Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: Esmica Evo nas s pregleda...Uh,pao mi je kamen sa srca,pa sam odmah raspolozena,digla se na noge. A bila sam se razbolila zbog ovog svega,sinoc sam i temperaturu imala,zeludac me zabolio,sve zbog sekiracije. Sefika se nije puno opterecavala,njoj ovo nije nesto strasno,vec se ponasala kao da je sve normalno. Detaljno pregledala bebu,kaze beba zdrava,zilava,duga,mrsava.Kaze cvrsta,bez znakova bolesti.Place jako,ne izgleda izcrpljeno. Ima 3520,to je 150 gr. od rodjenja do danas,ima mjesec i 5 dana. Kaze Sefika da se prvi mjesec tolerise ovakav prirast tezine,te da je bitno da ne gubi na kilazi.Ona ocito dobiva,pa koliko god. Drugi mjesec bi trebala bolje da napreduje.Kaze Sefika da bi trebala bar 500 grama da dobije,pa cemo je pratit. Nije mi spomenula dohranu,samo rekla nastavi dojiti kao sto dojis. Ali naravno,rekla mi je da pijem zeljezo,i puno puno pricala o tome kako moram jesti 5 obroka dnevno,i paziti na svoju tezinu. Emice,ne volim Sefiku zato sto kaze ono sto volim cuti,vec zato sto zena radi svim srcem,i ima iskustva i znanja. A nismo se slagale oko vakcina,ne govori uvijek ono sto volim cuti. Zatim kad sam rodila kuci i otisla njoj,rekla je da preventivno damo bebi tetanus jer smo prerezali pupak kucnim makazama,a mi je nismo poslusali. Ja vjerujem da bi moja beba dobila na tezini mnogo vise da joj dam dohranu,ali ja licno dohranu ne smatram zdravom.Dohrana je za mene samo koncentrat u koji su ubaceni vjestacki vitamini. Ako je moja beba kilu deblja od dohrane,ne znaci da je zdravija kao sto bi bila od majcinog mlijeka. Kad posmatrate kokos hranjenu koncentratom,i onu seljacku kokos koja ceprka na selu oko kuce,ova seljacka je zdravija,iako je mrsavija znatno. Meni nije bitno da mi dijete ima vise kila.Bitno mi je samo da ovo nenapredovanje (po skali) njoj ne steti,da ne steti njenom razvoju,a sad ona hoce li biti naprednija...pa mozda nikad nece ako bude na mene..mozda ce joj kao meni vjecito u kartonu pisati neuhranjena,pa evo me...ziva sam,uspjela cetvero roditi. Sljedece sedmice opet cemo kod Sefike na vaganje,a sudeci po tezini ovo tri dana dobila je 50 grama Bit ce upravu Sefika,ona ce krenuti ovaj drugi mjesec,kaze mnoga djeca prvi mjesec povrate samo porodjajnu tezinu. Kakvo je ovo poredjenje....kao da sam "g*vnima* odhranila oboje djece.... Moja su djeca koncentrat instant djeca. Debela i utovljena.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.8.2012 15:20:10 >