Mrgica
|
Pozdrav, ja ne zna dal je ovo problem sa dojenjem ili je to normalno,kako beba raste,pa bih molila savjeti.Naime, moja je beba tu negdje starosti kao i Selmina,i imamo slican problem,znaci blizu 4mj,zadnjih dana je jako nervozna.Do sada se budila nocu da doji malo stenjala,ja joj dam siku podoji i opet spavanje,medjutim preksinoc se probudila u 2h fino dojila u 4h opet se budi ja da joj dam siku ona place,vristi,kao da sam joj dala najveceg dusmanina i hajde nosala pjevusila ,smirila se ja da je na siku opet isto,vristi,nece,uspavam je i nakon 2h je dojila normalno.Sinoc opet isto budi se u 2h ja siku opet vrisak-nece,smirim je zaspe i nekako joj kasnije u snu dam da doji,ujutro opet dojila ok.Inace, u zadnje vrijeme je bas nervozna cesto, doji skroz kratko,nekad je nudim,nece okrece glavu,nekad prihvati povuce 2-3 puta i nece,okrece glavu,sve je zivo vise zanima od sike,nekad jede na brzaka i to je to.Siku je prije voljela bas,mogla sam je smiriti s njom sad ne,na brzaka doji i to je to.Rodjena je sa 4450gr,po izlasku iz bolnice 4380gr, na vakcini je bila 18.06 i imala 6600gr,za 10 dana ce joj biti punih4mj insalah,iskljucivo je dojena.Ne znam da li je ovo problem ili normalna faza u razvoju bebe,ali me to odbijanje sike nocu i jak plac bas rastuzilo.
|