Esmica
|
Hvala Hanady i Ticerko. Ne znam sta bih vam rekla.Nesto je pogresno sigurno,a ja jos ne mogu da dokucim sta tacno. Cak Sefika je preporucila adaptirano i rekla da sam ja vjerovatno iscrpljena.Kaze zena u logoru ima mlijeka,al to nije to.Sta time hoce da kaze? Ja nisam u logoru,jedem cak i previse,nisam ni previse u obavezama svekrva i muz mi mnogo pomazu,tako da sam najvise posvecena bebi...no ne ide. Ona nekad doji stalno,bas mnogo,ama izdoji cini mi se svaku kap iz dojki,doji kao najgladnija beba...a onda kad zaspe,zaspe kao najsitija beba.Nekad pomislim ona je gladna,a onda je vidim da se nasikila i zasitila i pajki.Ne mogu da shvatim.Kad spava mlijeko mi bas cesto nadolazi,tacno u onim razmacima u kojima inace dok je budna doji,a to je svakih 15 minuta ili pola sata,zavisi. Mislim da je dobro stavljam na grudi,trudim se koliko mogu,malo teze obuhvata areolu,zapravo i ne moze citavu,jer su mi velike bradavice,ali uhvati koliko moze...no sad mi je sve upitno jer me evo desna bradavica nesto boli,a i dojka.Mozda je sad opet mastitis u ovoj drugoj dojci,ne znam.Nisam primjetila da ima soor,pa da je zbog toga,ali me bradavica boli dok ona doji. Ne mogu nikako da uredujem dojenje.Da podoji jednu,pa da se zasiti,pa nakon nekog vremena drugu,i td....vec kad se probudi stalno doji,doji doji. Nije to uvijek aktivno dojenje.Ispocetka guta fino,pa onda vuce onako,ne cujem gutanje,pa onda opet u neko vrijeme guta...itd. Primjetila sam da nocu mnogo lakse ide tkz. let down nego po danu.Mnogo vise je cujem da aktivno doji nego po danu,ali je problem sto po noci ona doji mozda dvaput,sto je malo.Mozda po danu ja ne mogu da se opustim kao po noci,pa zbog toga se mlijeko teze otpusta...ne znam. Dam joj adaptirano evo vec dvije noci navecer,kad bi i inace spavala duze poslije dojenja,da ne bi poremetila dojenje. No jos uviijek nisam zadovoljna dojenjem,jos uvijek nismo uspostavili sve kako treba.Ne zna nam se koliko spavamo,kad spavamo,nista nam se jos ne zna.Nekad doji vise,nekad manje,uglavnom mnogo doji,tako da ja uopste ne znam kako dojke proizvode mlijeko,s obzirom da nikakvog reda nemamo,mislim da nije jos uspostavljena ponuda i potraznja...