|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
25.7.2012 13:43:58   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Sehuri/Iftari
25.7.2012 13:53:16   
Hanady RR
Mi smo u gostima na Iftaru večeras...
ja kad dođem mislim napraviti kolač pa ponijeti...
nisam smislila ništa brzo a čokoladno sem rolat mačije oči...
imamo banana kocke kući...al ne mogu načet kolač u goste nositiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 477
25.7.2012 13:57:20   
Anoniman
za iftar :
piletina sa puuuno povrca u keri sosu
pirinac

i torti od juce user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 25.7.2012 13:58:22 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 478
25.7.2012 14:21:48   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: damma

IZVORNA PORUKA: chantal

Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas user posted image

Dusica, sta bi tek rekao za nas; kod nas je veceras u 21:20h user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 479
25.7.2012 14:22:52   
mala_sa
Medic ja sam posipala svaku jufku, al kod nas ih dodje 20 u paketu.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 480
   [Obrisana poruka]
25.7.2012 14:25:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 481
25.7.2012 14:33:58   
canim
Kod nas veceras:

Hurme
Topa
Supica
Pecene punjene paprike
Zeljanica
Sladoled

Hocu da pravim kadaif, koliko se sjecam prosle godine se je vrtio neki dobar recept za kadaif ali ja to ne znam naci, ima li neko neki fin recept ono da bude socan, razabran a na vrhu mrvicu suh eh tako user posted image sve ideje su dobrodosle user posted image

Neposredna veza do poruke: 482
25.7.2012 14:35:06   
Hannan
Selam zenice, vrijednice.

Ja evo od jutros dumam sta cu veceras, bice mi seka i zet na iftaru, i nikako da skontam nesto ono da mi bas "legne"
Sigurno ce biti topa i neka supica, i kontala sam nesto ko rizoto malo je pikantnije i posto tetkino dijete najvise voli pizzu i nju cu, seka ce donijet kolace, i standardno voce, kahva.

Ako ko ima kakav dobar, provjeren recept paprike punjene sirom, molila bih...eto naumpalo mi ko trudnoj zeni:)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 483
25.7.2012 14:38:54   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas user posted image

Kod Norvežana iftar iza 11 h user posted image , a sehur im oko pola tri...baš dugo al' opet naši ljudi poste user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 484
25.7.2012 14:42:40   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kod Norvežana iftar iza 11 h user posted image , a sehur im oko pola tri...baš dugo al' opet naši ljudi poste user posted image

U kod njih je bas dugooo user posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 485
25.7.2012 14:43:50   
ljubičica 28
Kod nas večeras aBd:

tarhana,
grašak sa piletinom i krompirom se krčka,
jogurt kolača ima još za večeras i puding.

E sad, pošto mm nije baš oduševljen graškom napravila bih još nešto što može ostati i za sehur. Ima li neko kakav prijedlog (nešto suho a da nije pita ni pica user posted image )

Iman, kakvi tvoji palačinci kad odstoje par sati? I inače, kakvu smjesu za palačinke koristite?

Mediću, kako praviš te krokete od krompira i špinata?

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

Neposredna veza do poruke: 486
   [Obrisana poruka]
25.7.2012 14:47:04   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 487
25.7.2012 14:48:25   
damma

IZVORNA PORUKA: Hannan

Selam zenice, vrijednice.

Ja evo od jutros dumam sta cu veceras, bice mi seka i zet na iftaru, i nikako da skontam nesto ono da mi bas "legne"
Sigurno ce biti topa i neka supica, i kontala sam nesto ko rizoto malo je pikantnije i posto tetkino dijete najvise voli pizzu i nju cu, seka ce donijet kolace, i standardno voce, kahva.

Ako ko ima kakav dobar, provjeren recept paprike punjene sirom, molila bih...eto naumpalo mi ko trudnoj zeni:)

pravila sam ih ja nekad
za fil stavim sir, kajmak, ulje i so, luka nasitno isjeckano, samo jedno jaje, da ne bi smjesa bila rijetka. a i to ako hoces, ja nekad stavim, nekad ne. filujes paprike, stavis foliju preko i u rernu. pred kraj pecenja polit kajmakom ili vrhnjem, jos malo zapec i to je to, dobar tek user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 488
25.7.2012 15:03:08   
palachinken
OT, mala_sa,Amam,ljubičice, da nema ove teme ne bih vas nigdje mogla sresti user posted image
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 489
25.7.2012 15:09:05   
Medić*

Ljubicice
evo mila, ja uvijek pravim po ovom receptu, super mi izadju, bude ih fina cifra u zavisnosti koju velicinu kroketa pravis user posted image

500 g kuhanog, pasiranog krumpira
150 g kuhanog, sitno nasjeckanog špinata (svježi ili smrznuti)
4 jaja
100 g brašna
sol
120 g krušnih mrvica
100 g ulja za prženje
50 g naribanog parmezana. Staviti u posudu za miješanje krumpir, špinat, jaja, brašno i sol, zamijesiti tijesto i dobro ga izraditi rukom. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj dasci i praviti krokete okrugle ili valjkaste, ja valjkaste pravim, bogatiji mi user posted image Uvaljati ih prezlu, u krušne mrvice i ispržiti na /ulju dok ne porumene. Poslužiti tople i posipane sa ribanim parmezanom. Ja po ovom uvijek pravim, stim da ga ne razvaljam ovo tijesto vec sam rukom uzimam po malo smjse oblikujem u valjke ili okruglice. Neko stavlja jos suho meso, salamu, po zelji u ovu smjesu, ja ne.

Hanan ja ispecem paprike, oljustim, u svaku papriku stavim svjezi sir, sjeckano suho meso i komad nekog zutog sira za picu, persuna i zacine. Pohujem standardo u brasno, jaja i prezlu i przim na ulju. Przene stavim na papir da upiju visak masnoce.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 490
25.7.2012 15:11:42   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mi smo u gostima na Iftaru večeras...
ja kad dođem mislim napraviti kolač pa ponijeti...
nisam smislila ništa brzo a čokoladno sem rolat mačije oči...
imamo banana kocke kući...al ne mogu načet kolač u goste nositiuser posted image

Možeš ako imaš dosta komada...Samo ga prebaciš u neku drugu kutiju/posudu - da nije tepsija...Ili tipa one plastične posude u kojima dolaze kupovni kolači...

Ja prvi put ovog ramazana osjetim glad :( A bubrezi me baš bole, valjda im fali tečnosti...Jedva čekam 17h da brišem iz kancelarije i da otkunjam turu...

Nama večeras dolazi moja sestra na iftar, a ona voli sve da jede :) Tako da ćemo imati povrće u wok tavi i ponovo pohovanu piletinu :) Imam supe od jučer, salata i topa..Jogurt cake + voće...Možda da napravim i riže, ali sve me strah da će se baciti - jer fkt ne možemo puno da pojedemo...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 491
25.7.2012 15:34:32   
chantal
Ja sam noćas sama na iftaru,planirala sam praviti tu popularnu piletinu by palačinken i možda mini pizze,za desert sad sutliju napravila,ima i krofni od juče i lubenice od.... ko zna kada user posted image valjda joj ne smeta što stoji,vidjećemo noćas.
Ja osjetim glad oko ikindije tek,i onda tamo do 19h se valja pretrpiti,tad se počinjem oko iftara zabavljati pa mi proleti ostatak vremena, i zaboravim na glad...a žeđ nisam nikad ni osjetila,inače skroooz slabo pijem,sad to obično budu bukvalno dva gutljaja,jednim se mrsim drugim zapaštam user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 492
25.7.2012 15:40:17   
Honey3

IZVORNA PORUKA: canim

Kod nas veceras:

Hurme
Topa
Supica
Pecene punjene paprike
Zeljanica
Sladoled

Hocu da pravim kadaif, koliko se sjecam prosle godine se je vrtio neki dobar recept za kadaif ali ja to ne znam naci, ima li neko neki fin recept ono da bude socan, razabran a na vrhu mrvicu suh eh tako user posted image sve ideje su dobrodosle user posted image

Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agdauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 493
25.7.2012 15:46:35   
Honey3
kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii
Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi seuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 494
25.7.2012 15:54:12   
Amam
Ja sve fino ispisah i nema,nestade posta,nadam se da nije kasno,Medic ja posipam svaku jufku.

Chinko user posted image user posted image  za tebe i u tebe ti dijete medeno.

Ja dosla kuci ranije s posla,oboje djece bolesni,E ima turu,nemam pojma sta bih za iftar user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 495
25.7.2012 15:55:00   
chantal
Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy

Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat.
Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 496
25.7.2012 15:57:37   
Medić*
Amam nije kasno, sada cu praviti jos malkice, hvala puno user posted image

Djecici user posted image da sto prije ozdrave. Skontaces vec nesto do iftara. Supicu neku jacu da djeca se okrijepe a i vi.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 497
25.7.2012 16:30:59   
canim
zaha ja napravila vec kadaif, sad vidjela tvoju poruku, ih kako mi nikad tahan halva nije naum pala a mogla sam je staviti, inace isto pravim kao i ti a sad sam izmedju ubacila i malo meda.

Drugi put ce biti sa tahan halvom...vec mi se svidja user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 498
25.7.2012 16:35:27   
Medić*
Canim ja uvijek ubacim tahan halvu, nekako mi da poseban smek a i med naravno.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 499
25.7.2012 16:38:53   
mykica
Evo žena stigla sa posla i odmah se bacila na pripremanje iftara. Kod mene danas gulaš, koji se dugo kuha, onako kvčka na laganoj vatri. Tu je još i supa, topa, pire krompir i makaroni jer mi muž nije ljubitelj pire krompira, šopska salata. A desert ćemo neki kolač sa bananama. I naravno poslije voće koje ću morat večeras nasijeć i pripremit na vidno mjesto da se pojede, sve mi skoro struhnu u posudi, niko neće da ga jede.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *