Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mene roditelji nikad nisu nagradili za uspjeh u skoli, ili to bar nisu dovodili predamnom u vezu s poklonima. Postizala sam uspjeh kakav jesam jer su me naucili da je svaki moj mali podvig stepenica blize sigurnoj buducnosti, u kojoj mi nista nece stajati na putu, samo daj Boze zdravlja. Poklone nisam ih nicim zasluzivala, osim cinjenicom da sam im najvrijednija na svijetu. Tako se ponasam i prema svom djetetu. Sve sto radi, sebi i za sebe radi. Sve sto dobije od mene, dobije zato sto je volim, i tersli i dobricu, i trojkasicu i Vukovca, moje dijete.
eto bas sam ja znala u Prvom Osnovne sta je za mene sigurna buducnost a znala sam Bogme sta je Lambada, Nitedo i nov Bemix. Poslije se to poslozi...vidi se gdje kako zavrsi...mada sad u ovom vaktu ni to nije pravilo. Danas jalijas sa 8 razreda Osnovne voza novi BMW jer trguje necim sumnjivim...uh, nerka nam je Bog na pomoci...kako ih odgojiti na ovom vaktu?!
eh... uz zezanciju džaba..na početku smo...kako ... vrijeme će pokazati... samo da nauče a i mi sa njima... jer sve je drugačije nego ja kad sam dijete i u mladosti bila...
neka nam je Bog na pomoći
banovacu te tita mi...pa u cemu si sad nego u mladosti...aaaaaaaa odoh
Mene roditelji nikad nisu nagradili za uspjeh u skoli, ili to bar nisu dovodili predamnom u vezu s poklonima. Postizala sam uspjeh kakav jesam jer su me naucili da je svaki moj mali podvig stepenica blize sigurnoj buducnosti, u kojoj mi nista nece stajati na putu, samo daj Boze zdravlja. Poklone nisam ih nicim zasluzivala, osim cinjenicom da sam im najvrijednija na svijetu. Tako se ponasam i prema svom djetetu. Sve sto radi, sebi i za sebe radi. Sve sto dobije od mene, dobije zato sto je volim, i tersli i dobricu, i trojkasicu i Vukovca, moje dijete.
svakako da si došla nadrogirana oko 2-3 sa policijom na vrata nebi dobila taj poklon.... jel da... nebi te ostavili nekom drugom dijete d abudeš al malo bi smanjili poklone
logika
Tesko da bih sa sest godina dosla kuci u 2 ujutro nadrogirana. Delikvent se ne rađa, trebaju godine da ga se isteše.
ma ajde sad nije došlo do tog, a uvijek imamo bazar a i sa starijeg na mladje može, što da ne
ja već u strahu navijam za isti spol
nego da ne idemo OT vratimo se lijepo temi
vi koje imate mušku i žensku djecu hoćete li ostaviti jednak dio nasljednstva il kako kontate ?
teško bogami...neće ove kvalitetnu robu na bazar povoljno da daju...
ja isprodavah robu sve markirano grdno plaćeno na bazaru a za to ne kupih jadna ništa svojima sve tuđima...
al hajd ...biće vakta... ako rodiš muško inašallah pa kad kreneš ti otočko pordavata možda i učićarim...tamana F prati A
svakako da si došla nadrogirana oko 2-3 sa policijom na vrata nebi dobila taj poklon.... jel da... nebi te ostavili nekom drugom dijete d abudeš al malo bi smanjili poklone
logika
Tesko da bih sa sest godina dosla kuci u 2 ujutro nadrogirana. Delikvent se ne rađa, trebaju godine da ga se isteše.
pa sa 6 nisi ni išla u školu...nisu mogli ni nagraditi uspjeh u školi tada
al jedu mogli nagraditi dijete koje je poslušno...i koje je zaslužilo da dobije željene poklone
eto bas sam ja znala u Prvom Osnovne sta je za mene sigurna buducnost a znala sam Bogme sta je Lambada, Nitedo i nov Bemix. Poslije se to poslozi...vidi se gdje kako zavrsi...mada sad u ovom vaktu ni to nije pravilo. Danas jalijas sa 8 razreda Osnovne voza novi BMW jer trguje necim sumnjivim...uh, nerka nam je Bog na pomoci...kako ih odgojiti na ovom vaktu?!
eh... uz zezanciju džaba..na početku smo...kako ... vrijeme će pokazati... samo da nauče a i mi sa njima... jer sve je drugačije nego ja kad sam dijete i u mladosti bila...
neka nam je Bog na pomoći
banovacu te tita mi...pa u cemu si sad nego u mladosti...aaaaaaaa odoh
kakav mladost... jesi ti izlazila navečer ovih mjeseci, godina... de majketi zađi jedna krug do 3 sata u noći... da vidiš... to kad vidiš...sve si sem mlada...tamama lijepo skontam ...o kako je moje vrijeme lijepo bilo
Mene niko ne moze okrenuti. Vec mi zapara oci to reklamiranje koje ne kontam
kako ne kontaš... vidiš da reklamiram djecu... koja neće sa 18 dobiti bijesno auto i stan... kako nisi vidjela onoga dana kako ih reklamiram...a aaaaaaaaaaaaaa ženo...pa nije džaba F uzeo za ruku F
Ovdje ja ne skontah da reklamiras djecu, prije ja izreklamirah da moj F ni cackalicu ne zaboravlja, dobra reklama za dobrog domacina i dobrog zeta..
to sma smao ja pročitala za tvoga F zato reko da nam se šta ne poremeti ono što smo dogvorile
Ma kakvi da se poremeti, sve dok njih dvoje tako hoce
Uh imat ce super svekrvu bez brige, a posto ti imas vise prostora ja cu F poslati kod F na Sedrenika, cist zrak zlata vrijedi, ne bih da mi se djeca prebijaju u 60 kvadrata
niš ne brini... ako budu zalužili dam im ja malu sobu
znači na bazaru sve markirano, lele a u nasljedstvo se ništa nema ja bi to naopako djeca rastu, bespotrebno je trošiti novac na odjeću koju 1-2 puta obuku e sad nedje se odjeća vrti po par godina, s koljena na koljeno, to je drugo, e tu možda i treba kvalitetno kupavat al Boga mi treba i na nasljedstvo mislit, može markirana odjeća poslije i za unuke, mislim ta odjeća od djece
općenito govorim, za roćkaš je drugo, tu se mama pokaže, valjda, mada nisam pratila e jedna je majka
ma kakvi kod nas je drugačije... za rođkas se pokaže babo...izbijemo mu pare...iznenada a za sve ostalo pokaže se mama...od bazara do BBI... al napominjem...po zaslugama samo...
znači na bazaru sve markirano, lele a u nasljedstvo se ništa nema ja bi to naopako djeca rastu, bespotrebno je trošiti novac na odjeću koju 1-2 puta obuku e sad nedje se odjeća vrti po par godina, s koljena na koljeno, to je drugo, e tu možda i treba kvalitetno kupavat al Boga mi treba i na nasljedstvo mislit, može markirana odjeća poslije i za unuke, mislim ta odjeća od djece
ma jašta nego markirano... pa nismo mi svakakav forum zaboga
meni nije bepostrebno trošit na djecu... ni da jedu ni piju ni hodaju ni obuku se vam tako... ni da dobiju baby bornicu ( sankcija za pelene još je na snazi mace se oblizuju)
al sa zaslugama sve se može... da ne zasluže... i otoka bi im bila previše... tamo rajlovačka cesta , kinezi... tu bi im domet bio
Mi vecinom odjecu dobijemo iz inostranstva, ko kada ih ima puno vani, moj brat nas opskrbljuje, svu djecicu nasu dok se ne ozeni , kupujemo isto gdje stignemo ukoliko nam se svidja. Ne bjezimo od pijace, uh tamo sam mu finih stvari uzela. Dosta toga ide sa koljeno na koljeno od brata djeca, zasto bacati pare ako je vec ocuano
< Poruku je uredio medic slatki -- 3.8.2012 2:07:07 >
ja nikako temu da upravim, pričajmo o nasljedstvu baš me zanimaju stavovi jebe mi se za odjeću i te sitne stvari
ma nije tema nasljedtvo... uopšte...
tema je
'''vec od sad razmislja moja okolina kako deca kad porastu , mora se obezbediti auto pa kupiti stan ili dati pare za isto pa moramo hrmbati za to '' s''ta vi mislite servirati od punoletstva sve na tacni svojoj deci ili da se i oni ukljuce u isto d anauce vrednovati trud, novac , nauciti da nije sve u materijalizmu kakva su vas amisljenja ili mozda planovi''
znači hoćemol im dat na gotovs il ih naučiti da stavaraju... ja sam se izjansila više puta i niko me više ne voli radi moga stava...nemajka sam, djecu patim...jadne danas ih htjedoše oduzeti od mene da ih spase dok se spasiti može
tužno Bgm
pa ja kažem od starta svako svoje arišine ima... to su moji...
kakavi su stvoji tvoji su...i najbolji za tebe...
ja svoje aršine nisma pomjerila od jutros kako sma na temi napadnuta još uvijek nedam stana i bijesna kola sa 18
Mi vecinom odjecu dobijemo iz inostranstva, ko kada ih ima puno vani, moj brat nas opskrbljuje, svu djecicu nasu dok se ne ozeni , kupujemo isto gdje stignemo ukoliko nam se svidja. Ne bjezimo od pijace, uh tamo sam mu finih stvari uzela. Dosta toga ide sa koljeno na koljeno od brata djeca, zasto bacati pare ako je vec ocuano
neka mediću...nemoj odmah sa 18 na kuću... sve ćeš pobrkat...uz redovno školavenj sa 25 moguć je stančić...al pazi...zasluge samo zasluge
a tema je šta ćete dati djetetu u nasljedstvo sa 18 navršenih godina? ja to nisam tako shvatila djetetu upravljanje nekretninom po mom mišljenju treba dati kada uvidimo da je zrelo i spremno rukovoditi istom neki će to biti sa 18, neki sa 25, neki sa 30 a neki nikad
no jednom ćemo im sve ostaviti bez obzira na njihovu spremnost
Ja sam temu shvatila kao trudimo li se i šta radimo na planu da djetetu ostavimo nasljedstvo ja se trudim, od mame i babe će imati aBd bar jedan dvosoban stan /mada ovim redom biće toga i više/ , a auto neko skromnije kao što ja vozim moći će valjda po zapošljenju samo kupiti, to mi nikada i nije bila neka pljačka Mada mi je ok da djetetu roditelji sa 18 godina omuće polaganje vozačkog ispita, koji i nije tako jeftin
< Poruku je uredio veeseelaa -- 3.8.2012 2:13:33 >
Hanady Valjda ce zasluziti tu malu sobu, hajde sta ima veze, sa 18 ce zasluziti kucu
neka mediću...nemoj odmah sa 18 na kuću... sve ćeš pobrkat...uz redovno školavenj sa 25 moguć je stančić...al pazi...zasluge samo zasluge
Ma nije frka, hajde bitno da imaju sta naslijediti
ma skratite bone neka nam samo djeca budu ziva i zdrava,pa da mi njima ostavimo sta mozemo,svako po volji i mogucnosti,a sigurno ce svaki roditelj gledati sto moze vise...u stvari ono sto im je zapisano da dobiju,to ce i dobiti,nista ni manje ni vise,mi mozemo kovati planove,i mastati,ali sta On odredi to ce i dobiti
Ma nije frka, hajde bitno da imaju sta naslijediti
samo da ti kažem... ja ne planiram brzo mrijeti i po poklonu mora istata takav domaćin...da čuva čačakalice...
a nasljeđivanje...e to nakon smrti.. nema nalsjedtva dok ja ne kažem ''odoh''
Eh sada kada da dijete upravlja nekretninom koju kupismo za njega, mislim da nema porebe prije zenidbe, kada dovede mladu neka je vodi dalje od mene, hocu ja rahatluka
Hanady cackalice na broju Mi cemo se udruziti sa mahirom, valjda on malo popusti
< Poruku je uredio medic slatki -- 3.8.2012 2:19:52 >