|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: djeci u nasljedstvo ......
3.8.2012 2:20:16   
Galicia
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

eto Gali ja konkretizovah pa ti bujrum user posted image

Svidja mi se. user posted image  

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 376
3.8.2012 2:20:16   
veeseelaa
Eh sada kada da dijete upravlja nekretninom koju kupismo za njega, mislim da nema porebe prije zenidbe, kada dovede mladu neka je vodi dalje od mene, hocu ja rahatluka user posted image

ti imaš sina a ja kći pa očekujem da neće naći nekog golofuskovićauser posted image , ta valjda ćei on imati neku nekretninu u nasljedstvo a ako opet ne, nek zajedno kupe novu nekretninu u kojoj će živjeti a ja onu koju dajem kao hediju nek renta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 377
3.8.2012 2:21:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Galicia

eto Gali ja konkretizovah pa ti bujrum user posted image

Svidja mi se. user posted image  

ma sve je to sitno, no neko nema ni to, hB pa nam je omogućio da isto stvorimo
sad naredne godine možemo samo da trošimo na hranu i na pijacu user posted image
dobro da se razumijemo mm sve nosi markirano, on pored pijace i ne prolazi user posted image

da ne ide na bazar u kupovinu hahahahahha lele

znači prija uglavnom šije si garderobu a prika je vas markiran user posted image user posted image user posted image
a djetetu na pijaci kupujemo user posted image user posted image user posted image suze me obliše
no promijeniće se i to, kad mala poraste, sad nije bitno user posted image
nedje smo morali šparati user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 3.8.2012 2:24:00 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 378
3.8.2012 2:25:10   
veeseelaa
sreća vaša pa sam se ja jutros poseksalauser posted image , ne bi vam ja do ova doba ovdje bila inače user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 379
3.8.2012 2:25:15   
Hanady RR
ne znam vesela bogami...dnasa odje napodeoše što rkeoh grijeh je ostavljati jednom djetetu smao je rje muško...
ako te drugo muško abd strefi...
zadaj pa i muža na pijacu da još jedna stan kupite inače ..odraše braća sestreuser posted image

ja vB nemam tih porblema...
neće treće...
a i ako bude...sve sma na bazaru raporadala pa i krevac dječiji...njemu ću sve markirano po PS-u da kupim...
i nema šaMse da mu auto i stan dama prije nego ovim dvjema...namjerno i u inat što je muško ( ako bude ikakvo)user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 380
3.8.2012 2:25:28   
Medić*

Eh sada kada da dijete upravlja nekretninom koju kupismo za njega, mislim da nema porebe prije zenidbe, kada dovede mladu neka je vodi dalje od mene, hocu ja rahatluka user posted image

ti imaš sina a ja kći pa očekujem da neće naći nekog golofuskovićauser posted image , ta valjda ćei on imati neku nekretninu u nasljedstvo a ako opet ne, nek zajedno kupe novu nekretninu u kojoj će živjeti a ja onu koju dajem kao hediju nek renta

Nece aBg user posted image a stan neka rentaju svakako.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 381
3.8.2012 2:26:38   
veeseelaa
zadaj pa i muža na pijacu da još jedna stan kupite inače ..odraše braća sestreuser posted image

pa mi imamo stan i za drugo user posted image
mi prvo stan pa onda pravimo dijete user posted image
zajebi stvar

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 382
3.8.2012 2:28:06   
Galicia
Hehehhehehehe jaooooo.

Plahe mi prike. Dobro bi se slagali. Ni ovaj prika ne voli pijace, samo marka marka marka. A ja Aperisana od toga. Al zato dijamante volim. Kuku.

MM ima dva stana, ni u jednom ne zivimo nego smo pod kirijom. Koja ubleha, al suti, ne pitaj. To ostaje djeci. Tako da znas, ako se odlucis za ovu stranu imace djeca i stanove u Americi, hebote. user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 383
3.8.2012 2:29:31   
veeseelaa
i nema šaMse da mu auto i stan dama prije nego ovim dvjema...namjerno i u inat što je muško ( ako bude ikakvo)user posted image

ja opet smatram da se ženskom djetetu treba budućnost osigurati ono baš momački
muško dijete ipak može više "potegnut", svakako ima milion olakotnih okolnosti u životu u odnosu na žensku djecu
no budem vidjela, ovisiće i o tome čim se bave, koliko zaradjuju i dal će im uopće išta značiti neka nekretnina od roditelja, jer ko zna možda budu sami sebi do odredjenih godina stvorili mnogo toga

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 384
3.8.2012 2:29:40   
Hanady RR

zajebi stvar

bogami slabo to vesela...
ništa...
talašika...

dva stana...
jedan u zajedništvu...auta nisu bjesna...nećeš data sa 18 odmah u startu...

ništa...

ovdje se za života odmah lijepo popiše sve...
nema to it kažeš da renatju da imaju pirhod, da trebaju d arede....

nego lijepo daš im sve za života...na gotovs...inače nisi u skaldu sa temom nikakouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 385
3.8.2012 2:32:46   
veeseelaa
Ni ovaj prika ne voli pijace, samo marka marka marka. A ja Aperisana od toga. Al zato dijamante volim. Kuku.

hahahah i ja nevjerovatno user posted image user posted image
mm na plaži kupaće bosove, šešir timberleandov, japanke timberleand user posted image user posted image user posted image
de ba rekoh sjebaćeš kupaći u pijesku, šešir strada, ma sve redom
a on veli meni a vidi tvog kupaćeg bar je stoju koštao hahahah a ja ga platila čini mi se u oko 25 KM

a kao djevojka sam nosila isključivu liscu, još su u životu, nekad ih pronosam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 386
3.8.2012 2:33:54   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

zajebi stvar

bogami slabo to vesela...
ništa...
talašika...

dva stana...
jedan u zajedništvu...auta nisu bjesna...nećeš data sa 18 odmah u startu...

ništa...

ovdje se za života odmah lijepo popiše sve...
nema to it kažeš da renatju da imaju pirhod, da trebaju d arede....

nego lijepo daš im sve za života...na gotovs...inače nisi u skaldu sa temom nikakouser posted image

da baš sam naletjela da je uskladimuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 387
3.8.2012 2:36:55   
veeseelaa
MM ima dva stana, ni u jednom ne zivimo nego smo pod kirijom. Koja ubleha, al suti, ne pitaj. To ostaje djeci. Tako da znas, ako se odlucis za ovu stranu imace djeca i stanove u Americi, hebote. user posted image user posted image

da ti kažem pravo, ja bi voljela da mi djeca vani žive
meni nekako sve ovdje čudno, kao da nisam s ovih prostora, ko da sam s marsa pala
nit kontam ikog, nit me iko konta (čast par izuzetaka), kontam u bijelom svijetu bi se bolje sporazumjela user posted image pa ako se ja patim djeca ne moraju
vjerujem da će se i djeca tako osjećatiuser posted image
tako da, pohitaj, radjaj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 388
3.8.2012 2:40:16   
Honey3

Ni ovaj prika ne voli pijace, samo marka marka marka. A ja Aperisana od toga. Al zato dijamante volim. Kuku.

hahahah i ja nevjerovatno user posted image user posted image
mm na plaži kupaće bosove, šešir timberleandov, japanke timberleand user posted image user posted image user posted image
de ba rekoh sjebaćeš kupaći u pijesku, šešir strada, ma sve redom
a on veli meni a vidi tvog kupaćeg bar je stoju koštao hahahah a ja ga platila čini mi se u oko 25 KM

a kao djevojka sam nosila isključivu liscu, još su u životu, nekad ih pronosam

a sta ti je ovouser posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 389
3.8.2012 2:51:57   
aazra
Ne znam da li je do punog mjeseca, ili sto cekam sehur pa mi zanimljivo s vama...user posted image  Da se vesela nije ukljucila i jos neke mame kao Visnja mislila bi da sam jedina koja toliko "ne voli" svoje dijete da bi ga razmazila i po mogucnosti obezbijedila toliko da u zivotu moze raditi samo stvari koje voli i koje su mu hobi ( za sad je to gitara user posted image ) Posto znam da to nazalost, nije moguce, nadam se da cemo mm i ja biti u mogucnosti da mu bar ostavimo neku nekretninu ili neku ustedjevinu - cisto ako zapne da ne mora novac traziti na ulici.
I kao sto sam rekla - da imam curicu bila bi jos gora user posted image  Koliko god sam posesivna mama kad je moj sincic u pitanju opet znam da ce mu biti puno lakse jer je musko dok s curicama nikad ne znas - ne planiram drugo dijete ali da imam kcerku nikad je ne bih prepustila da se sama snalazi, posebno zato sto znam dosta zena koje imaju posao ali ne i sretan brak - ali hvala bogu imaju roditelje koji su im uvijek podrska, i u dobru i u zlu.
A takva cu i ja biti svom djetetu jer ono je to zasluzilo samim tim sto je moje dijete user posted image  Pa i ako ga razmazim, ako zabrljam, necu valjda u zatvor user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 390
3.8.2012 2:56:08   
aazra

da ti kažem pravo, ja bi voljela da mi djeca vani žive
meni nekako sve ovdje čudno, kao da nisam s ovih prostora, ko da sam s marsa pala
nit kontam ikog, nit me iko konta (čast par izuzetaka), kontam u bijelom svijetu bi se bolje sporazumjela user posted image pa ako se ja patim djeca ne moraju
vjerujem da će se i djeca tako osjećatiuser posted image
tako da, pohitaj, radjaj

E moja vodolijice pa znas da smo mi takve...I nadam se da ce moje dijete imati bar sansu da ode odavde...Jer ja se cesto kajem sto sam se vratila i mada je to bilo davno, nikad se nisam uklopila u ovu "novu sredinu"...Ne ide mi malogradjanstina nikako i jos gledam svoja posla pa sam valjda zato ljudima dosadna user posted image
p.s. i zelim ti ugodnu trudnocu user posted image

Neposredna veza do poruke: 391
3.8.2012 2:57:11   
Alma_27

zajebi stvar

vesela, imam ja dva lijepa sina samo da znas user posted image

bit ce i lijepo vaspitani, majke mi user posted image

Neposredna veza do poruke: 392
3.8.2012 3:01:13   
Galicia
Kako god vesela, mi tebi ovdje slutimo jos jednu curicu, pa ti vidi.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 393
3.8.2012 3:13:52   
Majka Tereza
Necu biti kratka user posted image Ova tema me boli... Kad smo mi bile djeca, svi su nam ponavljali kako imamo sve sto nam treba. Vjerovali smo im, a bilo je i istina. Nikad nismo dobijali SVE sto pozelimo, ali dosta toga jesmo, na jedan ili drugi nacin. Uvijek smo se osjecali prilicno zadovoljni tim sto imamo, bar vecina nas. Danasnja djeca imaju puno vise stvari, njigov izbor nije ogranicen na par igracaka koje su trenutno popularne ili 7 vrsta cipela iz Borova. Razlika je sto oditelji danas ne govore djeci da budu zadovoljni, jer se sami ne osjecaju zadovoljni s onim sto mogu pruziti. Poenta e da djeca nisu nezadovoljnija, vec smo mi nezadovoljni sto ne mozemo da im priustimo sve, i onda pocnemo kukati kako se nema, kako je skupo, a oni to upijaju u svoje male trepuske. Sto smo mi nezadovoljniji, i njima je teze osjetiti srecu kad nesto dobiju, jer djeca razumiju vise nego sto mislimo, i za svaku igracku koju dobiju razmisljaju kako je ta igracka uzrok buduceg sromastva i ko zna cega. Ovo kazem jer sam odrasla sa bogatim roditeljima koji su voljeli da kukaju kako je skupo i kako se nema. Nisu bili tipicni za taj period, nekako osjecam kako su danasnji roditelji vise kao sto su oni bili tada... Nikad se nisam obradovala ni jednoj igracki koju sam od njih dobila jer je bila umotana u krivnju. Da sam bila zahvalna, nisam. Previse je bilo negativnog povezanog s tim poklonima. To je nesto kao kad vam muz opere sudje i onda 7 dana prica kako je porao sudjeuser posted image Hocu da kazem da djecu ne treba po svaku cijenu uciti zahvalnoscu, ne kroz materijalne stvari, pogotovo ne pricajuci kako je skupo, kako smo tesko radili da to kupimo itd.. Djeca su zadovoljnija nego sto mislimo. Dajte mom sinu plasticnu kutiju, pa cete vidjeti srece i zahvalnostiuser posted image

Ja bih voljela svom malom da ostavim onoliko koliko mogu dati bez da osjecam da moram da mu pokazem da smo se necega morali odreci radi njega kako i on stvarno shvatio nasu zrtvu. Ako je tolika zrtva, necu ni kupovati. Ali stvari nisu vazne, i najvise zelim da mu ostavim puno duhovnog tj. dusevnog nasljedstva, i brdo samopouzdanja i samopostovanja.. To je kao ona stara: daj covjeku ribu-jest ce jedan dan, nauci ga da lovi, jest ce citav zivot. Amidza od MM je npr. naslijedio dosta toga, obrnuo to, napravio velike pare, ulagao, ostavio djeci koji takodjer ulazu. Njegov stari je naslijedio isto to, poplacao neke dugove, ostavio nesto sestri jer mu je bilo zao, i sada ima stan u kojem zivi i ... to je to. Poenta je da nije bitno koliko neko naslijedi, dobije ili ima, vec sta radi s tim sto ima. Eh, to bih ja voljela ostaviti njemu, volju i snalazljivost, da ne izgubi ono sto ima i da ne mora ovisiti o tome sta ce mu neko drugi ostaviti... Voljela bih mu omoguciti stan kad se ozeni, ali se iskreno nadam da cu mu pruziti dovoljno samopouzdanja, snalazljivosti i zivotnog elana da ce do tad i sam to sebi moci priustiti.

I vrijeme.. muz i ja smo pokrenuli svoj posao, nekad ide, nekad ne ide, ali smo stalno sa nasim princom. Mozda ne mozemo kupovati stanove sada ali cemo jednom moci. Mozda nekad nema za izlazak u grad, a nekad ima i za 5. ALi on se nece sjecati kako jednog utorka nismo mogli u grad na veceru, a iskreno necemo ni mi..Sjecat cemo se kako smo oboje bili tu kad je prohodao, kad je prvi put rekao mama, kad je prvi put plesao uz muziku. Ostavili smo vremenski zahtjevne poslove i poceli da radimo nesto sto volimo, a odrekli smo se potpune novcane sigurnosti u korist vremena sa nasim djetetom i u korist naseg raspolozenja.

Moji roditelji, workoholicari, oboje na visokim pozicijama, nikad nisu bili kuci, nikad se nismo vidjali, a toliko su se bojali izgubiti te svoje pare, da su kuci gradili od plata, a ne od kredita. Nikad na odmor nismo otisli. Nisu htjeli da trose da bi nama kao ostavili, pa smo nosili jeftinu odjecu i obucu, kupovali najjeftinije sveske kad pocne skolska godina i skupe igracke drzali na visokim policama kako se ne bi ostetile- tj. kako se ne bi igrali s njima. Nisu kucu zavrsili kad je rat poceo, sad je propala, a oni izgubili poslove. I sad? Nista..Promasili su moje djetinjstvo, moje odrastanje, i sad pokusavaju da nadoknade sa unukom, ali nemaju sada ni para, ni vremena od crncenja. To me naucilo da cijenim vrijeme sa svojom porodicom, da ne stedim vec ono para sto imam trosim na stvari koje su mi vazne, koje mi stave osmijeh na lice, jer kad nas jednog dana ne bude vise, sa sobom cemo ponijeti takve trenutke, a ne stvari, stedne knjiice niti stanove.

< Poruku je uredio Majka Tereza -- 3.8.2012 3:22:32 >

Neposredna veza do poruke: 394
3.8.2012 3:32:49   
Majka Tereza
I nije sretan i uspjesan covjek koji kroz zivot prolazi bez ijednog problema , vec onaj koji zna kako se s njima suociti. Onaj koji ih gleda kao izazove, kao motor koji cini da zeli da uspije jos vise... I mislim da sreca nije ni u uspjehu ni u stvarima, vec u postizanju ciljeva, u razvijanu, u progresu... Zelim ga nauciti da citav zivot tezi dalje, postize nove ciljeve i da se nikad ne zadovolji sa manje,kad moze imati vise. Da bude zahvalan na onom sto ima, ali da tezi ka stvariima koje zeli da radi, da bude, da ima...Ovo zelim da mu ostavim, super su i materijalne stvari, ali mislim da ako mu ovo ostavim, ako ovo bude znao, doci ce i stanovi, i auta, i stedne knjizice... Ja svoje roditelje volim vise od zivota, ali se ne sjecam niceg materijalnog sto su mi dali, nazalost ni trenutka s njima, i tek sada ih upoznajem. To ne zelim nikome... Citav zivot im se vrtio oko toga sta ce za 10 godina, da su zaboravili da zive u sadasnjosti (ili tadasnjosti user posted image ). Zato cu radije raditi stvari zajedno sa djetetom i uciniti ga sposobnim, nego stediti da bi imao kasnije, kad i sam bude sposoban da to postigne... ali kao sto vidite, moje iskustvo boji moj nacin razmisljanja, neko ko je imao roditelje koji nista nisu ustedili, mozda je ogorcen radi toga, pa ce svojoj djeci poceti stediti od rodjenja...Znaci, ne sudim druge pristupe, samo kazem kako ja to vidim...

Ima pravo simpa audio knjiga o tome, o bogatstvu i liku kojeg je otac naucio kako se obogatiti user posted image http://www.youtube.com/watch?v=OBPsdJAzBC0&feature=related

Eh odo sada spremiti nani rucak da moze zapostiti user posted image sreca pa imam djete sto spava do 10 user posted image

(odgovor članu Majka Tereza)
Neposredna veza do poruke: 395
3.8.2012 6:20:28   
bebacha
Molim cijenjene administratore i moderatore da ovu temu sacuvaju u stave u ringerajinu bazu podatakauser posted image user posted image
pa da za nekif 10-15 godina pokazemo nekim zenicamauser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 396
3.8.2012 8:25:08   
leona81

IZVORNA PORUKA: Majka Tereza

Necu biti kratka user posted image Ova tema me boli... Kad smo mi bile djeca, svi su nam ponavljali kako imamo sve sto nam treba. Vjerovali smo im, a bilo je i istina. Nikad nismo dobijali SVE sto pozelimo, ali dosta toga jesmo, na jedan ili drugi nacin. Uvijek smo se osjecali prilicno zadovoljni tim sto imamo, bar vecina nas. Danasnja djeca imaju puno vise stvari, njigov izbor nije ogranicen na par igracaka koje su trenutno popularne ili 7 vrsta cipela iz Borova. Razlika je sto oditelji danas ne govore djeci da budu zadovoljni, jer se sami ne osjecaju zadovoljni s onim sto mogu pruziti. Poenta e da djeca nisu nezadovoljnija, vec smo mi nezadovoljni sto ne mozemo da im priustimo sve, i onda pocnemo kukati kako se nema, kako je skupo, a oni to upijaju u svoje male trepuske. Sto smo mi nezadovoljniji, i njima je teze osjetiti srecu kad nesto dobiju, jer djeca razumiju vise nego sto mislimo, i za svaku igracku koju dobiju razmisljaju kako je ta igracka uzrok buduceg sromastva i ko zna cega. Ovo kazem jer sam odrasla sa bogatim roditeljima koji su voljeli da kukaju kako je skupo i kako se nema. Nisu bili tipicni za taj period, nekako osjecam kako su danasnji roditelji vise kao sto su oni bili tada... Nikad se nisam obradovala ni jednoj igracki koju sam od njih dobila jer je bila umotana u krivnju. Da sam bila zahvalna, nisam. Previse je bilo negativnog povezanog s tim poklonima. To je nesto kao kad vam muz opere sudje i onda 7 dana prica kako je porao sudjeuser posted image Hocu da kazem da djecu ne treba po svaku cijenu uciti zahvalnoscu, ne kroz materijalne stvari, pogotovo ne pricajuci kako je skupo, kako smo tesko radili da to kupimo itd.. Djeca su zadovoljnija nego sto mislimo. Dajte mom sinu plasticnu kutiju, pa cete vidjeti srece i zahvalnostiuser posted image

Ja bih voljela svom malom da ostavim onoliko koliko mogu dati bez da osjecam da moram da mu pokazem da smo se necega morali odreci radi njega kako i on stvarno shvatio nasu zrtvu. Ako je tolika zrtva, necu ni kupovati. Ali stvari nisu vazne, i najvise zelim da mu ostavim puno duhovnog tj. dusevnog nasljedstva, i brdo samopouzdanja i samopostovanja.. To je kao ona stara: daj covjeku ribu-jest ce jedan dan, nauci ga da lovi, jest ce citav zivot. Amidza od MM je npr. naslijedio dosta toga, obrnuo to, napravio velike pare, ulagao, ostavio djeci koji takodjer ulazu. Njegov stari je naslijedio isto to, poplacao neke dugove, ostavio nesto sestri jer mu je bilo zao, i sada ima stan u kojem zivi i ... to je to. Poenta je da nije bitno koliko neko naslijedi, dobije ili ima, vec sta radi s tim sto ima. Eh, to bih ja voljela ostaviti njemu, volju i snalazljivost, da ne izgubi ono sto ima i da ne mora ovisiti o tome sta ce mu neko drugi ostaviti... Voljela bih mu omoguciti stan kad se ozeni, ali se iskreno nadam da cu mu pruziti dovoljno samopouzdanja, snalazljivosti i zivotnog elana da ce do tad i sam to sebi moci priustiti.

I vrijeme.. muz i ja smo pokrenuli svoj posao, nekad ide, nekad ne ide, ali smo stalno sa nasim princom. Mozda ne mozemo kupovati stanove sada ali cemo jednom moci. Mozda nekad nema za izlazak u grad, a nekad ima i za 5. ALi on se nece sjecati kako jednog utorka nismo mogli u grad na veceru, a iskreno necemo ni mi..Sjecat cemo se kako smo oboje bili tu kad je prohodao, kad je prvi put rekao mama, kad je prvi put plesao uz muziku. Ostavili smo vremenski zahtjevne poslove i poceli da radimo nesto sto volimo, a odrekli smo se potpune novcane sigurnosti u korist vremena sa nasim djetetom i u korist naseg raspolozenja.

Moji roditelji, workoholicari, oboje na visokim pozicijama, nikad nisu bili kuci, nikad se nismo vidjali, a toliko su se bojali izgubiti te svoje pare, da su kuci gradili od plata, a ne od kredita. Nikad na odmor nismo otisli. Nisu htjeli da trose da bi nama kao ostavili, pa smo nosili jeftinu odjecu i obucu, kupovali najjeftinije sveske kad pocne skolska godina i skupe igracke drzali na visokim policama kako se ne bi ostetile- tj. kako se ne bi igrali s njima. Nisu kucu zavrsili kad je rat poceo, sad je propala, a oni izgubili poslove. I sad? Nista..Promasili su moje djetinjstvo, moje odrastanje, i sad pokusavaju da nadoknade sa unukom, ali nemaju sada ni para, ni vremena od crncenja. To me naucilo da cijenim vrijeme sa svojom porodicom, da ne stedim vec ono para sto imam trosim na stvari koje su mi vazne, koje mi stave osmijeh na lice, jer kad nas jednog dana ne bude vise, sa sobom cemo ponijeti takve trenutke, a ne stvari, stedne knjiice niti stanove.

hvala na ovom postu:) zelim vam dug zivot i svu srecu svijeta sa vasim sinom:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 397
3.8.2012 8:54:02   
Mirkica

i ja sam za opciju da se zensko djete treba osigurat , nazalost haman ga necu imati ali kad bih imala ne bi bilo cile mile s muskim je lakse a sto je bogat musko user posted image user posted image user posted image ja sam sretna da zavrse na vrijeme skole da ih u tome poguramo , dobar posao i to i svega ce biti posle nas ce im opet ostati nek rade sta hoce a vec zensko eeeee tu bih ja drugacije .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 398
3.8.2012 9:42:52   
Hanady RR
eto kakve mo mi žene...
sve nedamo da nas dikriminiraju, sve imamo sva ista prava...a sad bi ženskoj djeci dale više...
ja djecu ne djelim po spolu...nikada pa ni u ovom segmentu...kad me ne bude nek fino rasćisikaju...podjednako...i zakon tako veliuser posted image

ja inako neću svojima ništa dati ni koliko bi ih sljedovalo sa 18 da su eto ti muški...tako da sad duplo pa sve puta dva neću imat sa 18user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 399
3.8.2012 10:55:09   
Blue rose RR
Ja sam rahat, imam samo kikicu, tako da neću biti u dilemi.

Helem, Majka Tereza - divan post. U jednom momentu sam shvatila da smo i kao društvo postali takvi.
Više slučajevi poput tvog nisu u manjini, nažalost. Pokušavamo da vrijeme kupimo poklonima.
A zaboravljamo nekad da je potrebno samo malo - da bi svi bili sretni.

Težak - vakat, a još teži insani.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *