Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I meni se dobijalo,a mm se jos uvijek odbija.I imali smo tezu bolest,na zalost gdje se moralo naruciti i cekati,ali je mm otisao privatno i zavrsio sve za nekoliko sati.bolest ne pita imas li ili nemas.jer nije mogao da ceka,da je cekao bio bi na onom svijetu vec skoro 3g.
Drage moje nemogu da ostanem po strani sve sam iscitala....i ovu i druge teme ,ALI NIJE NI CUDO STO NAM SE TAKVE STVARI DESAVAJU U PORODILISTIMA KADA SMO TAMO SVE ISTE A OVDIJE NA FORUMIMA ETO PA NIKO NIKOGA NEVIDI PA MOZE SVAKO SVAKOME STA I DA SE NAGOVORI .....BOZE NAS SACUVAJ PA NIKOKO NIKOGA NE RAZUMIJEEEE HEJJJJJ A KAMOLI DA NEKO UPITA TREBALI STA POMOCI TOJ ILI NEKOJ DRUGOJ ZENI ?????? FUJJJJ PA NETREBA SADA RUSITI BOLNICU NIJE NIKO REKAO NI ICI PRIVATNO CUJ A IMAS LI PARA DRAGE MOJE NIKO NIJE UPITAO,PA ZASTO ICI I PRIVATNO AKO IMAMO BESPLATNO OSIGURANJE ....... HOCU SAMO OVO DA KAZEM ""LIJEPA RIJEC I GVOZDENA VRATA OTVARA "" mislim da je dovoljno bilo lijepo objasniti i ovim ljudima za njihovu bebu i meni i drugima ......samo to ,pa meni je jasno kakvo je stanje u bolnicama sve zastarilo ali da su duse ovih danasnjim ljekarra i osoblja tako zahrdjale ,pa niko nikoga netjera da radi i ja sjedim kod kuce i rastezem muzevu platu kako znam ,pa kome se neradi neka ide prositi pa ce vidjeti mozda im je to BOLJE NEGO JEDNA LIJEPA RIJEC I OBJASNJENJE ...
i mene bas zanima zasto Ajanovic,on je bas dobar ginekolog,nikad nisam cula da je nesto pogresno uradio,obicno kazu svi da on ispravlja sto drugi upropaste...pozz
tako je to uvjek s doktorima,nekoj spasio a nekoj upropastio zivot. i mene interesuje u cemu je stvar jer najbolja drugarica ide kod njega da vodi trudnocu,pa kinderland ako ti nije tesko napisi nam svoje iskustvo....
eh evo mog iskustva od prije 10 dana... dosla sam u porodiliste jer je termin prosao par dana,bez bolova,i ikakvih simptoma poroda,smjestili su me na trudnicko,ostala sam tu dva dana uslovi zaista losi dvije trudnice u jednom krevetu,prozori koji stvaraju propuh,jedan wc za sve sobe u kojima je bilo najmanje 30 trudnica,nakon sto sam taj pakao prosla porodila sam se na carski rez,rodila zdravu djevojcicu pa smo lezale na zdravom odjelu,prvu noc mi nisu donoslili bebu jer se nisam bila ni dozvala kako treba,drugi dan sam bila lose nisam imala snage da se maknem medutim to nikom nije bitno bebu su donjeli,onako bespomocna je plakala u kreveticu pored mene a ja nisam mogla sebi pomoc da se dignem sa prikljucenim kateterom,a tek nju da uzmem...treci dan sam se digla i tek tad pomalo uzimla bebicu uz uzasan napor,ali hvala Bogu taj period je iza mene....ali psihicki se nisam jos oporavila jer zaista je tesko gledat to sve sto ti se dogada a znas da nemozes nisa,ali sad imam nju i vrijedna je svake zrtve,
Draga Bubi, kako mislis : uslovi zaista losi dvije trudnice u jednom krevetu,?????
nisam to jos cula nikada... i ja se spremam u zenicu ubrzo i zaista zelim biti optimisticna jer kao prvo og nam je dao taj dar da mozemo roditi bebu, nase je da se borimo tih par dana a kada prodje budemo najsretnije na svijetu i pokusamo prenijeti pozitivu i na druge koje to isto ocekuje...
ko hoce shvatiti sta zelim reci moze... svi mozemo gledati sve crno bijelo ali dajte malo boje i svima ce biti lakse
Evo malo boje,na trunickom dodje do takvih situacija,al uglavnom svaka trudnica ima svoj krevet i te situacije traju kratko dok se neke ne porode ili ne otpuste kuci.
Draga Bubi, kako mislis : uslovi zaista losi dvije trudnice u jednom krevetu,?????
nisam to jos cula nikada... i ja se spremam u zenicu ubrzo i zaista zelim biti optimisticna jer kao prvo og nam je dao taj dar da mozemo roditi bebu, nase je da se borimo tih par dana a kada prodje budemo najsretnije na svijetu i pokusamo prenijeti pozitivu i na druge koje to isto ocekuje...
ko hoce shvatiti sta zelim reci moze... svi mozemo gledati sve crno bijelo ali dajte malo boje i svima ce biti lakse
to bude samo, kad je gore pretrpano na patalogiji puno trudnica ...pa nemaju gdje pa znaju staviti po dvije u jedan krevet Kod mene je prijateljica isto tak, je zadesilo da je ošla kad baš nije bilo mjesta pa su morale po dvije da leze.
ja sam stvari spremila ...pa kako bude... samo da se meni moja beba rodi..uglavnom imam sve informacije i nekako sam se pomirila s tim sta me ceka gore u bolnici i znam da je najvaznije da sve bude ok a to svakako i nije do mene ja cu samo tiskati :-)) ...
Imala sam trudnocu 2005. godine u svojoj 37. godini. Prva trudnoca. I prokrvarim. Odem doktorici u Visoko, ona me hitno uputi u Zenicu. Javim se na odjeljenje u Domu zdravlja da me prevezu u Zenicu lezeci. Doktorica Mirsada (svi iz Visokog znaju ko je ona) se otrese na mene. Ne mogu dobiti hitnu, neka me vozi muz. Ne stigoh reci da trebam lezati. Uze mi papir, pa je onda nekoga svoga bez veze prevezla u Zenicu na pijacu. Muz nije mogao tako brzo doci. Platim taksi da pokusam stici sto prije u Zenicu. Placem. Bas i nemam vremena da pokusam ponovo. U zenici u bolnici u ambulanti cekam i cekam u cekaonici do koje dopire smrad zahoda. Krvarim. Stize doktorica Alica. dere se na mene. Sta hoce doktori iz Visokog. Samo salju u Zenicu. Samo pisu uputnice. Ja stojim (!) gola do pojasa i krvarim. ponizena, prljava, tuzna. Nesvejesno shvacam da bebe nema vise. Alica se dere i dere. Prime me u bolnicu. Alica drska bas kao da sam joj ne znam sta uradila. Ne znam zasto. Ne stigoh rijec progovoriti. Ponovo me pregleda ultrazvukom i kaze nema nista. Drsko. I jah, ima miom. Ja poludila. Hajd sto sad nema bebe vise ali kako cu dalje. Imam li sanse sa miomom. Ajanovic me pregleda "po steli". Njega sad mogu da pitam. Sta bi sad sa ovim krvarenjem, zasto traje tako dugo i sta sa miomom. Objavi on svoju diagnozu: "Znate godine, klimaks". Otpusno pismo pise Granic. Pitam koliko trebam cekati sa drugim djetetom. Kaze 6 mjeseci. Ubili su me. Preselim se u Njemacku. Nisam htjela odmah ostati trudna. 2008 ostanem trudna i imala sam spontani. Potpuno drugi odnos prema pacijentu naravno. Pitam sta je sa miomom. Nista. vanjski je. potpuno nebitan. koliko cekati, pa pnovo pokusati. Samo jedan menstrualni ciklus, pa pnovo. Kroz tri mjeseca ponovo ostanem trudna i rodim na izracunati termin zdravog sina. U 40. godini. Potpuno prirodno. a Ajanovic rece da sam u klimaksu 4 godine raniije... Ha, ha, ha Ajanovicu...
Možda je dr. Ajanović nekom, zaista, i spasio život. Međutim, mene je upravo dr. Ajanović doveo u životnu opasnost. U pitanju su bile minute. Sreća pa nisam daleko od bolnice. 47-i dan od kiretaže dobila sam odljev. Dok sam tamo stigla, izgubila sam svijest, od krvarenja. Slavni dr. Ajanović je, između ostalog, ostavio komade posteljice od 14 cm, 5 cm, 3 cm i još dosta manjih. Da, svakom se to može desiti, ali mogao je to vidjeti na ultrazvuku (išla sam mu 2 puta privatno) i nalazu Bhcg, ali ne, on je rekao da su to miomi, "nešto" na maternici, endometroza...... Ne daj Bože nikome!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Imala sam trudnocu 2005. godine u svojoj 37. godini. Prva trudnoca. I prokrvarim. Odem doktorici u Visoko, ona me hitno uputi u Zenicu. Javim se na odjeljenje u Domu zdravlja da me prevezu u Zenicu lezeci. Doktorica Mirsada (svi iz Visokog znaju ko je ona) se otrese na mene. Ne mogu dobiti hitnu, neka me vozi muz. Ne stigoh reci da trebam lezati. Uze mi papir, pa je onda nekoga svoga bez veze prevezla u Zenicu na pijacu. Muz nije mogao tako brzo doci. Platim taksi da pokusam stici sto prije u Zenicu. Placem. Bas i nemam vremena da pokusam ponovo. U zenici u bolnici u ambulanti cekam i cekam u cekaonici do koje dopire smrad zahoda. Krvarim. Stize doktorica Alica. dere se na mene. Sta hoce doktori iz Visokog. Samo salju u Zenicu. Samo pisu uputnice. Ja stojim (!) gola do pojasa i krvarim. ponizena, prljava, tuzna. Nesvejesno shvacam da bebe nema vise. Alica se dere i dere. Prime me u bolnicu. Alica drska bas kao da sam joj ne znam sta uradila. Ne znam zasto. Ne stigoh rijec progovoriti. Ponovo me pregleda ultrazvukom i kaze nema nista. Drsko. I jah, ima miom. Ja poludila. Hajd sto sad nema bebe vise ali kako cu dalje. Imam li sanse sa miomom. Ajanovic me pregleda "po steli". Njega sad mogu da pitam. Sta bi sad sa ovim krvarenjem, zasto traje tako dugo i sta sa miomom. Objavi on svoju diagnozu: "Znate godine, klimaks". Otpusno pismo pise Granic. Pitam koliko trebam cekati sa drugim djetetom. Kaze 6 mjeseci. Ubili su me. Preselim se u Njemacku. Nisam htjela odmah ostati trudna. 2008 ostanem trudna i imala sam spontani. Potpuno drugi odnos prema pacijentu naravno. Pitam sta je sa miomom. Nista. vanjski je. potpuno nebitan. koliko cekati, pa pnovo pokusati. Samo jedan menstrualni ciklus, pa pnovo. Kroz tri mjeseca ponovo ostanem trudna i rodim na izracunati termin zdravog sina. U 40. godini. Potpuno prirodno. a Ajanovic rece da sam u klimaksu 4 godine raniije... Ha, ha, ha Ajanovicu...
Idina mama, ova tvoja slika meni najbolje oslika zenicko porodiliste. Nazalost, nemam lijepo iskustvo Ali, mislim da nam nece biti puno bolje dok nam jednom svima ne pukne film pa skocimo na, npr. jednu Alicu nakon jednog takvog "prijema" i pocupamo joj svu kosu koju nosi na glavi!!! Puna sam frustracija kada pomislim na z. porodiliste Zenicku bolnicu, uopce. Oni dolje nemaju ni truna postovanja i kulture prema pacijentu (cast izuzecima, kojih je malo, nazalost). Pa, mislim, sta si misle? Ta, samo rade dolje, nismo s njima cuvali ovce!???
ja samo čekam da na ulici sretnem med sestru majdu hadžić, bit će svega jaaao, jedva čekam !
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
E vala ta Majda je toliko odvratna osoba,ja mislim da se ta nikad u zivotu nije nasmijala.Ja sam se prije 7 mjeseci porodila u Zenici,dan poslije termina sam dosla u bolnicu i lezala jedan dan jer sam bila skroz otvorena,a nisam imala bolove.Primio me je dr.Granić i o njemu sve najbolje.Isla sam na prirodan porod,ali nije moglo pa je dr.Granic obavio carski rez.Al propust koji im zamjerim je to sto nitko nije mi uradio ultrazvuk,vec sam otisla na prirodan porod 9 prstiju otvorena bez bolova,ukljucili su mi drip i tako sam bila puna 4 sata bolovi trgaju, a nemam nagona.I na kraju dolazi neka odvratna babica i gura mi papire da se potpisem za carski.I u takvim bolovima nitko me nije odvezao do sale,vec sam sama pjesice s kateterom otisla do nje.Nije to velika razdaljina ali ipak sam bila izmucena 4 sata na dripu.I na kraju se rodi od 4 kg i 300.
Drage moje ja sam se bas istravila dok sam sve ovo citala..Rodila sam 2006 prekrasnu u ZE porodilistu..mogu reci da mi je porod prosao super,porodio me doktor Karahasan ili kako li vec zaboravila sam .Stvarno ne mogu da se zalim na osoblje sestre ili bilo koga od njih tada..svi su bili ok ...jedino su uslovi bili uzasni ali eto sta se moze..Sada sam u 38 sedmici trudnoce cekam termin 30.06 iskreno imam vecu tremu i veci strah nego prvi put..Bas se bojim ..Bila sam prije par dana poslao me moj doc. da uradim ctg u bolnici Prepala sam se jer nisam osjecala nikakve bolove i sve je bilo uredu ali eto on je insistirao..sestra koja mi je otvorila vrata je bila toliko gruba i odvratna ..ma nisam mogla vjerovati..Neka strkljava mrsava crna kosa.uhh dobro sam je zapamtila..Rekla mi da cekam i cekala sam dobrih sat vremena..napokon je dosla uradim ja ctg..dosao dok.Sestic a prvo sto sam mu rekla bilo Doktore ja bi kuci meni nije nista ..Uhh laknulo mi kada je rekao sve ok samo dolazi na kontrole..Moja sestra je rodila prije 6 mjeseci..i napatila se kao stoka da tako kazem..njihova kardinalna greska je bila to sto nisu radili ultrazvuk da utvrde da je beba okrenuta kako treba..Nego je onako forsirali da gura a beba okrenuta kontra..Jadna bila je gore u ono paklu 15 dana..prodili je na carski tek kad im se izgubila na stolu..Iskreno stvarno se bojim poroda u ZE sada..nisam kukavica znam sta je porod i bol i da nije nista toliko strasno ali ipak hvata me panika od svega