|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
24.5.2012 15:52:22   
selebriti

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mada ljepse mi je kada mi kazu Amela nego mi kazu snajka user posted image

Ovo snajka je user posted image user posted image
user posted image

Ja se osipam kad me svekar tako zove... user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 326
25.5.2012 11:00:09   
mala_beba
kad sam se udala moja zaova mi odrzala lekciju o tome kako cu zvati svekra i svekrvu-dakle mama i babouser posted image rekla sam uredu mila zvacu ih bera i enci(njihovi nadimci) i ostalo je tako do dana danasnjeg a ona ostala bez teksta jer druga snaha po njenom nalogu je zvala mama i babouser posted image

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 327
25.5.2012 11:02:16   
veeseelaa
mislim kad bi uvijek mislile na necije zelje i pozdrave,
dokle bi dogurale,

ma ja ba

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 328
25.5.2012 11:04:45   
nutellica
Ja svog svekra i svekrvu zovem "mama i babo",naravno da niko ne moze zamijeniti moje roditelje, ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?
I uopste mi ne pada tesko da ih tako zovem, divni su ljudi i hvala im na svemu...mozda kad dodje unuce predje u "dedo i nana", ali meni zasad ne smetauser posted image

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu mala_beba)
Neposredna veza do poruke: 329
25.5.2012 11:12:57   
ucitelj
kad ih moram zovnuti onda svekra zovem imenom tj nadimkom a svekrvu imenom dok se m nije rodio sad je zovem baba jer joj se dize kosa na glavi(a nema je puno) i ono mene imeneom zovu i to rijetko
a moja bi sveki rado da je persiramo ali nije nam okolina takvauser posted image
kad sam se udala rekli su imenom e sta cu im ja tako su se izjasnili

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu nutellica)
Neposredna veza do poruke: 330
25.5.2012 11:20:33   
veeseelaa
sad je zovem baba

a moja A ponukana bajkom Crvenkapica, kaže mojoj svekrvi baka Dija , zamisli sad njene face, žena muslimanka user posted image

ma padam od šege

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 331
25.5.2012 11:22:15   
veeseelaa
mislim kaže ona i mojoj mami baka Nuni al moja mama je zezator, njoj to šega a sveki će još misliti da sam ja malenu nagovorila da je zeza user posted image svi vazda po meni user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 332
25.5.2012 11:35:46   
Hurma
imenom i persiranje obavezno vec 10 godina od kako sam ih upoznala...
mm moje nikoga ne persira... svejedno mi... ionako ima prisniji odnos sa mojima nego ja sa njegovim user posted image

Neposredna veza do poruke: 333
25.5.2012 11:49:37   
selebriti

IZVORNA PORUKA: nutellica

ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?

Meni ovo nije razlog da nekoga zovem "mama i babo".

Neposredna veza do poruke: 334
25.5.2012 11:54:10   
nutellica

IZVORNA PORUKA: selebriti

ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?

Vjerojatno svako ima svoje razloge,i o istim je jako glupo polemisatiuser posted image

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

Neposredna veza do poruke: 335
25.5.2012 11:58:21   
selebriti

Vjerojatno svako ima svoje razloge,i o istim je jako glupo polemisatiuser posted image

Naravno, slazem se...

I slozila bih se sa nekim Veselinim stavovima u vezi toga..

Neposredna veza do poruke: 336
25.5.2012 15:38:30   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mislim kaže ona i mojoj mami baka Nuni al moja mama je zezator, njoj to šega a sveki će još misliti da sam ja malenu nagovorila da je zeza user posted image svi vazda po meni user posted image

pa nego po kome nego po tebi user posted image user posted image user posted image user posted image ti si svemu kriva hihiihi

a ne kontam ovo sto je muslimanka kakve ima vezeuser posted image

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

Neposredna veza do poruke: 337
25.5.2012 18:27:35   
niki83

user posted image

Ahahhaha user posted image user posted image
Moju prijateljicu svekar zove, citiram "nevista" user posted image user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 338
25.5.2012 18:36:24   
nanika
Svekra nemam a svekrvu zovem imenom kao i ona meneuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 339
25.5.2012 21:45:00   
Medić*
IZVORNA PORUKA: niki83

user posted image

Ahahhaha user posted image user posted image
Moju prijateljicu svekar zove, citiram "nevista" user posted image user posted image

user posted image user posted image

Mene svekar cesto tepa, canim, bebi, dijete, voli me strasno, svekrva imenom samo, mora da me manje voli od njega user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 340
5.6.2012 13:04:15   
ljubicica5
Ja nazalost, veliku zalost, nemam svekrauser posted image , ali imam svekrvu koju zovem imenom. Prvi dan sam probala da je zovem "mama", ali nisam to mogla prelomiti preko jezika. Uostalom, ima dva sina ni jedan je ne zove mamom, a ni jetrva, (a ni unuk od jetrve sin je ne zove nanom, vec imenom). Moj suprug moje roditelje zove punac i punica ili imenom... a ja njegovu mamu bas ne mogu zvati "svekrvo", pa imenom je najljepse... Mada mi je cudno zvati nekoga imenom, uvijek sam sve starije persirala, teta ova, teta ona...a sad odjednom svekrvu zovem imenom.... ali tako grah paouser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 341
16.6.2012 12:07:31   
mimh
obzirom da moj mm moju mamu zove punicom, onda i ja njegovu zovem svekrvo, mada joj se ne dopada

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 342
16.6.2012 12:27:34   
bellla
Roditelje mm postujem,te ih stoga persiram,zovem njihovim imenom,a kada ih spominjem u prici sa nekim drugim,onda kazem,svekar i svekrva.
Nikada mi nije palo na pamet da svekrvu zovem "mama",to nikada nije doslo u obzir,ja imam samo jednu majku,i ovo bi bila uvreda za nju.,ne moze mi svatko biti majka,koliko god mi imali lijep i harmonican odnos,ovo je nekakav prirodni poredak.
I sto kada se ljudi rastanu,da li svaku narednu mm majku zovu mama,ne izgubi li im tada na znacenju ta lijepa rijec "moja mama"

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 343
16.6.2012 12:33:44   
saly88
da se i ja prikljucim temi........ja svekra i svekrvu zovem "babo i mama" jest da mi je na pocetku bilo tesko ali vec sam se navikla, valjda sto se nalazim u takvoj sredini gdje svi tako zovu,a mene nekd zovu imenom nekag kceri kako kaduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 344
16.6.2012 14:56:52   
nanika
Svekra nemam a svekrvu zovem imenom i ne persiram je jer me ona molila da bude tako.
nekad je zovnem i nano jr je djeca tako zovu

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu saly88)
Neposredna veza do poruke: 345
16.6.2012 21:01:40   
MicoTico
Svekra i svekrvu zovem "deda" i "baka".Prije udaje i dok nisam rodila M. zvala sam ih "čika D." i teta V. i persirala sam ih. A sad kako ih djeca zovu , tako i ja. S tim, da svekra ne persiram , a svekrvu da ( ona živi daleko i dođe par puta godišnje, pa sam nekako bliža sa svekrom koji je blizu nas).

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 346
17.6.2012 13:12:06   
emči
zovem ih njihovim imenima a i oni mene mojim imenom, po meni je tako najrealnije i najbolje i tako je od prvog dana i svi sretni i zadovoljni.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 347
26.6.2012 1:15:29   
Bihter
Prije udaje svekra i svekrvu sam persirala i zvala imenom...Nakon vjencanja okupili smo se mm,njegovi roditelji i zaova kod nas na kavi...Kad odjednom kaze moj svekar da ih prestanem persirati..da to mu zvuci kao da smo stranci i da hoce da odmah pokusam na TI user posted image ...A meni to ocaj,mislim kako cu sad se na to navici Boze...kad odjednom jos gore...rekose mi da oni zele da ih ja zovem MAMA I TATA user posted image UZAS ZIVI;JA SE SKAMENILA...na sve to zlo,jos su me pozvali da sjednem izmedju njih dvoje kao kakvo malo djete..moj dragi je bio na drugom kraju sobe i nije uopce ni cuo o cemu se radi(ili nije gtjeo cuti,ne znam) a bome ni primjetio moje poglede za pomoc u toj situaciji...Jer znao je i otprije da sam rekla kad se udam da cu ih nastaviti zvati imenima..Tako da sam ja u tom trenutku bila primorana pristati ih tako zvati..iako su mi oci bile pune suza..Nikad dok sam ziva to necu zaboraviti a ni oprostiti mom muzu sto me tako izdao na samom pocetku naseg brakauser posted image Dugo sam sutjela,i kad su poceli problemi sa svekrvom i svekrem odlucila sam mu reci sto je te veceri bilo..i da ja mrzim to sto ih mamom i tatom zovem a oni se prema meni stvarno lose ponasaju..onda mi je ponudio da im kaze da ih ja tako vise ne zelim zvati...MISLIM KOJA GLUPOST,nakon dvije godine braka,,pa samo bi vece problema onda sa njima imala..Tako da ih i dalje zovem MAMA I TATA a to mi para srce i osjecam se kao da sam izdala svoje roditelje jer sam strancima koji ne zasluzuju dala ime koje imaju oni sto su me stvorili...Izvinite na ovako dugoj prici ali ovo je za mene stvarno bolna tema..Reci cu vam jos samo ovo...prvi put kad su se na istom mjestu nasli moj otac i otac mm ja sam zovnula "tata" mog svekra sa balkona..i obojica su se okrenuli...To je bilo tako tuzno za vidjeti..pogotovo zato sto sam prisla svekru da ga nesto upitam a ne taji svomuser posted image Zato zene zapamtite mama i tata su samo jedni...svekar i svekrva danas mogu biti a sutra i ne biti..a roditelji su uvijek samo jedni...PS:::jedva cekam da postanem mama..onda cU ih zvati majka i djed a svoje djed i nena i svima dobro a meni olaksanje konacno...drzite nam palceve da uskoro dobijemo jednog user posted image Pusaaaa

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 348
26.6.2012 1:56:28   
ena007
ako si vec u takvoj situaciji, i ne zovi ih mama i tata...
jednostavno im se obati i upitaj ono sto zi naumila, bez da ih zovnes mama i tata
a uz to ako jos se ponasaju lose prema tebi,... hm...
ja to ne bih mogla.

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 349
26.6.2012 7:04:02   
patrizia
Jutro cure
Prvo sam se na uranak ismijala ovoj temi.Sta sve ljudi neće zahtjevat.Ja mislim da se jos 3 puta rodim,nema sanse da bi ih mogla zvat mama i tata,ma ni u ludilu,ali nikom ne zamjeram ko ih tako zove,svako ima svoje misljenje.Ja sam sa MM 12 godina ,i njegove roditelje persiram jos uvijek i to sa prefiksom ćika/teta.Meni je tako ok,a i MM jos uvijek persira moje roditelje.Jos mi pade na pamet,da mi tata čuje da sam svekru rekla tata odrekao bi me se user posted image user posted image user posted image .Cure samo naprijed ,svako ima pravo da bira,ali ne dozvoite da vam neko nameće ono što ne želite!

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu ena007)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *