|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
26.6.2012 12:11:34   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni je to ubijanje nekog psihički, Bihter je baš to teško palo, još kad pročita ovo

prvi put kad su se na istom mjestu nasli moj otac i otac mm ja sam zovnula "tata" mog svekra sa balkona..i obojica su se okrenuli...To je bilo tako tuzno za vidjeti..pogotovo zato sto sam prisla svekru da ga nesto upitam a ne taji svom Zato zene zapamtite mama i tata su samo jedni...svekar i svekrva danas mogu biti a sutra i ne biti..a roditelji su uvijek samo jedni...

izu me iz cipela user posted image

Zalosno ali iskreno sama kriva da je u tu situaciju dosla.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 376
26.6.2012 12:12:51   
veeseelaa
niz faktora je očito u pitanju
Ona sama bez stava , bez odbrambenog sistema
Svekar i svekrva bezbrazni a muž mulac
mada bi po koju imala reći i za njene roditelje, i oni su je trebali uputiti u život
a ljudi su zli, osobito oni s kojima nisi u krvnom srodstvu, tudja je to kost, baš njih briga za njene osjećaje user posted image

Kćerki treba prije udaje objasniti šta je može a i ne mora do duše čekati, kako na neke zahtjeve da odgovori a da ne udje u konflikt.....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 377
26.6.2012 12:21:28   
patrizia
Ja ću MM ,natjerat da od danas moje zove mama i tata,da ne budu samo žene ugroženeuser posted image user posted image .

Moja jedna prijateljica kad se udala iz neke nenormalne ljubavi prema mužu,a on nenormalne ljubavi prema majci,kao ona ce nju zvati mama(jer njen muz i dan danas mamu obozava -poremečena neka ljubav),a muz joj nije imao tatu.A nju ti ta sveki nikad nije voljela ni dok su se zabavljali.I kaze ona mi u općini,završeno vjenčanje ,i svi čestitaju.Dodje na red njena sveki,a moja ti prijateljica njoj "MAMA"ja kaze kad mene ova stisnu za ruku,nije kaze MAMA nego teta ljubica.Ja sam se smijala do suza,zamislite koji blam user posted image user posted image .Ja bi joj je isčupala iz lakta user posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 378
26.6.2012 12:23:38   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: patrizia

Ja ću MM ,natjerat da od danas moje zove mama i tata,da ne budu samo žene ugroženeuser posted image user posted image .

Moja jedna prijateljica kad se udala iz neke nenormalne ljubavi prema mužu,a on nenormalne ljubavi prema majci,kao ona ce nju zvati mama(jer njen muz i dan danas mamu obozava -poremečena neka ljubav),a muz joj nije imao tatu.A nju ti ta sveki nikad nije voljela ni dok su se zabavljali.I kaze ona mi u općini,završeno vjenčanje ,i svi čestitaju.Dodje na red njena sveki,a moja ti prijateljica njoj "MAMA"ja kaze kad mene ova stisnu za ruku,nije kaze MAMA nego teta ljubica.Ja sam se smijala do suza,zamislite koji blam user posted image user posted image .Ja bi joj je isčupala iz lakta user posted image

Hahahahahahahahahahah padam. sasvim ok od sveki. dobro teta nemora bas ali eto ahahahahaahhaha

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 379
26.6.2012 12:30:22   
ljubicica5
Bihter, donekle te mogu razumjeti... nije lahko tek kad dodes u tudu kucu, okruzen strancima s kojima ti valja ziviti... u tim trenucima jednostavno treba podrska i tu je tvoj suprug puno kriv... ako ti vec nisi spremna odgovoriti njegovim roditeljima na jedan nacin gdje nece doci do konflikta i gdje ti neces biti povrijedena, onda je on trebao da reaguje. I ja sam udata u jedno mjesto gdje jos uvijek vlada patrijarhat, gdje su zene sluskinje, muskarci kraljevi, gdje je jako vazno zvati svekrvu mamom.. ali ja sam znala prije braka da je to tako kod njih i sve sam svom suprugu na vrijeme objasnila, tako da sad niti zovem svekrvu mamom niti velicam te glupe obicaje, naravno da su oni imali prituzbi, ali je to mm rijesio.

Dosla mojoj sveki komsinica ( tek joj se sin ozenio) i pitaju je kakva ti je snaha, kaze ona: Ja bila u njivi i dode ona "povis" njive i vice: Safeta, hajd na kafu. Eto kakva je. I ja lujka, nista ne skontam iz tog kakva je ta snaha, pa reko je li to sad dobro ili lose... kaze ona , pa ceri draga, gdje ce biti dobro... cuj ja za nju Safeta... joj, reko, pa ja mislila ti je falis sto ti je kafu napravila.... Zamislite, ona svoju snahu vrednuje po tom sto je ova ne zove mama... ufffffff

Neposredna veza do poruke: 380
26.6.2012 13:23:48   
zeze
Eh problema user posted image

Kad pricam o njima kazem Mirzina mama ili Mirzin babo. Kad ih zovem, onda hejjjjjjjjjj user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 381
26.6.2012 14:02:06   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

meni je to ubijanje nekog psihički, Bihter je baš to teško palo, još kad pročita ovo

prvi put kad su se na istom mjestu nasli moj otac i otac mm ja sam zovnula "tata" mog svekra sa balkona..i obojica su se okrenuli...To je bilo tako tuzno za vidjeti..pogotovo zato sto sam prisla svekru da ga nesto upitam a ne taji svom Zato zene zapamtite mama i tata su samo jedni...svekar i svekrva danas mogu biti a sutra i ne biti..a roditelji su uvijek samo jedni...

izu me iz cipela user posted image

Zalosno ali iskreno sama kriva da je u tu situaciju dosla.

user posted image user posted image shvatam ali nemoj tako zvati ako ti je tesko reci da jednoctavno ne mozes

Neposredna veza do poruke: 382
26.6.2012 14:02:40   
Anoniman
kod nas u sandzaku ne daj boze da svekra ili svekrvu zovnes imenom , odmah bi bila kamenovana user posted image user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 26.6.2012 14:04:00 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 383
26.6.2012 14:05:11   
sara.at

IZVORNA PORUKA: triputmama

kod nas u sandzaku ne daj boze da svekra ili svekrvu zovnes imenom , odma bi bila kamenovana user posted image user posted image

Bome Sam ja svoju bivsu sveki zvala "zuuuuuuki" Jos malo otegnem da me bolje cuje user posted image , sta Sam ja znala njihove obicaje ja Sam Bosanka. Mozda me i zato Nije volila user posted image user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 384
26.6.2012 14:06:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: sara.at

kod nas u sandzaku ne daj boze da svekra ili svekrvu zovnes imenom , odma bi bila kamenovana user posted image user posted image

Bome Sam ja svoju bivsu sveki zvala "zuuuuuuki" Jos malo otegnem da me bolje cuje user posted image , sta Sam ja znala njihove obicaje ja Sam Bosanka. Mozda me i zato Nije volila user posted image user posted image

user posted image user posted image

moze nadimak al bogme imenom pravim nisi smela user posted image

(odgovor članu sara.at)
  Neposredna veza do poruke: 385
26.6.2012 14:08:49   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: zeze

Eh problema user posted image

Kad pricam o njima kazem Mirzina mama ili Mirzin babo. Kad ih zovem, onda hejjjjjjjjjj user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 386
26.6.2012 14:10:25   
veeseelaa

kod nas u sandzaku ne daj boze da svekra ili svekrvu zovnes imenom , odmah bi bila kamenovana user posted image user posted image

ja sam iz Sandžaka, al moja snaha moju mamu zove nadimkom, nama je to normala
do duše mi ko da nismo Sandžaklije po običajima, skoro ih  pa nemamo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
26.6.2012 14:12:13   
Anoniman

ja sam iz Sandžaka, al moja snaha moju mamu zove nadimkom, nama je to normala
do duše mi ko da nismo Sandžaklije po običajima, skoro ih  pa nemamo

dobro , prihvatljivo nadimak user posted image
a z a ovo gubljenje obicaja ,govora, na temi dijasporo cemo se sresti user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 26.6.2012 14:13:28 >

Neposredna veza do poruke: 388
26.6.2012 14:14:32   
sara.at

Ma zuki,zulfoo,zulfa Ali nikad sveki ili nedo Bog Mama. Za mene je Mama svetinja i samo Jedna user posted image . Ona je meni na svadbi objasnila da ja vise nemam ime nego da me zove njihovim prezimenom user posted image ja Sam svoje ime izgubila aaaaaaaaaaa ja Sam je samo pogledala i povisila Ton jer je to rekla u mojoj kuci i rekla "ja se zovem S... I tako ima da me zoves" da me mogla streljati u Tom trenutku Mislim da bi vec bila mrtva,pogotovo jer su njeni Sandzaklije to culi. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 389
26.6.2012 14:18:59   
SailorMoon

Ma zuki,zulfoo,zulfa Ali nikad sveki ili nedo Bog Mama. Za mene je Mama svetinja i samo Jedna user posted image . Ona je meni na svadbi objasnila da ja vise nemam ime nego da me zove njihovim prezimenom user posted image ja Sam svoje ime izgubila aaaaaaaaaaa ja Sam je samo pogledala i povisila Ton jer je to rekla u mojoj kuci i rekla "ja se zovem S... I tako ima da me zoves" da me mogla streljati u Tom trenutku Mislim da bi vec bila mrtva,pogotovo jer su njeni Sandzaklije to culi. user posted image

Ko je hebe, hvala Bogu pa si se kucke rjesila. Moram se ovako izraziti jer ta zena nezasluzuje bolje!!

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 390
26.6.2012 14:24:15   
sara.at

Ko je hebe, hvala Bogu pa si se kucke rjesila. Moram se ovako izraziti jer ta zena nezasluzuje bolje!!

Ma joj duso volim ja nju Cista obraza sresti pa da me Gleda dok joj Okice ne ispadnu a iza Ledja cujem da uvijek isto laje "Eno drolje udala se sad za vlaha, Nece to niko drzat u kuci,ni vlah " user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 391
26.6.2012 14:28:12   
SailorMoon
Ja vala eto SAro kako si samo mogla se za vlaha udati ccccc. Joj sto mi je zao sto je nisam ja vidla kad smo bili hahaha.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 392
26.6.2012 14:31:13   
sara.at

Ja vala eto SAro kako si samo mogla se za vlaha udati ccccc. Joj sto mi je zao sto je nisam ja vidla kad smo bili hahaha.

A Jbg user posted image nisam joj uspijela reci da je haman Pola Musliman jer je osunetituser posted image Ali neka je vlah. Ta me rijec vise i ne pogadja kad ja poznajem svog mm a i ti si upoznala user posted image

Neposredna veza do poruke: 393
26.6.2012 14:35:31   
SailorMoon
Ma kakav vlah, gori smo mi od njega hahahahahahahah.
Pazi ti samo ljepo njega da kad dodjemo opet on nama karte rezervise ko prosli put. A novu sveki da si onda bezobraznice jedna zovnula na kafu da upoznam zenu.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 394
26.6.2012 14:37:25   
sara.at

Ma kakav vlah, gori smo mi od njega hahahahahahahah.
Pazi ti samo ljepo njega da kad dodjemo opet on nama karte rezervise ko prosli put. A novu sveki da si onda bezobraznice jedna zovnula na kafu da upoznam zenu.

Nije ona nametljiva zenauser posted image zato prosli put i Nije Dosla Ali sljedeci put obaveznoooo user posted image

Neposredna veza do poruke: 395
26.6.2012 14:39:55   
SailorMoon
Ej idemi R. u oktobru u svetcku 4 dana. ja reko mogla sam ja do tebe ali zao mi da T. nema onda drustva......

< Poruku je uredio SailorMoon -- 26.6.2012 14:40:23 >

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 396
26.6.2012 14:48:40   
zeze
Ja sam zamislila kako su ovu Bihter stavili izmedju sebe prstom masu i govore joj: bit ce tako tako tako tako i tako, inace ti je cap cap cap user posted image
ubit ce me zena.

Stvarno mi nije jasno kako neko moze nesto uraditi ako ne zeli user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 397
26.6.2012 17:09:55   
sabinos

ja i svekra i svekrvu u po Sjenice zovem imenima.dal im se svidja ne znam,dal im komsiluk to prebacuje ni to ne znam a bogami me i ne zanima.nikad mi nisu dali do znanja da im smeta..na tu temu nije bilo ni price,doduse MM to mamanje i tatanje ne odobrava pa mozda zato.MM svog oca zove imenom a ja bi valjda trebala ga zvati babo,znaci cekao da sina ozeni pa da ga neko babom zovneuser posted image oni su znali koga dobijaju,sa mnom nema cile mile.sto kaze vesela onda bi oni mene zvali Vasa ekselencijouser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 398
27.6.2012 13:25:37   
Bihter
Joj Zeze ne boj se...nema ljutnje ovdje na forumuuser posted image Uostalom...to su svekar i svekrva mogli uraditi na pocetku braka..posto ih nisam dovoljno dobro poznavala...bojala sam se napraviti problem deset dana poslje svadbe i uvrijediti muza..Uvijek sam mislila da su te price o zlocestim muzevim roditeljima gluposti ali eto osjetila sam na vlastitoj kozi njihovu zlocuuser posted image Ipak evo hvala Bogu brak mm i mene je uspio..uskoro ce treca godisnjica a sveki i svekar su upoznali novu Bihter,,..to njihovo "mama i tata" dok mi zabijaju noz u ledja vratilo im se trostruko a i sve ostale smicalice koje su radili.. Navikla sam zivjet na nacin da uvijek budem spremna na neku spacku ali se brzo docekam na noge i Bogu hvala imam koliko toliko podrsku muza u tome...Sad ja njima krv pijem na tenane da to ponekad ni ne znaju a uvijek sam kao "fina snajka" user posted image user posted image

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 399
27.6.2012 13:27:27   
Lady26
Bihter user posted image user posted image user posted image
Samo nedajte na sebe user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *