|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
8.8.2012 0:06:53   
salmy
IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: salmy

Selam drage mojeuser posted image

Je li moguce da u haribo bombonama ima svinjetineuser posted image

momak ih voli,lud je za njima...sad samuser posted image

ima 100% ako ozadi pise samo Gelatine onda je 100& svinski uostalom pise govedji
ali imas i one turske haribo , bar ovde ih ima sa govedjim zelatinom

ukucaj haribo , pa proveri sastojke i onda kakv zelatin koriste
izbaci ti top 100 postotni svinski zelatin user posted image

ali za srecu ima i BEBETO user posted image a i mi ovde taj Halal Haribo
Hvala draga moja,idem traziti...uhhhuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2626
8.8.2012 0:11:15   
ananas_ze
BEBETO, JELLY BON , PIONIR gumene bonbone mislim da njima pise da je govedji zelatin, bomboni FINI sve su halal, cak sam na netu vidjela i one TROLI na njima pise halal ali ja jos ni u jednoj prodavnici ne nadjoh te,drzim se pravila da sto je zelatin svinjski je, a sto je govedji naznaceno je da je govedji. U BiH HARIBO nije halal, jer nemamo taj turski.
mahsuz selam od mene user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2627
8.8.2012 0:14:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

BEBETO, JELLY BON , PIONIR gumene bonbone mislim da njima pise da je govedji zelatin, bomboni FINI sve su halal, cak sam na netu vidjela i one TROLI na njima pise halal ali ja jos ni u jednoj prodavnici ne nadjoh te,drzim se pravila da sto je zelatin svinjski je, a sto je govedji naznaceno je da je govedji. U BiH HARIBO nije halal, jer nemamo taj turski.

troli je madjarska proizvodnja i na njima ozadi tacno pise -svinjcki zelatin- bar ovde a videla sam i dole narod kupujeuser posted image
super da ga ima i Halla troli kupiti , ovde jos uvek ne samo Haribo

(odgovor članu ananas_ze)
  Neposredna veza do poruke: 2628
8.8.2012 0:16:10   
Anoniman
kaze jedna moja rodica , mi godicnje po jednu svinju pojedemo
ja zinula
pa kaze iz neznanja svugde ima bar zelatina svinjskog i dok mi doznamo gde sve ode ........user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2629
8.8.2012 0:23:33   
Honey3

BEBETO
, JELLY BON , PIONIR gumene bonbone mislim da njima pise da je govedji zelatin, bomboni FINI sve su halal, cak sam na netu vidjela i one TROLI na njima pise halal ali ja jos ni u jednoj prodavnici ne nadjoh te,drzim se pravila da sto je zelatin svinjski je, a sto je govedji naznaceno je da je govedji. U BiH HARIBO nije halal, jer nemamo taj turski.

moja djeca ih pravo vole,a i jauser posted image stvarno su super...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 2630
9.8.2012 12:28:26   
treće
ali ni goveđi i halal nije isto

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2631
9.8.2012 13:22:56   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: treće

zasto nije user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2632
9.8.2012 13:35:43   
treće
pa isto kao i sa mesom halal npr junetina i ona koja nije po islamskim propisima zaklana tj. razlika industrijskog i halal mesa
ima bombone koje su s certifikatom halal i koje nisu, a svake od goveđeg elatina

IZVORNA PORUKA: treće

zasto nije user posted image

< Poruku je uredio treće -- 9.8.2012 13:37:27 >

Neposredna veza do poruke: 2633
9.8.2012 13:37:35   
djoisa
gdje u sarajevu kupiti halal meso?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2634
9.8.2012 13:48:04   
hally

IZVORNA PORUKA: djoisa

gdje u sarajevu kupiti halal meso?

na mojmilu, preko puta amko marketa

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2635
9.8.2012 13:49:58   
treće
pa imaš stranicu halal.ba tamo imaš koji su certificirani proizvođači i proizvodi, a imaju još mesnice koje rade po halal principima, Hodžić na Čaršiji, Iman na Mojmilu, Hodžić A.faza...
gdje živiš na -Čaršiji certificiran je Bajra ispod Pošte SG, bEĆAREVIĆ NA bJELAVAMA I U kRALJATomislava, Ovako piletina...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2636
9.8.2012 13:56:24   
Alma_27
mozda ce pitanje zvucati glupo ali moram pitati.

kako uzmete abdest kada imate maramu na glavi. u dzamiji npr. mogu uzeti abdest ali ja nekako namjestim maramu kod kuce spenaglicama i ako je moram skinuti da potarem glavu, trebat ce mi vremena da je vratim plus sto muskarci uzimaju abdest ispred pa da me ne gledaju bez marame u dzamiji. mogu li nakvasiti malo maramu ili da stavim ruku ispod ili moram skinuti. ne nosim hidzab svaki dan pa nisam vjesta u baratanju s maramom user posted image
i sta ako imate najlonske carape/strampl? moraju li se skidati jer voda svakako dopire do koze 100% a one se brze suse nego sto se skidaju user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2637
9.8.2012 14:01:12   
hally

IZVORNA PORUKA: Alma_27

kako uzmete abdest kada imate maramu na glavi. u dzamiji npr. mogu uzeti abdest ali ja nekako namjestim maramu kod kuce spenaglicama i ako je moram skinuti da potarem glavu, trebat ce mi vremena da je vratim plus sto muskarci uzimaju abdest ispred pa da me ne gledaju bez marame u dzamiji. mogu li nakvasiti malo maramu ili da stavim ruku ispod ili moram skinuti. ne nosim hidzab svaki dan pa nisam vjesta u baratanju s maramom user posted image
i sta ako imate najlonske carape/strampl? moraju li se skidati jer voda svakako dopire do koze 100% a one se brze suse nego sto se skidaju user posted image

selam. pitanje nije ni najmanje glupo, tu smo da naucimo. ja cu se potruditi da ti odgovorim a ako neko smatra da grijesim ispravite me. i mene su ovako naucili.
znaci prilikom mesha moras zavuci ruku ispod mahrame i barem malo kosu da potares. ne moze preko mahrame.
za carape ili strample: ukoliko su carape radije ih skini, to nije tesko. najlonke strample moras skroz pokvasiti toliko da mozes oprati izmedu noznih prsta.

nadam se da ce ti ovo biti od koristi inshallah

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2638
9.8.2012 14:12:41   
treće
neke džamije imaju i abdesthanu za žene, zatvorenu, ne moraš ispred džamije
IZVORNA PORUKA: hally

IZVORNA PORUKA: Alma_27

selam. pitanje nije ni najmanje glupo, tu smo da naucimo. ja cu se potruditi da ti odgovorim a ako neko smatra da grijesim ispravite me. i mene su ovako naucili.
znaci prilikom mesha moras zavuci ruku ispod mahrame i barem malo kosu da potares. ne moze preko mahrame.
za carape ili strample: ukoliko su carape radije ih skini, to nije tesko. najlonke strample moras skroz pokvasiti toliko da mozes oprati izmedu noznih prsta.

nadam se da ce ti ovo biti od koristi inshallah

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 2639
9.8.2012 14:13:45   
Alma_27
hvala vam puno user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2640
9.8.2012 14:40:05   
muminka
Es-Selamun Alejkum drage moje :)

da vas pitam nešto, možda je malo nezgodno pitanje :) Za vas, koje ste udate, a niste zaposlene, već su vaši supruzi zaposleni, kako funkcioniše vaš brak?! Ja sam relativno mlada, 22 god i ima govora o mojoj budućnosti sa jednim muminom (braku) pa me zanima kako to ide kod vas?! :) Ja bih se nekako čudno osjećala da za svaku sitnicu moram od supruga novac tražiti, a obrazovana sam,ali isto tako znam da je suprug dužan da izdržava... De pomozite mi malo savjetima, Allah vas nagradio :) :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2641
9.8.2012 15:16:04   
hally

IZVORNA PORUKA: muminka

Es-Selamun Alejkum drage moje :)

da vas pitam nešto, možda je malo nezgodno pitanje :) Za vas, koje ste udate, a niste zaposlene, već su vaši supruzi zaposleni, kako funkcioniše vaš brak?! Ja sam relativno mlada, 22 god i ima govora o mojoj budućnosti sa jednim muminom (braku) pa me zanima kako to ide kod vas?! :) Ja bih se nekako čudno osjećala da za svaku sitnicu moram od supruga novac tražiti, a obrazovana sam,ali isto tako znam da je suprug dužan da izdržava... De pomozite mi malo savjetima, Allah vas nagradio :) :)

we selam mila. pitanje na mjestu :)
to treba da bude vas dogovor. ja dugo nisam radila, muz jeste , hvala Allahu i to je NASA nafaka. ti imas pravo na to. najbolje da se dogovorite kako ne bi dolazila u situaciju da ti bude nezgodno. mi recimo rasporedimo novac od plate, stavimo svoje i djecije potrebe, za kucne potrebstine i sl. on bi svakako trebao da zna da je sve sto on zaradi i tvoje. kazem ti, sve je stvar dogovora. razgovaraj s njim o tome ranije. sigurna sam da cete naci neko zajednicko rjesenje.

Allah da ti olaksa i podari ti onoga s kim ces upotpuniti svoju vjeru

(odgovor članu muminka)
Neposredna veza do poruke: 2642
9.8.2012 15:21:58   
muminka
Mene je toliko strah, da kad mi je to spomenuo sve, i brak i sve ostalo umalo nisam zanijemila..subhanAllah, ne znam zašto..

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 2643
9.8.2012 15:42:58   
chuci
ja dok nisam radila nisam mm pitala za novac. mi smo specijalni po nekim pitanjima u životu i mi vrijeme koje ne provedemo na poslu provodimo zajedno (90% ostalog vremena smo zajedno). tako da kad sam nešto željela jednostavno sam to kupovala a on plaćao. a obzirom da nisam troškali osoba često me je nagovarao da sebi nešto kupujem. hrana, pijaca, meso te kupovine uvijek zajedno obavljamo i tada a i sada.
a uvijek se i ti možeš zaposliti pa imati svoj novac. iako mi sada kad oboje radimo sav novac na hrpu stavljamo, pa nam je isto kao i kad je smo on radio samo je hrpa malo veća a hB i porodica je vaća nego tada.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu muminka)
Neposredna veza do poruke: 2644
9.8.2012 15:46:35   
muminka
možda je i ovo malo čudno pitanje-ali kako ste znale da ste spremne za brak? da li ste u međuvremenu studirale, ili šta već? :) Halalite što vas ovoliko ispitujem, ali znate i same da brak nije šala, pa moram da vas pitam to sve :)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2645
9.8.2012 15:46:49   
shpagica

Mene je toliko strah, da kad mi je to spomenuo sve, i brak i sve ostalo umalo nisam zanijemila..subhanAllah, ne znam zašto..

S pravom se brines ako tog covjeka ne poznajes dovoljno! Jedno su obaveze i prava u braku a drugo je praksa u bracnom zivotu na Blakanu!

(odgovor članu muminka)
Neposredna veza do poruke: 2646
9.8.2012 15:52:40   
shpagica
Evo iz mog iskustva - dugo smo se zabavljali i jako dobro upoznali i jedva smo docekali da budemo u mogucnosti vjencati se.

A znam parove koji su se trazili/upoznali/ samo po kriteriju okupljanja u dzamiji/nosenja hidzaba i ostalih vjernicima pozeljnih stvari, ali su se ubrzo razveli.

Zato ti kazem - ne znam koliko dobro poznajes tu osobu i koliko mozes naslutiti kakvog je odgoja/vasptanja/karaktera...pa da procijenis da ce te paziti i da ce ti s njim u braku biti lijepo ili ne daj Boze da ces biti u losoj poziciji kao "zena u kuci" bez svog dinara...

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 2647
9.8.2012 15:57:01   
hally

možda je i ovo malo čudno pitanje-ali kako ste znale da ste spremne za brak? da li ste u međuvremenu studirale, ili šta već? :) Halalite što vas ovoliko ispitujem, ali znate i same da brak nije šala, pa moram da vas pitam to sve :)

moras biti otvorena i pitati. ispitaj stvari. o tebi se radi. meni bilo smijesno kad stari kazu kako se osoba treba upoznati , pa ko je , pa ciji je , ko mu je porodica i sl... a vjeruj to je toliko bitno ...
moli Allaha da ti podari onoga ko ce biti hajr za tebe. nemoj se siliti ni na sto. ako primijetis da nesto nije u redu, razmisli o tome. mozda zaista nesto ne stima. nemoj ulaziti u brak sa strahom. to niposto.
sve sto te zanima oko njega pitaj ga. trazi otvorene a ne dvosmislene odgovore. ako nista vidjet ces na koji nacin on razmislja i vidis li ti sebe u svemu tome.
molim Allaha da ti zaista podari onoga ko je dobar za tebe

(odgovor članu muminka)
Neposredna veza do poruke: 2648
9.8.2012 15:59:54   
treće
možda ne bi loše bilo da iščitaš malo obaveze muža i žene u braku, kao i prava, da upoznaš njegove stavove po različitim pitanjima, i kako njegovi roditelji žive,
imaju stvari koje prije braka možeš dogovoriti kao npr tvoje zaposlenje,trošenje novca u braku itd Niko ti ovdje ne može reći toliko toga,
bez ozira na dogovor stvari se mogi mijenjati
to je i pitanje povjerenja, možda neko prvo želi da ispita da li je žena rasipna ili kućanica, različiti su i iznosi s kojima se raspolaže,

(odgovor članu muminka)
Neposredna veza do poruke: 2649
9.8.2012 16:02:49   
treće
brak je i stvar privikavanja u kompletnom načinu života,
mislim da je bitno znati kako njegova porodica živi,

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *