hlamidiju,nisam imala odnose sa muzem,a sad cu imati pa cu ici prekontrolisati jos jednom da budem sigurna da je ni mm vise nema.A zatim inseminacijaaaa ,nadam se da ce uspjeti
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 16:04:49
smarija
Buba87 ivanai ti je odgovorila koliko kosta i razmak izmedju IUI ali u koliko primas blagu stimulaciju kosta vise,ja sam primala i izlazilo me je do 1000KM sva cetiri puta .Prvo odradi HSG ja sam radila nakon prve IUI,jer ako su ti zapuseni jajovodi dzaba radis i trosis pare tesko da moze doci do trudnoce
< Poruku je uredio smarija -- 18.9.2012 16:08:23 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 21:19:50
Buba87
smarija-ja sledeci mjesec radim hsg,znam da inseminacija ne ide prije toga, mija75-nisam radila laparoskopiju,doktorica mi to nije spominjala,prvo planira da mi uradi hsg,da bi vidjela jesu li zacepljeni jajovodi,a ako jesu pretpostavljam da ce i trebati laparoskopija mionab-ja koliko znam nijedan doktor nece da radi inseminaciju bez prethodno uradjenog hsg-a,sta ako su ti zapuseni jajovodi,onda nemas ni sanse da ostanes trudna pomocu inseminacije
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 22:02:42
smarija
Po nekoj logici prvo bi trebalo da se radi hsg ali te isto tako ne moze niko ni natjerati,to je tvoj izbor i kao sto sam vec pisala u koliko su zacepljeni jajovodi nema nista od postupka samo se uzalud covjek nervira i trosi novac.E sad posto sam ja jedna velika kukavica jedva sam skupila hrabrost i otisla na taj famozni hsg koji uopste nije bio bolan ni strasan pregled (bar kod mene je tako bilo)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2012 22:05:07
mija75
A ,vidis meni je receno obratno,sto mi je cak i logicnije jer na laparoskopiji ti vide sta treba da radis. Ja imam prijateljicu koja je prvo radila prohodnost jajovoda i namucila se to je strasno,pa onda laparoskopiju koju smo zajedno radile i kod jedne i druge je isti slucaj,zadebljani kanali nema od njih nista... jedina mogucnost je vto. To smo i uradile,ona jednom ja dva puta nije nam uspjelo,ali se ne predajemo i idemo dalje. Nemoj da te sad zbunim ti radi kako ti je rekla doktorica,posto ocigledno sve nemisle isto....