bucko
|
Draga Esmice. Pratim vas dvije, manje više detaljno i od samog početka. Ja sam mama, dojilja. Moju priču o dojenju zna Lejla Ka. Biću vrlo iskrena, rizikujući da naljutim, povrijedim tebe, ostale mame i Lejlu. Neka mi oprotste, ne radim to iz loše namjere. Sam Bog zna koliko sam Lejli zahvalna, pa neka bude šta bude. Esmice. Uzmi bočicu i neko AD i hrani dijete!!! Ne čekaj ni dana više!!! Nema metaboličkog poremećaja koji se očituje samo tako. Nisu vage tako različito baždarene. Mislim, ako je današnja vaga pokazala samo 10g, a nije ona vaga od posljednjeg vaganja, ne može biti da bi ta od posljednjeg pokazala 100g. Za djecu ne važi "ne prima se". Bebi mora da se prima. Na kraju krajeva, ako ni sa AD ne daj Bože ne bude napredovala, tek tada sumnjaj dalje, rovi, kopaj...Ja znam šta znači htjeti dojiti, goriti od želje...Ali znam i kad ne ide da se pogura AD...1x dnevno nije guranje. To je ko puhanje uz vjetar, ništa. Poslušaj dr.Amru, svako 1,5-2 na siku bar 12-15min na svakoj, pa poslije daj AD nek dopuni. Možda, kad beba tako počne napredovati, ti se opustiš i dojenje krene punom parom. Pa i mi smo na isključivo dojenje prešli s 3 mjeseca. Esmice, molim te ne guraj na silu, preko djetetovog dobra. Ti si hrabra majka (porod kući!!!), pametna i iskusna. Molim te poslušaj doktore. Dojenje je neizmjerno blago, blagoslov i za mamu i dijete, ali ako ne ide, ako ne može...Šta je onda svrha dojenja? Molim te, dobro razmisli...Držim ti fige. I tebi i bebi.