Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.7.2012 14:18:18
mija75
Cao cure,nova sam na forumu,zelim prvo da vam svimapozelim puno srece,kao i sebi naravno.Sad mi je drugi put da radim kod Sanje,prvi put mi se uopste nsu oplodile jajne celije,a sad je uspjela jedna. Uradila sam transfer 14.07 i asad cekam kao i Ivane 30.07 betu. Ako Bog da da je4 docekamo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 11:55:46
ivanai
cao cure tu sam i ja mija 75 dobro nam dosla da zajedno brojimo ove duge dane ja sam dobro. mia hvala ti puno sto si sa nama i sto nam pruzas podrsku. ivana1979 nadam se dasi dobro da nisi morala na lezanje,javi nam se.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 12:41:56
Mia
drage moje nema te se na cemu zahvaljivati ... sve smo mi tu da jedna drugoj budemo podrska I ja sam u postupku za VTO, ali kod drugoih doktora za mene nema vece srece nego kad vidim da nekome uspije VTO postupka, kod koga god da ga radi! To je teska borba puna rizika i neizvjesnosti, koja jos jako puno kosta i zato mislim da smo mi sve veliki borci i heoji i moramo se drzati zajedno.
Sve vas pozdravljam i jedva cekam 30.07. da vidim puuuuuno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 13:21:17
mija75
Hvala,hvala vam svima mnogo ste divne. Stomak me vise ne boli,ma to je sve iz glave,svjesna sam ja toga,ali je jace. Zelim svima puno srece i da 30 beta prodje sto veca
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 14:07:10
ivanai
izgleda cure da ja prva radim betu meni su vracene blastociste 5 dan i rekla mi da vadim betu 28 to dodje subota pa neznam hoce li raditi il cu i ja cekati 30. ivana1979 je isto imala hiperstimuzlaciju rekla joj doktorica kad je transfer bio ako joj nebude bolje za 4 do 5 dana da mora na lezanje posto nam se nejavlja vjerovatno je u bolnici .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 15:28:19
Jelena86
drage moje...možda mi pitanje neće biti na pravoj temi, ali ako sam pogriješila, preusmjerite me na pravu :) naime, MM i ja smo iz Mostara. borimo se sa neplodnošću več dvije godine. Znate da fbih ne pomaže nam u ovoj teškoj borbi nimalo. pa pošto imam baku u nevesinju, planirali smo se prijaviti kod nje, da iskoristimo besplatne postupke u rs-u.Da pokušamo i to, jer smo se financijski pravo istrošili, naredni postupak neće biti zadugo, jer smo u fazi prikupljanja love. može li mi iko napisati malo više o samoj proceduri, gdje se mogu raditi postupci, kome slati nalaze za odobrenje, koliko se čeka na odgovor? hvala unaprijed, i sretno nam svima
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 16:50:01
ivanai
mostarka86 vantjelesna o trosku fonda u rs se radi jedino u medikos kod dr sanje sibincic tako da si na pravoj temi e sad od papira ti prvo treba da odes kod dr sanje sa svojim nalazima na osnovu kojih ce ti ona dati papir da treba da radis vto uz taj papir ti treba kopija vjencanog lista i ja sam od dokumenata jos prilozila kopije od tri inseminacije koje sam radila to predas u pio u gradu iz kojeg si u ovom slucaju u nevesinju i u roku od mjesec do mjesec i po dana ti stize rjesenje i sa njim ides kod dr sanje i ona ti onda zakazuje postupak i daje semu za protokol postupka znaci sve se odvija bas brzo nema previse cekanja. prvo se uzima kontracepcija dva mjesec nekad vise nekad manje sve zavisi za kad je postupak planiran i onda se krece sa inekcijama od trenutka kad krenes sa inekcijama sve ti je besplatno od pregleda do inekcija pa cak i ustrogestan i ostale tablete koje uzimas posle postupka. malo sam se zapetljala u objasnjavanju uglavno u medjuvremenu dok cekas rjesenje iz fonda treba da odradis status hormona cervikalni vaginalni bris kao i briseve na klamidiju i ureoplazmu to isto mozes da odradis na uputnicu od porodicnog da neplacas jedini nalaz koji ona trazi da se uradi kod njih je spermogram supruga on kosta cini mi se 40km i suprug treba jos da odradi spermokulturu sto takodje mozes na uputnicu odraditi. nadam se dasam ti dobro objasnila bilo sta sto te zanima slobodno pitaj. sretno i ako bog da da ti uspije..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 17:40:09
Jelena86
joj draga, hvala ti puno na iscrpnom odgovoru, baš si mi puno pomogla. sad samo da još promijenim adresu prebivališta. valjda neće biti to problem. a da li znaš može li umjesto prebivališta doći u obzir boravišna adresa, da ne moram sve mijenjati (iako ću i promijeniti sve ako je potrebno)? treba li poslati u pio i lične karte, ili neke druge identifikacione dokumente? koliko ranije bi se trebalo najaviti na pregled kod dr. Sanje? izvini što te smaram, molim te, ali mi je ovo sve strano :(
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 18:25:56
ivanai
oko prebivalista ti nemogu pomoci zato sto neznam stvarno kako to ide. sto se tice papira netraze nista najbitni ti je njen nalaz na kojem ti napise da ti je potrebna vto. licna ti netreba sad sam se sjetila da sam ja kopirala zdravstvene knjizice i da mi je dosta cura reklo da oni to nisu radili tako da nemislim da je ni to nesto obavezno cak sam srela i parova koji nisu vjencani tako da nisu prilozili vjencani list sve u svemu najbitni je njen papir. bila sam od prije njen pacijent tako da nisam imala problema sa zakazivanjem al sam cula od drugih zena koje su dosle prvi put zbog vto da nisu dugo cekale. samo kad nazoves da se narucis napomeni da trebas na konsultacije zbog vto. oni su sad na kolektivnom godisnjem od 1 augusta do 1 septembra ti za to vrijeme taman mozes srediti te papire oko prebivalista. slobodno pitaj ako mogu pomoci bilo kako rado cu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 18:55:16
mija75
Ja naprimjer uopste nisam isla kod Sanje da mi da papir da sam samo za vto. Nego sam uzela papir tamo gdje sam radila laparaskopiju i poslala sa ostalim papirima,nisam vjencana slali smo samo ovjerene izjave da se oboje slazemo,ovjeru licne karte,knjizice i sve papira sto sam imala od ginekologa (pregleda). Cinimi se da prvi put na odgovor nisam cekala ni petnes dana,stvarno brzo stigne i onda sam samo nazvala kliniku i oni su mi faksom poslali sta treba od nalaza da se uradi. Kad se urade nalazi nazoves zakazes i to je to sa srecom
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 19:38:30
ivana91
mostarka86,nemoj pogrešno da me svatiš ali nisam sigurna da ćeš moći da radiš besplatnu vto u rs-u.pokušaj,meni bi bilo drago da svi imaju priliku da urade,znam koliko to košta,mnogo . ovo ti govorim jer meni su tražili i kopije zdravstvenih knjižica,znači da moraš biti osiguranik fonda zdravstva rs-a.prvo se dobro raspitaj pa onda vidi šta da uradiš.ima li tvoja baka nekoga u fondu zdravstva u nevesinju pa da vidi kako i šta. inače,ja sam udata za nevesinjca i dosta vremena provodim tamo... želim ti da uspiješ u ovome,ako te još nešto interesuje samo pitaj. srećno!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 19:38:38
ivanai
mija75 nisam znala da moze i tako, ipak posto je ona iz federacije ja mislim da joj je bolje da ode do klinike prvo po papir jel predpostavljam dasu joj svi nalazi iz federacije mislim da je bolje zbog komisije i ako zaista neznam kako to ide bas u praksi bolje da cuje sva nasa iskusta pa neka odluci sta joj je najbolje i najlakse. mija75 i ivana91 jel vama dosadno meni cini mi se da dan ima 48 sati .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 20:04:04
Jelena86
ma šta ću te pogrešno shvatiti, svaka informacija mi je dobro došla...sad sam zvala kolegu koji je iz nevesinja, on kaže da ima zdr.knjižicu iz nevesinja, a na fondu je u federaciji. da je prije par mj.potpisan ugovor između rs i fbih da se to može odraditi tako. ja ću u ponedjlejak zvati nevesinje, pa ću vidjeti šta i kako mi treba. al svakako, kao što druga ivana kaže, otići ću do dr.sanje da imam njene nalaze zbog komisije, i te ću samo priložiti... mija, ivane, hvala vam puno na inf.javim vam šta su mi rekli u ponedjeljak... pusa velika, vidim da ste u iščekivanju, želim vam puno sreće, i da se uskoro preselite na neki drugi forum :)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 20:16:52
Ines80
Cure pozdrav svima! Cure koje cekaju betu drzim vam fige. Mostarka86 pogledaj sajt www.udruzenjebebe.com pa posto su ti oni blizu Nevesinja raspitaj se da li mozes dobiti od fonda i kako.Pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.7.2012 20:18:48
ivana91
mostarka86,kod dr.Sanje obavezno idi.ponesi sve što imaš od nalaza i ona će ti napisati preporuku za vto.sa njenom preporukom dobijaš sigurno rješenje od fonda želim ti svu sreću ovog svijeta i obavezno nam se javljaj