|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo...
27.7.2012 13:17:29   
anaši1507
draga user posted image  user posted image  user posted image  za folikule, znači UZV ti je svaki 3 dan?? ako sam dobro povatala?

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 351
27.7.2012 13:23:50   
ray
sos, ja sam bila dobila u noci izmedju petka i subote.. tacno u ponoc. i sutradan sam zovnula lejlu, a ona mi je isto tako rekla da je dr u istanbulu. medjutim nakon sto ga je kontaktirala on joj je rekao da dodjem u ponedjeljak (treci dan) na pregled i tad smo odmah zapoceli terapiju.
konsultuj se s doktorom da li bi i tebi bilo kasno u ponedjeljak.

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 352
27.7.2012 14:12:02   
sos15
Pitala sam ja sestru je li kasno u utorak, ali ona kaže da svakako sad ne bih mogla ući u postupak zbog dijagnoze mm, već tek možda u septembru, jer tad dolazi dr Emre pa će on pregledati mm.Sad mi nije jasno što ja onda idem u utorak na pregled. Pitala sam i sestru za razlog, ali ona kaže da je doktor rekao da hoće da me pregleda u utorak i da tad dođem. Ništa mi nije jasno user posted image .
Ja nisam nikad bila u postupku,pa ne znam šta njima znači pregled peti dan ciklusa? Ne znam ni hoće li tad mm opet raditi spermiogram?

Mersudina27, to je kod tebe baš dobro,samo nek tako nastaviuser posted image !

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 353
27.7.2012 14:25:47   
anaši1507
Sos15 nije ni meni jasno zašto moraš na UZV kad u postupak ulaziš tek u 9.mjesecu, zašto te onda ne naruči u 8.mjesecu kad ti dođe menga. a možda već sad želi da te pogleda da ti kaže koje tablete i što koristiti tako da jednostavno ne propadne i 9.mjesec

Neposredna veza do poruke: 354
27.7.2012 14:32:57   
sos15
Možda! Ne bih da me neko pogrešno shvati, nisam se razočarala u doktora, već sam zbunjena. Voljela bi da mi je sestra to malo pojasnila.
Valjda će mi u utorak biti štošta jasnije.

Neposredna veza do poruke: 355
27.7.2012 14:36:28   
anaši1507
pa naravno da si zbunjena, tko ne bi bio zbunjen, dođi tad napravi ovo pa ono, pa ne možeš u postupak prije 9.mjeseca, a sve bez objašnjenja. Meni je to malo čudno da nisu nekako bolje organizirani, što bi bilo da je neka cura trebala imati punkciju u subotu?? kako onda?

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 356
27.7.2012 14:42:45   
ray
mersudina , nisam user posted image . nista mi nije stiglo.. salji ponovo :))

ma punkcija se puno vise unaprijed planira :) i kontrolise lijekovima .. koliko sam ja skontala. a inace doktor ne ide bas svaki vikend kuci , vec izgleda kada moze tj. kad nemaju pacijenata.

Neposredna veza do poruke: 357
27.7.2012 14:49:40   
sos15
Ne znam, možda su mislila da sam odustala, jer ja sam očekivala oko ponedeljka da će user posted image stići, pa zato nisu računali na mene. Oni su meni rekli čak i da ne moram zvati prije puta ako npr. dobijem po noći, več da krenem,bitno je da stignem u radno vrijeme bilo koji dan da dobijem, u fazonu vi ste sad naš pacijent i za vas mora biti termin. Ja sam tako mogla krenuti za Sarajevo, pa da mi na pola puta kažu da nema doktora, jer da sam večeras dobila mi bi krenuli noćas da stignemo ujutro u 9 u Sarajevo. Zamisli da sam prevalila toliki put bez veze.

< Poruku je uredio sos15 -- 27.7.2012 14:51:14 >

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 358
27.7.2012 15:00:00   
anaši1507
da malo nezgodno, ali zato ja uvijek volim nazvati prije par dana (tako sam radila kad sam išla u Cito) ,a isto sam planirala nazvati oko 10.08.da potvrdim dal i dalje stoji moja konzultacija 15.08., jer možda su me i prekrižili user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 359
27.7.2012 15:00:59   
anaši1507
i sam dr.P.bi rekao nazovi me kad dobiješ prvi dan mengu da se dogovorimo....

Neposredna veza do poruke: 360
27.7.2012 15:08:20   
sos15
Ma, naravno da bi ja nazvala ako dobijem u radno vrijeme (kao sad što je bilo), ali htjela sam reći da bi problem bio da sam dobila po noći jer bi morala krenuti odmah da bi stigla u devet kad oni počinju raditi. Kasno mi je krenuti u 9, dok bih došla oni bi zatvorili, jer subotom rade kraće.

Neposredna veza do poruke: 361
27.7.2012 15:10:19   
sos15
U svako slučaju, moram čekati utorak za dalje informacije.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 362
27.7.2012 16:10:24   
anaši1507
Istina,malo zeznuto kad se mora biti prvi dan menge,a ja isto ne znam kad cu dobiti,hoce li to biti 30 dc ili 35dc,ja dok sam išla u Cito dr bi mi napravio UZV 8dc i dao ljekovi koje cu početi koristit od sljedeće menge i to 3dc bi počela sa bockanjem i 5dc bi bi prvi UZV i to svaki drugi dan

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 363
27.7.2012 17:39:18   
ray
a sto te nisu onda porucili u ponedjeljak? ja imam tada termin , dakle bice tamo. mozda ne bi bilo lose da si njemu email poslala.

Neposredna veza do poruke: 364
27.7.2012 17:49:55   
sos15
Ne znam, prvo sam pomislila da je možda doktor i u ponedeljak odsutan, ali sad vidim da ima vas koje ste naručene u ponedeljak. Možda nema slobodnog terminauser posted image ?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 365
27.7.2012 17:51:31   
sos15
Ja nemam mail doktora, ali i da imam ne znam bi li ispala dosadna? Sestra mi je dva puta ponovila u utorak.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 366
27.7.2012 18:36:28   
mersudina 27
Mislim da im je ponedjeljak pretrpan,tako je bar sestra meni rekla,ali posto je UZ u pitanju, ubacile su me nekako i to je dr.rekao da mi nadju termin.Eh sad sos ti objasni da moras u ponedjeljak, pa mozda sta iskombinuju,stvarno su sestre fine,uvijek izlaze u susret svakom pacijentu.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 367
27.7.2012 20:48:16   
sos15
Ja sam odlučila da idem u utorak. Kao, prvo, tako mi je doktor rekao, valjda on zna najbolje (rekla sam samoj sebi kad sam prvi put krenula za Sarajevo da ne smijem biti sumnjičava i da moram vjerovati doktoru, a inače sam jako sumnjičavauser posted image ). Drugo, shvatila sam da mi je lakše da utorak izađem s posla jer u ponedeljak stignem sve pripremiti za utorak i udobrovoljiti šefove. Ionako ovaj mjesec nema ništa od postupkauser posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 368
27.7.2012 21:36:50   
Mia

IZVORNA PORUKA: mersudina 27

Evo mene drage zenice,imam 15 folikula raznih velicina user posted image od 10 pa do 14mm,dr. je jako zadovoljan kaze da sam dobro reagovala na puregon.Naredna tri dana nastavljam sa Puregonom,Menopurom i Cetrodite ampulama do ponedjeljka, znaci do sljedece kontrole.Puregon i Cetrodite ampule sam uzela kod njih,a Menopur u apoteci. Anaši doktor ide za Istanbul danas,a vraca se u ponedjeljak poslije podne.Aboni, bas ti hvala na podrsci,Anaši strpi se,jos malo pa 15,Sos jeli ti kasno u ponedjeljak.

user posted image user posted image user posted image za folikulcice raznih velicina user posted image Bice kod tebe aBd lijepih vijesti uskoro user posted image Javljaj nam se sa novim informacijama.

Neposredna veza do poruke: 369
28.7.2012 0:06:13   
sabas
mersudina :) masala za folikulice to je super reakcija ipak doza nije velika Sa koliko Menopura i Puregona nastavljas
sos nemoj da se sikiras sada treba sabura i ja cekam septembar , a mislim da dr ipak treba da i tebe pregleda ako trebaju i za tebe neke dodatne pretrage npr HSG snimak

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 370
28.7.2012 0:10:26   
mersudina 27
sabas nastavljam sa puregonom,menopurom i cetrotide ampulama do ponedjeljka pa cemo vidjeti sta dalje.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 371
28.7.2012 0:15:52   
sabas
:) mersudina razumjela sam sta koristis , ja sam pitala za kolicinu znam da jedna Cetrotide ide a koliko ostalih

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 372
28.7.2012 9:02:55   
san4
prvo da vas sve pozdravim i pozelim sve najbolje,da sto prije svi dodemo do svog cilja.Javljala sam se na temi VTO,jer i sama sam u pripremi za VTO,planirali smo i isli u Polikliniku Cito Split kod dr Poljaka,te smo ovih dana vadili nalaze i cekamo rezultate.
Kod mm je sve ok,mene je endometrioza unistila,tj,moje jajnike,ali sada hvatam zadnji voz.Imam 35 godina i 8 godina izgubljenog vremena,hodajuci po nasim klinikama i obilazeci privatne ordinacije gdje sam izgubila zivce,vrijeme i novac.Tesko sam se odlucila za Vto,Bog mi je svjedok da zelim  dijete vise nego ista na svijetu,ali ciste su mi se vratile ponovo n apreostali jedini jajnik,operacije ne dolazi u obzir,sada pijem Visanne ,pa sam u vjestacki izazvanoj menopauzi,ovih dana bi ih trebala prestati piti i vaditi polne hormone i hormone stitinjace.Strah me je,ali zelja za bebom je jaca od svega.
Citajuci vasa iskustva u vezi ove klinike,moram vam priznati da ste me malo pokolebale u vezi mog odlaska u Cito.
Prednost za mene ove klinike,je sto sam ipak,kod kuce,jer zivim u Sarajevu,sto je punkcija u opstoj anesteziji,pa razmisljam sa odemo mm i ja na konsultacije.
Da li ce priznati spermiogram koji je moj muz uradio u Splitu nedavno?

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 373
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterili...
28.7.2012 9:45:28   
sos15
San4,

mislim da ti neće priznati taj spermiogram, trebaš ponijeti sve nalaze i tebe i tm, ali vjerovatno će tm morati ponoviti spermiogram. Negdje sam pročitala da priznaju samo iz Praga i Slovenije. Mi kad smo bili rekli su da se mora odraditi kod njih. mada je kod nas i drugačija situacija.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 30.7.2012 15:19:13 >

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 374
28.7.2012 9:49:48   
mersudina 27
Sabas po jedna ampula Menopura i Cetrotide,a puregon 150 jedinica dnevno.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *