|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
4.8.2012 23:08:13   
Pingvina

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Drage hanumice, dobila moja curica Jaffa Munchmallow... u sastavu piše da ima "sredstvo za želiranje"? Je l'''' to "jestivo" il'''' nije?

Evo, odmah nađoh odgovor:
http://muslimanka.net/sajt/index.php?option=com_content&task=view&id=992&Itemid=71

Ja ga maloprije iznijela rodicinoj curici.Znam da ga bas voli i muhaem ga za nju cuvala..user posted image user posted image Pojma nisam imala o ovom glupomuser posted image user posted image sredstvu za zeliranje.
Neko spomenu turske slatkise-user posted image user posted image -Choco lips-prste pojesti.A i one kuglice koje su izbacili su mi predobre!!user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2601
4.8.2012 23:17:39   
chantal
IZVORNA PORUKA: treće

a opet sam čitala i fetvu koja govori da je želatin halal,jer se u procesu prvobitna materija pretvara u drugu,koja se od nje razlikuje po svojstvima,pa tako postaje halal...

pa želatin ostaje želatin, svinjetina nije za upotrebu uopšte, ni koža ni bilo šta

ne misli se na proces kuhanja/upotrebe želatina,već proces pravljenja/proizvodnje želatina,tad navodno dolazi do preobrazbe koja nečistu tvar čini čistom,ali Allah zna najbolje...bolje se kloniti koliko možemo

< Poruku je uredio chantal -- 4.8.2012 23:18:46 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2602
5.8.2012 9:54:30   
Vinetu
Kad neko tako nešto donese ili da djetetu, obično kažem da ona mora ručati prvo, pa da će onda dobiti slatkiš... tako sebi dam vremena za "inspekciju". U gostima opet odmah kažem da dijete to ne jede, da je još mala za to i sl, trudim se naći neki izgovor (ako baš ne mogu otvoeno reći o čemu se radi). Teško jeste, i meni bude žao malene jer ne može još shvatiti zašto to ne može jesti... ali moramo se truditi. Moji najbliži već znaju da joj mogu samo donositi turske slatkiše... problem je šira familija koja to ne razumije (muževa familija je druge vjere, a moja šira familija uglavnom iz inostranstva).
Nedavno je komšinica, muslimanka, pokrivena, donijela malenoj Kiki bombone... i ja sam joj rekla da ih ne kupuje više ni Esmi niti svojoj sestrični koja je često kod nje... žena mi se zahvalila... jer zaista nije to znala, prenijela sestri isto. Drugi ljudi se uvrijede... ne znam ni sama zaštouser posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2603
5.8.2012 10:19:46   
hally
selam drage moje..evo malo da se prikljucim temi. skoro sam s djecom usla u neku radnju i djeca naravno hoce bombone. i to haribo je prvo sto su vidjele. ja se slomila objasnjavajuci kako ne mogu to dobiti a onda mala od sestre kaze pa unutra ima svinja. prodavacica se grohotom nasmijala. kaze slusam sta sve ljudi govore. nekad kazu i da je unutra otrov za miseve :)
mislim da je ustvari najjednostavnije otvoreno reci , mi to ne jedemo . djeci se uvijek moze reci da ce od toga biti bolesni i sl .
na nama je da se trudimo i da branimo stavove u koje vjerujemo pogotovo jer se radi o nasem djetetu !

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2604
5.8.2012 10:24:42   
treće
nisam vidjela tu fetvu, ali mislim da se radi o hemijskom pretvaranju da se mijenja hemijski sastav,
a s druge strane dobila sam tumačenje da od svinje ništa nije za upotrebu, pa se trudim po strožijem mišljenju postupati,
IZVORNA PORUKA: chantal

a opet sam čitala i fetvu koja govori da je želatin halal,jer se u procesu prvobitna materija pretvara u drugu,koja se od nje razlikuje po svojstvima,pa tako postaje halal...

pa želatin ostaje želatin, svinjetina nije za upotrebu uopšte, ni koža ni bilo šta

ne misli se na proces kuhanja/upotrebe želatina,već proces pravljenja/proizvodnje želatina,tad navodno dolazi do preobrazbe koja nečistu tvar čini čistom,ali Allah zna najbolje...bolje se kloniti koliko možemo

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2605
5.8.2012 10:32:29   
treće
i ja isto mislim nema zamotavanja što se djece tiče, ali teško je malom djetetu u gostima objašnjavati, a i sama muku mučim s kolačima po gostima proučim , počeću def govoriti da ne mogu iz zdrav. razloga
IZVORNA PORUKA: hally

selam drage moje..evo malo da se prikljucim temi. skoro sam s djecom usla u neku radnju i djeca naravno hoce bombone. i to haribo je prvo sto su vidjele. ja se slomila objasnjavajuci kako ne mogu to dobiti a onda mala od sestre kaze pa unutra ima svinja. prodavacica se grohotom nasmijala. kaze slusam sta sve ljudi govore. nekad kazu i da je unutra otrov za miseve :)
mislim da je ustvari najjednostavnije otvoreno reci , mi to ne jedemo . djeci se uvijek moze reci da ce od toga biti bolesni i sl .
na nama je da se trudimo i da branimo stavove u koje vjerujemo pogotovo jer se radi o nasem djetetu !

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 2606
5.8.2012 10:39:08   
Vinetu

i ja isto mislim nema zamotavanja što se djece tiče, ali teško je malom djetetu u gostima objašnjavati, a i sama muku mučim s kolačima po gostima proučim , počeću def govoriti da ne mogu iz zdrav. razloga

Upravo tako... nije mi problem reći malenoj da to ne smije jesti... to je njoj zasad dovoljno... ona ne razumije razlog, ali me uvijek posluša kada joj kažem da to ne smije jesti. Teže mi je objasniti nekim odraslim osobama koje žive drugačije od nas.

BTW, ne znam da li neke od vas znaju... ima na Neđarićima radnja koja prodaje samo turske proizvode... od slatkiša, čokoladnih namaza, do supa... i to veoma jeftino (valjda po veleprodajnoj cijeni). Alpella čokoladice su 35 feninga, a u drugim radnjama su po 60. TAkođer sam čula da imaju dobrih supa, ali nisam ih još kupovala. Ne bih vam tačno znala objasniti gdje se radnja nalazi, ali kad idući put budem išla, obratiti ću pažnju malo bolje pa ću vam reći.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2607
5.8.2012 12:36:39   
treće
ma objasni kako znašuser posted image , znaš li kako se zove radnja, je li blizu penny a ili makar s koje strane je od ceeste je li blizu škole za slabovdine?

BTW, ne znam da li neke od vas znaju... ima na Neđarićima radnja koja prodaje samo turske proizvode... od slatkiša, čokoladnih namaza, do supa... i to veoma jeftino (valjda po veleprodajnoj cijeni). Alpella čokoladice su 35 feninga, a u drugim radnjama su po 60. TAkođer sam čula da imaju dobrih supa, ali nisam ih još kupovala. Ne bih vam tačno znala objasniti gdje se radnja nalazi, ali kad idući put budem išla, obratiti ću pažnju malo bolje pa ću vam reći.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2608
5.8.2012 13:16:09   
Vinetu
Evo, sad muža pitah.. to je Aleja Bosne srebrene. Radnja se zove Elzem ili Elzam... ne možemo se tačno sjetiti

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2609
5.8.2012 14:21:44   
Medić*

IZVORNA PORUKA: hally

I moj mali uvijek poseze za haribo i kviki. Ranije mi je bilo tesko mu objesniti da one ne valjaju i zasto. Sada mu j skoro 4 godine i kazem mu da tu ima svinjetine da mi to ne smijemo jesti. Ne trazi ih mada on ne razumije jos sta je to svinjetina ali razumije dio da to ne smijemo jesti.

Sto se tice ove prodavnice, nisam bila, bas super da to ima. Ja neke turske proizvode uzimam na carsiji, najvise njihove supe. Inace drzi prijatelj od muza pa nam on cesto i pokloni po nesto, neke lokumcice njihove, supice i cokoladice.

Vidim taprodavnica bas povoljna, voljela bih otici, a blizu mi je ako je u Nedzaricima.

Vidjelaa sa jednom u prolazu to nesto ELZAM cini mi se odmah preko puta studentsih domova, kao onoj kopirnici se skrece.

< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 14:22:54 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2610
5.8.2012 14:28:55   
mala_sa
Ja cu samo da se ubacim u raspravu oko Haribo bombona, kod nas u turskim radnjama regularno prodaju Haribo bombone; i to sa halal certifikatom user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2611
5.8.2012 14:45:38   
treće
hvala, to je glavna kroz Neđariće

Evo, sad muža pitah.. to je Aleja Bosne srebrene. Radnja se zove Elzem ili Elzam... ne možemo se tačno sjetiti

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2612
5.8.2012 14:47:24   
treće
ali te su proizvedene halal imaju čula sam , ove kod nas nisu halal
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ja cu samo da se ubacim u raspravu oko Haribo bombona, kod nas u turskim radnjama regularno prodaju Haribo bombone; i to sa halal certifikatom user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2613
5.8.2012 15:16:39   
Medić*

Vjeruj ta sam i ja to cula, a isto tako za one krosasane neke koji kod nas kazu da nisu cisti user posted image Mi oboje izbacili, samo kviki kroasane uzimamo.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2614
5.8.2012 15:28:03   
zvončica
Samo da se ubacim zbog turskih supa user posted image

Nisam isla u tu prodavnicu u Nedzaricima, al' te supe imaju u Amku na Otoci....predobre su....najvise mi se svidja krem povrtna....isto begova corba ( samo fali koji komadic mesa user posted image ) Ja odusevljena, a cijena im 0,75 feninga...

Moracu prosetati do te radnje...

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2615
5.8.2012 15:40:17   
Medić*

IZVORNA PORUKA: zvončica

Nisam isla u tu prodavnicu u Nedzaricima, al' te supe imaju u Amku na Otoci....predobre su....najvise mi se svidja krem povrtna....isto begova corba ( samo fali koji komadic mesa user posted image ) Ja odusevljena, a cijena im 0,75 feninga...

Hvala ti Zvonki, vidis nisam znala za Amko a blizu mi je user posted image , ja navise zbog muza mi user posted image Ob te turske stalno jeo user posted image

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 2616
5.8.2012 16:12:01   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: zvončica

Nisam sigurna mislim da su supe jeftinije u ovoj radnji.. 60 feninga, koliko sam čula

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 2617
5.8.2012 20:17:01   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Vjeruj ta sam i ja to cula, a isto tako za one krosasane neke koji kod nas kazu da nisu cisti user posted image Mi oboje izbacili, samo kviki kroasane uzimamo.

Kad budemo isli iduci put bas cu da ih uslikam pa da uporedim sa ovim "oicnim". Moj A ih jos svakako ne jede, al ne znaci da ih uskoro nece traziti user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2618
5.8.2012 23:12:40   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Iman83

Malena nedavno dobila iz Amerike multivitaminske gumene bombone (čini mi se da ih je bilo 300-tinjak u kutiji)... i to je završilo u kanti. Najgora mi je ova rodbina koja donosi djetetu svašta... a ne možeš svakome objasniti da mi to ne jedemo.

Ja nekima ispadam čudna zbog toga, al šta ću. Ma briga me...
Moja isto ne jede munchmallow, kiki bonbone, bilo koje gumene i neke krem bananice(Bambi je recimo halal) i stalno vršim 'inspekciju' sastava.

samoi jedna ispravka u manchmallow-u nema svinjskih elemenata,i mi smo izbjegavali dok nam ucen covjek nije pojasnio,a sto se tice krosana one sadrze alkohola da tjesto ostane dugo frisko
na mojmilu imate halal mesnicu,imate i gumeni boba i halal sladoleda,supa,kocki za supu,halal vegeta itd.....a najbitnije svo meso im je halal

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2619
5.8.2012 23:15:46   
Medić*

IZVORNA PORUKA: mamaajna

IZVORNA PORUKA: Iman83

Malena nedavno dobila iz Amerike multivitaminske gumene bombone (čini mi se da ih je bilo 300-tinjak u kutiji)... i to je završilo u kanti. Najgora mi je ova rodbina koja donosi djetetu svašta... a ne možeš svakome objasniti da mi to ne jedemo.

Ja nekima ispadam čudna zbog toga, al šta ću. Ma briga me...
Moja isto ne jede munchmallow, kiki bonbone, bilo koje gumene i neke krem bananice(Bambi je recimo halal) i stalno vršim 'inspekciju' sastava.

samoi jedna ispravka u manchmallow-u nema svinjskih elemenata,i mi smo izbjegavali dok nam ucen covjek nije pojasnio,a sto se tice krosana one sadrze alkohola da tjesto ostane dugo frisko
na mojmilu imate halal mesnicu,imate i gumeni boba i halal sladoleda,supa,kocki za supu,halal vegeta itd.....a najbitnije svo meso im je halal

Sta je sa kviki kroasanima, cujem cisti su ?

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2620
5.8.2012 23:18:07   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: Pingvina

Selam drage moje..Da vas Allah milostivi nagradi sto ste se radovale samnom..A meni samo jedna zelja u prsima..user posted image
Rerice moja-amin mila..amin za svaku zenu koja ih zeljela dao dragi Bog pa ih imala.Sve su u mojim molitvama.
Ja sam vam se lijepo navikla (smijite se slobodno, ali mi nije tesko i bas kao da sam se navikla).Mama i mm se sekiraju i stalno me zivkaju da vide kako stojim sa secerom a ja sam elhamdulillah dobro.user posted image
Nego nesto cu vas pitati..neka zenica je spomenula da je negdje slusala/gledala da ce 2015. u nekoj od skandinavskih zemalja izmedju sehura i iftara proci 15-min (halalite ako nisam dobro shvatila)..pa meni to jutros nesto na um pade.Kad ce obaviti dnevne namaze???To nije dovoljno vremena ni da se izuce svi ezani a ne da se klanja..Bas cudno..user posted image user posted image user posted image

a jas nedhe na netu citala d ace Ramazan 2030 biti dva put godicnje i to 5 jnauara i 25 septembra , mislim nelogicno mi

menu je i to i to nemoguce al haj videcemo

5 januara 2030 pocinje jedan a drugi 25 decembra 2030g
http://www.timeanddate.com/calendar/?year=2030&country=44

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2621
6.8.2012 0:48:47   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Pingvina

Selam drage moje..Da vas Allah milostivi nagradi sto ste se radovale samnom..A meni samo jedna zelja u prsima..user posted image
Rerice moja-amin mila..amin za svaku zenu koja ih zeljela dao dragi Bog pa ih imala.Sve su u mojim molitvama.
Ja sam vam se lijepo navikla (smijite se slobodno, ali mi nije tesko i bas kao da sam se navikla).Mama i mm se sekiraju i stalno me zivkaju da vide kako stojim sa secerom a ja sam elhamdulillah dobro.user posted image
Nego nesto cu vas pitati..neka zenica je spomenula da je negdje slusala/gledala da ce 2015. u nekoj od skandinavskih zemalja izmedju sehura i iftara proci 15-min (halalite ako nisam dobro shvatila)..pa meni to jutros nesto na um pade.Kad ce obaviti dnevne namaze???To nije dovoljno vremena ni da se izuce svi ezani a ne da se klanja..Bas cudno..user posted image user posted image user posted image

Mislim da u Skandinaviji će se oni drugačije ravnati za post...Tj. da će im biti dozvoljen izuzetak kod iftara ili sehura (u smislu vremenskog rastojanja)...Isto tako je kad su polarne noći, odnosno polarni dani u pitanju...Tad se ne ravnaju prema suncu, nego se na drugi način "računa" vrijeme (ali ne znam kako tačno)...

A tebi draga Pingvina želim da ti svaki dan bude što lakši za postiti user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2622
7.8.2012 23:43:23   
scarlett
Ima li neka od ženica online, da je upućena u temu, mjesečnica, iscjedak i post. Treba mi savjet pa da joj se javim na PP

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2623
8.8.2012 0:01:57   
salmy
Selam drage mojeuser posted image

Je li moguce da u haribo bombonama ima svinjetineuser posted image

momak ih voli,lud je za njima...sad samuser posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2624
8.8.2012 0:04:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: salmy

Selam drage mojeuser posted image

Je li moguce da u haribo bombonama ima svinjetineuser posted image

momak ih voli,lud je za njima...sad samuser posted image

ima 100% ako ozadi pise samo Gelatine onda je 100& svinski uostalom pise govedji
ali imas i one turske haribo , bar ovde ih ima sa govedjim zelatinom

ukucaj haribo , pa proveri sastojke i onda kakv zelatin koriste
izbaci ti top 100 postotni svinski zelatin user posted image

ali za srecu ima i BEBETO user posted image a i mi ovde taj Halal Haribo

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 2625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *