|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
26.5.2012 14:05:48   
yasemin
hoće akoBoga Mama Mostar , i ja tebi želim sve najbolje , meni je moj doktor rekao da rade u Brankovcu sa spinalnom i epiduralnom CR ?? čitala sam na nekoj engleskoj stranici da je moguč CR i sa epiduralnom ona je blaže , ali eto ja se nadam da će dragi Bog dati da sve prirodno prođe hajirli. Iako je CR danas opcija u 80 % trudnica i kad ne postoji niti jedna medicinska indikacija , iako je postao rutinski zahtvat za ginekologe , ipak treba imati na umu da je CR jedna od najkompleksniji zahvata na abdomenu.

yasemin

(odgovor članu mama mostar)
Neposredna veza do poruke: 1151
26.5.2012 15:15:15   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: yasemin

hoće akoBoga Mama Mostar , i ja tebi želim sve najbolje , meni je moj doktor rekao da rade u Brankovcu sa spinalnom i epiduralnom CR ?? čitala sam na nekoj engleskoj stranici da je moguč CR i sa epiduralnom ona je blaže , ali eto ja se nadam da će dragi Bog dati da sve prirodno prođe hajirli. Iako je CR danas opcija u 80 % trudnica i kad ne postoji niti jedna medicinska indikacija , iako je postao rutinski zahtvat za ginekologe , ipak treba imati na umu da je CR jedna od najkompleksniji zahvata na abdomenu.

Ma, Bogami kako za kojeg ginoekologa, ja ih zna dosta koji do zadnjeg idu na pritodnu varijantu, pokušaju sve i baš kada ne može ide CR, sa prvom trudnoćom mene je šefica odjela kada je vidjela kakva sam više mrtva nego živa, htjela na hitan CR, ali moj dr.je kazao da pokušamo prirodno i zaista pukao mi vodenjak, uključili mi infuziju za manje od sat bila samu sali,

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1152
26.5.2012 18:57:18   
kinder suprise
sve su prilike da ću morati na c r koliko prije moam u bolnicu i koliko se to plaća.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1153
26.5.2012 19:09:53   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: kinder suprise

sve su prilike da ću morati na c r koliko prije moam u bolnicu i koliko se to plaća.

odakle si ?
i imaš li redovno zdravstveno...
mislim da to igra ulogu pri eventulanom odgvoru na tvoje pitanjeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kinder suprise)
Neposredna veza do poruke: 1154
27.5.2012 11:08:42   
kinder suprise
imam zdravstveno jer sam u radnom odnosu, al kako čujem to mi ništa ne znači budući da sam ću rodit u mostaru navodno se tamo sve plaćauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1155
27.5.2012 15:12:15   
yasemin
gdje u Mostaru ?, ja ću roditi u Brankovcu akoBogad tu se ništa ne plaća kad imaš zdrastveno , a na Bjelom brijeg ne znam

yasemin

Neposredna veza do poruke: 1156
27.5.2012 15:18:48   
marinčii
N e plaća se na na BB ,drugo je što mi damo posle poroda doktorima da im zahvalimo,al oni će to svejedno uradit

< Poruku je uredio marinčii -- 27.5.2012 15:19:18 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1157
27.5.2012 22:39:56   
kinder suprise
user posted image znači li to ako budu "zločasti" da im ne dam ništa,,,uh bojim se doktora

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1158
28.5.2012 11:57:30   
mama mostar
Kinder ne boj se,sve ce biti ok,kad je termin i ako mogu pitati zasto na carski?

Neposredna veza do poruke: 1159
28.5.2012 16:41:15   
kinder suprise
termin mi je za mjesec dana,, a zašto ne znam ni ja sama, prvu trudnoću prenijela 10 dana,inače sve bilo ok, drugi put isto prenijela 3 dana odmah mi uradili sekciju bez ikakvog pokušaja za prirodni porod, iako sam bila protiv cr, inače vodio me ne baš ugodan doktor koji ništa nije objašnjavao puno, niti jednom mi nije dao da probam prirodnim putem roditi, a cijelo vrijeme obje trudnoće uredne

Neposredna veza do poruke: 1160
28.5.2012 17:04:01   
Lejla Ka
Ako si prviput rodila carskim kod naših se ljekara podrazumjeva carski nakon toga. Niko neće devera da te pokuša prirodno porađati. Dva carska su ti treći carski čak i vani u većini slučajeva. Rijetko bi se ko prihvatio odgovornosti da te pusti prirodno nakon dva reza.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1161
28.5.2012 17:46:00   
kinder suprise
meni je taj cr užas jer sam nakon drugog imala dosta problema, ,, mislim da je prirodni porod puno boli izbor boli al prođe....al cr ima posljedice za cijeli životuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1162
28.5.2012 19:15:24   
lila25
kako mislis posljedice za cijeli zivot,sta se desilo poslije drugog bas me zabrinu...

Neposredna veza do poruke: 1163
28.5.2012 20:17:59   
kinder suprise
poslije drugog, rez nije zarastao kako treba, teška anemija,krvarenje , loše opće stanje, dug boravak zbog toga u bolnici, beba također završila na pedijatriji s krvarenjem nikad kraja problemima,,, user posted image , užasssssssss!!!!

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1164
29.5.2012 10:11:33   
mama mostar
kinder,kad prodjes kroz neke probleme vjerujem da nije jednostavno razmisljati pozitivno,al vjeruj da je bolje,to sto si prosla,ne znaci da ces opet,a nakon 2. CR normalno je da ces i 3.put. na carski. Sve ce to biti ok!!! user posted image

Neposredna veza do poruke: 1165
29.5.2012 13:49:39   
AminaZana
zao mi je kada vidimo koliko su neke imale problema, ali zaista, svaki porod, da li prirodno ili na carski rez nije jednostavan. bitno je pozitivno razmisljati i to je najbitnije.

ja sam imala perfektan porod i svakome bi ga preporucila. CR sa spinalnom anestezijom. sve je do organizma zene, koliko dobro ce podnijeti i oporaiti se od poroda.

samo bi preporucila zenama koje ocekuju porod da se ne prepadaju pojedinacnih prica, jer sve je individualno.

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

Neposredna veza do poruke: 1166
3.6.2012 23:22:44   
lila25
I ja sam super prosla na prvom CR,oporavak ocekivan bolilo ali hB nije bilo komplikacija.Bio hitan tako da nisam ni stigla razmisljati sta kako ali kad razmisljam o drugoj trudnoci pocne me fatati panika pogotovo sto kod nas u vecini slucajeva odmah odrede na CR ako je bio prvi porod takav.Nisam upratila ima li i jedna zena da je drugi porod nakon CR bio prirodan.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1167
4.6.2012 8:50:49   
novi kolacic
IZVORNA PORUKA: AminaZana

....ja sam imala perfektan porod i svakome bi ga preporucila. CR sa spinalnom anestezijom. sve je do organizma zene, koliko dobro ce podnijeti i oporaiti se od poroda.

samo bi preporucila zenama koje ocekuju porod da se ne prepadaju pojedinacnih prica, jer sve je individualno.

Mene su zivu istraumirale zene...ja se porodila sa spinalnom i sto se tice anestezije ja prezadovoljna...nema kasljanja, kihanja, mucnine isl.sranja poslije, nije me bodenje bolilo, osjetila nista nisam, sa dr.pricala tokom sekcije, ma super.
Nadam se takvom i drugom porodu,a onda pocese price sa svih strana tipa: "kako te nije strah da te bodu u kicmu, ja nikad ne bih to dozvolila, vidjela si onu zenu sto je dr. ubila, nasi su nestrucni, zene ostaju paralizirane, ti si slucajno imala srece...."
De me zene utjesite, prvenstveno one koje su se porodile spinalnom, da li sam samo ja imala srece ili je sve OK? Doduse, cula sam i ja neku zenu koja je rekla da je valjda nisu dovoljno visoko uboli pa je vrh materice osjecala kad siju, brrrr,.... Joj, javite mi kako ste prosle spinalnu...Ja sam bila PREZADOVOLJNA, al me sad istraumirase, a to mi bas ne treba sad pred novi porod.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1168
4.6.2012 9:07:45   
maajaa
Novi kolacic, ja sam isto imala prvi porod na CR uz  spinalnu,  sve proslo OK, oporavak bio prilicno lagan i brz (prije 9 godina). Ali sad imam isti problem kao ti sa komentarima drugih, izludjuju me u zadnje vrijeme ... a drugi CR bi trebao biti u narednih desetak dana ... Kako god, ja sam se odlucila opet za spinalnu, sa opcom nemam licnog iskustva i nemam pojma kako bih reagovala na tu vrstu anestezije ... Nadam se da ce i ovog puta sve dobro proci.

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 1169
4.6.2012 9:13:20   
novi kolacic
Pa tako ja i mislim. Mislim da smo u prednosti samim tim sto ne kasljemo poslije anestezije, a znas sta podrazumijeva kasljanje prvih dana sa prerezanim misicnim strukturama user posted image . Nisu dzaba ljudi "u svijetu" masovno poceli raditi zene na spinalnu. I moj muz je imao op sa takvom anesetezijom bez problema. Mene je cak bilo strah da mi nece napipati kicmu (otisla na porod sa 128 kg user posted image ) i bez problema me zena ubola, baljda cu biti iste srece i ovaj put.

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 1170
4.6.2012 9:18:21   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

IZVORNA PORUKA: AminaZana

....ja sam imala perfektan porod i svakome bi ga preporucila. CR sa spinalnom anestezijom. sve je do organizma zene, koliko dobro ce podnijeti i oporaiti se od poroda.

Mene su zivu istraumirale zene...ja se porodila sa spinalnom i sto se tice anestezije ja prezadovoljna...nema kasljanja, kihanja, mucnine isl.sranja poslije, nije me bodenje bolilo, osjetila nista nisam, sa dr.pricala tokom sekcije, ma super.
Nadam se takvom i drugom porodu,a onda pocese price sa svih strana tipa: "kako te nije strah da te bodu u kicmu, ja nikad ne bih to dozvolila, vidjela si onu zenu sto je dr. ubila, nasi su nestrucni, zene ostaju paralizirane, ti si slucajno imala srece...."
De me zene utjesite, prvenstveno one koje su se porodile spinalnom, da li sam samo ja imala srece ili je sve OK? Doduse, cula sam i ja neku zenu koja je rekla da je valjda nisu dovoljno visoko uboli pa je vrh materice osjecala kad siju, brrrr,.... Joj, javite mi kako ste prosle spinalnu...Ja sam bila PREZADOVOLJNA, al me sad istraumirase, a to mi bas ne treba sad pred novi porod.

Ja sam se isto porodila sa spinalnom na Jezeru i sve proslo super,nemas razloga za brigu,ne slusaj nikoga i sretnouser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1171
4.6.2012 11:16:22   
yasemin
i ja sam ako budem morala CR roditi za spinalnu , anesteziju , meni je moj ginekolog rekao da se CR radi i u EPIDURALNOJ jel ko radio CR u ovoj anesteziji?

yasemin

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1172
4.6.2012 11:35:36   
novi kolacic
ja koliko skontah jedina razlika je sto ti sa epi ostaje kateter u ledima (vidjela sam ga, izgleda mi jezivo) i moze se naknadno dodavati anestezije (sto i nije lose ako se zahvat oduzi pa ti treba jos user posted image ), a kod spinalne te bocne jednom i to ti je sto ti je...

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 1173
4.6.2012 11:46:19   
novi kolacic
http://www.youtube.com/watch?v=hLhqoTh1evk

Neposredna veza do poruke: 1174
4.6.2012 13:35:27   
yasemin
ova mi se epiduralna čini boljom opcijom

yasemin

Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *