|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
29.7.2012 16:25:09   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

ja s tim nemam problema, kod mene uvijek ima i viska mlijeka, al me sad ovo boli uzas, evo vec otprilike dana, a ranica na bradavici sad jos veca

Pa što ne probaš uzeti one silikonske bradavice bar dok ne zaraste rana. Ja sam ih uzela na početku jer su mi blago uvučene bradavice i baš su mi te umjetne pomogle. Beba uopšte ne vidi razliku između prave i umjetne.

ma kakvi, mom su vec skoro 5 mjeseci, on ce skontati razliku sigurno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3851
29.7.2012 23:54:14   
Lejla Ka
Draga, samo se ne brini. Tvojoj bebi je sad sasvim dosta to nekoliko kapi kolostruma (nađe ona više nego što ti nacjediš, ništa se ne sekiraj). Bebi je u tim prvim danima želudac ko mali kliker, znači nema tu mjesta za litre mlijeka.
Mlijeko nadolazi od čestog i neograničenog dojenja, vjeruj mu. Još ako je beba raspoložena da sisa, samo je pusti. Ako sad ubaciš dohranu, i upoznaš bebu sa flašicom problemi su neminovni. Ne slušaj nikog, sad se dojenje uči, bebu na dojku, jastuka oko sebe, udoban položaj i drijemaj.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3852
1.8.2012 17:58:10   
treće

RE: Moja beba do 1.rođendana
1.8.2012 17:08:49

Candy
E zene zanima me, moze savjet, a i misljenje: Naime, maleni se rodio prije 32 dana, dosli kuci, super dojio, spavao, napredovao, onda sa 18 dana otisao na operaciju pupcanog crijeva, gdje smo bili razdvojeni 5 dana, da bi potom ja otisla i bila sa njim u bolnici jos 6 dana, ali nismo mogli biti zajedno, ja u sobi za majke, a on u intenzivnoj njezi.Prvi dan kad sam dosla morao je piti samo 10ml mlijeka uz infuziju i antibiotike na svaka 3 sata, drugi dan 15ml, treci 30ml, a onda neograniceno. Ja sam izdajala mlijeko tako da bi on popio koliko je trebao a ostatak bacala. Kad je dosao dan da neograniceno jede, on nece dojku, nece ni silikonsku, naucio na flasicu, tako da mi je sve do povratka kuci, ja bih se izdajaj a on bi jedi. Al ja primjecujem sve manje mlijeka, kod kuce stavim ga na dojku, jok nece, stavim silikonske, vuce 5 sekundi, onda u plac ne nevuce nista. Ja pupmicu u ruke i svako hranjenje izmuzem, ali njemu malo, a ja nemam vise. Uvedem dohranu uz to, minimalno, ali on stalno gladan... Kupim onu Novalac za vecu sitost, ma kakvi sve isto... A ja nasekirana zbog operacije, nisam se nimalo odmorila od poroda, pa rana, a mlijeko skoro nestalo... A zivci mi vise o koncu...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3853
1.8.2012 18:10:47   
M kao Mama
Moja beba ima refluks, i morali smo joj uvesi Ar (anti refluksnu hranu) kako bi joj bilo bolje i onda se desi dva dna štrajkuje siku, ja plakal, tako sam se trudila da uspostavim dojenjje, jer prvu nisam dojila i bila presretna i kad smo uspjeli ona neće, i dva dana ja nju na doojku ona se ukoči, dok nisam skontala da hoće da doji samo kada legnemo i sada tako doji

ima 51 dan i dobila je kilogram i po, hapu joj skoro i ne dajem, jer joj vala nešto i nije pomogla,

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3854
2.8.2012 8:16:40   
mamina princeza
mama alma mi smo do prije 10 dana dojili gotovo iskljucivo lezeci .. sad je dozivoio neki skok u razvoju definitivno jer je poceo da doji duplo visse i duouplo duze pa smo imali problema dok mlijeko nije nadoslo meni onoliko koliko njemu treba a sad je ok hB. i tek sad voli siku toliko da doji kako god zelim i sjedeci i lezeci i stojecei :)
Bitno samo do doji a mi cemo vec negdje leci .9

e sad pisala samna nekoj drugoj temi. mene bole bradavice strasno.. nemam ragade mada se mali grize desnima dosta al nema vidno nista. mislim da bi mogao biti i soor. ne bi da idemo opet uD z juce smo bili i strah me i onako da nesto ne pokupi. Imam borax glicerin kuci to cu da stavim. A kako sa sodom bikarbonom smijem li i njega tim da mazem i kako u kojem omjeru. on nema nista u ustima al ima neki osip po tijelu koji je juce konstatovano da je od vrucine i znoja al nismo primili vakcinu za svaki slucaj koju smo trebali jer je mene strah. moze li to biti nesto povezano sa soorom.

ja sam koristila antibiotik al prije mjesec dana on nije....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3855
2.8.2012 11:27:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: treće

RE: Moja beba do 1.rođendana
1.8.2012 17:08:49

Candy
E zene zanima me, moze savjet, a i misljenje: Naime, maleni se rodio prije 32 dana, dosli kuci, super dojio, spavao, napredovao, onda sa 18 dana otisao na operaciju pupcanog crijeva, gdje smo bili razdvojeni 5 dana, da bi potom ja otisla i bila sa njim u bolnici jos 6 dana, ali nismo mogli biti zajedno, ja u sobi za majke, a on u intenzivnoj njezi.Prvi dan kad sam dosla morao je piti samo 10ml mlijeka uz infuziju i antibiotike na svaka 3 sata, drugi dan 15ml, treci 30ml, a onda neograniceno. Ja sam izdajala mlijeko tako da bi on popio koliko je trebao a ostatak bacala. Kad je dosao dan da neograniceno jede, on nece dojku, nece ni silikonsku, naucio na flasicu, tako da mi je sve do povratka kuci, ja bih se izdajaj a on bi jedi. Al ja primjecujem sve manje mlijeka, kod kuce stavim ga na dojku, jok nece, stavim silikonske, vuce 5 sekundi, onda u plac ne nevuce nista. Ja pupmicu u ruke i svako hranjenje izmuzem, ali njemu malo, a ja nemam vise. Uvedem dohranu uz to, minimalno, ali on stalno gladan... Kupim onu Novalac za vecu sitost, ma kakvi sve isto... A ja nasekirana zbog operacije, nisam se nimalo odmorila od poroda, pa rana, a mlijeko skoro nestalo... A zivci mi vise o koncu...

Ova beba predpostavljam više ne želi na dojku?

Jedna od bitnih razlika dojenja i hranjenja na flašicu je ta što tokom dojenja mlijeko teče u "valovima" i sa pauzama. Beba sisanjem izazove refleks otpuštanja mlijeka i ono teče u njena usta. Nakon nekog vremena mlijeko prestane teći, a beba ponovo sisa ubrzano i onda mlijeko ponovo poteće.
Kod ishrane na flašicu hrana stalno teče, bez pauza pa bebe koje se većinski hrane flašicom pauzu u toku mlijeka kod dojenja protumače kao nestanak hrane (kao da se flašica ispraznila). Ako ono što su u prvi mah pojele nije dosta to ih jako razljuti i ne žele više dojiti.

Ovakvo ponašanje je sasvim normalno i razumljivo jer bebe prihvataju liniju manjeg otpora, onako kako je lakše.

Ja bih voljela znati da li ova majka želi povećati proizvodnju da bi mogla izdojiti dovoljno za obrok ili bi možda i pokušala varatitit bebu na dojku?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3856
2.8.2012 11:29:26   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mama alma mi smo do prije 10 dana dojili gotovo iskljucivo lezeci .. sad je dozivoio neki skok u razvoju definitivno jer je poceo da doji duplo visse i duouplo duze pa smo imali problema dok mlijeko nije nadoslo meni onoliko koliko njemu treba a sad je ok hB. i tek sad voli siku toliko da doji kako god zelim i sjedeci i lezeci i stojecei :)

e sad pisala samna nekoj drugoj temi. mene bole bradavice strasno.. nemam ragade mada se mali grize desnima dosta al nema vidno nista. mislim da bi mogao biti i soor. ne bi da idemo opet uD z juce smo bili i strah me i onako da nesto ne pokupi. Imam borax glicerin kuci to cu da stavim. A kako sa sodom bikarbonom smijem li i njega tim da mazem i kako u kojem omjeru. on nema nista u ustima al ima neki osip po tijelu koji je juce konstatovano da je od vrucine i znoja al nismo primili vakcinu za svaki slucaj koju smo trebali jer je mene strah. moze li to biti nesto povezano sa soorom.

Osjećaš li probadajuće bolove u dojci i između podoja? Da li je izgled bradavice nekako izmjenjen, boja, koža zategnuta i sjajna, peruta se?

Imaš li možda vaginalnu gljivičnu infekciju?

Da li se bebi nakon stolice osipa pelenska regija?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3857
2.8.2012 11:37:09   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Moja beba ima refluks, i morali smo joj uvesi Ar (anti refluksnu hranu) kako bi joj bilo bolje i onda se desi dva dna štrajkuje siku, ja plakal, tako sam se trudila da uspostavim dojenjje, jer prvu nisam dojila i bila presretna i kad smo uspjeli ona neće, i dva dana ja nju na doojku ona se ukoči, dok nisam skontala da hoće da doji samo kada legnemo i sada tako doji

ima 51 dan i dobila je kilogram i po, hapu joj skoro i ne dajem, jer joj vala nešto i nije pomogla,

mama alma RR, da li su vam uvođenje posebne ishrane preporučili nakon npr. smanjenog dobivanja na težini, i kako i kad su vam dijagnosticirali GER? (ja ovo pitam zbog vlastite nadogradnje znanja user posted image )

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3858
2.8.2012 14:12:40   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Osjećaš li probadajuće bolove u dojci i između podoja? Da li je izgled bradavice nekako izmjenjen, boja, koža zategnuta i sjajna, peruta se?

Imaš li možda vaginalnu gljivičnu infekciju?

Da li se bebi nakon stolice osipa pelenska regija?

vaginalnu infekciju nemam bar ne osjetim i ne znam da imam...

imamo inace rjetko stolico tako da moram cekati d akaki da na ovo pitanje odgovrim a ovaj osip kji ima je koljenai laktovi i to podrucje gdje se znoji nema na guzi nista sad za sada....

osjetim bol al ne u dojci koliko u bradavici izmedju podoja. nista se ne perut ne sjaji jedino mozda jest malo crvenije nego inace al i to vrlo malo. motzda mi je ipak samo desnima izgrizao bradavicu? probacu prvo namazati ovo m kremom za bradavice ...
praticu pa ako nastavi trtiracu kao gljivice ne moze mi valjda od toga nsita posebno biti. od dr mi se okrece zeludac uvijek kad ih pitam nesto o dojenju smao mi se sve zakomplikuje.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 2.8.2012 14:13:24 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3859
2.8.2012 14:15:34   
mamina princeza
e mama alma i mene interesuej kak osu zakljucili to. fino napreduje mashalah koliko vidim to nije onda razog.... puno bljucka povraca.
i moj E i dan danas jako puno bljucka neka dmalo smanji a nekad bljucka zato sto jede preko onog sto moze stati unjegov zeludac bas vidim kad ga uhvati "prekomjerno" dojenje. JAs e nesto tim nisam posebno bavila jer lijepo napreduje i nadam se da ce prestati uskoro ( jos malo pa ce proci tih 6 mjeseci kad se to nesto i zatvori ako je to to)
JA ne znam po kojem osnovu nekom kazu da je to to a nekom da nije ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3860
2.8.2012 14:34:54   
Lejla Ka
Hajde ti to probaj zračiti danas i sutra, pa ako ni malo poboljšanja ne vidiš, javi mi se nekako pa da vidimo šta dalje.

Ako beba dobro napreduje na težini bljuckanje se ne smatra nekim posebnim problemom. Nezrelost mišića koji zatvara želudac je normalna i rješava se spontano.

Problem nastaje kad beba izbacuje toliko hrane da se ne stigne nahraniti, ne dobiva ili pak bada na težini. Tad se pokreću različite mjesre da se to stanje riješi.

Za ove što bljuckaju, a debljaju se, mame krpe u ruke, siperke na djecu i furajte dalje user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3861
2.8.2012 14:37:25   
Candy
ja bih najvise voljela da on doji na dojci (posto imam male grudi i veoma male bradavice i pritome uvucene koristila sam silikonske nastavke dok je dojio, i nisam vidjela da mu smeta), ali ako bas nece, voljela bih i da povecam prozvodnju mlijeka, jer mi je najbitnije da se hrani majcinim mlijekomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3862
2.8.2012 23:14:19   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Candy

ja bih najvise voljela da on doji na dojci (posto imam male grudi i veoma male bradavice i pritome uvucene koristila sam silikonske nastavke dok je dojio, i nisam vidjela da mu smeta), ali ako bas nece, voljela bih i da povecam prozvodnju mlijeka, jer mi je najbitnije da se hrani majcinim mlijekomuser posted image

Koliko često izdajate?
Koliko često i koliko količinski beba dobije dohrane na flašicu?
Da li beba ikako želi prihvatiti dojku, makar u snu ili u polu snu?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 3863
2.8.2012 23:32:44   
Candy
Izdajam na svaka 3 sata, a dobije po 50ml (vise ne moze), a dojku cim osjeti trza se i pocne plakati...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3864
2.8.2012 23:47:10   
Lejla Ka
Kako dajete svoje mlijeko, skupljate pa date jedan obrok ili na neki drugi način?
Koliko formule dobiva beba?

Ne bi bilo loše da učestate izdajanje, tj. da počnete izdajati svaka dva, pa čak i svakih 1,5 sat. U prvih par dana vam može izgledati da ne uspjevate izdojiti ništa, no to je samo dok organizam ne prihvati signal da je potražnja za mlijekom porasla.
Također bi jako koristilo barem jedno nočno izdajanje jer se noću najjače luči hormon prolaktin koji je odgovoran za proizvodnju.
Jako je važno kod izdajanja de ste opušteni. Možda da zagrijavate dojke toplim oblozima dok izdajate.
Predpostavljam da izdajate obje dojke u jednom izdajanju?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 3865
6.8.2012 15:34:12   
ivannna
Cure, da li neko zna smijem li slikati dva zuba dok dojim!!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3866
6.8.2012 15:37:30   
animagical
smijes

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 3867
6.8.2012 22:16:39   
M kao Mama
Ja sa mojom lamijom nikako na zelenu granu, nakon epizode dojimo ležeći, ja dobijem i sad je ludilo, evo treći dan muku mućim sa njom, meni je to nešto što sam malo imala prestalo, ali ona i dalje zeza, jedino je nafatam u snu i to onom teškom, i po danu i to na lijevoj dojci u nekoj luđačkoj pozi, izludi me moje dijete

Lejla Ka, morama sam joj uvesti Ar da bi joj zgrušavao ono malo što u njoj ostane, lijepo napreduje, jer je doslovno visla na meni, jede, jede jadna slomi se navlačečić, i onda ide u ključevima povraćanje, mada evo novalac joj nikako nije godio , uzmem joj HIPP i on je super mapala, puno manje povraća,

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3868
6.8.2012 23:39:19   
Esmica
Evo i mene na ovu temu,mada nemamo nekih vecih problema kakve citam ovdje,al eto,ovo sto imamo zelim da rijesim.
Dakle cetvrta beba,imam iskustva...medjutim neke stvari kao da su mi nove,pa se javljam ovdje.
Imadoh,po treci put upalu dojki,zbog bebinog dugog spavanja nocu,a mama lijencuga nije ustajala da se izdaja,vec cvrsto s bebom spavala.I tako,grudi se upalise.
Kako u lijevoj dojci bi ta neka grudva,vise sam je stavljala na lijevu dojku,i tu mi sad ima vise mlijeka,i lakse tece nego iz desne dojke.
Pa imamo problem s desnom dojkom,non stop joj ispada bradavica (ovo mi se nije prije desavalo),pa mlijeko pocne da curi okolo,ona nikako da uhvati,pa se naljuti...pa uhvati,pa opet ispadne,i tako ukrug.Nocu na desnu ne uspijevam dojiti lezeci,moram sjesti.Inace moja djeca nikad nisu uspijevala uhvatiti dojku kao na slikama za pravilno dojenje,dakle cijelu areolu,vec samo bradavicu,valjda sto su mi velike bradavice,pa je zbog toga problem sa desnom dojkom.
Moja pitanje je kako da izjednacim kolicinu mlijeka u obje dojke,i da li ce vremenom dojenje biti jendako na obje dojke,tj. da li ce iz desne vuci lahko kao i iz lijeve dojke?
Inace od mnogo zena sam cula da ne doje jednako na obje dojke,bas kao i ja...tj. iz jedne je lakse nego iz druge.
Lejla Ka javi se user posted image

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

Neposredna veza do poruke: 3869
7.8.2012 12:04:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja sa mojom lamijom nikako na zelenu granu, nakon epizode dojimo ležeći, ja dobijem i sad je ludilo, evo treći dan muku mućim sa njom, meni je to nešto što sam malo imala prestalo, ali ona i dalje zeza, jedino je nafatam u snu i to onom teškom, i po danu i to na lijevoj dojci u nekoj luđačkoj pozi, izludi me moje dijete

Lejla Ka, morama sam joj uvesti Ar da bi joj zgrušavao ono malo što u njoj ostane, lijepo napreduje, jer je doslovno visla na meni, jede, jede jadna slomi se navlačečić, i onda ide u ključevima povraćanje, mada evo novalac joj nikako nije godio , uzmem joj HIPP i on je super mapala, puno manje povraća,

mama alma, ona sad možda malo štrajkuje zbog dolaska menstruacije user posted image . Samo strpljivo (znam da je lakše reč nego preživiti al kako je tako je).

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3870
7.8.2012 12:12:04   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Esmica

Evo i mene na ovu temu,mada nemamo nekih vecih problema kakve citam ovdje,al eto,ovo sto imamo zelim da rijesim.
Dakle cetvrta beba,imam iskustva...medjutim neke stvari kao da su mi nove,pa se javljam ovdje.
Imadoh,po treci put upalu dojki,zbog bebinog dugog spavanja nocu,a mama lijencuga nije ustajala da se izdaja,vec cvrsto s bebom spavala.I tako,grudi se upalise.
Kako u lijevoj dojci bi ta neka grudva,vise sam je stavljala na lijevu dojku,i tu mi sad ima vise mlijeka,i lakse tece nego iz desne dojke.
Pa imamo problem s desnom dojkom,non stop joj ispada bradavica (ovo mi se nije prije desavalo),pa mlijeko pocne da curi okolo,ona nikako da uhvati,pa se naljuti...pa uhvati,pa opet ispadne,i tako ukrug.Nocu na desnu ne uspijevam dojiti lezeci,moram sjesti.Inace moja djeca nikad nisu uspijevala uhvatiti dojku kao na slikama za pravilno dojenje,dakle cijelu areolu,vec samo bradavicu,valjda sto su mi velike bradavice,pa je zbog toga problem sa desnom dojkom.
Moja pitanje je kako da izjednacim kolicinu mlijeka u obje dojke,i da li ce vremenom dojenje biti jendako na obje dojke,tj. da li ce iz desne vuci lahko kao i iz lijeve dojke?
Inace od mnogo zena sam cula da ne doje jednako na obje dojke,bas kao i ja...tj. iz jedne je lakse nego iz druge.
Lejla Ka javi se user posted image

Esmice koliko je beba stara?

Ja i ne bih preporučila izdajanje noću ako beba spava, jer tako ni dojke neće skontati da ne trebaju proizvoditi noću pa će izdajanje biti potrebno stalno. Ja bih ti prije preporučila da ako ti se dojke u noći prepunjavaju staviš oblogu od kupusa do prvog slijedećeg podoja, pa onda skineš.

Naše su dojke nesimetrične, kod svih žena. Kod nekih je to potpuno neprimjetno, kod neki jako izrazito. Kod dojenja to posebno dođe do izražaja. Vremenom će se sigurno stanje stabilizovati na neku mjeru koja će tebi biti podnošljiva, no sad ste vjerovatno još u fazi jake proizvodnje i stalnih oscilacija ponude i potražnje.

Šta možeš učiniti da bebi olakšaš dojenje na desnu dojku?
Ovo što opisuješ mene upučuje na prejak refleks otpuštanja mlijeka na početku podoja, kad mlijeko pod velikim pritiskom počne teči pa se beba bori da ga savlada. Pušta dojku jer joj je previše mlijeka u ustima, pa ponovno hvata. Dobro bi bilo da ti ručno izdojiš taj prvi, najjači mlaz pa tek onda staviš bebu na dojku. Kad dojiš na toj strani namjesti se u poluležeći položaj tako da beba potrbuške leži na tebi i doji "odozgo" da bi joj bilo lakše savladati mlijeko.

Kažeš da ti se čini da beba plitko hvata bradavicu. Da li imaš oštečenja, boli li dojenje?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3871
7.8.2012 12:17:38   
chuci
esmice kod mene je slična situacija. i meni beba ne može uhvatiti cijelu aureolu, ali to je u redu jer su velike. bitno je da uhvati ne samu bradavicu nego i malo okolo da ne vuče bradavicu.

što se tiče mlijeka ako je budeš podjednako stavljala na obe dojke izjednačiće se količina mlijeka.
ja svog stavljam jedan podoj jedna dojka i uvijek tako. ako ne isprazni fino ponudim mu istu dojku nakon presvlačenja i podoji do kraja obično. ako budeš ti davala dojku iz koje lakše teče više onda će ti u njoj biti više mlijeka. npr može ti postati mrsko dojiti sjedeći noću i ti počneš noću davati samo ovu dojku iz koje može dojiti ležeći. eto ti odmah razlike u količini mlijeka.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3872
7.8.2012 15:17:42   
Dz3ni
ako budeš ti davala dojku iz koje lakše teče više onda će ti u njoj biti više mlijeka. npr može ti postati mrsko dojiti sjedeći noću i ti počneš noću davati samo ovu dojku iz koje može dojiti ležeći. eto ti odmah razlike u količini mlijeka.

Ja sam napravila tu grešku i davala češće desnu dojku na kojoj je malo veća bradavica, ali sasvim dovoljno da beba lakše uhvati (pošto su mi blago uvučene bradavice) i sad se borim da izjednačim količinu proizvedenog mlijeka u obje dojke jer je razlika u veličini dojki baš primjetna, mm mi se stalno smije user posted image . Sad joj malo češće dajem ovu lijevu koja je manja da navuče mlijeka. user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3873
7.8.2012 18:05:37   
Esmica
Hvala vam na odgovorima.
Lejla Ka,beba je stara mjesec dana,mislim da samo sto nismo uspostavile jednaku ponudu i potraznju.
Nemam nikakvih ostecenja na bradavicama,iako mi se cini da doji plitko,ali mislim da zbog velikih bradavica i ne moze drugacije.
Probacu taj prvi mlaz da izdajam,tacno se bori s mlijekom.

Jesu li skokovi u razvoju kod sve djece u istom periodu,ili svaka beba za sebe?
Cini mi se da je moja prije par dana imam taj skok u razvoju,jer je dva dana bukvalno cijeli dan dojila,i imala sam osjecaj da nemam mlijeka.
Vec mi je to poznato,tako da nema popustanja,vec samo dojenje user posted image

Chuci,stavljam je podjednako na obje dojke,al na desnoj mi se cini da prije nestane,pa vuce na prazno,bas ono dojka omeksa,dok lijeva cini mi se koliko god da je doji,uvijek djeluje nabrekla i puna,nikad ne omeksa kao desna.No ja je pustam da desnu vuce i kad imam osjecaj da je prazna.Nekad se prevarim,mislim da je prazna,a ona onda pocne vuci i glasno gutati,znaci ima mlijeka.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3874
8.8.2012 16:33:55   
M kao Mama
E, i kod mene su dojke ludilo, lijeva je ko moja glava, a desna ko bebina, hahahahah, trenutno doji pri svjesti i zdravoj pameti samo lijevu, kad je prevarim dobije i desnu, ma imd da se borimo pa koliko god

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *