|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
13.8.2012 13:22:53   
bejbibi
meni stvarno nije jasno kako mozete reci"doktori znaju treba ima vjerovati" pa da ,znaju ..al ne znaju svi isto i ima onih koji nikako ne znaju....ako je zavrsio fax ne znaci da zna svoj posao u praksi radit kako treba.....ima svakakvih glupana i glupaca da se tako izrazim....kad moram.....zena je istraumirana doktorima jer je imala lose iskustvo snjima..i ja da imam lose iskustvo ne bi ni ja vjerovala vise doktorima.....ne napadajte zenu bezveze ionako je isprepadana.....cccc svasta

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3926
13.8.2012 14:41:23   
Esmica
Evo nas s pregleda...Uh,pao mi je kamen sa srca,pa sam odmah raspolozena,digla se na noge.
A bila sam se razbolila zbog ovog svega,sinoc sam i temperaturu imala,zeludac me zabolio,sve zbog sekiracije.

Sefika se nije puno opterecavala,njoj ovo nije nesto strasno,vec se ponasala kao da je sve normalno.
Detaljno pregledala bebu,kaze beba zdrava,zilava,duga,mrsava.Kaze cvrsta,bez znakova bolesti.Place jako,ne izgleda izcrpljeno.
Ima 3520,to je 150 gr. od rodjenja do danas,ima mjesec i 5 dana.
Kaze Sefika da se prvi mjesec tolerise ovakav prirast tezine,te da je bitno da ne gubi na kilazi.Ona ocito dobiva,pa koliko god.
Drugi mjesec bi trebala bolje da napreduje.Kaze Sefika da bi trebala bar 500 grama da dobije,pa cemo je pratit.
Nije mi spomenula dohranu,samo rekla nastavi dojiti kao sto dojis.
Ali naravno,rekla mi je da pijem zeljezo,i puno puno pricala o tome kako moram jesti 5 obroka dnevno,i paziti na svoju tezinu.

Emice,ne volim Sefiku zato sto kaze ono sto volim cuti,vec zato sto zena radi svim srcem,i ima iskustva i znanja.
A nismo se slagale oko vakcina,ne govori uvijek ono sto volim cuti.
Zatim kad sam rodila kuci i otisla njoj,rekla je da preventivno damo bebi tetanus jer smo prerezali pupak kucnim makazama,a mi je nismo poslusali.

Ja vjerujem da bi moja beba dobila na tezini mnogo vise da joj dam dohranu,ali ja licno dohranu ne smatram zdravom.Dohrana je za mene samo koncentrat u koji su ubaceni vjestacki vitamini.
Ako je moja beba kilu deblja od dohrane,ne znaci da je zdravija kao sto bi bila od majcinog mlijeka.
Kad posmatrate kokos hranjenu koncentratom,i onu seljacku kokos koja ceprka na selu oko kuce,ova seljacka je zdravija,iako je mrsavija znatno.
Meni nije bitno da mi dijete ima vise kila.Bitno mi je samo da ovo nenapredovanje (po skali) njoj ne steti,da ne steti njenom razvoju,a sad ona hoce li biti naprednija...pa mozda nikad nece ako bude na mene..mozda ce joj kao meni vjecito u kartonu pisati neuhranjena,pa evo me...ziva sam,uspjela cetvero roditi.

Sljedece sedmice opet cemo kod Sefike na vaganje,a sudeci po tezini ovo tri dana dobila je 50 grama user posted image

Bit ce upravu Sefika,ona ce krenuti ovaj drugi mjesec,kaze mnoga djeca prvi mjesec povrate samo porodjajnu tezinu.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3927
13.8.2012 14:49:24   
chuci
super što je bebica dobila 50 gr za tri dana i super što si si se ti rasteretila.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3928
13.8.2012 15:07:53   
Emica_sa
Drago mi je da si ti zadovoljna,ja iskreno nisam upoznala hrabriju osobu od tebe.Valjda ce cura sad napredovati viseuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3929
   [Obrisana poruka]
13.8.2012 15:10:28   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Emica_sa)
  Neposredna veza do poruke: 3930
13.8.2012 15:11:42   
Super Beba
Esmice - user posted image
Da te vaga obraduje naredni mjesec i da se više ne sekiraš, nego da maksimalno uživaš sa bebicom, pogotovo u onim trenucima dok doji :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3931
13.8.2012 15:12:34   
m.i.n.a.
ja se samo ukljucih da kazem da mi je drago da si se ti rasteretila,nadam se najiskrenije da ce beba dobro napredovati po tvojim i medicinskim zahtjevima.......moje misljenje je da grijesis al to nije moj problem ni briga...ono sto cu te zamoliti je da moje dijete koje je eto odraslo na ad (a to ni slucajno ne znaci da nisam zeljela ili da ne smatram dojenjem prvom opcijom)ne poredis sa kokoskom ili nekom zivotinjom..jer moje dijete eto je dobivalo finu kilazu a jos bitnije osim jedne ili dvije prehladice nije bio prehladjen,razvija se i raste dosad bar i preko svoje generacije...ja sretna...zelim da i ti budes sa svojom djecom sretna i zadovoljna ali kao sto rekoh moje dijete nemoj nazivati niti poredit sa kokoskama jer kao sto si se ti ansla uvrijedjena na dosta savjeta koji nisu se slagali sa tvojim misljenjem tako sam se ja nasla skoro pa uvrijedjena tvojim poredjenjem

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3932
13.8.2012 15:14:31   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Drago mi je da si ti zadovoljna,ja iskreno nisam upoznala hrabriju osobu od tebe.Valjda ce cura sad napredovati viseuser posted image

ja to ne bih nazvala hrabrošću, ja sam u teškom šoku, ali Bože moj, hvala ti pa nismo svi isti

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3933
13.8.2012 15:17:43   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Esmica

Evo nas s pregleda...Uh,pao mi je kamen sa srca,pa sam odmah raspolozena,digla se na noge.
A bila sam se razbolila zbog ovog svega,sinoc sam i temperaturu imala,zeludac me zabolio,sve zbog sekiracije.

Sefika se nije puno opterecavala,njoj ovo nije nesto strasno,vec se ponasala kao da je sve normalno.
Detaljno pregledala bebu,kaze beba zdrava,zilava,duga,mrsava.Kaze cvrsta,bez znakova bolesti.Place jako,ne izgleda izcrpljeno.
Ima 3520,to je 150 gr. od rodjenja do danas,ima mjesec i 5 dana.
Kaze Sefika da se prvi mjesec tolerise ovakav prirast tezine,te da je bitno da ne gubi na kilazi.Ona ocito dobiva,pa koliko god.
Drugi mjesec bi trebala bolje da napreduje.Kaze Sefika da bi trebala bar 500 grama da dobije,pa cemo je pratit.
Nije mi spomenula dohranu,samo rekla nastavi dojiti kao sto dojis.
Ali naravno,rekla mi je da pijem zeljezo,i puno puno pricala o tome kako moram jesti 5 obroka dnevno,i paziti na svoju tezinu.

Emice,ne volim Sefiku zato sto kaze ono sto volim cuti,vec zato sto zena radi svim srcem,i ima iskustva i znanja.
A nismo se slagale oko vakcina,ne govori uvijek ono sto volim cuti.
Zatim kad sam rodila kuci i otisla njoj,rekla je da preventivno damo bebi tetanus jer smo prerezali pupak kucnim makazama,a mi je nismo poslusali.

Ja vjerujem da bi moja beba dobila na tezini mnogo vise da joj dam dohranu,ali ja licno dohranu ne smatram zdravom.Dohrana je za mene samo koncentrat u koji su ubaceni vjestacki vitamini.
Ako je moja beba kilu deblja od dohrane,ne znaci da je zdravija kao sto bi bila od majcinog mlijeka.
Kad posmatrate kokos hranjenu koncentratom,i onu seljacku kokos koja ceprka na selu oko kuce,ova seljacka je zdravija,iako je mrsavija znatno.
Meni nije bitno da mi dijete ima vise kila.Bitno mi je samo da ovo nenapredovanje (po skali) njoj ne steti,da ne steti njenom razvoju,a sad ona hoce li biti naprednija...pa mozda nikad nece ako bude na mene..mozda ce joj kao meni vjecito u kartonu pisati neuhranjena,pa evo me...ziva sam,uspjela cetvero roditi.

Sljedece sedmice opet cemo kod Sefike na vaganje,a sudeci po tezini ovo tri dana dobila je 50 grama user posted image

Bit ce upravu Sefika,ona ce krenuti ovaj drugi mjesec,kaze mnoga djeca prvi mjesec povrate samo porodjajnu tezinu.

Kakvo je ovo poredjenje....kao da sam "g*vnima* odhranila oboje djece.... Moja su djeca koncentrat instant djeca. Debela i utovljena.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.8.2012 15:20:10 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3934
13.8.2012 15:28:15   
Hanady RR
Divno esmice...da nastavite fino...vjeruj bila si se zabrinula
sreća pa je beba snažna...ko bi rekao d aje imala žuticu...
kaži jer šefika predlaže kontolu bilirubina u ovom narednom mjesecu...

a ovo poređenje sa kokošima...mali je pretenciozno i nepotrebno...
jer ja lično imama mršavicu ko dren zdravu odgijenu na HIPP-uuser posted image
dok mi je mlađa dojena dundasta ...također zdrava beba...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3935
13.8.2012 15:33:33   
djoisa
mislim da esmica nije mislila nista lose samo je slikovito iskazala kako ona vidi razliku izmedju prirodne i vjestacke hrane..ne znam kako se iko u tome prepoznao ..

esmice puno srece ti zelim user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3936
13.8.2012 15:34:32   
Lady26
Moja odrasla na AD i eno je k''o stapic, ni 13kg nema, utovljena nema sta.....ali hB zdrava, prava, jako pametna i lijepa djevojcica user posted image
A poredjenje sa zivotinjama i to kokoskama user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 13.8.2012 15:35:20 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3937
13.8.2012 15:35:58   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: djoisa

mislim da esmica nije mislila nista lose samo je slikovito iskazala kako ona vidi razliku izmedju prirodne i vjestacke hrane..ne znam kako se iko u tome prepoznao ..

esmice puno srece ti zelim user posted image

Dojena djeca su seljacke kokosi, a ona na AD gradske koke.

Tako ja to tumacim.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3938
13.8.2012 15:45:29   
chuci
šta vam je ba šta se odmah palite. nije žena rekla da su djeca odraslA na AD kokoške, nego slikovito objasnila kako to ona vidi. pa u svakodnevnom životu svi mi koristimo slikovite usporedbe.
vazda se nađe neko da bude uvrijeđen što neka majka smatra da ad nije opcija.

meni nije jasno što dr ne predlažu ženi da se izdaja i to daje bebi, nego odmah daj ad. a kad pitaš svi biflaju ''ne može majčino mlijeko biti nekvalitetno'', a u praksi to odmah gaze čim za bebu koja je manje dobila savjetuju ad.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3939
13.8.2012 15:54:03   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Esmica

Ovo je neka standardna procedura, kad je neki problem sa napredovanjem da se dijete kontroliše svakih sedam dana da se vidi kako ide dalje.

Ti ove sedmice insistiraj na češćim podojima. Sretno!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3940
13.8.2012 17:00:38   
Visnja RR
Mogu li zamoliti da mi se da informacija gdje radi dr. Sefika? Zelim stupiti s njom u kontakt... Hvala!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3941
13.8.2012 17:34:15   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: chuci

super što je bebica dobila 50 gr za tri dana i super što si si se ti rasteretila.

moj malac prvih 15 dana je slabo napredovao i dobro se sjecam da je dobio za 3 dana samo 50 grama i onda je babica rekla akooo ne krene ubrzo na bolje moracemo ensto poduzeti ejr to nije ok nije normalno inace djeca prvih mjeseci preko 1 kg dobiju , kdo nas je Bogu hvala nakon 15 dana krenulo odlicno jer sam ispumpavala mlijeko i davala malcu dok se nije navikao a cak sam jednom navecer davala i AD tih jedan mejsec dok niej djete doslo sebi a dojili smo 14 mjeseci .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3942
13.8.2012 18:06:53   
animagical
a i evo i majke jedne zacudo debele dojene seljacke kokeuser posted image nemojte se vrijedjati, nema potrebe... ja mislim da vecina mama radi kako najbolje zna, neke su vise, a neke manje hrabre ili zabrinute... ja mozda za neke pojmove pretjerano brinem, neko drugi mozda premalo, ali mislim da se i esmica i te kako brine o svojoj bebi, cim je odvela na toliko pregleda...

esmice, puno srece na iducem vaganju...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3943
13.8.2012 18:12:22   
animagical
nego, zaboravih da iznesem svoj problemuser posted image on ujeda, kao cukica, sa svim osam zuba, a i cetvorke mu izlaze... ne ne uopste ne pali, da ga spustim, pa poslije opet nastavim podoj takodjer ne pali...ni ignorisanje ujeda ne pali... sta god da radim, ne pomaze, jer ga svrbe desni... imam krvavu i modru jednu bradavicu, evo luftiram kao da sam tek rodila... na onim kremicama za desni tipa calgel i sl pise da se ne nanose prije hranjenja,da se ne bi progutalo, a jedino mi to jos pada na pamet da mu stavim prije podoja

zaboravih opet da dodam, ne ujeda on samo za bradavice, nego i za ruke, noge,lice, gdje me uhvati...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3944
13.8.2012 18:32:59   
chuci

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: chuci

moj malac prvih 15 dana je slabo napredovao i dobro se sjecam da je dobio za 3 dana samo 50 grama i onda je babica rekla akooo ne krene ubrzo na bolje moracemo ensto poduzeti ejr to nije ok nije normalno inace djeca prvih mjeseci preko 1 kg dobiju , kdo nas je Bogu hvala nakon 15 dana krenulo odlicno jer sam ispumpavala mlijeko i davala malcu dok se nije navikao a cak sam jednom navecer davala i AD tih jedan mejsec dok niej djete doslo sebi a dojili smo 14 mjeseci .

zastarjelo mišljenje je ovo podebljano.

meni je patronažna rekla da dam bebi ad da ja malo odspavam dok su mi grudi bile prepunjene i začepljene, a uopće se nisam žalila na umor ili nešto slično, samo sam željela da riješim grudi, tako da i one davaju svakojake savjete koji nisu nužno ispravni.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3945
13.8.2012 18:34:04   
bebbe RR
Animagical, baš mi je žao... Ali, insistiraj na "ne, ne". On je već velika beba, insistiraj i razumjeće...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 3946
13.8.2012 18:44:17   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: animagical

nego, zaboravih da iznesem svoj problemuser posted image on ujeda, kao cukica, sa svim osam zuba, a i cetvorke mu izlaze... ne ne uopste ne pali, da ga spustim, pa poslije opet nastavim podoj takodjer ne pali...ni ignorisanje ujeda ne pali... sta god da radim, ne pomaze, jer ga svrbe desni... imam krvavu i modru jednu bradavicu, evo luftiram kao da sam tek rodila... na onim kremicama za desni tipa calgel i sl pise da se ne nanose prije hranjenja,da se ne bi progutalo, a jedino mi to jos pada na pamet da mu stavim prije podoja

zaboravih opet da dodam, ne ujeda on samo za bradavice, nego i za ruke, noge,lice, gdje me uhvati...

jao to ne valja...zeno ostat ces bez bradavicauser posted image salu na stranu...to nije nikako dobro...to mora pod hitno regulisat ...moj malac kad je dobio zubice isto tako krenuo grickat al ja sam od pocetka govorila ne i to ono sa ljutitom facom da bi skonto da to ne smije ...i hB skonto al ja sam to od pocetka radila...naravno zna e nekad desit da ugrize al odma konta sta je bilo i ne ponovi....najvise mrzim kad djeca grizu a roditeljima to simpa pa kad krenu grist drugu djecu i ljude onda problem....ne dam svom malcu da nekog krize i ne bi mi bilo drago da neko dijete moje ugrize...ba sam alergicna na to ....
animagical ovo nije napad na tebeuser posted image jer si napisala da se trudis da mu tu naviku iskorijenis...samo kazem da budes dosljedna...ono napravi se ljuta ...ja barem tako...ne derem se ja nego kategoricno NE govorim:)..i uspijeva.......sretno ti stim,.......

a ja imam sad drugi problem..ovaj moj malac udarauser posted image izlupa me zivu....isto mu govorim NE ,isto radim ko da grize i vidjet cemo dokle cemo..da napomenem da je ovo pocelo prije par dan pa ima nade da ispravimo:)......

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 3947
13.8.2012 19:12:31   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Mogu li zamoliti da mi se da informacija gdje radi dr. Sefika? Zelim stupiti s njom u kontakt... Hvala!

Ambulanta Podhrastovi, Bardakčije 26
Telefon: 260 781

radi se o dr. Šefiki Hasanbegović-Delić

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 3948
13.8.2012 19:17:01   
animagical
poceo je on ujedati jos davno, s prvim zubicima, znaci s pet mjeseci, ali smo to rijesili s ne-ne i prekidanjem podoja...opet je ujedao kada je dobivao dvojke, opet je bilo ne-ne i prestajao je nakon par dana...sada nista ne pomazeuser posted image a puna usta zuba...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3949
13.8.2012 22:59:46   
teacher75

IZVORNA PORUKA: animagical

poceo je on ujedati jos davno, s prvim zubicima, znaci s pet mjeseci, ali smo to rijesili s ne-ne i prekidanjem podoja...opet je ujedao kada je dobivao dvojke, opet je bilo ne-ne i prestajao je nakon par dana...sada nista ne pomazeuser posted image a puna usta zuba...

ja bih na tvom mjestu prvo sanirala tu ranjenu dojku pa onda nastavila dojiti (ako ti je druga ok). meni je alan bez zuba nekako bio napravio ranicu i trebalo mi je bar 15 dana da zaraaste i da ne boli. dokgod je dojio tu dojku meni je bilo gore i gore, mada sam sve vrijeme zracila i mazala. onda sam 3-4 dana izdajala mlijeko iz te dojke a nudila mu samo drugu (zdravu)dok nije sve fino zaraslo. sad je sve okuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Porod :)
smajli80

Pitanjce za majke koje su imale 2 ili više porođaja(prirodna)Da li su oba otpočela:

U istoj ned.trudnoće (46%)

Na isti način(pukao vodenjak,bolovi) (2%)

Prvi nema nikakve veze sa drugim (52%)

Broj svih glasova: 81

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *