|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koja kolica su dobra?
27.5.2012 22:56:51   
sara.at

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: yasemin

ne LULU ova se auto sjedalica nalazi na adax autosjedalice i zove se JANE transpoter , služi kao auto sjedalica za bebu do 15kg i montira se i na kolica JANE

http://adax.hr/autosjedalice/cijena/transporter

Jane Transporter je iz kategorije ležaljki, ocjenjena kao dobra u kategoriji ležaljki i nije do 15kg, već do 10kg. Znači kad dijete bude težilo 10kg treba kupiti sjedalicu koja je od 0-13kg ili 0-18kg.

Ležaljke ni jedna ne idu duže od 10kg, znači nakon toga će opet trebati u neko "jaje" ili kombinaciju sjedalice 0+ i I grupe koje su jako problematične na graničnim težinama. yasemin s tim ćeš morati računati.

Nije istina da je Jane transporter puno sigurnija od Romerovih sjedalica grupe 0+ jer to nisu sjedalice sa istim principom zaštite pa se ne mogu porediti.

Može se samo porediti koji je princip zaštite sigurniji za dijete, a to je do sad dokazano polusjedeći položaj okrenut obrnuto od smjera vožnje.

Yasemin, 74. i 79. saobraćaj nije bio ni blizu onom što je sad, automobili nisu bili ni blizu onom što su sad i svijet napreduje. Sjedalice su izmišljene da bi zaštitile dijete nakon što su djeca ginula u saobraćajnim nesrećama pri relativno malim brzinama. Isti je slučaj i sa zaštitnim pojasevima kojih nije bilo u automobilima 70 godina a sad ne možete zamisliti auto bez pojaseva, a sve češće ni bez zračnih jastuka. Sigurnosne mjere se razvijaju kako napreduje svijet, ne možemo se mjeriti sa stanjem desetinama godina u nazad.
[/
Moj se muz Rodio 74god i vozio se u djecijoj sjedalici u Austriji, tako da mi je glupost reci da su koristili jastuke jer Nije Bilo sjedalici. To Nije Tacno, vec su zene tad Bile zalupane i glupe da to steti djetetu a izgleda se ta zalupanost Vuce sve ove godine a nazalost ne stradaju te zalupane osobe vec neduzna, nevina mala bicauser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1751
28.5.2012 10:17:25   
novi kolacic

IZVORNA PORUKA: vila_7

Ja samo zelim novim mamama naglasiti da ne ukoliko mogu ne gledaju na cijenu kolica-jer njih se zaista isplati platiti puno vise-naravno da zadovoljavaju vase kriterije. Ja nisam puno istrazivala i kupila sam kolica kojima uopce nisam zadovoljna - GRACO MIRAGE, i sad mi zao druga kupovati jer su prva kao nova

Lulu tvoja ova su mi fantasticna! jel moze rucka i s druge strane?

Mozes li molim te, napisati zasto nisi zadovoljna sa Gracco mirage? Posto sam planirala uzeti neka kolica iz njihove kolekcije, pa da se informisem na vrijeme user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1752
28.5.2012 11:30:04   
dinciii
Ne moze se poredit sta je bilo prije i sta je sada,hvala bogu ako ima nesto s cim mogu zastiti svoje dijete ja cu to kupit i zastiti,a najezim se kad vidim da nose dijete u narucju....I mene moji nisu nosili u autosjedalici al bogme ja svoje dijete ne vozim nigdje bez autosjedalice!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 1753
28.5.2012 13:22:16   
vila_7
novi kolačić - nije da sam apsolutno nezadovoljna - npr. AS koja je dosla uz njih je extra udobna, i cvrsta-nju bih opet odabrala. A s kolicima nisam zadovoljna (i ovjde govorim samo za ova MIRAGE) jer npr: kad beba lezi u njima-dio koji joj dodje iznad glave nekako se nikako neda lijepo namjestiti da se beba zasuska da joj ne puse sa zadnje strane-nego taj dio onako bezveze mlatara, nisu bas ni lagana ako ih moras uz stepenice nositi sa bebom, a sto mi je najgore imam mali auto a kad se sklope zauzmu apsolutno citav prtljaznik-tako da sam za more morala posuditi kisobran kolica.
Dobra strana mi je sto su lijepa za izgled user posted image i sto su stvarno cvrsta i kvalitetna u smislu da ja nema kuda nisam vozala Evu - i po seoskom makadamu a trenutno i dalje izgledaju kao da su nova i cekaju aBd ovu novu bebicu da ih koristi.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1754
28.5.2012 16:06:41   
Candy
Ja imam Graco Mirage, ali onu vrstu gdje nazad kod rucki ima onaj mali pretinac pa se moze ostaviti neka sitnica. Kupila sam prvo taj model gdje nazad ne mozes zasuskati dijete, pa sam ga onda zamijenila za ovaj gdje ima dosta cicaka, pa se bebi bas fino ususka. Sad sam dobila i AS junior Graco, pa mogu uklopiti u kolica, jer sad ce beba u junu doci, a prva beba mi je dosla u novembru pa je nisam htjela uzimati jer nisam nigdje bas hodala sa njom... Ja sam zadovoljna sa njima, zivim u predgradju, naleti se i na koju rupu, dobro se upravlja sa njima, a kad sam trazila sto je moguce laksi model, preporucili su mi ovaj, a kupila sam ih u Bimacu u trznom centru u Zenici...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1755
28.5.2012 19:11:24   
palachinken
Od svih kolica koje sam gurala, opet mi moja Brevi najlakša za upravljanje, bukvalno jednim prstom mogu vintati lijevo-desno, tamo-vamo, baš su lagana i poslušna.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 1756
28.5.2012 19:54:36   
lepetetka
Ja sam sa Gracovim kolicima zadovoljna zaista,...meni je jedino težina problematična user posted image jer su poteška ali mislim da su sva kolica za male bebe otprilike tu negdje sa kilažom, doduše ima i onih teška kategorija od po 12 kg da ti leđa odvale....
Evo drugo dijete se vozika i kao nova su i dalje, skoro svaki dan smo se šetkali, i po asfaltu i po makadamu, platno kao novo, točkovi ekstra, nisu se rasklimali uopšte.... dok kod moje kolegice su se kolica rasklimala sva nakon prvog djeteta i sada kada je rodila drugo morala druga nabaviti...
Eh moja jetrva je nabavila BUBU kolica i ona su teška tek 5 kg a ona baš za malu bebu, nisu kišobran, ona su dobra ko mora uz stepenice tabanati,..

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1757
29.5.2012 13:23:30   
mamicko

IZVORNA PORUKA: chantal

Koliko se kreću cijene polovnih kolica,ja imam jedna koja mi ne trebaju,sa 3 točka,super su očuvana,baš kao nova što bi se reklo,bez ikakvih dodataka (AS,korpa,i sl.) Imam mušteriju ali pojma nemam koliko zacijeniti,a dobila sam ih na poklon,tako da ne znam ni koliko su plaćena,šta vi mislite??

da li jos uvijek prodajete kolica i koja je cijena ??? slika ??

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1758
30.5.2012 11:30:55   
mist
Mamicko, nisam te zaboravila, samo sredjujemo i krecimo kucu, pa sam u haosu. Kolica mi nisu u kuci, u vikendici su pa ne mogu da ih slikam jos nekoliko dana. Koristena su jako malo jer je beba rodjena u avgustu, malo do zime, jos malo na proljeće, a kad je prohodala rijetko je i httjela da se vozi. Najbolje je da ukucas chicco pick up, vidjeces slike i da li ti se dopadaju, a ja cim budem u prilici slikam kolica i postavljam slike. Ako budem znalauser posted image user posted image

(odgovor članu mamicko)
Neposredna veza do poruke: 1759
30.5.2012 11:40:35   
selebriti
user posted image

Ovo su najbolja kolica user posted image user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 1760
30.5.2012 11:51:16   
leona81
@selebriti koja su ovo kolica

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1761
30.5.2012 11:53:04   
selebriti

IZVORNA PORUKA: leona81

@selebriti koja su ovo kolica

Ovo su Cam Plip kolica. Italijanska. Imaju ležeći položaj i lagana su. Sklopim ih jednom rukom, a dijete držim u drugoj i tako sve ponesem uz stepenice.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1762
30.5.2012 14:21:07   
lepetetka
selebriti super izgledaju user posted image vjerujem da su extra...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 1763
4.6.2012 17:09:53   
vila_7

IZVORNA PORUKA: selebriti

user posted image

Ovo su najbolja kolica user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ja i ja bih ova ...koliko su bila?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 1764
5.6.2012 8:57:17   
selebriti

Cam Flip se zovu, ... malo sam pogrijesila u kucanju.

Ja sam ih iz Mostara naručila i koptala su malo manje od 200KM.

Ima i u BBI, u Baby centru, ali su skuplja za nekih 30ak KMova.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1765
15.6.2012 15:58:31   
zoee
IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: vila_7

Lulu ja sam se zaljubila u tvoja kolica! user posted image Smije li se znati cijena?

Hehehe, ma nije frka - vidjala sam razne cijene ovih kolica - raspon 528 (moja) do 620 u nekim drugim radnjama koliko sam mogla vidjeti.

Lulu imam savjet ukoliko ne kasnim, pogledaj kada budes kupovala godinu proizvodnju. Nemoj radi 100KM kupiti "skolarca" 2004 godiste  (cula sam s vise strana da u Beba centru u BBI prodaju taj model starije proizvodnje-odn. sve sto je u Sloveniji stajalo u magacinima i nisu mogli prodati uvaljuju standardno glupim Bosancima)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1766
15.6.2012 16:22:57   
mama_mo
Mi imamo MacLaren, prezadovoljni smo user posted image

L. 2010. mamina ljubav najveća
V. 2013. mamina sreća najveća

(odgovor članu zoee)
Neposredna veza do poruke: 1767
15.6.2012 16:42:03   
zoee
Moja rodica ih ima i to one za blizance, prezadovoljna je user posted image

(odgovor članu mama_mo)
Neposredna veza do poruke: 1768
16.6.2012 13:55:57   
bebaby

Lulu, super su mi tvoja kolica, gdje si ih kupila? Ja upravo donosim odluke oko toga

< Poruku je uredio bebaby -- 16.6.2012 13:57:05 >

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1769
16.6.2012 14:20:07   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: bebaby

Lulu, super su mi tvoja kolica, gdje si ih kupila? Ja upravo donosim odluke oko toga

U Baby Cetru user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu bebaby)
Neposredna veza do poruke: 1770
25.6.2012 13:27:33   
Esperanca
Mozda sam malo off topic ali ne znam gdje drugo da postavim pitanje....zanima me od kada se beba moze stavljati u ko,ica na drugi polozaj ( za kolica koja imaju tri polozaja)?

"Bog od nas ne trazi da uspijemo, samo da pokusamo!"

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1771
6.7.2012 7:31:45   
yasemin

mnogo bolje je da beba lezi .

Nije bolje. U automobilu je nesigurnije voziti dijete u ležećem položaju nego u autosjedalici koja je predviđena za to. Ove ležaljke koje se mogu fiksirati u automobilu preporučuju se samo u slučajevima kad beba zbog zdravstvenog stanja (npr. prijevremeno rođena ili zbog bolesti) ne može podnijeti polusjedeći položaj.

AS kategorije 0+ su projektovane da se bebe u njima voze, a preporučuje se boravak do 2h ne zbog pritiska na karilicu već zbog toga što nije dobro da beba bude dugo u istom položaju.

ipak je bolje , ja sam rodila svoju sreću 06.06 , izašli smo 10 .06 , rodila sam u Mostrau a živim u Konjicu , termin mi je bio o1,07, beba je hvala Bogu ipak prošla bez inkubatora , ali je jako malaa 2700 i 48 cm duga tako da se nosiljka -autosjerdalica ispostavila kao odličan izbor u maxikoziju bi bilo jako teško , od Mo do Konjica beba je spavala , sve je prošlo extra

yasemin

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1772
6.7.2012 8:02:42   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Esperanca

Mozda sam malo off topic ali ne znam gdje drugo da postavim pitanje....zanima me od kada se beba moze stavljati u ko,ica na drugi polozaj ( za kolica koja imaju tri polozaja)?

ako je ugao od 45 stepeni, tek sa 5,5mj i to ako je sve u redu na pregledu kod ortopeda. sa sest, moze sjediti.

ako je manji od 45 stepeni, cicni mi se da su cure rekle da moze i ranije

(odgovor članu Esperanca)
Neposredna veza do poruke: 1773
6.7.2012 11:36:27   
SailorMoon

mnogo bolje je da beba lezi .

Nije bolje. U automobilu je nesigurnije voziti dijete u ležećem položaju nego u autosjedalici koja je predviđena za to. Ove ležaljke koje se mogu fiksirati u automobilu preporučuju se samo u slučajevima kad beba zbog zdravstvenog stanja (npr. prijevremeno rođena ili zbog bolesti) ne može podnijeti polusjedeći položaj.

AS kategorije 0+ su projektovane da se bebe u njima voze, a preporučuje se boravak do 2h ne zbog pritiska na karilicu već zbog toga što nije dobro da beba bude dugo u istom položaju.

ipak je bolje , ja sam rodila svoju sreću 06.06 , izašli smo 10 .06 , rodila sam u Mostrau a živim u Konjicu , termin mi je bio o1,07, beba je hvala Bogu ipak prošla bez inkubatora , ali je jako malaa 2700 i 48 cm duga tako da se nosiljka -autosjerdalica ispostavila kao odličan izbor u maxikoziju bi bilo jako teško , od Mo do Konjica beba je spavala , sve je prošlo extra

SAmo da ti kazem da se igras sa zivotom svog djeteta. U Njemackoj su te lezaljke zabranjene i nema ih u prodaji i ADAC ih nikako nepreporucuje. I da te polica sa tim zaustavi oduzme i vozacku i prijavi socijalnoj sluzbi da negledas svoje djete kako treba i da si neodgovaran.
Autosjedali ca jaje je od 0kg i ja kako znam 2800kg je vise od 0 ali eto. Samo se nadam da te to nece nekad glave kostati

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1774
11.7.2012 13:10:23   
lepao
Ja bih htjela uzeti kolica koja mogu vozati po snjegu i kamenju i slicno, Imam jedna lagana ali me sada interesuju neka koja su malo stabilnija. Gledala sam marke Hauck, Pep Pereggo, Graco itd.
Imate li prjedloge?

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *