|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
29.8.2012 20:47:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Esmica

Za 7 dana samo 10 grama.
Ova doktorica iz doma zdravlja nece da cuje za dojenje u mom slucaju.
Adaptirano svaki sat i po do dva.
Pisacu vam poslije sta mi je sve rekla nije ni pregledala bebu,vec samo na osnovu otpusnog i sadasnjih vaganja.
Kaze da je beba skroz zaostala (na osnovu dakle vaganja),te da ona nema snage ni da javi da je gladna,niti da doji...
Ma skroz sam stucena user posted image
Lejla Ka,pije adaptirano unazad 4 noci svaku noc po 60 ml.I pored te mjere stanje je ovako.
Jutros je imala stolicu (i to bas kolicinski mnogo...).

esmice, a jesu li u bolnici provjerili da nije neki problem sa metabolizmom?

Ma na mater,kako znam za nju moze pojesti,a nista se ne vidi.Sjecam se spuca citav hljeb sama,i uvijek vitka mrsavica,a ja svaki gram morala da pazim.Kao trudnica,samo vidis neki stomacic,ostalo sve vitko.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4101
29.8.2012 20:58:51   
animagical
sve je to ok, ali za odrasle ne vaze ista pravila kao za bebe, bebe moraju da rastu i dobivaju na kilazi...i ja kao odrasla mogu puno da jedem a da se ne vidi ali sam bila buckava beba...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 4102
29.8.2012 21:05:03   
Esmica
Ne znam,nisu spomenuli u otpusnom da su radili neki nalaz vezano za to.
Ne znam ni koliko se u obzir uzima kod bebe da jede a da joj se ne prima,s obzirom da su ovi prvi mjeseci kljucni za razvoj,bas kao i u trudnoci sto se ne bi prihvatilo da je dijete 1 kg.
Doktorica je bila Amra Jonuzovic...jos sam isla u drugu smjenu da bih nju zaobisla,ona obicno bude u prvoj,kad ona.
Kaze vi nemate mlijeka.
Rekoh imam puno mlijeka.Kaze da ona doji nepravilno.
Da mora dojiti svaka dva sata po 20 minuta,sve mimo toga je nepravilno.
Tek sam vidjela koliko ima pojma o dojenju.
Kaze ona je skroz zaostala beba,i ja se bojim za vasu bebu,i ne znam zaista kako imate svijesti da joj ovo radite user posted image ,kako se Boga ne bojiteuser posted image
Ja kazem da nemam svijesti ne bih je dovela uopste.
Kaze ona nema snage ni da vam pokaze koliko je gladna i iscrpljena user posted image ,ne moze ni da place ni da se razvija.
Ona Bogami place kad zeli da doji,smije se kad joj pricamo,guguce nesta svoje,ma skroz normalno djeluje...
Doktorica je samo procitala na otpusnom sta pise i nije ni pogledala bebu,samo nastavila,kaze spava na dojci...a i ne zna kako izgleda nase dojenje.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 4103
29.8.2012 21:11:06   
treće
kako sad provjeriti prima li joj se jedino da nađeš dojilju ili da daš ad, i ja kontam hoće li se i ad primati
kušnja stvarno

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4104
29.8.2012 21:11:17   
Esmica
Ne mogu nikako da zhvatim zasto ne dobija na kilazi.
Doji stvarno mnogo.Nepravilno jeste,nije u nekim redovnim intervalima,ali sta mogu....dojenje i ne moze biti kao dohrana.
Uglavnom sigurno isprazni dojku.Mlijeko nadolazi kad spava u intervalima u kojima doji dok je budna.Da ne doji ne bi tako nadolazilo.
Pila je dohranu ove 4 zadnje noci po 60 ml prije spavanja.Nije mnogo,al rekoh pored dojenja dovoljno.

Dala sam joj maloprije na spricu popila je 50 ml.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4105
29.8.2012 21:13:47   
Esmica
Proslu sedmicu samo na dojenju je vise dobila (70 gr) nego ove sedmice kad sam dodala i adaptirano(10 gr)

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4106
29.8.2012 21:14:10   
teacher75
a bas hvale ovdje tu amru junuzovicuser posted image esmice, nemam pojma sta je problem, bas cudno to kod vasuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4107
29.8.2012 21:20:18   
Hanady RR
Esmice dr. Amara Junuzović zaista cijenu dojenje...ja 6 godina djecu njoj vodim..jeste stroga al vjeruj mi veliki je čovjek i stručnjak, al vjeruj da je zaista žena koja je spasila mnogo djece iz staroga grada...jedina prepoznala bolesti tipa celijakije, preosjetljivosti na laktorzu itd...dok su svi drugi mislili da je stomačni visru kod te djece...

mislim bila si na pedijatiji, vila si kod šefike sad kod nje...

molim te prihvati činjenicu da u startu je negdje zaštoplao...

ja se bojim da ti ne dojiš pravilno bebu...
dolazi do mastitisa...
beba na staru imala žuticu kalirala i nema snage da navuče i izvuče zadnje masno mlijeko do kojega se napredaju...

eh sad...
mene malo buni drugi podataka...u 7 dana 10gr beba dobila...a od tih 7 dana 4 noći jela dohranu...ovom računicom beba sve da na tvom mlijeku nije grama dobila 20gr je trebala dobiti najmanje od ova 4 obroka...

ako ćeš me poslušati...drži se dr. amre...zamoli je da uradite dodatane nalaze bebi...
da nije nešto sa metabolizom zaista u problemu...user posted image

sad mi je baš teško reći...
al povećaj količinu ad mlijeka al djai nakon podoja...
drži benu na siki svki put kad treba obrok pa onda daj obrok porpisani vidi hoćeli pojesti sev...piši mali dnevnik...
svaki dan...
dojila toliko, popila ad toliko itd...
sa tim dnevnikom i narednim vaganjem vidite kuda i kako dalje...
ja bih ovako draga moja, želim ti sreću

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4108
29.8.2012 21:21:55   
hatepsut
Esmice zao mi je i tebe sto se sekiras i curice user posted image nisam neki expert ali i moj djecak je u bolnici dobivao jako malo a stolica mu bila zlatno zute boje i redovna tj. dok doji kaki sto je znak da je uspostavljeno dojenje.i mene je tako isprepadala pedijatrica prvo mi je kazala da beba slabo place,naravno prvo pomislis da nesto nije ok,ja kad dodjem na dojenje on vristionda slabo dobiva na kilazi.dok sam razgovarala s pedijatricom dosle smo do zakljucka , i ona i ja, da vjerovatno ne isprazni dojku do kraja,nego popije samo prvo mlijeko koje je voda.pa sam ga onda vracala naredno dojenje da doji dojku koju "nije zavrsio" tad smo za 24h dobili 120g.nadam se da ce se lejla sto prije javiti i pomoci ti !Sretno !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4109
29.8.2012 21:22:29   
bucko
Draga Esmice.
Pratim vas dvije, manje više detaljno i od samog početka. Ja sam mama, dojilja. Moju priču o dojenju zna Lejla Ka. Biću vrlo iskrena, rizikujući da naljutim, povrijedim tebe, ostale mame i Lejlu. Neka mi oprotste, ne radim to iz loše namjere. Sam Bog zna koliko sam Lejli zahvalna, pa neka bude šta bude.
Esmice. Uzmi bočicu i neko AD i hrani dijete!!! Ne čekaj ni dana više!!! Nema metaboličkog poremećaja koji se očituje samo tako. Nisu vage tako različito baždarene. Mislim, ako je današnja vaga pokazala samo 10g, a nije ona vaga od posljednjeg vaganja, ne može biti da bi ta od posljednjeg pokazala 100g. Za djecu ne važi "ne prima se". Bebi mora da se prima. Na kraju krajeva, ako ni sa AD ne daj Bože ne bude napredovala, tek tada sumnjaj dalje, rovi, kopaj...Ja znam šta znači htjeti dojiti, goriti od želje...Ali znam i kad ne ide da se pogura AD...1x dnevno nije guranje. To je ko puhanje uz vjetar, ništa. Poslušaj dr.Amru, svako 1,5-2 na siku bar 12-15min na svakoj, pa poslije daj AD nek dopuni. Možda, kad beba tako počne napredovati, ti se opustiš i dojenje krene punom parom. Pa i mi smo na isključivo dojenje prešli s 3 mjeseca. Esmice, molim te ne guraj na silu, preko djetetovog dobra. Ti si hrabra majka (porod kući!!!), pametna i iskusna. Molim te poslušaj doktore. Dojenje je neizmjerno blago, blagoslov i za mamu i dijete, ali ako ne ide, ako ne može...Šta je onda svrha dojenja? Molim te, dobro razmisli...Držim ti fige. I tebi i bebi.

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4110
29.8.2012 21:26:46   
Skvo RR
i sama vidis da beba ne napreduje...sta je problem ne zna se...ali evidentno je da je to nista sto je beba dobila....svi su ti ljekari rekli isto...kreni ozbiljno da ad mlijekom..nije ni mogla napredovati sa jednom flasicom...poslusaj doktore...zaista po meni je ovo ozbiljna situcija...i sve mi ovde ne mozemo dati adekvatan savjet.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4111
29.8.2012 21:32:16   
Esmica
Iskreno ja nesto izbjegavam Amru jer sam imala neka losa iskustva s njom.
Strucnjak jeste,ali mi se ne svidja kao licnost,pa sam cesce isla Seidi i Aidi,no nejse...
Cudan nas problem zaista jeste.
Hanady,i mene najvise cudi to sto je pored adaptiranog dobila samo 10 gr.
Evo izgleda opet imam mastitis jer me boli desna dojka.Ma ona stvarno mnogo je na dojci kad je budna,pa onda spava po 2 3 sata.meni mlijeko nadolazi i posto je dugo drzim na jednoj dojci da bi izvukla ono masno mlijeko,onda se ona druga dojka vjerovatno nadje zapostavljenom,i evo,bez obzira sto je doji boli me negdje unutra u sredini na dodir.
Ma doji fino,namjestim je fino na dojku,bas da obuhvati kako treba.Jedino jos ne znam koliko podoji.Ali mogu recimo primjetiti da fino doji po tome sto mi u isto vrijeme na drugoj dojci curi mlijeko,i po tome sto mi cesto nadolazi mlijeko.
Znaci ipak doji,i da je gladna ne bi spavala sigurno.
Ona nije uopste iscrpljena da ne moze da place,naprotiv pravo jako place.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4112
29.8.2012 21:40:30   
treće
al nema ti druge heftu poslije dojenja daji ad i nakon 7 d idi na vaganje, računaj koliko je dnevno ad popila i to će i tebi i dr biti smjernica za dalje
a tu prepunjenu dojku malo izdoji da izađe vodenastije mlijeko

< Poruku je uredio treće -- 29.8.2012 21:42:42 >

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4113
29.8.2012 21:41:29   
Hanady RR
Esmice....

ja opet dr.Aidu izvjegavam...
mene 20.avgusta vratila sa vrata u 13.55 sa bebom do 6 mjeseci u temperaturi od 38.9 jer je završila smjenu i poslala me u vrazovu...
a beba mi završila s asumamedom 2 dana prije toga, karton tu, brohitis je tu borimo se...

znači iskustav jesu različita...al draga i Aida i lejla koje nema tu i Amra i dr. Saida...sve one će ti reći isto...beba ne napredujeeeeeeee...

moraš nekome vjerovati...
moraš Esmice vjerovati doktorima...

negdje se dešava porblem...
molim te doji i dalje...
al t emolim daji AD kako je rekla dr. Amra...
naprosto da s eutvrdi dal beba može AD primiti dal će joj s edvijeti na dobivenim gramima narednih pregled...

a beba koja spava nakon pododja, dušo...vjeruje meni meni je rpvo dijete kaliralo 200 gr...
ja se tako tješila spava mi beba sita je...a jok draga ona spavala jer se toliko jadna umori od povučenih 3-4 gutljaja da se obavljeti do umora jer je sitna...
nisma znala dojiti...
skinem je sa dojke i uvedem AD...dobijem mastitis...al tada u tom vaktu ja mislih nekvalitetno mlijeko...
nisma nastavila dojiti je pored vičice i ne odoh na savjetovalište za dojilje...

MOlim te mila...
za bebino dobro..
i za tvoje, pa mogu misliti kako se sikiraš...
uzmi bočicu i naharni bebu poslije sike...u terminima kako jer rekla doktorica...
draga ti ćeš nju morati bditi i na AD...
pa na narednokm caganju vidite...ako ne dobiva i pored toga...sa dr nalaze rješi, idiete dalje...
ako ti poslušaša doktoricu i ona će tebe vjeruj mi...Amra je veliki stručnjak i čovjek...stavrno od srac ti govorim drži se nje kad si imala sreću da ona bebu pregleda...

Stavrno želim da za tri mjeseca čitam kao mala pirnceza smao doji, zdrava je , ne koristi više AD jer ti to toliko želiš...
al draga negdje griješiš u dojenju...il je ona u startu previše oslabila i ne pojede zadnje mlijeko od kojega se napreduje...
ti misliš da pojede...a realno to možeš potvrditi samo vagom...koja vama to nikako ne potvrđujeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4114
29.8.2012 21:43:29   
Esmica
Nekad toliko doji da imam osjecaj sve je izvukla nemam mlijeka.A nekad kad spava pa mlijeko nadodje pa ona krene da doji imam osjecaj nikad nece izvuci sve.
Evo maloprije sam joj dala adaptirano na spricu i poslije je malo dojila.Zaspala je,a meni je mlijeko nastavilo da kapi iz dojke.Pune su mi dojke,ona spava.
Kad se probudi,pa pocne da doji,tacno osjetim otpustanje mlijeka,kad ona krene da guta,dakle nije da nam ne ide nikako.Samo se nismo uredovale.
Kaze doktorica ako je tako cesto na dojci vama mlijeko ne moze ni da nadodje,zato mora da doji svaka 2 sata.Ovo je nepravilno,jer mlijeko nadolazi i dok beba doji,ne mora da prestane dojiti,pa da se napune dojke kao sto sam ja prije mislila.

Planiram ako Bog da jos sljedecu sedmicu da aktivnije dajem adaptirano.
Na spricu obavezno jer cijeli dan muku mucimo nece da doji,okusila flasicu.
Dojicu je i davati adaptirano,a u medjuvremenu izdajati kad spava.Pa da vidimo na vaganju.

Pisala sa negdje,moja druga curica je imala refluks i njeno napredovanje na tezini je prvi mjesec bilo 50 gr. drugi oko 150 gr..
Svaki mjesec je bilo bolje,al ni blizu prosjeka.No njen razlog nenapredovanja je bilo povracanje,i nenapredovanje u njenoj situaciji se kao prihvatalo.
To me jedino tjesi da beba nece zaostati,jer sta god da je razlog i moja druga curica ipak nije napredovala.

A ova moja beba ne zaostaje u motorickom razvoju,jer novorodjence se ne smije,ne guguce,ne cuva glavicu kao ona....ipak je napredovala,bez obzira na vagu.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4115
29.8.2012 21:46:51   
Pingi
Zasto ne kontaktiras Azru babicu pomogla je mnogima, pa nek zena dode neka viidi kako ide dojenje neka ti da savjet. I meni je puno nadollazilo mlijeko pa sam izdajala malo pa na istu siku po 2 3 sata, a drugu izdojim samo da popusti napetost. I tako u krug, ali mislim da bi u vasem slucaju najbolje bilo da slusas savjet pedijatra i kontaktiras nekoga da dode da vidi kako dojite. Sretno !

Moj medo 7.5.2012. , 4,100 kg, 55 cm

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 4116
29.8.2012 21:48:34   
MicoTico
Esmice, jesi li ti sigurna u to vaganje tj da li je vaga pokazala tačno? Po tvom opisu ( beba glasno plače, živahna, ima stolicu, ne spava na dojci,...) ne čini mi se ni gladnom ni iscrpljenom.
A što se tiče razmaka između dojenja, ako je kod nekog neredovno to je bilo kod mog T. Maksimalno bi izdržao 5 min na dojci, nekad je jeo svaki sat, nekad izdrži 4 sata bez sike, pa je prvi mjesec dobio 1900 g. Starija curica je jela tačno na svaka 3 sata i po 15 min na svakoj dojci i dobila manje nego brat.
Svoje sam dojila dugo (15 i 16 mj) , do 6 mjeseci isključivo dojenje i nikad nisu koristili AD, ali da nije išlo, pa Bože moj, jeli bi AD. Moju mamu su hranili dvotrećinskim kravljim mlijekom od prvog dana života, pa živa, zdrava, nikad bolesna nije bila.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4117
29.8.2012 21:50:10   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pingi

Zasto ne kontaktiras Azru babicu pomogla je mnogima, pa nek zena dode neka viidi kako ide dojenje neka ti da savjet. I meni je puno nadollazilo mlijeko pa sam izdajala malo pa na istu siku po 2 3 sata, a drugu izdojim samo da popusti napetost. I tako u krug, ali mislim da bi u vasem slucaju najbolje bilo da slusas savjet pedijatra i kontaktiras nekoga da dode da vidi kako dojite. Sretno !

i ovo je zaista dobar savjet...davali smo ti broj...kontaktiraj je...neka pogleda kako to dojenje kod vas ide i taj mastistis što s ejavlja

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 4118
29.8.2012 21:55:45   
milenium

Kaze vi nemate mlijeka.
Kaze ona je skroz zaostala beba,i ja se bojim za vasu bebu,i ne znam zaista kako imate svijesti da joj ovo radite user posted image ,kako se Boga ne bojiteuser posted image

ne bih ja nikad više toj dr dijete odvela.čuj svaka dva sata mora i sve mimo toga nepravilno?! ma nemoj!
nije potrebno da više išta govorim.
kod nas ako dijete sa mjesec dana nema 5 kila odmah ne valja,ne napreduje,nije zdravo ...itd.
nije svako dijete isto nečiji metabolizam je sporiji nečiji brži. ja nebih nikog slušala da sam na tvom mjestu nego samo sebe.tebi je ovo četvrto dijete a ne prvo,tako da ti imaš već iskustvo i znanje. doji ga na zahtjev,ako počme spavat na siki malo ga poškaklji za nosić da se probudi. dok dojiš nek mu cijela usta budu na siki a brada da dira u siku a nosić slobodan. neko doji 5 min a neko dijete 20,uglavnom kad se tvoje najede i kad ga ispustiš za leć ti možeš tu dojku iz koje je dojio do kraja izdojit ručno ili izdajalicom.

pročitala sam negdje da daješ i čaj? zašto? grčevi? koji čaj? možda taj čaj tvoju bebu zatvara?!
ako nije radi grčeva ja bi taj čaj izbacila.ako doji bebi ne treba ni čaj ni voda.sve joj to ima u mlijeku.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4119
29.8.2012 21:56:02   
Esmica
Ma nemam pojma za vaganje,dvaput je vagala danas.
A ja sam bila UVJERENA da je dobila,svima nam je djelovala bolja ove sedmice.Ma bas je zivnula,ne mozes je uspavati.Svi jedva cekamo da zaspe nekad.Onda je pocela da doji mnogo ove sedmice,nikako da se zasiti.Izvuce mi iz obje dojke,samo je mjenjam tamo vamo.
Jutros je imala obilnu stolicu,pa kontam i to se sigurno mora racunati,jer je bas bila obilna.
Pelene su vazda napisane.
Beba i spava,i bude budna,ma bas ono skolski.
Da nema vage nikad ne bih rekla da nesto nije ok s njom.
A za svoj mastitis bih rekla da imam puno mlijeka.
Zaista,ali zaista je tako...
Pa sta onda nije ok.
Ne brinem se da ona ne izdoji,izdoji sigurno.
Ne brinem se da je gladna,nije sigurno,gladno dijete se ne smije i ne guguce nakon podoja.

Neposredna veza do poruke: 4120
29.8.2012 21:56:38   
Pingi
Mislim nije reklama mnogi je spominu ovdje , pa ne zovu je sisa djaba. Azra zna sta radi i totalno je za dojenje, ima i svoju vagu koju nosi sa sobom . Ja sam mislila da nemam mlijeka na pocetku ona je dosla i rekla da ima za dvoje pokazala kako da masiram, kako da dojim, polozaje ma sve . Nazovi zenu posavjetovat ce te stvarno i pomoci.

Neposredna veza do poruke: 4121
29.8.2012 21:58:55   
Esmica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

i ovo je zaista dobar savjet...davali smo ti broj...kontaktiraj je...neka pogleda kako to dojenje kod vas ide i taj mastistis što s ejavlja

Hoce li mi doci ta Azra iako sam u Starom Gradu?
Molim vas napisite mi ponovo broj,nisam zapisala...

Neposredna veza do poruke: 4122
29.8.2012 22:00:57   
Pingi
061188892 ja sam zvala na ovaj broj.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4123
29.8.2012 22:05:11   
Esmica
IZVORNA PORUKA: milenium

Kaze vi nemate mlijeka.

ne bih ja nikad više toj dr dijete odvela.čuj svaka dva sata mora i sve mimo toga nepravilno?! ma nemoj!
nije potrebno da više išta govorim.
kod nas ako dijete sa mjesec dana nema 5 kila odmah ne valja,ne napreduje,nije zdravo ...itd.
nije svako dijete isto nečiji metabolizam je sporiji nečiji brži. ja nebih nikog slušala da sam na tvom mjestu nego samo sebe.tebi je ovo četvrto dijete a ne prvo,tako da ti imaš već iskustvo i znanje. doji ga na zahtjev,ako počme spavat na siki malo ga poškaklji za nosić da se probudi. dok dojiš nek mu cijela usta budu na siki a brada da dira u siku a nosić slobodan. neko doji 5 min a neko dijete 20,uglavnom kad se tvoje najede i kad ga ispustiš za leć ti možeš tu dojku iz koje je dojio do kraja izdojit ručno ili izdajalicom.

pročitala sam negdje da daješ i čaj? zašto? grčevi? koji čaj? možda taj čaj tvoju bebu zatvara?!
ako nije radi grčeva ja bi taj čaj izbacila.ako doji bebi ne treba ni čaj ni voda.sve joj to ima u mlijeku.

Caj sam davala jer po deset dana ne bi imala stolicu,pa dadnem da bi imala stolicu,mada ne radim to vise,jer vidim da joj ne smeta,ne muce je grcevi,ne muci je ta stolica,pa je pustim.Evo danas je imala svojevoljno,nisam je podsticala.

Ja kao majka gledajuci ovu moju bebu ne bih se sekundu zabrinula,jer znam sigurno da nije gladna,znam sigurno da izgleda zdravo,i Sefika mi je potvrdila samo je rekla zbog vage da dajem dohranu,ali beba je zdrava,nije dehidrirana,doji....
pa da nije ok to dojenje,sta bi s nje bilo s ovih mjesec i 20 dana kad je bila samo na dojenju?
Ali brinem se jer nemam strucne podrske.
Ipak ove doktorice imaju iskustvo s mnogo beba.Sefika sigurno je iskusna doktorica.
I kad mi ona nije dala zeleno svijetlo dalje,mene uzasno strah.
Iako evo kad ukucam nenapredovanje bebe ima toliko iskustava slicnih nasem gdje su mame slijedeci svoj instikt nastavile dojiti ne vagajuci nikako vise,ali ja ne smijem user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 4124
29.8.2012 22:09:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Hoce li mi doci ta Azra iako sam u Starom Gradu?
Molim vas napisite mi ponovo broj,nisam zapisala...

hoće..doće ona gdje god treba...
divna je...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

papir za razvod braka
sweet baby2008

znate li mozda gdje se uzimaju papiri za razvod braka i koja je procedura oko toga.

0 (95%)

0 (5%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *