Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ima li novijih komentara za ovo nase rodiliste, barem od ovih ljetnih trudnica, sada mama :)?
Samo opusteno i nek ti je na pameti da ne ides u hotel ali ni u klaonicu, kako sam ovdje procitala. Ja ti zelim minimalno zadrzavanje gore,jer ako sve bude u redu, u bolnici si jedan do dva dana i tad su ti svi super :)
Ja sam se porodila sada 30.06., i zaista da mi je neko rekao da ce mi tri dana u bolnici biti prijatna, ne bih mu vjerovala... Prvo, porodiliste je skroz renovirano, svaka soba ima svoje kupatilo i wc, kreveti su novi na daljinski pogon, krevetici za bebe puno bolji i novi, drugo, Osoblje je skroz dopbro, e sad zavisi od koje smjene, vecina ih je jako ljubazna i prijatna, uzmu ti bebu da se odmoris, ako dojis donesu ti je na podoj, ako ne, nahrane ga, pa ih svaki dan okupaju, srede... A ima ih i da dodju sa losim danom, pa su namrgođeni, al to puno ne zazirem... Uglavnom, ja sam veoma zadovoljna...
ja sam se porodila 12.6. u Bolnici sam ostala 08.6 i tada sam bila na trudnickom odjelu ( jer mi je termin davno prosao) trudnicki odjel je po meni katastrofa. Kreveti su ocajni, propadnes u njih ne mozes se ni okrenuti a kamo li ustati, po 8 zena bude u jednoj sobi i bude jako vruce, wc je jedan za cijeli odjel i ne zelim ni pisati kako izgleda. postoji neka prostorija gdje mozes zube oprati ali tu uvijek budu one koje puse jer ima prozor...ugl nije bas lijepo biti tu...nakon toga ( obzirom da nije pomogao ni gel ni drip porodili su me na carski) i prelazim u dio gdje su zene koje su se porodile...to je taj obnovljeni, tu nemam ni rijeci zamjerke..higijena na nivou svaki dan se cisti, kreveti savrseni, po 5 zena u sobi, prozori pvc pa ne bude vruce...osoblje neuporedivo bolje nego na trudnickom...malo se potrudis ti malo oni i svima dobro. Treba samo biti kulturan, fin i pitati sve sta te zanima i sta trebas, normalnim stavom i ponasanjem sve moze..posjeta nema ali ti mogu poslati sve sta ti treba. bebu takodjer mogu vidjeti svaki dan sto je super i poslije poroda je odmah vide ( vidjeli su je prije mene) :-) jedino negativno sta je mene zadesilo je trenutna nestasica cistih spavacica pa smo dva dana bile u prljavim a mlijeko curi pa se to stvrdne pa boli pa joj joj...ja sam imala svoju spavacicu i pitala sam da je obucem jer nema cistih i dopustili su mi mada sam i nju brzo mlijekom uprljala ali hocu da kazem da su svi razumni i ok.
kao sto rekose ne ides u hotel i na odmor, sve brzo prodje...i najljepse je kod kuce ali zbog bebe izdrzimo i puno vi
Ja sam se porodila sada 30.06., i zaista da mi je neko rekao da ce mi tri dana u bolnici biti prijatna, ne bih mu vjerovala... Prvo, porodiliste je skroz renovirano, svaka soba ima svoje kupatilo i wc, kreveti su novi na daljinski pogon, krevetici za bebe puno bolji i novi, drugo, Osoblje je skroz dopbro, e sad zavisi od koje smjene, vecina ih je jako ljubazna i prijatna, uzmu ti bebu da se odmoris, ako dojis donesu ti je na podoj, ako ne, nahrane ga, pa ih svaki dan okupaju, srede... A ima ih i da dodju sa losim danom, pa su namrgođeni, al to puno ne zazirem... Uglavnom, ja sam veoma zadovoljna...
Ovo sam ja u više navrata spominjala. Moje iskustvo je pozitivno, a i svima želim takvo
Ja se lagano pripremam za bolnicu,vala sam spremila grudnjak za dojenje i one "umetke" pa valda nece biti tako kriticno s tim spavacicama a nadam se da cu brzo ako sve bude kako treba kuci.vec sam pisala da sam i ja imala pozitivno iskustvo prije 10g,mislim ne mos' gore doc i drecit se,dramit i ko zna sta jos i ocekivati da su svi fini prema tebi.pa nije ni njima jednostavno koliko zena dodje.hajd javit cu vam sta i kako uglavnom sam "navjezbala" disanje,rekla sebi nema dreke,skike i vike (ko i prosli put),pripremila torbu za bolnicu naravno s novcanikom i sitnih para pa ko bude fin mozda ga i "pocastim"
jos jedno pitanje ovima koje su vec bile u bolnici. Ja sam isla cijelu trudnocu privatno na preglede i doktor porodicne medicine je rekao da je to ok. Da li ce mi biti problem jer nemam trudnicku knjizicu, mislila sam ponijeti sve nalaze (sa svakog pregleda u bolnicu) kada krenem?! Bila bih zahvalna ako je neko imao slicnu situaciju da podjeli istu s nama. Hvala.
Ja sam isto tako vodila trudnocu samo privatno, znaci nisam nikad otisla u Polikliniku. Kada sam usla u deveti mjesec samo sam otisla do Poliklinike i uzela uputnicu za bolnicu, mada uputnicu mozes uzeti i u Hitnoj sluzbi, navecer. Ni ja nisam imala trudnicku knjizicu, nego sam samo ponijela sve papire koje sam imala sa pregleda. sretno
Uputinicu ti moze dati ginekolog u poliklinici.u hitnoj ne znam,ali mislim da moze.ja imam drugarice koje idu privatno ali odu ponekad i u polikliniku cisto da budu "zavedene" i da mogu dobiti uputnicu jer niti jedan privatnik ne moze izdati uputnicu za bolnicu cak i kad je on gore jer postoji nesto sto se zove "protokol".tako da,ako nisi odi na jednu kontrlu u polikliniku cisto rad uputnice.
Ne znam za porodicnu. Ali znam za Hitnu sluzbu i Polikliniku. Ja nisam NIKAD isla u Polikliniku, samo privatno, i kada sam usla u deveti mjesec nisam jos imala uputnicu za bolnicu a jednu noc me stomak zabolio i ja sam otisla u Hitnu i rekla da nisam jos dobila uputnicu a da sam u devetom mjesecu i da me boli stomak i oni mi odmah napisali uputnicu bez problema. Ali ovi iz bolnice su me nakon pregleda vratili kuci jer nisu bili jos trudovi. Onda sam ja otisla u Polikliniku i uzela i od njih uputnicu jer mi je ona prva iz Hitne vec gore ostala. Tako da sam i kod njih dobila. eto tako je bilo kod mene
ja sam se porodila 12.6. u Bolnici sam ostala 08.6 i tada sam bila na trudnickom odjelu ( jer mi je termin davno prosao) trudnicki odjel je po meni katastrofa. Kreveti su ocajni, propadnes u njih ne mozes se ni okrenuti a kamo li ustati, po 8 zena bude u jednoj sobi i bude jako vruce, wc je jedan za cijeli odjel i ne zelim ni pisati kako izgleda. postoji neka prostorija gdje mozes zube oprati ali tu uvijek budu one koje puse jer ima prozor...ugl nije bas lijepo biti tu...nakon toga ( obzirom da nije pomogao ni gel ni drip porodili su me na carski) i prelazim u dio gdje su zene koje su se porodile...to je taj obnovljeni, tu nemam ni rijeci zamjerke..higijena na nivou svaki dan se cisti, kreveti savrseni, po 5 zena u sobi, prozori pvc pa ne bude vruce...osoblje neuporedivo bolje nego na trudnickom...malo se potrudis ti malo oni i svima dobro. Treba samo biti kulturan, fin i pitati sve sta te zanima i sta trebas, normalnim stavom i ponasanjem sve moze..posjeta nema ali ti mogu poslati sve sta ti treba. bebu takodjer mogu vidjeti svaki dan sto je super i poslije poroda je odmah vide ( vidjeli su je prije mene) :-) jedino negativno sta je mene zadesilo je trenutna nestasica cistih spavacica pa smo dva dana bile u prljavim a mlijeko curi pa se to stvrdne pa boli pa joj joj...ja sam imala svoju spavacicu i pitala sam da je obucem jer nema cistih i dopustili su mi mada sam i nju brzo mlijekom uprljala ali hocu da kazem da su svi razumni i ok.
kao sto rekose ne ides u hotel i na odmor, sve brzo prodje...i najljepse je kod kuce ali zbog bebe izdrzimo i puno vi
se...
nisam znala da tata može vidjeti bebu... on to traži pa bebu iznesu ili uđe u sobu gdje je beba?? prvi put kad sam rodila znam da ono kao nije se beba mogla vidjeti kao ni majka poslje poroda. mene za 2 mjeseca sve to čeka ponovo pa se malo raspitujem :D
nisam znala da tata može vidjeti bebu... on to traži pa bebu iznesu ili uđe u sobu gdje je beba?? prvi put kad sam rodila znam da ono kao nije se beba mogla vidjeti kao ni majka poslje poroda. mene za 2 mjeseca sve to čeka ponovo pa se malo raspitujem :D
Upravo sam uradila test koji je pokazao da sam trudna :))) Nova sam u Ze, pa me zanima ( prema vasim iskustvima) ,da mi netko da preporuku kojem privatnom gin. da odem na pregled, koji bi mi ujedno i vodio trudnocu.
Preporučujem ti primariusa Šahovića.. Meni je vodio trudnoću i bio tu za vrijeme poroda... Samo riječi hvale za njega imam
"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"
meni termin 10.8 i nestrpljiva sam uzasno!!! i ja sam do sad isla samo privatno i sutra idem u po uputnicu u polkliniku. posto sam mjenjala kroz cijelu trudnocu doktore (zbog obaveza nikako nisam mogla "ganjat" termin samo kod jednog) zanima me mogu li se opredjeliti sada pred kraj za jednog gore u bolnici? i koga preporucujete?
meni termin 10.8 i nestrpljiva sam uzasno!!! i ja sam do sad isla samo privatno i sutra idem u po uputnicu u polkliniku. posto sam mjenjala kroz cijelu trudnocu doktore (zbog obaveza nikako nisam mogla "ganjat" termin samo kod jednog) zanima me mogu li se opredjeliti sada pred kraj za jednog gore u bolnici? i koga preporucujete?
U bolnici te porodi onaj koji se zadesi na smjeni, ne mozes se opredijeliti za dr u bolnici.