|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
29.6.2012 11:53:19   
AYSA.86
pitanje za mame koje su radile CR u Tuzli:

kada ti doktorica zakaze termin, jel' moras prije toga raditi kakve nalaze ili ti oni rade kada dodjes dole?
meni je receno da dodjem s nalazima i uputnicom, ali u toj zbrci nisam se sjetila pitati da li trebaju novi nalazi ili ovi sto sam do sada radila, kako to funkcionise?
nesto sam ovdje citala, ali uglavnom se odnosi na Sarajevo, spominje se komisija, da li se ide na komisiju i kada vec zakazu termin ili ne?
koliko dugo to sve traje, kad se vidi beba prvi put, da li se sam moras brinuti za bebu kad je donesu ili se samo doji....
molim vas za sto vise informacija koji se odnose konkretno na Tuzlu...

hvala unaprijed!

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1201
5.7.2012 18:38:47   
yasemin
samo da javim da sam rodila na carski , hitni , 06.06. ....user posted image user posted image

yasemin

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1202
5.7.2012 18:49:22   
Emica_sa
cestitamuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1203
5.7.2012 20:05:18   
ferguson

IZVORNA PORUKA: AYSA.86

pitanje za mame koje su radile CR u Tuzli:

kada ti doktorica zakaze termin, jel' moras prije toga raditi kakve nalaze ili ti oni rade kada dodjes dole?
meni je receno da dodjem s nalazima i uputnicom, ali u toj zbrci nisam se sjetila pitati da li trebaju novi nalazi ili ovi sto sam do sada radila, kako to funkcionise?
nesto sam ovdje citala, ali uglavnom se odnosi na Sarajevo, spominje se komisija, da li se ide na komisiju i kada vec zakazu termin ili ne?
koliko dugo to sve traje, kad se vidi beba prvi put, da li se sam moras brinuti za bebu kad je donesu ili se samo doji....
molim vas za sto vise informacija koji se odnose konkretno na Tuzlu...

hvala unaprijed!

ja neznam za Tuzlu, ali ako ti je zakazan CR, nalazi koji se vade su oni koji se vade inace za bilo koju operaciju. to je krvna slika, urin, EKG, pluca naravno ne slikas. kod nas u SA doneses krvnu sliku, a EKG ti rade u porodilistu i razgovor sa internistom. kod nas su i brisovi potrebni, radi MRSE. pitaj svog porodicnog (odnosno doktora opce prakse), oni inace znaju sta trebas uraditi prije CR

(odgovor članu AYSA.86)
Neposredna veza do poruke: 1204
5.7.2012 22:41:49   
jogobela
da li neko zna, razgovor sa anesteziologom jel se ide posebno ili je to u sklopu operativne komisije, treba li neka uputnica ili kako to vec ide???

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 1205
6.7.2012 12:10:39   
ferguson
ne treba uputnica,ako ti je zakazan CR, primit ce te na patologiju trudnoce dan prije CR.tad obavljas EKG,razgovor sa internistom i razgovor sa anesteziologom.

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1206
6.7.2012 12:50:38   
jogobela
hvala ferguson, ali mislim da u opcoj bolnici nije tako, sve nalaze moras pripremiti za komisiju i dan prije se legne, ali ne na patologiju nego na porodjajno :)
meni ostaje jos taj razgovor za anestezilogom pa ne znam kako to ide sa uputnicom

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 1207
6.7.2012 13:02:41   
ferguson
pa ja sam mislila da si vec bila na komisiji, kontala sam da ti je CR vec zakazan.a komisija naravno mora vidjeti tvoje nalaze. pa i u Vojnoj te moraju primiti dan ranije nego sto radis CR, neznam na koji te odjel tamo prime, jer im je kapacitet znatno manji, ali razgovor sa anesteziologom se tice samo tebe i anesteziologa, ne vidim kakve koristi imaju doktori na komisliji od toga.

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1208
6.7.2012 15:34:27   
jogobela
ni ja vjeruj nemam pojma, samo znam da moram sve te nalaze prikupiti i onda tek na komisiju izaci...

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 1209
17.7.2012 20:34:10   
jogobela
opet ja, pitanje za mame koje su prosle ugovoreni carski u Opcoj bolnici, kakve to oni pripreme vrse dan prije sekcije kad sve nalaze treba donijeti, sta se jede, pije, da li klistiraju itd??? hvala

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1210
17.7.2012 21:39:53   
mali_leptiric
Drage moje imam jedno pitanje za vas :) da li neko zna, kako se u Vojnoj moze dogovoriti porod na carski rez?? Ja sam dosta sitne gradje, beba krupna a o carskom mi niko nije govorio. Vidim u Vojnoj bolnici imaju mogucnost biranja vodenog,carskog ili prirodnog poroda. Okolnosti su takve da je moj doktor cijeli moj deveti mj.na godisnjem,a iskreno strah me i prirodnog poroda :S Sa njim nisam stigla o tome razgovarati. Kakva su vasa iskustva??

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1211
17.7.2012 21:40:41   
Miimy
ja sad kad sam lezala na patologiji u Opcoj samnom su bile zene koje su trebale na carski ugovoreni, znaci lezi se na patologiji i pripremd te tako sto ne jedes nista poslije rucka samo sok i voce do 22h a ujutru te klistiraju i spuste na porodjajno tako je bilo sa ovim zenicama sto su samnom lezale a to je bilo prije 20 dana ... frisko je... dvije zenice su bile dosle u petak a carski imale u ponedjeljak ...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1212
17.7.2012 21:42:54   
jogobela
leptiricu to si trebala vec sa dr. razgovarati, mada ni u vojnoj ne odobravaju carski tek tako, moras imati beku indikaciju, strah od poroda nije nikakva indikacija za carski, to sto si sitne gradje vjeruj, ima sitnih zena porode se lako, a ko ti je dosad vodio trudnocu u vojnoj, i ja sam tamo.... i imam ugovoren carski

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 1213
17.7.2012 21:45:12   
jogobela
hvala Mimy, pa ome da se javim na dan prijema, na porodjajno ili gdje, ja pojma nemam, nista mi ne rekose, moze li se umjesto tog klisira popiti ona tabletica za prociscavanje, nesto me taj klistir nikako ne privlaci

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1214
17.7.2012 21:47:58   
Miimy
pa dr. ti treba dati papire za prijem u bolnicu i ides sa tim na prijemno i oni ti kazu odjeljenje... ja kolko znam nema tablete nego klistir hajde nije nista strasno....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1215
17.7.2012 21:49:30   
mali_leptiric
Dr. Miseljic, i vjerujem da je nesto uocio vjerovatno bi mi rekao. Na svakoj kontroli govorio je da je sve ok i da ce tako biti. Sada kontrole svakih 7 dana, a najgore mi je sto slusam iskustva drugih pa me to jos vise zabrine :)) Vjerujem da mogu izdrzati sve to ali eto neki se strahic uvukao u glavu :)) pa cisto pitam.

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1216
17.7.2012 21:57:26   
jogobela
Mimy znam da su prije 5 god kad sam ja lezala sa prvom bebom, zene odmah bile smjestene na porodjajno, a vidis sad idu na patologiju, ma hajde eto prezivjet ce se insallah kako god...
Leptiricu, u kojoj si sedmici? mislim da je on nesto uocio i rekao bi dao svoj prijedlog za carski, a mozda si trebala i ti pokusati popricati sa njim, pokusaj sad sa nekim od dr kojem ides. kod mene beba prednjaci guzom i odmah je dr rekao da moram na carski, iako sam prvi porod imala hitan carski. moj savjet ti je ne boj se nista, bice akoBogda sve dobro, ako beba ne mogne prirodno ima hitan carski, znaju oni kad da reaguju. nemoj se opterecavati tim sad i razbijati glavicu, jel ti prva beba???

Neposredna veza do poruke: 1217
17.7.2012 22:39:14   
jogobela
znaci samo sok i voce, da ja onda svasta ponesem taj dan, bar otprilike koliko mogu pojesti...

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1218
17.7.2012 23:48:28   
kinder suprise
u mostaru na bb,, možes jesti do 6 sati navečer sto god hoćes do 22 sata piti, tako je bilo meni ,, u 11 sati ujutro imala carski sa spinalnom anestezijom ,,,došla u bolnicu dan prije i lezala na patalogiji, urade ti sve nalaze ,,razgovor s anesteziologom,, ginekologom i snimanje ctg nekoliko puta .....

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1219
18.7.2012 0:05:33   
jogobela
U Sa pripremis nalaze, bar za Opcu bolnicu, ali za dalje nisam znala kako ide i kako...a meni anesteziolog nije ni spomenuo spinalnu anesteziju, vjerovatno se podrazumijeva opca

(odgovor članu kinder suprise)
Neposredna veza do poruke: 1220
18.7.2012 0:06:26   
milenium
i kakav je doživljaj sa spinalnom?i kako ti je bilo nakon carskog?

Neposredna veza do poruke: 1221
18.7.2012 7:03:09   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: kinder suprise

u mostaru na bb,, možes jesti do 6 sati navečer sto god hoćes do 22 sata piti, tako je bilo meni ,, u 11 sati ujutro imala carski sa spinalnom anestezijom ,,,došla u bolnicu dan prije i lezala na patalogiji, urade ti sve nalaze ,,razgovor s anesteziologom,, ginekologom i snimanje ctg nekoliko puta .....

isti slucaj

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 1222
18.7.2012 7:07:38   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: milenium

i kakav je doživljaj sa spinalnom?i kako ti je bilo nakon carskog?

, meni kad su ruke svezali kad nisam crkla morali su odvezat onoliko ljudi iznad mene PSIHO hahahahaha ali nista ti ne osjeti ide cak cak Lijepo je dozivis sve oko sebe vidis bebu . Ako bude planirani CR opet cu uzeti spinalnu (sad sam spremna psihicki) a ako bude hitni onda je to uvjek opsta nema tu mjesta za romantiku. Imala sam CR u 11 :30 tek me nekada navecer pocelo popustat i osjecat bolove

< Poruku je uredio Mirkica -- 18.7.2012 7:10:44 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1223
18.7.2012 10:25:09   
mali_leptiric
Jogobela ja sam u 38 sedm. i prva mi je beba :) pa vjerovatno zbog toga strah. A' kako dragi Bog da samo neka sve bude kako treba :)) Hvala na ohrabljenju a vjerujem da oni znaju najbolje. Samo voljela sam da je moj dokt.tu. ali isto tako vjerujem da se tesko poklopi da bude u smjeni bas on kad sve krene :))

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1224
18.7.2012 10:35:03   
Emica_sa
Ja sam isto radila sa spinalnom,niko me nije vezao doduse,sama sam legla na sto,bila budna citavo vrijeme,bebu mi stavili na prsa kratko da je vidim,ma sve za pozljetiuser posted image user posted image

Bol pocela osjecati navece,ali nije bilo strasno,samo prvo ustajanje malo boli,a kasnije je sve lakseuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *