|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.9.2012 21:36:52   
ivana91
Bebironcic,dobro nam došla.Slažem se sa tobom da ovo treba biti pozitivan forum.Neki su pokušali da poljuljaju tu pozitivnost ali nije im uspjelouser posted image
Rekla si da vadiš nalaze,da se pripremaš za vto.Jesi li bila u Medico s,jesi li dobila njihovu preporuku za vto?To ti treba da bi predala papire u fond.
Sve što te interesuje možeš da pitaš,mi smo tu da ti pomognemo ako ti treba neki savjet.I mene su žene sa foruma uputile šta trebam da radim da bi dobila rješenje od fonda kao i za mnoge druge stvari.Ja sam radila jednu vto i nije uspjela.Ali idemo dalje,već sam predala papire i za drugu.

(odgovor članu Bebironcic)
Neposredna veza do poruke: 1876
14.9.2012 0:18:26   
Jelena86
Somaja, čestitam, divna vijest...joj, sva sam se najezila od dragosti i šoka :)

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1877
14.9.2012 0:35:14   
Mia
IZVORNA PORUKA: somaja

Drage moje ja sam u soku jos,,,nedavno sam napisala da trebam na prvu vantjelesnu u novembru ...I naravno oocekujem ja svojuuser posted image a ona nikako,pa krenem da redam kako me sad bas krenula zezati kad trebam poceti sa mikroginonom..i odem prije dva dana uzmem test kad ono pozitivno,,,odem opet uzmem jos dva opet isto...pocela se znojiti,tresti,,ne vjerujem nista..Juce odem dr.kaze kad ono 6-ta sedm.user posted image E onda sam se izgubila,uhvatila da placem,,jos nisam svjesna svega,ni ja ni muz,,,ipak 1o god.u braku je jako puno i da bi se sad bez ikakvih terapija jednostavno se desilo,,mora da sam pustila mozak "na pasu" u pravo vrijemeuser posted image ..Ma nema veceg od NJEGA,sve dodje u svoje vrijeme a ON je odlucio da je moje sad...Tako cure moje,zeljela sam da ovo sa vama podijelim,da stvarno vjerujete da ce isto tako vase vrijeme doci,,samo neko "malo" vise neko manje ceka....Sretno svima...

Prije svega, najiskrenije cestitke na "iznenadnoj" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Od sveg srca ti zelim urednu trudnocu, lagan porod i prekrasnu, zdravu i veselu user posted image I tacno je to sto kazes da je samo ON mogao podariti ovakvo cudo user posted image user posted image
Drage moje, moramo vjerovati u Boga i shvatiti da je svakome dato ono sto je najbolje za njega! Sretno ostalim curicama koje su u postupku ili se spremaju za njega user posted image A veeeeliki user posted image ivanama (ivana 1979 i ivanai, ako se jos dobro sjecam kojima je uspjela VTO. I kad sam vec dosla ovdje user posted image , da vas i pitam kako ste? Kako teku trudnicki dani? Znate li pol bebica? Puno vas pozdravljam i zelim vam svako dobro!

(odgovor članu somaja)
Neposredna veza do poruke: 1878
14.9.2012 9:38:46   
vec pokusala

IZVORNA PORUKA: ivana91

Bebironcic,dobro nam došla.Slažem se sa tobom da ovo treba biti pozitivan forum.Neki su pokušali da poljuljaju tu pozitivnost ali nije im uspjelouser posted image

potpisujem!!!

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1879
14.9.2012 10:47:15   
ivanai
pozdrav mia, ja sam dobro jedino sto moram da mirujem zbog hematoma cekam sledecu kontrolu i nadam se dace sve biti ok. kako si ti dokle si stigla sa vto. pusa

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 1880
14.9.2012 11:08:50   
Mia
ivanai drago mi je da si dobro user posted image A za taj hematom nemoj se sekirati ... puno je zenica to imalo i sve je hvala Bogu na kraju ispalo dobro ... ti hematomi su cesta pojava, ali ja vjerujem da ce se tvoja mrvica izboriti sa njim user posted image I kod mene je postupka pri kraju ... sutra stoperica, pa u nedjelju aBd punkcija .... nadam se da ce sve biti dobro. Puno te pozdravljam i sretno na sljedecoj kontroli user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 1881
14.9.2012 12:40:56   
ivana1979
cao Ivane moje,evo i mene...20 dana sam lezala u bolnici i sada sam ok.Jedna beba je ostala i napreduje,nemam mucnina sada imala sam ih par puta a bolova nikako.Nisam vam se pre javila jer sam mirovala a i kada sam pre par dana otvorila forum zgadili su mi se komentari...Samo rijeci pohvale imam za osoblje Mediko S i za moju BOGINJU dr.Sanju.Koliki je njen uspjeh to znamo mi sve koje smo uspjele,pogotovu one kao ja iz prvog pokusaja!!!A ako Bog da i one koje nisu da uspiju sad!!!svim djevojkama zelim srecu i uspjeh,mislite pozitivno kao i moja Ivana91...UZ VAS SAM DO KRAJA!!!user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1882
14.9.2012 14:59:16   
ivanai
ivana1979 bas mi je drago sto si se javila i sto ste ti i bebica dobro veliki user posted image za vas. sto se tice dr sanje jacu joj biti zahvalna citav zivot i njoj i dr brankici i svima iz medikosa. mene su otpustili iz bolnice bez ultrazvuka i bez puno objasnjenja odmah sam otisla u medikos gdje me je primila divna dr brankica samnom porazgovarala pregledala me sve mi lijepo objasnila. kad sam dosla u medikos svi su mi prisli posto sam prije javila da sam u bolnici i sestre i biologica milica i dr sanja svi su me pitali kako sam i zbilja su svi divni od mene samo rijeci hvale za sve njih. posle bolnice kod njih sam se osjetila ko covjek osjetila sam da je nekom ipak stalo.

(odgovor članu ivana1979)
Neposredna veza do poruke: 1883
14.9.2012 15:03:25   
ivanai
i da jos da dodam oni sto misle da lazemo neka mislesta hoce mi najbolje znamo kroz sta smo prosle od pocetka postupka i cak smo se upoznale dok smo se budile u onoj sobi posle anestezije. javi nam se cesto bas se obadujem svaki put kad procitam da si dobro.

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 1884
14.9.2012 16:00:56   
somaja
Hvala svima na cestitkama,,jos nismo svjesni svega,prve dvije noci nisam mogla da spavam od razmisljanja...Osim laganih probadanja i osjecaja kao da cu dobiti drugih promjena nemam.U utorak aBd.idemo na ultrazvuk da cujemo otkucaje user posted image ajjj sva sam se vec najezila a mogu mislit kad odem pa kad cujemo,bice user posted image .... ZEKS imam pcos i moja ovulacija nije bas nesto,nakon inseminacija i slabih reagovanja na terapiju a i zbog godina(34god) predlozena mi je vantjelesna...Iako sam radila laparaskopiju i receno mi da je sa mnom sve ok a i sa muzem ipak do trudnoce za ovih godina nikad nije doslo zato jos ne mogu da shvatim da sam ja prirodnim putem ostala trudna. Eto moje djevojke,pred sobom imate "slucaj"da je stvarno sve moguce zato pozitivno samo,,svima koje su u postupku sretno a trudnicama zdravu trudnocu i cuvajte se..pusa za sve

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 1885
15.9.2012 8:47:42   
ivana91
ivana1979,napokon da nam se javiš baš sam se bila zabrinula za tebe.drago mi je što si dobro kao i tvoja bebica.šaljem vam mnogo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivana1979)
Neposredna veza do poruke: 1886
15.9.2012 17:31:53   
zeks
Danas sam bila opet na uzv najveci folikul je 11mm,nesto sam se razocarala,nesto mi to sporo kod mene,cure kako ste vi prosle

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1887
15.9.2012 17:58:54   
vec pokusala
zeks,nemoj gubiti nadu,jer da je nema vise vjerovatno bi prekinuli terapiju,to je moje misljenje.ti sto mozes sama uciniti je to da puno setas,ja sam i prosli put i sada jela puno ananasa,vidno je poboljsao endometrijum,mozda ima uticaj i na folikule,a sada pijem i PUNO pivauser posted image ,inace nisam neki pivopija,vise sam za vino.koliko imas folikula?meni su jednom sa ,prosjek ,11 mm narasli na oko 15mm za 2,5 dana,jos tada nisam bila na ovim terapijama sa ananasom i pivom.sve je individualno,pa i brzina kojom rastu folikuli.

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1888
15.9.2012 18:11:07   
zeks
ma ima ih puno al eto najveci je 11mm,dala mi je jos dvije nekcije i gonala uz menopur veceras i sutra vece,pa ce mo u ponedeljak da vidimo nadam se da ce porasti a koliki trebaju da budu?

Neposredna veza do poruke: 1889
15.9.2012 18:17:08   
Jelena86
Zeks, nemoj da se brineš, meni je 7.dc folikuli bili 12 mm, 9. dc 19 mm, sve uz pomoć menopura. tu noć sam odmah primila štopericu i 11 dc bila mi je aspiracija. folikuli mogu strašno brzo narasti od tih injekcija.
sretno user posted image

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1890
15.9.2012 18:21:55   
zeks
Hvala draga srece ce mi sigurno trebati heheheh,ma nemogu se vise opterecivati kako bi da bi sta bi ja sad

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1891
15.9.2012 19:18:18   
ivanai
sretno zeks uz tebe smo svi i nadamo se finim vjestima uskoro ,narasce folikulici sigurno user posted image

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1892
15.9.2012 19:39:54   
Bebironcic
Ivana91 hvala puno!!
Ovde ima puno Ivana :)
Djevojke ja sam toliko uzbuđena, a tek sam u fazi vađenja nalaza. Strah me da sa svojim razmišljanjima ne pokvarim sve. Bojim se svoje psihe, ne znam kako ste se vi izborile sa tim, da li ste bile opterećene ovako kao ja. Pišite kako ste se izborile sa tim.. Ja već sada razmišljam kako ću izdržati dane od trenutka kada bude embriotransfer.
Šta doktorica preporučuje tih dana, da li daju neke savjete??
Unaprijed hvala...

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 1893
15.9.2012 20:01:05   
Jelena86
bebironcic -za vrijeme stimulacije, dosta, dosta šetnje, piti i jesti ananas, cveklu i koju čašu pivice :)
nakon transfera, odmoriti dan-dva, onda opet šetnja, jer za implataciju je potrebna dobra cirkulacija. već sada počni uzimati neke dodatke za imunitet, vitamine, minerale. i da poslije transfera nemoj dizati teško, nije preporučljivo koristiti vruće kupke, ali nemoj ni usisavati (zbog torzije tijela)i peglati (zbog jake pare i vrućine, u prdjelu stomaka)..
to je ono čega sam se ja pridržavala, prema uputama dr.
nisam do sada uspjela, ali miskim da nije to razlog, nego moja slabost organizma i loša kvaliteta jajnih stanica...
user posted image

Neposredna veza do poruke: 1894
15.9.2012 21:13:56   
vec pokusala
bebironcic,mislim da ne postoji osoba koja je taj period sasvim opusteno prozivjela,ali svakako se moras dovesti u malo stabilnije psihicko stanje,mislim sto se tice treme,nestrpljenja itd.,ali i ako je budes imala ne vjerujem da to puno moze uticati ako vec nemas probleme te prirode gdje stres podize tsh ili prolaktin,a pretpostavljam da ako imas taj problem ,to korigujes terapijom.u sustini ,moje licno misljenje je da bilo kakvo uzbudjenje ne moze biti jace od terapija koje koristis za stimulaciju,a i zene su bez stimulacija u raznim stresnim zivotnim situacijama ostajale trudne tako da po meni samo fizicke traume mogu imati uticaj.ja sam bila u istoj situaciji,svaki put i sada u ovom postupku sam bila nenormalna sebi,a mogu tek da zamislim kako to izgleda u ocima drugih,strucnih ljudi,pa sam se malo zapitala,a i biolog Milica mi je par rijeci rekla koje su me dovele do toga da uopste shvatim da je lakse misliti pozitivno nego negativno,a i sama znam da pozitivne misli privlace pozitivne stvariuser posted image .najbolje je ici korak po korak i razmisljati u skladu sa situacijom,tj. fazom u kojoj se nalazis,a od embriotransfera do bete preporucujem dobru knjigu,koja naravno nece ubrzati vrijeme ali ce malo skrenuti misli.e da,ja cu po drugi put citati Papa Jovanu,odlicna knjiga

Neposredna veza do poruke: 1895
15.9.2012 22:46:43   
ivana91
Drage moje,neznam da li sam pisala na forumu da UTROGESTAN koji se kupuje kod nas i onaj u Srbiji nisu isti.Onaj u Srbiji je original i tamo košta manje od 10 km.To mi je rekao bračni par koji je radio ivf u Beogradu i taj doktor im je rekao da ni slučajno ne uzimaju ovaj naš nego da kupe negdje u Srbiji.Vjeruj te i nisu iste,jer je meni sestra kupila jednu kutiju i na našim nemaju slova za slijepe i slova na tabletama su kod nas crvena a kod njih crna(mislim na slova na tabli tableta).
Ako možete da nabavite ove Srbijanske,dobro bi bilo.Ja sam već zadužila sestru da mora da me obezbjedi za drugi postupakuser posted image .

Neposredna veza do poruke: 1896
16.9.2012 13:24:27   
somaja
Ivana91 sad sam se bas bacila u razmisljanje,,nisam znala da ima razlike u tim tabletama jer sam ih pocela piti u srijedu 2x1,nadam se da nece biti nikakvih problema ali ja sam cula prekljuce od jedne djevojke kako ih je bolje uzimati vaginalno a druga opet kaze da je bolje popiti,pa hajd' ti sad budi pametan,ne znam sta da mislim..Ja ih pijem,osjecam se dobro i nadam se da ce i ostati tako iako mi je glava sad tek puna nekakvih gluposti,najvise bas zbog tog UTROGESTANA,pozz

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1897
16.9.2012 15:31:07   
ivanai
somaja bolje je da ih koristis vaginalno ja ih koristim od pocetka vaginalno kad sam prokrvarila samo jedan dan sam ih pila doktor u bolnici je rekao da cim stane krvarenje da ih krenem koristiti vaginalno jel je zdravije i za mene i za bebe.

(odgovor članu somaja)
Neposredna veza do poruke: 1898
16.9.2012 20:19:04   
vec pokusala
ako je to tacno za Utrogestan,ja ne znam sta bih rekla,osim da,ako je vec tako,pokusacu i ja nabaviti iz Srbije.provjerila sam na kutiji koju imam kuci,na tabli pise crnim slovima Utrogestan,s tim da ima uokvireno na crvenoj podlozi "strictly follow the prescribed doses",i nema Brajevo pismo na uputstvu.pokusacu otici do Biljane i Hemofarm apoteke,ako mi daju da otvorim kutiju,da uporedim i tamo natpise.je li sada taj fals Utrogestan nema nikakvo dejstvo ili je samo drugi proizvodjac u pitanju?mozda je i neka starija zaliha ali u roku trajanja,pa su ostali stari natpisi.ja to moram provjeriti!!!
Zeks,kako ide bocanje ,jesi li dobro?

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1899
16.9.2012 20:24:18   
vec pokusala
da li neko zna moze li Utrogestan da ide na recept

Neposredna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *