M kao Mama
|
Mislim, zaista danima razmišljam da li da se javim, sebe udaram po prstima, ali ipak ne mogu da se ne javim zarad tog malog insana, drage moje, a pogotovo Jasmin, mislim 5 kg, u 20 dana, pa makar bilo i karikiranje je previše, a i 10 grama u 7 dana je ALARMANTNO, moja L je dobila kilogram i 200 dojenjem za mjesec dana sa refluksom, pa ja oper nisam bila mirna, jer dijete šta pojede to i povrati, vidila na meni, samo jela i povraćala, dr. mi rekla da je moram oubročiti, i da moram malo zabaviti bebu, a ja pitala kako da zabavim bebu od mjesec koja je gladna, ali nisam rekla da ne zna, da je ovakva, nego ih poslušala, pa je lijepo podojim i onda AD, i moja beba svaki dan je sve bolja i bolja mašala, ne urekla se, kako raste tako i taj refluks isčezava, ja je dojim na nama jedinstven način, po noći obavezno, i po danu kada uspije, i dohranjujem se svakako, ali dojim, ja sam zadovoljna i ovoliko, elhamdulila, Esmice, sa tvojom bebom se nešto dešava, i to je činjenica, priča ona je vesela beba, plače, guće i slično, i dobiva 70 ili još gore 10 grama sedmično, je zaista jako, jako zabrinjavajuće, na tvom mjestu ja bih zaista dobro razmislila šta i kako dalje.
|