vec pokusala
|
Ivana91,hvala ti na dobrodoslici,a nadam se da necu biti tako cest gost na ovom forumu,jer u srijedu idem na prvu folikulometriju u ovom pokusaju i za par dana nadam se embriotransferu,a nakon toga mi ne pada na pamet da sjedam za racunar.Do tad ako se sjetim neceg pametnog sto bi svima moglo da pomogne u procesu,napisacu.Ja licno se radujem svakoj trudnoci ostvarenoj u Mediko s i to mi daje jos vecu nadu.Ovo sto sam napisala za sjedenje za racunarom,mislim da se ne preporucuje ,bar ne da se sjedi duze vrijeme,vec nakon embriotransfera je bas pozeljno mirovanje,koliko je to moguce.Kada sam radila VTO u Bis-u ,tamo su mi rekli da ne jedem banane,da izbjegavam puno ugljikohidrata,slatkise nikako,stres svedem na minimum,cak i nakon pozitivne bete su mi rekli da i dalje lezim,a posto je vec nastupilo ljeto,ono sto su mi oni dozvolili ja sam poduplala,recimo setnje,pitala sam da li mogu malo jesti sladoled,rekli su malo,a ja malo vise,a na kraju sam imala spontani u 6-7 nedjelji,pa ne zna se od cega.To je ono na sto sam htjela skrenuti paznju nakon embriotransfera,a prije embriotransfera,za vrijeme stimulacuje,znam da se ne smije skakati,dizati tesko i bilo sta drugo sto moze izazvati pucanje folikula,jer sam i sama to jednom dozivjela,sto i ne racunam u postupak jer sam ja tome doprinijela skacuci na svadbi.Ja da i imam mogucnost biranja klinike u kojoj cu raditi VTO birala bih isto Medico s,iz iskustva ,isti je pristup,ozbiljnost,ali nije sve u nauci,jer da jeste svi bi ostajali trudni,a drugi razlog je sto su mi blizu.I da ima i treci,ja zaista imam povjerenje u njih,a mislim da je to pola uspjesnosti,jer do sada sam bila nevjerni Toma,sada vise ne,pa vidjecemo.Inace,obilazim sve sto mi psihicki moze pomoci i to sada sam krenula.Eto toliko za sada IZVORNA PORUKA: zeks Hvala Ivana91 i ja tebi zelim uspjeh ovaj put i naravno svim curama koje su u postupku,a nasim trudnicama njljepsu trudnocu na svijetu jer je i te kako zasluzena,drage moje meni se i te kako blizi malo me hvata nervoza al valjda je to normalno,mislim da svoj dio posla privodim kraju a ostalo je u Bozijim rukama pa kako bi da bi na sve sam spremna!
|