|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
27.7.2012 11:51:34   
Pingvina
Selam drage moje..Da vas Allah milostivi nagradi sto ste se radovale samnom..A meni samo jedna zelja u prsima..user posted image
Rerice moja-amin mila..amin za svaku zenu koja ih zeljela dao dragi Bog pa ih imala.Sve su u mojim molitvama.
Ja sam vam se lijepo navikla (smijite se slobodno, ali mi nije tesko i bas kao da sam se navikla).Mama i mm se sekiraju i stalno me zivkaju da vide kako stojim sa secerom a ja sam elhamdulillah dobro.user posted image
Nego nesto cu vas pitati..neka zenica je spomenula da je negdje slusala/gledala da ce 2015. u nekoj od skandinavskih zemalja izmedju sehura i iftara proci 15-min (halalite ako nisam dobro shvatila)..pa meni to jutros nesto na um pade.Kad ce obaviti dnevne namaze???To nije dovoljno vremena ni da se izuce svi ezani a ne da se klanja..Bas cudno..user posted image user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2576
27.7.2012 12:24:26   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pingvina

Selam drage moje..Da vas Allah milostivi nagradi sto ste se radovale samnom..A meni samo jedna zelja u prsima..user posted image
Rerice moja-amin mila..amin za svaku zenu koja ih zeljela dao dragi Bog pa ih imala.Sve su u mojim molitvama.
Ja sam vam se lijepo navikla (smijite se slobodno, ali mi nije tesko i bas kao da sam se navikla).Mama i mm se sekiraju i stalno me zivkaju da vide kako stojim sa secerom a ja sam elhamdulillah dobro.user posted image
Nego nesto cu vas pitati..neka zenica je spomenula da je negdje slusala/gledala da ce 2015. u nekoj od skandinavskih zemalja izmedju sehura i iftara proci 15-min (halalite ako nisam dobro shvatila)..pa meni to jutros nesto na um pade.Kad ce obaviti dnevne namaze???To nije dovoljno vremena ni da se izuce svi ezani a ne da se klanja..Bas cudno..user posted image user posted image user posted image

a jas nedhe na netu citala d ace Ramazan 2030 biti dva put godicnje i to 5 jnauara i 25 septembra , mislim nelogicno mi

menu je i to i to nemoguce al haj videcemo

(odgovor članu Pingvina)
  Neposredna veza do poruke: 2577
27.7.2012 12:51:45   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: treće

mm kupio slikovnice djeci, sad sam 2 pročitala curicama baš su doobre prilagođene s objašnjavanjem u duhu Ramazana : KELIME-I-ŠEHADET, NAMAZ, POST, HADŽDŽ I ZEKAT.
Djeca oduševljenauser posted image
znate li gdje još ima ovakvih slikovnica, šta vi čitate djeci predškolskog uzrasta a da je vjerskog sadržaja, mi smo još kupili knjige o poslanicima, Mesneviju za djecu, neke bojanke, ali nisu sve prilagođene za manju djecu?

Kur anske price za djecu. Iaju i slike. Zaninljivo stivo pa probaj.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2578
27.7.2012 12:54:13   
canim
Pingvina i da se desi takvo nesto koliko se ja sjecam da postoji opcija da se uzima za iftar prateci Saudiju ili prvu susjednu zemlju koja ima normalno vrijeme ali tu odluku da postis npr na osnovu Saudije ne donosis ti sama vec u toj zemlji ima islamska zajednica pa se s njima treba posavjetovati, oni su zaduzeni za te stvari user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2579
27.7.2012 12:58:51   
canim
mjeseceva pratiljo dobrodosla ponovo na forum, bas mi je nedostajalo da te citam user posted image

Ramazan mubarek olsun user posted image user posted image

< Poruku je uredio canim -- 27.7.2012 13:00:43 >

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 2580
27.7.2012 13:04:22   
Mjeseceva Pratilja
:) Allah razi olsun.
mubarek i vama da bude aBd.

P.S. Valja i se ponovo usteliti na forum.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2581
27.7.2012 13:16:12   
treće
imam ove od Librisa super su , a imam i Bemust čekaju nisu baš za malu djecu,
pišite ako još znateuser posted image
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

mm kupio slikovnice djeci, sad sam 2 pročitala curicama baš su doobre prilagođene s objašnjavanjem u duhu Ramazana : KELIME-I-ŠEHADET, NAMAZ, POST, HADŽDŽ I ZEKAT.
Djeca oduševljenauser posted image
znate li gdje još ima ovakvih slikovnica, šta vi čitate djeci predškolskog uzrasta a da je vjerskog sadržaja, mi smo još kupili knjige o poslanicima, Mesneviju za djecu, neke bojanke, ali nisu sve prilagođene za manju djecu?

Kur anske price za djecu. Iaju i slike. Zaninljivo stivo pa probaj.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 2582
27.7.2012 13:27:12   
DM
Treće-ja toga na sajmu nakupujem, pa mirna do sljedećeguser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2583
   [Obrisana poruka]
27.7.2012 13:32:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 2584
27.7.2012 17:44:32   
chuci

IZVORNA PORUKA: triputmama

a jas nedhe na netu citala d ace Ramazan 2030 biti dva put godicnje i to 5 jnauara i 25 septembra , mislim nelogicno mi

triput mama moguće je 5.januar i 25. decembar jer se ramazan pomjera za 10 dana svake godine prema sunčevom kalendaru. to nije nemoguće da u jednoj godini budu 2 ramazana. naravno ne cijeli mjesec user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2585
27.7.2012 18:02:14   
Hannan

IZVORNA PORUKA: chuci

triput mama moguće je 5.januar i 25. decembar jer se ramazan pomjera za 10 dana svake godine prema sunčevom kalendaru. to nije nemoguće da u jednoj godini budu 2 ramazana. naravno ne cijeli mjesec user posted image

Slazem se sa Chici, moguce je da uhvati kraj godine i pocetak godine, ali 5 jnauara i 25 septembra nema logik nikako.

Pingvina, da te Allah obilato nagradi, ti si primjer muminke koja unatoc preprekama zeli zadobiti Allahovo zadovoljstvo, i vjerujem na danasnjem vaktu jedna od rijetkih na koju bi se covjek u snazi i istrajnosti trebao ugledati. Zadovoljstvo je makar i ovim putem te poznavati, jer jednostavno srce mi zaigra kad vidim tvoju zelju i odlucnost. Allah te nagradio.

Mjeseceva pratiljo, dobro nam se vratila, nedostalaja si nam punoooouser posted image user posted image

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2586
27.7.2012 18:07:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannan

Slazem se sa Chici, moguce je da uhvati kraj godine i pocetak godine, ali 5 jnauara i 25 septembra nema logik nikako.

Pingvina, da te Allah obilato nagradi, ti si primjer muminke koja unatoc preprekama zeli zadobiti Allahovo zadovoljstvo, i vjerujem na danasnjem vaktu jedna od rijetkih na koju bi se covjek u snazi i istrajnosti trebao ugledati. Zadovoljstvo je makar i ovim putem te poznavati, jer jednostavno srce mi zaigra kad vidim tvoju zelju i odlucnost. Allah te nagradio.

Mjeseceva pratiljo, dobro nam se vratila, nedostalaja si nam punoooouser posted image user posted image

ma znam kako se ramazan pomera postim ga

ali ako pocne 5tog januara nikako ne moze biti 25 decembra u ISTOJ GODINI user posted image

ono sto sam j acitala je da mce 2030 biti ramazan U ISTOJ GODINI 5 januara i 25tog septembra sto tvrdim da je anpasbluser posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 27.7.2012 18:08:17 >

(odgovor članu Hannan)
  Neposredna veza do poruke: 2587
27.7.2012 21:10:28   
minja_
Ovako je bilo i 1998. godine, zapostilo se 1. januara, a naredni Ramazan poceo je isto 1998., 21. decembra, nakon 355 dana, koliko traje lunarna godina.
Sad se sjetih svog djetinjstva i zimskih Ramazana, do mesdzida na teraviju kroz prtinu snijegauser posted image

Mjeseceva pratiljo, tako nedostajes, svojim si se mirom, razumom i nacinom komunikacije. uvijek posebno isticalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2588
27.7.2012 21:33:59   
minja_
Masih za godinuuser posted image , 1997. je Ramazan poceo dvaput u istoj godini, 10. januara I 31. decembra.
Ostari se pravouser posted image

< Poruku je uredio minja_ -- 27.7.2012 21:35:10 >

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 2589
4.8.2012 8:04:32   
treće
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/109558-roditelji-malisana-iz-ju-djeca-sarajeva-ogorceni-na-jelovniku-pastete-sa-svinjetinom.html

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 2590
4.8.2012 10:33:51   
treće
evo gledala sam na halal ba ovaj redex nema certifikat,

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2591
4.8.2012 11:30:27   
chuci

IZVORNA PORUKA: Hannan

ma znam kako se ramazan pomera postim ga

ali ako pocne 5tog januara nikako ne moze biti 25 decembra u ISTOJ GODINI user posted image

ono sto sam j acitala je da mce 2030 biti ramazan U ISTOJ GODINI 5 januara i 25tog septembra sto tvrdim da je anpasbluser posted image

ma može sigurno. evo zamisli da je ovaj ramazan počeo 15.1.2012. sljedeći je 10 dana ranije znači 5.1.2013., sljedeći bi bio 10 dana ranije znači 26.12.2013. eto ti dva u istoj godini.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2592
4.8.2012 21:36:49   
Vinetu
Drage hanumice, dobila moja curica Jaffa Munchmallow... u sastavu piše da ima "sredstvo za želiranje"? Je l'''' to "jestivo" il'''' nije?

Evo, odmah nađoh odgovor:
http://muslimanka.net/sajt/index.php?option=com_content&task=view&id=992&Itemid=71

< Poruku je uredio Vinetu -- 4.8.2012 21:44:41 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2593
4.8.2012 21:59:12   
treće
moj muž prije jedno 2 mj. slao mail u vezi muncmallow, jer su djeca dobila i odgovorili mu da je goveđeg porijekla, ali ja to ipak bacila,
IZVORNA PORUKA: Vinetu

Drage hanumice, dobila moja curica Jaffa Munchmallow... u sastavu piše da ima "sredstvo za želiranje"? Je l'''''''' to "jestivo" il'''''''' nije?

http://muslimanka.net/sajt/index.php?option=com_content&task=view&id=992&Itemid=71

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2594
4.8.2012 22:08:57   
Vinetu

moj muž prije jedno 2 mj. slao mail u vezi muncmallow, jer su djeca dobila i odgovorili mu da je goveđeg porijekla, ali ja to ipak bacila,
IZVORNA PORUKA: Vinetu

Drage hanumice, dobila moja curica Jaffa Munchmallow... u sastavu piše da ima "sredstvo za želiranje"? Je l'''''''' to "jestivo" il'''''''' nije?

Svašta, a evo na ovom linku piše da je svinjskog. Evo i ja sam upravo bacila dvije kutije... a baš sam se bila naložila da "spucam" koji mančmalou.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2595
4.8.2012 22:12:17   
Vinetu
Malena nedavno dobila iz Amerike multivitaminske gumene bombone (čini mi se da ih je bilo 300-tinjak u kutiji)... i to je završilo u kanti. Najgora mi je ova rodbina koja donosi djetetu svašta... a ne možeš svakome objasniti da mi to ne jedemo.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2596
4.8.2012 22:42:50   
chantal
A joj,a ja baš neku noć poslije iftara zasladila s jednim user posted image
Ma ne znaš šta je gore kad ti donese kući ili kad nekom odeš pa iznese na sto svašta,meni naprosto bude neprijatno oteti djetetu iz ruke,i reći "nije halal" pa prešutim...
Kud više ni sama ne znam šta bih kupila,sve je sumnjivo,i krembanane,i kiki-bombone i ostale gumene,evo sad i munchmallow,pa čak kad hoćeš kući skuhati puding ili napraviti kolač moraš paziti čije proizvode kupiti....

a opet sam čitala i fetvu koja govori da je želatin halal,jer se u procesu prvobitna materija pretvara u drugu,koja se od nje razlikuje po svojstvima,pa tako postaje halal...

nije lahko,ja se trudim da izbjegavam koliko mogu sve što je sumnjivo,ali sam svjesna da je to nemoguće u današnje vrijeme kad u sve trpaju svašta,i još je dobro ako navedu šta sve... user posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2597
4.8.2012 22:50:18   
treće
ma ja djecu učim da mi daju šta dobiju,
a pazim da kupujem ili domaće s certifikatom ili turske slatkiše ima vala sad svega baš vidjela u škafi i bingu turske munchmallow

ove me ruske paštete naljutile pravo

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2598
   [Obrisana poruka]
4.8.2012 23:01:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Vinetu)
  Neposredna veza do poruke: 2599
4.8.2012 23:07:59   
treće

a opet sam čitala i fetvu koja govori da je želatin halal,jer se u procesu prvobitna materija pretvara u drugu,koja se od nje razlikuje po svojstvima,pa tako postaje halal...

pa želatin ostaje želatin, svinjetina nije za upotrebu uopšte, ni koža ni bilo šta

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *