Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I meni bi šega, pa treba rodni list djeteta za donošenje rješenja, kako god, i ako je greška što zasigurno jeste, primit će 12 naknada, neće sigurno pogriješiti da joj daju 13, što bi bilo dobro
ne razumijem kako ti je rijesenje od 16.05 ako si se porodila u 4 mjesecu...npr. ja sam se porodila 02.06 ali rijesenje mi je od 20.05 zato sto oni racunaju mjesec dana prije termina.kazem tako je barem kod mene pa ne kontam kako ti je ispalo tako.
To moze samo biti greska.... Gdje je logika da ti rjesenje za porodiljsko ide prije poroda Pazi da ti bas nece platiti i mjesec prije poroda...nidje veze....
Ako se porodila 22. 04. a rješenje joj od 16. 05. znači da je tad doneseno rješenje, a porodiljska naknada se računa od dana kad je otvorila porodiljsko i tako piše u rješenju. A da rješenje za porodiljsko ide prije poroda je isto moguće ako je porodiljsko otvorila 28 dana prije poroda, što je po zakonu moguće. Kad god je otvoreno, da li prije poroda, ili danom poroda (nemoguće je da počne poslije poroda) mora primiti 12 naknada, izuzev ako ne počne ranije raditi.
hajde bar nekome... a sto se tice 13-te isplate mislim da imaju pravo sve zene koje su primale citavu godinu naknadu i koliko znam ona ide na kraju... kao nagrada sto ih strpljivo cekamo svaki mjesec sa sve vecim zakasnjenjem...
lady 26 kazem ti ja sam se porodila 02.06 a porodiljsko sam otvorila 20. 05 i tako su mi isplatili za cijeli 6 mjesec i 10 dana iz 5 mjeseca ne bih valda lagala zeni da se nada jer naknada ti ide od kada si na porodiljskom a porodiljsko se otvara mjesec dana prije evo i sada sam provjerila papire i bas je tako kako sam rekla..a sada ako to nekome nema logike ne znam stvarno :-9
Pozdrav mamicama.interesuje me ovo za porodiljsku nadoknadu.ja sam u ng i doslo mi je rijesenje pise 360 km.jel to kao osnova i da li ce svaki mjesec biti drugacije ili je to to.porodila sam se 30 maja i dobili smo rjesenje prije 10 dana.kad da ocekujemo postara
Koga mozemo pitati vezano za visinu isplata? Ja u s gradu dobijem 441 km, a druga porodilja isto u s. gradu 432. Ovo mi je II isplata, jer sam se porodila u martu. Zasto su po opstinama i unutar opstina razliciti iznosi, ma nek je i 10 km, zasto da mi ih neko uzima. Koga bi mogle pitati?Pa dosta vise da nas masla kako ko stigne i umije.
Koga mozemo pitati vezano za visinu isplata? Ja u s gradu dobijem 441 km, a druga porodilja isto u s. gradu 432. Ovo mi je II isplata, jer sam se porodila u martu. Zasto su po opstinama i unutar opstina razliciti iznosi, ma nek je i 10 km, zasto da mi ih neko uzima. Koga bi mogle pitati?Pa dosta vise da nas masla kako ko stigne i umije.
I mene to zanima,vise nije ni toliko stvar para koliko je stvar principa,ko to tako odlucuje!?Oni mogu kako hoce i znaju da mogu jer svi sutimo
ja sam u s.gradu i ovaj mjesec sam dobila 432 KM, ne znam sad koja je po redu , moram izbrojati(naci) cekove, ali bebacu je na zdravlje 9 punih mjeseci..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.