|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
15.2.2012 16:16:01   
vaga
Ne zovem ih nikako, ali oni ipak sami dođuuser posted image user posted image

Covjek snuje Bog određuje

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 301
3.3.2012 22:27:36   
mima111
Ja bih se kao u Raymondu, naljutila da čujem da mi kćer svekrvu zove mamauser posted image a vjerujem da ni mojoj majci ne bi bilo ugodno da ja svoju svekrvu zovem mama i još gluplje kad čujem neke kako kažu mama hoćete vi...user posted image issssssssss za poludit...ja svoju zovem imenom i nekad kažem vi nekad ti mada bi mi lakše bilo kad bih joj mogla reći ti a ne stalno persirat zbog poštovanja... Ja ako ikad budem svekrva moja snaja će me zvati imenom i govorit mi ti i ja ću bit najbolja svekrva na svijetuuser posted image .

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 302
3.3.2012 22:29:58   
mima111
Uostalom zašto da ja koji sam vi ,vama koji ste ti ,kažem vi. Kad vi koji ste ti, meni koji sam vi, kažete tiuser posted image

(odgovor članu mima111)
Neposredna veza do poruke: 303
3.3.2012 22:34:22   
snijeg
Imenom i samo imenom, srce bi mi puklo kad bi ih zovnula mamom i tatom, ne zato jer su dobri ili loši i nevezano za naše odnose, nego zbog činjenice da je jedna mama i jedan tata i tu zamjene nema. Folirati ne znam, pa sam im prije udaje isto saopštila, razumni, prilagodljivi ili zadovoljni ne znam, ali su to tako prihvatili i to poglavlje je zatvorena priča na nadam se obostrano zadovoljstvo user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu mima111)
Neposredna veza do poruke: 304
3.3.2012 23:34:45   
MAMA MA
Ja sam svoju svekrvu persirala samo jednom i to kad smo se ja i mm počeli zabavljati i kad me nazvala na telefon da se "upoznamo"...nakon mog prvog "VI" u tom telefonskom razgovoru,odmah mi je rekla da ne voli da je iko persira...osjetila sam da je iskrena i ja joj se počeh obracat sa "ti"...Onda sam je nekih godinu dana zvala imenom bez persiranja...to joj je smetalo(mislim na ovo zvanje imenom-vidjela sam po faci)ali nikad nije komentarisala...onako ponekad kad nadođe ta tema samo bi rekla "ja sam svoju svekrvu zvala majko"...kad sam rodila F počeh je zvat "nena"...jer sam čula da je tako zovu djeverova djeca...i trpila je to ona neko vrijeme i jednom ja je zovem sa verande "nenooooo......."kad ona izletje iz kuce i kaze "Ja tebi nisam nena,ja sam F nena,tebi sam svekrva i zovi me tako ako ti je "majko" glupo...helem ostala sam paf...nisam joj nista rekla...ali bilo mi je tesko...napade me bezveze....i neko vrijeme sam "puhala"i fatala kontakt očima da joj se obratim,ali mi bilo glupo čekat da me pogleda pa da je pitam "hoćeš još torte"....i onda sam sjela i sama skontala....moja mama je "mama",a nju mogu zvat majko radi lakše komunikacije i prijatnije atmosfere...i jer je moj muz zove majko nikad je nije zvao mama...helem kako tad počeh tako i sad svekrvu zovem majko,a njoj lale iz usijuuser posted image ...ona mene zove sineuser posted image ...ili imenom....user posted image i(svekra nemam a da ga imam zvala bih ga babo) I da...respektujem one koje se izbore da ih zovu kako hoce,ja eto nisam uspjela....user posted image

< Poruku je uredio MAMA MA -- 3.3.2012 23:36:37 >

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 305
8.5.2012 22:14:32   
zelenooka_2412
Oboje ih zovem imenom s onim <<teta<< i <<cika<<.. i naravno persiram ih kao i na samom pocetku.. niti sam ih pitala kako cu ih zvati, niti su mi oni uopste o tome govorili.. svekrvu da je i najbolja ne mogu zvati <<mama<< iz razloga sto je za mene mama samo jedna i tu nema dalje price..posto sam dijete razvedenih roditelja, oca skoro da i ne znam..njemu nisam mogla prevaliti preko usta tu rijec..predivnog ocuha koji mi je bio bolji nego bioloski otac i zvala ga imenom..pa tako ni svekra ne mogu zvati <<tata<< i sl. malo je OT ali kada sam se udala s klincima od zaove i djevera sam otvoreno ih pitala kako je njima lakse da me zovu ( cisto da izadjem njima u susret jer nije nam velika razlika u godinama ) a oni su jednoglasno rekli kao i do sad imenom i nadimkom.. ostali su smatrali kako imam neki kompleks od starenja i tih zvanja dajnica i strina.. ali dzaba je gluhom govoriti..

< Poruku je uredio zelenooka_2412 -- 8.5.2012 22:26:39 >

<3 Emina <3
20.11.2012

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 306
8.5.2012 22:17:01   
Lady26
Obicno ih zovem telefonom user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu zelenooka_2412)
Neposredna veza do poruke: 307
24.5.2012 12:20:14   
Ella_H
Meni moja sveki reci neki dan
a sto je zovem svekrvauser posted image Rekoh
pa zato sto to i jesi nisi mi materuser posted image .
A ona ce ti kao ruzno zvuci zovi me imenom,
ma jok reko to je vlaska politika pusti to.
A to zadnje sam rekla jer je komunisticki malo nastorojena,
mm je samo prahnuo u smjeh.
Nezove ni ona mene Sceeeero a tako bi nekad volilauser posted image .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 308
24.5.2012 12:20:42   
Ella_H
Lady ja kad zovem telefonom tako sam
najsigurnijauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 309
24.5.2012 12:25:18   
Galicia
Imenom se zovemo, jer su nam imena data da nas se po njima zovu. Ni komsiju ne zovem hej komsija nego imenom. I kad odem u restoran ne zovem konobaricu hej konobarice, nego po imenu.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 310
24.5.2012 12:25:33   
veeseelaa
ja i dalje persiram, pri obraćanju tražim kontakt očima pa ond apočne pričati a kad ih baš moram zovnuti obratim im se sa svekre i svekrvo....
svekar me zove snaho a svekrva Sano, skraćeno od mog imena....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 311
24.5.2012 12:27:02   
veeseelaa
mm ne persira moju mamu i zove je nadimkom, Buba, a nekad nuna, nuška jer je tako zove moja kći

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 312
24.5.2012 12:28:48   
SailorMoon
Iskreno nisam ih jos nikad direktno imen zvala. Uvjek su tu da ih pitam: Hoces ti ovo, ono. Ako bas nesta hocu da kazem i da naglasim da se odnosi na sveki onda kazem: eh draga moja onda ti trebala vako nako. Svekra nekad zovem nadimkom kao sto ga i oni svi zovu.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 313
24.5.2012 12:28:51   
Medić*
Zovem ih nanaom i dedom kao i nase dijete, oni mene imenom. Ne bih mogla reci svekrvo ili svekre ili nazvati imenom, lakse mi nana i dedo user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 314
24.5.2012 12:29:24   
Galicia
MM zove moju mamu "slatka mama". Ona se sva istopi. user posted image

Neposredna veza do poruke: 315
24.5.2012 12:30:37   
SailorMoon
MM zove moju mama nekad punice, nekad imenom, oca imenom. I meni je ok.
I ja sam htjela da zovem svekra i svekrvu dedom i nenom ali muz kaze da je to glupo jer nisu meni nena i dedo

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 316
24.5.2012 12:32:14   
ananas_ze
ja sam se ranije izjasnila, al smo mm jaranu isli u goste koji se ozenio i zive u zajednici, pa kad je njegova zena svekrvu zovnula "mama" meni se srce stislo, oci mi zasuzise, ma jedva sam dosla sebi, valjda me iznenadilo, sta li user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 317
24.5.2012 12:34:45   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja sam se ranije izjasnila, al smo mm jaranu isli u goste koji se ozenio i zive u zajednici, pa kad je njegova zena svekrvu zovnula "mama" meni se srce stislo, oci mi zasuzise, ma jedva sam dosla sebi, valjda me iznenadilo, sta li user posted image

Neznam i meni je ovo nesvatljivo. Ko voli nek izvoli ali meni licno nemoguce, nesvatljivo

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 318
24.5.2012 12:37:41   
Galicia
Moja prijateljica zove svekra "otac". Svaki put kad to cujem iz njenih usta ja se najezim. Ja mislim da je to bila zelja njenog muza. Nisam sigurna.
Moja snaha zove moje roditelje po imenu, tako i moj brat svog punca i punicu zove imenom.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 319
24.5.2012 12:41:24   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Zovem ih nanaom i dedom kao i nase dijete, oni mene imenom. Ne bih mogla reci svekrvo ili svekre ili nazvati imenom, lakse mi nana i dedo user posted image

a zašto ne? ta to su im titule
jel ti isto tako bezveze kad oni tebe oslave sa snaha il da te oslove ako to ne čine?
pa najprirodnije ih je zvati onim što nam i jesu, svekar i svekrva sve drugo je drugo, za moj ukus naprdivanje
moja sveki mlada žena, e sad ja da joj kažem nano? ma nema smisla... a mamom da je zovem isto ne da nema smisla, nego mi je za preispitat se jesam li dobro psihički
mada moja mama kaže, eh ti stava, pa to je veli poštovanje? ja  tu ne vidim poštovanje, samo zajebanciju s ljudima
ko kad bi mene neko zvao direktore a ja administrativni radnik... eto tako

< Poruku je uredio veeseelaa -- 24.5.2012 12:42:01 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 320
24.5.2012 12:44:03   
veeseelaa
Moja snaha zove moje roditelje po imenu, tako i moj brat svog punca i punicu zove imenom.

moja snaha zove moju mamu nadimkom a jednoj ju je na moru zovnula "mama" ja ostala bez teksta, rekoh bratu eno ti žena pukla, pa smo se svi zajedno tome dobro ismijali user posted image
helem snahu ponijela atmosfera, ono ja vičem mama, brat mama pa i ona
rekoh da se više ne ponovi user posted image helem smijali smo se tome
a moj brat punca i punicu zove imenom, ne do Bog da punca zovne dedo hahaha  čovjek pun sebe, bi se uvrijedio user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 321
24.5.2012 12:45:53   
bejbibi
ma zovem ih imenom,i oni mene isto tako...tako smo htjeli.....cist racun duga ljubav:)

Neposredna veza do poruke: 322
24.5.2012 13:53:22   
Ella_H
Imenom da zovemo komsije i razno razne druge personice,
mama, tata, babo, svekar i sveki su za mene nesto sasvim drugo.
A neke jedva cekaju da nekog malo nabodu jadnice sta ces takav je zivot
frustriranihuser posted image .

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 323
24.5.2012 13:54:31   
Ella_H
.Veesela ja uvijek uljudno kuluturno nazovem,
mislim kad bi uvijek mislile na necije zelje i pozdrave,
dokle bi dogurale, pogotovo svekrvineuser posted image

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 324
24.5.2012 15:23:54   
Medić*
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

a zašto ne? ta to su im titule
jel ti isto tako bezveze kad oni tebe oslave sa snaha il da te oslove ako to ne čine?
pa najprirodnije ih je zvati onim što nam i jesu, svekar i svekrva sve drugo je drugo, za moj ukus naprdivanje
moja sveki mlada žena, e sad ja da joj kažem nano? ma nema smisla... a mamom da je zovem isto ne da nema smisla, nego mi je za preispitat se jesam li dobro psihički
mada moja mama kaže, eh ti stava, pa to je veli poštovanje? ja  tu ne vidim poštovanje, samo zajebanciju s ljudima
ko kad bi mene neko zvao direktore a ja administrativni radnik... eto tako

Neka je vala drugo, ne mogu ih oslovljavati titulama a jos manje baba i mama uz duzno postovanje prema njima. I moja svekrva je mlada 55 godiste, svekar par god stariji, ali svakako su nana i dedo. Meni nekako najlakse tako. Oni mene kako god hoce mogu zvati, to je njihova stvar. Mada ljepse mi je kada mi kazu Amela nego mi kazu snajka user posted image

Imenom stvarno ne mogu, a njima je najbolje kada ih oslovimo sa nana i deda, sve tri snajke i sinovi im tako govore kao i unucici.

< Poruku je uredio medic slatki -- 24.5.2012 15:25:14 >

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *