|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.9.2012 0:30:33   
zeks
Hvala Ivana91 i ja tebi zelim uspjeh ovaj put i naravno svim curama koje su u postupku,a nasim trudnicama njljepsu trudnocu na svijetu jer je i te kako zasluzena,drage moje meni se i te kako blizi malo me hvata nervoza al valjda je to normalno,mislim da svoj dio posla privodim kraju a ostalo je u Bozijim rukama pa kako bi da bi na sve sam spremna!

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1851
9.9.2012 22:57:57   
ivana91
mija75,pa gdje si draga.šta si uradila,kada ideš ponovo na vto?
šaljem ti jedan velikiiiiiiiiuser posted image

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1852
10.9.2012 14:18:03   
mija75
Tu sam Ivana91,udjem ponekad citam i nemogu da vjerujem sta se desava na forumu. Planiram negdje oko januara da predam papire,tad mi je sest mjeseci ne mogu prije. Sta je s tebe,jesi ti krenula sa procesom?user posted image user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1853
10.9.2012 16:39:38   
vec pokusala
Ivana91,hvala ti na dobrodoslici,a nadam se da necu biti tako cest gost na ovom forumu,jer u srijedu idem na prvu folikulometriju u ovom pokusaju i za par dana nadam se embriotransferu,a nakon toga mi ne pada na pamet da sjedam za racunar.Do tad ako se sjetim neceg pametnog sto bi svima moglo da pomogne u procesu,napisacu.Ja licno se radujem svakoj trudnoci ostvarenoj u Mediko s i to mi daje jos vecu nadu.Ovo sto sam napisala za sjedenje za racunarom,mislim da se ne preporucuje ,bar ne da se sjedi duze vrijeme,vec nakon embriotransfera je bas pozeljno mirovanje,koliko je to moguce.Kada sam radila VTO u Bis-u ,tamo su mi rekli da ne jedem banane,da izbjegavam puno ugljikohidrata,slatkise nikako,stres svedem na minimum,cak i nakon pozitivne bete su mi rekli da i dalje lezim,a posto je vec nastupilo ljeto,ono sto su mi oni dozvolili ja sam poduplala,recimo setnje,pitala sam da li mogu malo jesti sladoled,rekli su malo,a ja malo vise,a na kraju sam imala spontani u 6-7 nedjelji,pa ne zna se od cega.To je ono na sto sam htjela skrenuti paznju nakon embriotransfera,a prije embriotransfera,za vrijeme stimulacuje,znam da se ne smije skakati,dizati tesko i bilo sta drugo sto moze izazvati pucanje folikula,jer sam i sama to jednom dozivjela,sto i ne racunam u postupak jer sam ja tome doprinijela skacuci na svadbi.Ja da i imam mogucnost biranja klinike u kojoj cu raditi VTO birala bih isto Medico s,iz iskustva ,isti je pristup,ozbiljnost,ali nije sve u nauci,jer da jeste svi bi ostajali trudni,a drugi razlog je sto su mi blizu.I da ima i treci,ja zaista imam povjerenje u njih,a mislim da je to pola uspjesnosti,jer do sada sam bila nevjerni Toma,sada vise ne,pa vidjecemo.Inace,obilazim sve sto mi psihicki moze pomoci i to sada sam krenula.Eto toliko za sada

IZVORNA PORUKA: zeks

Hvala Ivana91 i ja tebi zelim uspjeh ovaj put i naravno svim curama koje su u postupku,a nasim trudnicama njljepsu trudnocu na svijetu jer je i te kako zasluzena,drage moje meni se i te kako blizi malo me hvata nervoza al valjda je to normalno,mislim da svoj dio posla privodim kraju a ostalo je u Bozijim rukama pa kako bi da bi na sve sam spremna!

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1854
10.9.2012 16:42:25   
vec pokusala
greskom je odgovor clanu Zeks,pardon

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 1855
10.9.2012 17:15:56   
ivana91
mija75,ja sam predala papire u fond i čekam odgovor.zvaću početkom mjeseca da se naručim za UZ pa ću vidjeti ako sve bude ok kada ću ponovo u postupak.kada sam se onda čula sa dr.Brankicom rekla mi je da treba proći tri mjeseca i da se čujemo krajem septembra da se dogovorimo.reci mi zašto ti čekaš šest mjeseci,jesu li ti oni tako rekli.
user posted image user posted image

(odgovor članu mija75)
Neposredna veza do poruke: 1856
10.9.2012 17:27:03   
ivana91
već pokušala,hvala ti na ovim savjetima šta je dobro a šta ne prije vto i posle.
i ja sam zadovoljna medico s iako mi nije uspjela vto.nadam se da će sledeći put uspjetiuser posted image .dobro si rekla,nije sve u nauci da jeste sve bi žene ostajale trudne,najviše je do nas samih.
nadam se da ćeš nam se javiti bar da znamo kako je sve prošlo.
želim ti svu sreću ovog svijeta i da nam se javiš sa lijepim vijestimauser posted image
i naravno srećno svim curama koje su u postupku user posted image

Neposredna veza do poruke: 1857
10.9.2012 22:17:59   
ttatjana
Svim zenam u postupku drzim fige i zelim puno uspjeha.
Ja sam od onih sretnica kojima je uspjelo iz prve, ponasala sam se skroz normalno, za vrijeme stimulacije jela sam ananas, a nakon punkcije sam jela kikiriki i kikiriki puter jer sam procitala da pospjesuje implantaciju embrija, dali to ima veze ili ne neznam. Nakon embriotransvera samo sam taj dan lezala i mirovala, sledeci sam vec isla u laganu setnju, jer i cirkulacija je jako bitna, savjet doktorice Brankice kao i Mariborcana posto sam tamo radila IVF, da se ponasam normalno, nedizem nista tesko vise od 10 kg, neradim teske poslove,skakati ili bilo sta sto bi mogao prozrociti pad i ono kljucno da se pokusa zaboraviti da se radio postupak i misli usmjeriti na druge stvari, to je najteze, ali naoruzajte se laganim stivom i kad god se uhvatite u razmisljanju odmah skrecite misli na nesto lijepo.Pomaze i da u glavi zamisljate slikica beba, ja sam to cesto radila, na netu sam jednom vidjela dvije slatke bebe kako spavaju jedna preko druge i to me je tako znalo smiriti, naravno sad cekam jednog decaka i jednu djevojcicu.
SRETNO

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1858
11.9.2012 11:14:33   
marija_sa
Vec pokusala, nadam se da ce nam ovaj postupak i septembar biti sretni!Ja sam na UZV u cetvrtak i nadam se punkciji oko ponedeljka ili utorka....

Neposredna veza do poruke: 1859
11.9.2012 15:24:36   
zeks
I ja sam u cetvrtak na UZV,i ja kontam da bi punkcija mogla biti 17 al to vjerovatno zavisi od mene.

(odgovor članu marija_sa)
Neposredna veza do poruke: 1860
11.9.2012 15:43:22   
marija_sa
Zeks, kako bi sta je kod vas problem ako pitanje nije suvise licno?
Ja ima PCOS a kod MM je sve ok.
Punkcija je u protokolu izmenju 17 i 19 pa vidjecemo.Iskreno se nadam da su nam ovo zadnji postupci!!!

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1861
11.9.2012 15:43:47   
vec pokusala

zeks i marija_sa,da li vam je ovo prvi UZ u ovom postupku?Zelim vam puno folikula,koji rastu bas kako treba.Ja mislim da cu imati desetakuser posted image user posted image user posted image .Bice tu i za zalediti....
ttatjana,hvala i tebi na sazetim informacijama,zaista treba nam vise informacija sta smijemo ,a sta ne u iscekivanju bete.Sto se tice hodanja,ja sam zaista pobornik toga,a i logicno je da je bolja tada cirkulacija,ali eto u ovoj klinici preporucuju strogo mirovanje,a mozda je to i zbog nekih mojih specifikacija.I iskreno si me nasmijala sa dizanjem teskog od 10 kguser posted image ,jer ja razmisljam da li je nesto od pola kg tesko,cak i sada dok sam na stimulaciji,a vjerovatno pretjerujem,ma ja to malo bukvalno shvatim.
Uskoro ce biti nestasica kikirikija kada krenemo u nabavku

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1862
11.9.2012 15:57:01   
rebeka777
Drage cure, evo informacija o rođenim bebama kod dr Sanje direkt sa sajta Fonda

http://www.zdravstvo-srpske.org/index.php?option=com_content&view=article&id=812:u-ovoj-godini-trudnou-ostvarile-94-ene&catid=31:vijesti&Itemid=31

E sad ko hoće može naravno naći i ovdje teoriju zavjere user posted image

Neposredna veza do poruke: 1863
11.9.2012 16:00:44   
zeks
Kod mene je problem zacepljeni jajovodi a kod muza sve ok,bila sam na UZV 23.08 dok sam jos pila mikroginon i tad sam imala na oba jajnika oko deset mali i na jednom jajniku dva folikula od 6 mm nadam se da ce sad ti mali da porastu heheh,i ja se nadam uspjehu bas sam nesto optimista a meni je ovo prva VTO

Neposredna veza do poruke: 1864
11.9.2012 17:11:59   
mija75
Tako mi receno i posle prvog pokusaja,da cekam sest mjeseci najvise zato sto bas imam problema sa folikulima. Prvi put nije uspjeo ni jedan,a drugi put jedan i da se zna treci put mi nije besplatno ali ipak idem u Medico-s ja sam bas mnogo zadovoljna uslugom,a i dr.Sanjom. A isto tako prosle godine je sa mnom bila zena iz istog mjesta koja je radila prvi put u Mariboru i nije joj uspjelo,a drugi put u Medico-s i hvala BOGU SAD IMA CURICU. Tako da ocigledno nije toliko do doktora koliko je do nas. Ivana91 drzim ti velike fige,drzi se praticu te preko foruma,a i sve ostale user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1865
12.9.2012 10:34:12   
marija_sa
Zeks, i ja sam optimista a ovo mi je drugi pokusaj.Prvi je u Mariboru prosao neslavno.....

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1866
12.9.2012 22:50:59   
somaja
Drage moje ja sam u soku jos,,,nedavno sam napisala da trebam na prvu vantjelesnu u novembru ...I naravno oocekujem ja svojuuser posted image a ona nikako,pa krenem da redam kako me sad bas krenula zezati kad trebam poceti sa mikroginonom..i odem prije dva dana uzmem test kad ono pozitivno,,,odem opet uzmem jos dva opet isto...pocela se znojiti,tresti,,ne vjerujem nista..Juce odem dr.kaze kad ono 6-ta sedm.user posted image E onda sam se izgubila,uhvatila da placem,,jos nisam svjesna svega,ni ja ni muz,,,ipak 1o god.u braku je jako puno i da bi se sad bez ikakvih terapija jednostavno se desilo,,mora da sam pustila mozak "na pasu" u pravo vrijemeuser posted image ..Ma nema veceg od NJEGA,sve dodje u svoje vrijeme a ON je odlucio da je moje sad...Tako cure moje,zeljela sam da ovo sa vama podijelim,da stvarno vjerujete da ce isto tako vase vrijeme doci,,samo neko "malo" vise neko manje ceka....Sretno svima...

Neposredna veza do poruke: 1867
12.9.2012 23:06:27   
rebeka777
somaja, predivna vijest!!! Čestitam od srca. Ponekad se eto i čuda dešavaju!

(odgovor članu somaja)
Neposredna veza do poruke: 1868
12.9.2012 23:09:19   
ivana91
somaja,čestitam ti od srcauser posted image user posted image
to je predivna vijestuser posted image user posted image

(odgovor članu somaja)
Neposredna veza do poruke: 1869
13.9.2012 0:10:44   
zeks
Somaja sve najbolje od srca,mogu misliti da si u soku sve ce to doci na svoje sad uzivaj u dugo ocekivanoj trudnoci,a koji je bio tvoj problem zbog cega su te slali na vto

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 1870
13.9.2012 9:36:28   
vec pokusala
somaja cestitam ti od srcauser posted image user posted image user posted image
ja sam juce bila na UZ i imam dva folikula,nije bas deset koliko sam ocekivala ali i ovo je dobro kako sam low responder.9 dan ciklusa,9,5 mm i 10,5 mm,endometrij 4,6 i sada pijem pivo,pojacala sam dozu ananasa,tj.i doza piva mi je pojacana.samo da napreduju dalje kako treba i folikuli i endometrij i bice bebeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1871
13.9.2012 14:32:37   
marija_sa
Somaja, cestitam od srca....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja upravo stigla sa UZV.Hrpa folikula od 13 15 mm na oba jajnika, endometrij 5,2....nije lose,a?

Neposredna veza do poruke: 1872
13.9.2012 16:21:31   
mija75
user posted image user posted image Cestitam Somaja od user posted image  user posted image user posted image user posted image  nemogu da vjerujem,ali eto hvala Bogu i to se desava. Aj, Boze ja sam jos uvjek u cudu,nemogu da dodjem sebi mogu misliti onda tek kako je tebiiiii user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1873
13.9.2012 19:11:57   
zeks
Joj cure pa kod mene su onda mali skroz sad sam se zabrinula,ima ih al je najveci 8mm,jel u subotu idete ponovo

(odgovor članu mija75)
Neposredna veza do poruke: 1874
13.9.2012 20:22:10   
Bebironcic
Pozdrav svima!!!
Svim ženicama čestitam na uspjeloj trudnoći i želim da rode zdrave bebice.
Ja sam trenutno u fazi vađenja nalaza, odlučila sam se za vantjelesnu (4 godine sam u braku), jer zašto ne bih pokušala kad imam pravo na dva pokušaja. Kada sam se odlučila i pričala sa svojom doktoricom, ni jednom je nisam pitala jel vi znate kolika je uspješnost, zato jer ne želim odmah u početku da se opteretim tim stvarima. Želim da vjerujem da je moguće, želim da budem pozitivna. Kada sam ovdje pročitala par negativnih postova, bilo mi je jako krivo, jer ako je neko negativan i ima negativno mišljenje to jako može da utiče na djevojke koje u tome vide svoju jedinu nadu. Stvarno ne želim da vjerujem da ovaj forum ovdje posjećuju tako bolesne osobe koje bi izmišljale takve stvarii radi marketinga te klinike. Ja iskreno vjerujem svim djevojkama koje su ovdje ispričale svoje priče. Nekima je uspjelo, nekima ne, Bože moj, tako je u životu. Ja sam išla privatno kod najvećeg stručnjaka za sterilitet, pa mi nije pomogao, ali je isto tako pomogao mojoj dobroj drugarici i šta ja bih sada trebala njega da blatim... Mislim da smo ovdje samo da bi podjelile iskustva i pomgle jedna drugoj, ne treba da budemo negativne, nego da podržavamo jedna drugu.

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *