|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
9.8.2012 0:09:06   
Lejla Ka
Skokovi u razvoju idu oko (naglasak na oko, znači nije to mjera u dan user posted image ) 3., 6., 9. sedmice, pa onda 3., 6., 9. mjesec. Naravno da se razlikuju od bebe do bebe. Ako je vama mjesec dana, a skok je bio prije nekoliko dana, to je vama taman ovaj iz 3. sedmice user posted image .

Pusti bebu da doji na desnoj koliko god želi, a kad primjetiš da duže vremena vuče bez gutanja ili ti se čini da je dojka prazna i beba drijema, ti slobodno ponudi i lijevu da beba "nadomjesti" obrok ako želi. Slijedeći podoj ide načeta lijeva. Ako nemaš ragada ni oštećenja bradavice onda beba sigurno hvata dobro bradavicu i nije to plitak hvat. Nis ni dojke sve iste, kod nekih su bradavice male, a areole okolo puno pa opet beba ne može uzeti sve. Važno je da beba ne oštećuje bradavicu prilikom sisanja, tad je sve OK.

Ne brini za prejak refleks, beba će naučiti kako da to savlada, a i refleks će oslabiti kad se proizvodnja stabilizuje. E tzo sad može biti i za par dana i za par mjeseci, tako da te to ne zabrinjava user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3876
9.8.2012 16:43:02   
Selma Kikoebu
Pozdrav, nije me bilo dugo na ovoj temi, hB

Ne zelim ovo nazvati problemom, ali u zadnjih par dana dojke su mi uvijek skroz mekane, kao da su uvijek prazne. Bebi je 3 i po mjeseca, doji na zahtjev, to je u prosjeku svaka dva sata, navecenprvinsan traje oko 4 sata, nekad 5, tako da je prvo budjenje oko 3-4... Nakon toga svaka dva sata opet. Cak ni navece kad je taj veci razmak nisu mi grudi ono pune, malko budu tvrdje nego po danu. Beba trazi cesce da doji, pa onda kao da vrlo brzo isprazni dojku, unervozi se, pusti i pocne plakati, ja pratim, prije toga vuce al ne guta...ja onda promijenim dojku, al opet je brzo isprazni, imam cak osjecaj da se i ne najede, nekad je san uhvati, nekad place.
Stavljam je cesce da doji, ona i trazi cesce, kao da se ne najede, kao da nema dosta

Sta da radim, kako da povecam proizvodnju, ne bih voljela da moram je dohranjivati sa AD user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3877
9.8.2012 16:59:18   
chuci
selma meni se čini da sve ispravno radiš. kad želi da jede daj joj i eto. možda da probaš kada isprazni siku, malo da je podigneš da porigne, eventualno je presvučeš, pa je onda opet vratiš na istu siku. tako da navlači dovoljno mlijeka.
ako neće više da vuče, onda nije gladna. ako se unervozi smiruj je nosanjem, pjevušenjem, pusti joj neku muziku, pleši s njom u naručju i slično.

sike će proizvesti dovoljno mlijeka ako im daš šansu. ako uvedeš AD nisi im dala šansu. samo treba strpljenja da se ponuda potražnja uravnoteži.

ja ni ne pomišljam da postoji alternativa dojenju.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3878
9.8.2012 20:17:06   
Selma Kikoebu
Hvala chuci na podrsci

Ma ne razmisljam ja o uvodjenju AD, samo se bojim sa ovim svojim stanjem dojki user posted image da cu doci do toga. Forsiram ja bebu sto cesce da doji, al nece ona da doji dugo, kao da je prazno, ona vuce vuce, a ne ide mlijeko, i onda ona ostavi, ja je malo podignem, oraspolozim je i opet vratim na istu dojku, ona opet vuce i kad vidi da nema, nece, ostavi, pocne plakati i nece ponovo da uhvati. Ja nju lako smirim, cim je nosam i pjevusim, ona je ok, ja pokusam na dojku,ona plac, i tako se nekad mucimo po dva sata. Tacno se bojim da nemam dovoljno mlijeka, jer pratim je kad jede, vuce ona, i naravno ima na pocetku, nakon 3-4 min ona i dalje vuce al ne guta.

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3879
9.8.2012 23:11:50   
Lejla Ka
Ma nema nikakvog razloga za strah.
Prvo, normalno je da nakon 3,5 mjeseca dojke budu mekane, da se ne prepunjavaju (a to je tvrda dojka) između podoja i da proizvode taman koliko treba. Ako je beba nervozna i ne želi nakon podoja dojiti na jednoj dojci ponudi drugu, neka i nju doji. Ako se opet unervozi ti opet ponudi onu prvu. Nema razloga da sumnjaš u dovoljnost, vi ste te mogućnosti već prevazišli. Isključivim dojenjem na zahtjev majci se neće smanjiti proizvodnja, samo će se ustabiliti.

Možeš masirati dojku tokom podoja, možeš je zagrijati toplom oblogom prije podoja. Važno je da budeš opuštena dok beba doji, a ne stisnuta i u strahu za količinu jer tad mlijeko teže izlazi iz dojki.
A vas možda sad kači onaj skok u razvoju sa 3 mjeseca.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3880
10.8.2012 16:15:47   
Mrgica
Pozdrav, ja ne zna dal je ovo problem sa dojenjem ili je to normalno,kako beba raste,pa bih molila savjeti.Naime, moja je beba tu negdje starosti kao i Selmina,i imamo slican problem,znaci blizu 4mj,zadnjih dana je jako nervozna.Do sada se budila nocu da doji malo stenjala,ja joj dam siku podoji i opet spavanje,medjutim preksinoc se probudila u 2h fino dojila u 4h opet se budi ja da joj dam siku ona place,vristi,kao da sam joj dala najveceg dusmanina i hajde nosala pjevusila ,smirila se ja da je na siku opet isto,vristi,nece,uspavam je i nakon 2h je dojila normalno.Sinoc opet isto budi se u 2h ja siku opet vrisak-nece,smirim je zaspe i nekako joj kasnije u snu dam da doji,ujutro opet dojila ok.Inace, u zadnje vrijeme je bas nervozna cesto, doji skroz kratko,nekad je nudim,nece okrece glavu,nekad prihvati povuce 2-3 puta i nece,okrece glavu,sve je zivo vise zanima od sike,nekad jede na brzaka i to je to.Siku je prije voljela bas,mogla sam je smiriti s njom sad ne,na brzaka doji i to je to.Rodjena je sa 4450gr,po izlasku iz bolnice 4380gr, na vakcini je bila 18.06 i imala 6600gr,za 10 dana ce joj biti punih4mj insalah,iskljucivo je dojena.Ne znam da li je ovo problem ili normalna faza u razvoju bebe,ali me to odbijanje sike nocu i jak plac bas rastuzilo.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3881
10.8.2012 17:51:34   
Esmica
Mi upravo iz bolnice.
Da ne pisem cijelo iskustvo,upuceni smo zbog zutice i nenapredovanja,nije dobila za mjesec dana niti 100 grama.
U bolnici vidjeli da je bilirubin indirektni,problem samo nenapredovanje.
Sve pretrage kod bebe ok,oni savjetuju dohranu.
Lejla Ka,molim te,javi se,sta se radi u ovom slucaju.
Dakle mlijeka puno imam,cetvrta mi je beba,znam kad podoji,beba zuper zdrava,zivahna,podoji,spava,podrigne,dakle sve ok do prvog vaganja kad vidimo da nije dobila niti 100 grama.
U bolnici toliko nije bitno dojenje da je to nevjerovatno.
Doktorica uopste ne vjeruje da ona fino doji,na otpusnom pise beba izgladnjuje.
Otpustili su me zbog nesaradnje.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 3882
10.8.2012 21:26:02   
Mrgica
Esmice zao mi je zbog toga,ja ti samo mogu reci da je moja za 25 dana dobila 200gr ,do duse imala je upalu pupka,ali to katu nema veze,ja sam tada isla na neonatolosko savjetovaliste gdje su mi rekli da bebu cesce dojim,znaci svaka 2h i po danu i po noci, tako sam i radila,bukvalno mi je visila na siki non stop i nakon otprilike 10-tak dana na prvoj kontroli ukupno je dobila 600gr, sto znaci za 10 dana skoro 400gr.Ne znam nisam strucnjak,ali ja bih na tvom mjestu nju cesce dojila i opet nakon 7 dana na vaganje da vidis kakvo je stanje.Pusa.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3883
10.8.2012 22:03:31   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Esmica

Mi upravo iz bolnice.
Da ne pisem cijelo iskustvo,upuceni smo zbog zutice i nenapredovanja,nije dobila za mjesec dana niti 100 grama.
U bolnici vidjeli da je bilirubin indirektni,problem samo nenapredovanje.
Sve pretrage kod bebe ok,oni savjetuju dohranu.
Lejla Ka,molim te,javi se,sta se radi u ovom slucaju.
Dakle mlijeka puno imam,cetvrta mi je beba,znam kad podoji,beba zuper zdrava,zivahna,podoji,spava,podrigne,dakle sve ok do prvog vaganja kad vidimo da nije dobila niti 100 grama.
U bolnici toliko nije bitno dojenje da je to nevjerovatno.
Doktorica uopste ne vjeruje da ona fino doji,na otpusnom pise beba izgladnjuje.
Otpustili su me zbog nesaradnje.

Kakve su joj stolice i broj upišanih pelene?
Ako je sa bebicom sve ok (hB), ja ne bih odustajala od dojenje, nego bih kao što ti je i Mrgica rekla, dojila baš često, pustila je da mi visi na siki 24h (ako možeš od drugih obaveze i ostale dječice)...Sretno mila i da što prije dobijete na kilaži!
A LejlaKa će ti se svakako javiti sa stručnim pitanjima i odgovorima :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3884
10.8.2012 22:12:57   
animagical
jel dijete po cemu drugom osim po vaganju djeluje gladno, piski, kaki, ima jak zdrav plac, dovljno budna? mozda je do druge vage?ne pokazuju sve vage isto, ja kod svekrve imam dvije kile manje nego kod sebe...

i sto ne odes na jezero kod dr mire ademovic, neonatolosko savjetovaliste?

< Poruku je uredio animagical -- 10.8.2012 22:13:55 >

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3885
10.8.2012 22:27:05   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: animagical

jel dijete po cemu drugom osim po vaganju djeluje gladno, piski, kaki, ima jak zdrav plac, dovljno budna? mozda je do druge vage?ne pokazuju sve vage isto, ja kod svekrve imam dvije kile manje nego kod sebe...

i sto ne odes na jezero kod dr mire ademovic, neonatolosko savjetovaliste?

Ovo posebno potpisujem! Kod malog varira kilaža redovno u 1kg ovisno gdje ga vagaju user posted image Nekad ima 14, nekad 15 kg, presmiješno...a da ne govorimo kad se radi o gramima..Ne vjerujem ja baš ovim našim "baždarenim" vagama...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3886
10.8.2012 22:42:27   
Esmica
animagical,mi smo s Jezera,samo smo bili na drugom odjelu,nesto sa gastroentero...... ne znam tacno koji,nismo na neonatoloskom.
Beba djeluje potpuno zdrava,svi refleksi dobri,meni kao majci prvih mjesec ne bih rekla ni po cemu da je drugacija,osim sto je na kraju mjeseca vaga tako pokazala.Vagala se na tri vage,sve isto,vagali je tri dana zaredom,nista nije napredovala.
Piski,kaki,kaki rjedje,a piski cesto,pelene uvijek upisane.
Poslije podoja zaspi,spava fino,ma sve da ne ponavljam osim onog sto je vaga pokazala.

Neposredna veza do poruke: 3887
10.8.2012 22:46:46   
animagical
vide li oni kakav drugi problem, gastroenteroloski? jesu li vagali bebu nakon podoja, zna da imaju obicaj da vide koliko je beba popila? bebe rastu skokovito, tri dana nisu nikakva mjera, moj sin je znao deset_ dana biti na istom, pa u iducoj sedmici dobiti mnogo i sve tako... ja opet mislim da je do vage, ako ona kao beba od mjesec ima 6 popisanih pelena i ne djeluje dehidrirano,a ti joj ne dodajes nikakvu tecnost osim svog mlijeka? jel de cujes je da guta i sve ok? ne bljuca puno?

< Poruku je uredio animagical -- 10.8.2012 22:47:46 >

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3888
10.8.2012 22:48:28   
animagical
i jos hocu da te pitam, da ne mijenjas sike mozda precesto? popije li ona ono zadnje masnije mlijeko? jel lijeno doji, trebaju li joj kompresije da joj pomognes?

Neposredna veza do poruke: 3889
10.8.2012 22:48:58   
animagical
i je li bebin tsh u bolnici bio uredan? znas onaj nalaz iz pete

Neposredna veza do poruke: 3890
10.8.2012 22:55:31   
Esmica
S mjesec dana se smije kad joj pricamo,bude mirna kad je budna,Bogami zna i zaplakati,al mama neda dugo,uvijek se uz dojenje smiri.Nikad nije plakala kao da je nesto boli,uvijek se smiri kad je stavim na dojku.
Ja kao majka mislim da je mozda prvi mjesec,zbog zutice i privikavanja ovako slabije napredovala,pa cu da je pratim ovaj mjesec,ovih par dana kako ide.
Kud postoji vaga i vaganje.
Sestra mi kaze doktoru ides kad je dijete bolesno,zasto sam je nosila bez razloga,sad sebi nabila stres...
U ponedjeljak cu je nosti kod jedne doktorice,pa cemo vidjeti.
Ako bas nista ne bude napredovala,dodacu nesto,necu pustiti ovako...

Aamo mi nije jasno zar nije majcino mlijeko najbolje za bebu....Mlijeka imam jako puno,kakvo je to moje mlijeko...
Sad me nesta spucalo,samo placem svo vrijeme kako mi se ovo desilo.Gledam mlijeko kako curi i placem...ne mogu se zamisliti da ne dojim,da je ono adaptirano ugrijano u plasticnoj mikrovalnoj boljw od mog mlijeka.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3891
10.8.2012 23:01:45   
Super Beba
Esmice - user posted image Nemoj tako razmišljati. I sama znaš da je tvoje mlijeko najbolje. Pa odgojila si već troje djece, nisi neupućena. Biće to sve OK. Odvedi je i toj doktorici kojoj si naumila...Pusti još malo. Ako ti beba ne izgleda gladno, žedno, bolesno i sl., sačekaj još malo prije nego uvedeš AD...Al' ja vjerujem da bi ti prva primijetila da nešto nije OK...
Držim fige da vam ovaj naredni period što prije prođe i da grami počnu skakati na vagi :)
Samo se ne daj, proće i ovo!

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3892
10.8.2012 23:03:15   
Skvo RR
Nemoj plakati..mislim svjesna si da beba nije dobila samo 100 grama, vec je povratila i ono sto je na pocetku izgubila (kalirala, ne znas koliko je to bilo)...Imala sam slican problem....i vrlo je bitno da se konsultujes sa nekim ko ce ti npr. i "provjeriti" dojenje..ja ti preporucujem patronaznu Azru (061 188 892)...cisto da rijesis dilemu tj. svoju "nesigurnost"....meni je dolazila...elem da ne pisem svoju pricu.. na kraju smo uradili sto je za nas bilo najbolje u tom trenutku.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3893
10.8.2012 23:04:33   
Esmica

vide li oni kakav drugi problem, gastroenteroloski? jesu li vagali bebu nakon podoja, zna da imaju obicaj da vide koliko je beba popila? bebe rastu skokovito, tri dana nisu nikakva mjera, moj sin je znao deset_ dana biti na istom, pa u iducoj sedmici dobiti mnogo i sve tako... ja opet mislim da je do vage, ako ona kao beba od mjesec ima 6 popisanih pelena i ne djeluje dehidrirano,a ti joj ne dodajes nikakvu tecnost osim svog mlijeka? jel de cujes je da guta i sve ok? ne bljuca puno?

Prvo,hvala ti puno animagical sto mi odgovaras.
Dakle gore smo dosli jer su sumnjali na neki problem.Medjutim nema nista.
Bezveze joj cak radili rtg pluca,to se i ne spominje na otpusnom.Uopste se nisu trudili da dojenje ostane,dakle da rade ista da provjere kako nam ide,vec jednostavno nisu mi vjerovali da ona doji kako treba,vec samo uvedite dohranu i tacka.
Cak mi je dohrana dolazila da joj dajem.
Otpustena sam jer pise majka ne saradjuje.Ta saradnja je ustvari moje slusanje njih,a to sto oni mene ne slusaju da ona zaista doji,guta,znam kako izgleda dojenje,nije mi prvo dijete.
Isprazni dojku potpuno,dakle guta fino,kad u tom trenutku izvucem dojku,mlijeko curi u mlazovima.Ne dajem joj drugu dojku dok ne isprazni.Nekad pomislim da je prazna,kad opet pocne da guta,vidim nije.
Sljedeci podoj druga dojka.Beba ne bljucka nikako.
Nisu je vagali nakon podoja.
Ne dajem joj nikakvu tecnost osim mog mlijeka.
Beba je zivahna.

Neposredna veza do poruke: 3894
10.8.2012 23:05:43   
animagical
esmice, nemoj tako... mlijeko je sasvim dobro,ako je iskljucena sumnja da je beba nesto bolesna ili ako imas sumnje da ne doji pravilno... da li joj dajes vise puta istu dojku, da je dobro isprazni i dodje do masnijeg mlijeka? kontam, mozda jedino da pije vise onog vodenastog prvog mlijeka, koje je za zedj? ja mislim da ce to krenuti...mozes je izvagati u apoteci, neke imaju vagu za bebe, pa ponoviti za sedmicu, ja ne bih cesce,nema smisla

Neposredna veza do poruke: 3895
10.8.2012 23:08:09   
Esmica

i jos hocu da te pitam, da ne mijenjas sike mozda precesto? popije li ona ono zadnje masnije mlijeko? jel lijeno doji, trebaju li joj kompresije da joj pomognes?

Popije masno mlijeko,pratim to uredno,ispocetka je lijeno dojila,pa kontam da je i to razlog,i imala je zuticu,a u zadnje vrijeme nam se dojenje bas super uredovalo,dakle ne zaspe tako brzo,vec bas izdoji fino...i ona je zivnula vise.Ne trebaju kompresije,sad je bas super,osim sto vaga ne pokazuje.
Taj nalaz iz pete ne znam,samo govore sve je ok,osim sto hemoglobin je visok.Ova doktorica sto joj trebam u ponedjeljak ici rekla mi je da se ne brinem.

Neposredna veza do poruke: 3896
10.8.2012 23:09:50   
djoisa
esmice jeste li nakon poroda vagali bebu na nekoj "zvanicnoj" vagi..posto si kuci rodila..mozda vasa vaga nije u redu?

Neposredna veza do poruke: 3897
10.8.2012 23:09:52   
animagical
sad vidim odgovor, jedino mogu skontati da je kalirala puno, moj sin je isto puno izgubio prvih dana, tek je za 15 dana bio na porodjajnoj tezini, a s mjesec kilo u plusu,sto ti govori da oni brzo nadoknade,samo dok krenu...ne brini, mozes je jedino cesce nuditi, i ponavljati istu dojku na svim podojima unutar tri sata... ako cujes ad beba doji par minuta bez gutanja, znaci da je sika zavrsena i tada daj drugu....ako imas pouno mlijeka,mozes onaj pocetni mlaz izdojiti rucno,pa onda njoj dati, brze ce doci do masnijeg dijela... ovo su sad neke moje napamet ideje... skvo ti je dala br odlicne patronazne, i meni ej dolazila za mastitis... zena je genije za sike...

Neposredna veza do poruke: 3898
10.8.2012 23:11:24   
animagical

IZVORNA PORUKA: Esmica

Popije masno mlijeko,pratim to uredno,ispocetka je lijeno dojila,pa kontam da je i to razlog,i imala je zuticu,a u zadnje vrijeme nam se dojenje bas super uredovalo,dakle ne zaspe tako brzo,vec bas izdoji fino...i ona je zivnula vise.Ne trebaju kompresije,sad je bas super,osim sto vaga ne pokazuje.
Taj nalaz iz pete ne znam,samo govore sve je ok,osim sto hemoglobin je visok.Ova doktorica sto joj trebam u ponedjeljak ici rekla mi je da se ne brinem.

ja mislim da je to ok, samo joj daj vremena i smiri se malo...pa nije joj nista bilo, zdrava je, na jezeru nisu mogli naci da joj ista fali... pusti je jedno 7-10 pa ponovi vaganje na istoj vagi

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3899
10.8.2012 23:12:38   
Selma Kikoebu
Esmice duso...ja nisam strucnjak, javice se Lejla Ka...aliiii...ja samo zelim nesto reci

Ovo zadnje sto si napisala....nemoj vise ni pomosljati na tako nesto, kakvo je to tvoje mlijeko, cuj adaptirano bolje,,,ma ni u prici...zar nisi troje djece othranila sa svojim mlijekom...ne treba ti nista vise, nikakav drugi pokazatelj o tvom mlijeku. Naravno da ces dojiti svoje pilence..

Pratim ovo otkako si se javioa, sve cekam da se Lejla javi da vidim sta ce napisati, i mene zanima.

Drzim fige da krene u pravom smjeru i da se rijesi problem...a vjerujem da hoce.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *