|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:18:27   
madam x
Nema veze, djoisa, ja njega moram sad napraviti, da mi se ohladi do večeras, pa kako Bog da. Ah..... jesam omeračila. Idem saduser posted image .

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1476
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:19:11   
chuci

IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1477
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:21:36   
mamine oci
http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaifuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1478
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:22:21   
madam x

IZVORNA PORUKA: chuci


IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

Nisam ni ja, da ti pravo kažemuser posted image ali problem koji sam imala kad sam prošli put pravila kadaif, je bio taj, što su oni rezanci doslovno grebali i boli, kad bi se jeo. A pravila sam ga po receptu, dakle po mjerama.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1479
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:25:48   
madam x

IZVORNA PORUKA: mamine oci

http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif[sm=jezicek.gif]

Hvala, mamine oči.Ovaj drugi nije loš.
Nisam koliko znamuser posted image .

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1480
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:27:18   
mamine oci
i meni ovaj drugi lagan izgleda da cu i ja praviti kadaifuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1481
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:38:33   
mala_sa
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:


ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1482
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 14:44:25   
mala_sa
Selam user posted image

Kod nas danas sirnica uz paradajz salatu user posted image (ja ovu kombinejsn mnogo volim user posted image )

DMum halali Bti, ja nesto razumila da je djevojcica, hahaha joj bisera se i ja sjecam, a as su slatki kad tako prvi put poste user posted image

Zaho user posted image za pravog postaca; dusa draga pusti ga dostaaa nek spava, tako ce mu vrijeme brze proci user posted image

Amam uh blago vama; primatel mene i mog A sa vama? user posted image

Medic hvala ti puno, aBd zimus nam je to jedan od prvih restorana za obici user posted image . Ja jos seku jednom pitam jel to taj restoran, kaze ona "ne znam" ja sam samo jednom kafu pila tu; a bezbeli je bila sa nekom rajom pa nece da prica user posted image user posted image


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1483
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:32:40   
canim
IZVORNA PORUKA: zaha

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image

Zaha, evo ja sam ga sad pravila, cekam da se ohladi pa da ga sjedinim

Ovako

Fil:

2 jaja
1 casa secera
1 casa brasna
umutiti sa 1 L mlijekom i kuhati polako
Kad bude hladno umutiti 50 gr putera i kesicu slaga

Kadaif:

Oko pola case ulja ( ili 1 ona soljica za turski caj) ja sam kombinovala malo ulja malo putera ugrijati na tavi ili u serpi i dodati oko 200 gr isitnjenog kadaifa, mjesati dok ne porumeni i dok sav ne bude masan, onda dodati pola case secera i jos par min mjesati.
Kad se ohladi kadaif umjesati orahe, kolicina oraha po zelji.

U tepsiju redati pola kadaifa pa stavljati fil i nakon toga jos pola kadaifa
Na kraju to bi trebalo ovako nekako izgledati

http://aliyyulala.com/wp-content/uploads/2012/06/4pyb.jpg






< Poruku je uredio canim -- 8.8.2012 17:37:27 >

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1484
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 17:39:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 1485
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:42:58   
Hanady RR
u što je ovaj kadaif na slici nešto neštouser posted image user posted image

ja od pretprošle godine radim po pahuljicinom receptu haman...( a možda i do rpošle...al prije da je od prije)
prije toga sma neki tetkin...al nije mi bio fin, ni razabran..ovaj je baš super...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1486
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:49:43   
canim
Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1487
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:50:30   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: canim

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

To imam konkurenciju? user posted image

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 1488
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 17:53:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1489
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:54:16   
canim

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa


IZVORNA PORUKA: canim

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

To imam konkurenciju? user posted image

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1490
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:56:26   
canim
Iman draga hajde sto topu ne jedete u Bihacu ali sto kadaif user posted image ....uhh moras malo poraditi na tome, ne znas bona sta propustas user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1491
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:57:33   
Anoniman
Ne stavljam tahan halvu (nisam ljubitelj iste), ali mozes staviti sta zelis. Uglavnom, bitan je postupak i da se ne cuje plaho na maslo, da ne ostanu suhi krajevi, da bude dobar omjer zaljeva i sl.
Meni je kadaiif no1 uz Ramazan a i inace. Posebno sto je jako obrazli kolac, a uvijek ispadne dobar i jako ga je lagano napraviti.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.8.2012 17:59:03 >

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 1492
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 17:59:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 1493
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 17:59:08   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa


IZVORNA PORUKA: canim

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

To imam konkurenciju? user posted image

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije user posted image


to je treći...medić slatki halvu stvaljauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1494
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 17:59:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1495
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 18:24:21   
canim
Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji user posted image Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1496
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 18:25:37   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: canim

Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji user posted image Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif user posted image

user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1497
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 18:35:41   
sabinos
ja se moram pofaliti da sam neki dan pravila kadaif prvi put.isti recept kao kod Pahuljice.nista lakse a ukusnije.kad se MM svidi nesto znajte da je to to...on je veliki gurman al kaze kad je probao:zeno mozes se jos jednom udati!!!

elem danas za iftar grah sa suhim mesom,ko da je po zime.a uz to sjenicki sir i paprike u pavlaci kojima nije inace sezona al sveki me pripazila i poslala.i imam kolac od rogaca koji jako volim.naravno kafa u nasoj basti i sokovo razni...dosta

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1498
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 18:37:27   
mamine oci
niste bez sira i parpika mmmuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1499
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 18:39:15   
sabinos

IZVORNA PORUKA: mamine oci

niste bez sira i parpika mmmuser posted image

eh te trudnice user posted image donijecu ti,casna pionirska

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *