Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hvala vam na informacijama, moguce onda da su to ti grcevi
sacekat cu jos, nista da ne poduzimama.
A ima li kakve veze ova temperatura, vec je skoro 24 sata 37,4?
da nisi pretoplila bebu? ne znam kakvo vam je vrijeme i kako je obucena? skini je malo da se izlufta pa za pola sata izmjeri opet... ako je to temperatura mjerena u guzi,onda je skroz ok
probaj da ti piješ čaj od komorača. ja to pijem onako preventivno. onaj hipp za bebe, samo ja sebi pravim i pijem po jednu šolju ujutro i jednu popodne. on je dobar za grčeve
ako mislis da je muci sto ne kaki, mozes pojesti suhih sljiva ili skuhati kompot od njih... i umjesto slatkog mlijeka mozes piti jogurt, on je laksi ako bebi smeta sto pijes slatko,a i lakse ce kakiti od njega... ja se sjecam da je i do pola godine moj sin imao muku ako ja jedem grah, po pet dana nije kakio i prdekao je stalno
Sinoc ju je mmnosao tako, i blago joj masirao stomak s tom rukom odozdo, bas se umirila i uzivala.
Jesi li ovo ti Djana?
Pa onda je to to, nesto joj je zasmetalo stomacicu i samo joj treba malo vise masiranja i mazenja hehe. Jesam to sam ja sa mojom L. kada je imala oko 2 mj.
IZVORNA PORUKA: animagical
ako mislis da je muci sto ne kaki, mozes pojesti suhih sljiva ili skuhati kompot od njih... i umjesto slatkog mlijeka mozes piti jogurt, on je laksi ako bebi smeta sto pijes slatko,a i lakse ce kakiti od njega... ja se sjecam da je i do pola godine moj sin imao muku ako ja jedem grah, po pet dana nije kakio i prdekao je stalno
Potpis, obzirom da kazes da pijes puno mlijeka - zamijeni te neke vece doze sa jogurtom, on nece prouzrokovati nadimanje kao slatko mlijeko.
Imam problem...beba fino doji po noći i ujutro, ali popodne je pakao...ne može nikako na uhvati bradavicu, svađa se sa sikom i maše rukicama iz nekog razloga, jedva je podojim :( Satima to traje: njeno okretanje glavice, mahanje rukicama i plakanje jer ne može da je uhvati, moje smirivanje i sve tako ukrug. Bez obzira što joj ja u nekom momentu gurnem bradavicu u usta, ona je nekako ne registruje, gura rukicama i plače a kad je napokon uhvati, halapljivo jede, zagrcne se i onda opet plač
Popodnevni podoji stvarno traju predugo...bukvalno smo sastavili dva podoja, ništa drugo ne stižem. Bebi je mjesec i po skoro, dojimo od početka i ništa joj drugo ne dajem. Nikakvih prolema do sad nismo imali. Čitala sam nešto o skoku u razvoju u šestoj sedmici, vjerovatno se sad dešava, ali nije mi jasno što se svađa sa sikom kad mlijeka ne fali...
Može biti i da joj je vruće, kod mene u stanu ujutro svježe i sve super funkcioniše, popodne muku mučim. Mi sad imamo drugi problem, beba neće da doji ako je puno ljudi tu, moramo uglavnom biti same, eventualno još jedna osoba u prostoriji ali da nas ne gleda. Ne bi to bio problem da se nismo navukli na šetnje, elem, izlasci su skoro nemogući. A poseban je problem kad navale tetke sa ladnim trajnama pa bi da gledaju i komentarišu, neće ti ona, nemaš mlijeka, uzmi AD nahrani dijete, šta se mučiš (ona sve vrijeme vrišti). One preko vrata beba fino doji. Valjda je samo faza.
Može biti da joj je vruće, ali eto npr. baš sinoć se to dešavalo sve do oko 9-10 kad je uveliko zahladnilo, ili prekjuče kad je nešto kiše palo i kad je bilo pravo svježe...znači nije samo to. Nisam pametna...
Alhemičarko ne daj se, pusti tete šta laprdaju, nemaju pametnija posla. Ako ih baš moraš trpiti, ignoriši Najgore što po belaju baš kad te alapače dođu, beba uzme plakati ko za inat pa one jedva dočekaju da šta zajedljivo prokomentarišu. Ne obaziri se
pa naravno, ni ja ne bih vecerala a da mi pet ljudi dise za vrat... lijepo ih zamoli, reci-beba se uznemiri od naroda, a ti izadji u spavacu s njom i na miru nahrani dijete... beba najvjerovatnije osjeti maminu nervozu, koja je opet i za ocekaivati,dok svi zaviruju i procjenjuju.... samo hrabro mame, sve ce to jos malo proci, poslije je sve lako i ko od sale
Dz3ni može biti da se beba preko dana prezasiti i da navečer ne može od umora i previše doživljaja (bebi je sve doživljaj pa i kada vidi vrata i šteku) da doji. to je i moja ajša radila. probaj skretati pažnju nečim. ja sam joj pjevala ili puštala muziku na nekoj igrački što bi joj skrenulo pažnju i fino bi uhvatila da doji.
zaboravih ti napisati da je to česta pojava kod beba. svako malo dođe neka mama da se raspituje. sve su bebe tu negdje u istom uzrastu i imaju iste simptome. popodne i preveče bi dojili ali ne mogu od neke nervoze uhvatiti bradavicu i slično. da ne misliš da je to neki izolovan problem kod tvoje i moje bebe
Dzeni, Chuci ti je dobro rekla Svi smo se susreli uglavnom sa istim problemima. Moja N je tako sa nekih mjesec i pol pocela tako plakati uvecer da mi nema sta nismo pokusavali..znali smo da je gladna ali ona se toliko ljutila i nije mogla dojiti i plac i prevarim je i pusti i opet sve ukrug.. Mm je znao dizati u zrak na rukama, ono gore dolje samo da se malo umiri da bi je brzinski spustio pored mene, a ja nastimana cekam da joj stavim bradavicu u usta joj kad se samo sjetim, sad mi je to smijesno, ali tad sam plakala, i trajalo je dugo..sve dok nismo shvatili kako ona funkcionise. Dijete jednostavno nije moglo dojiti od umora..Nego bi joj bilo potrebno samo pola sata sna, a onda se sama probudi i tako lijepo doji sa obje strane i nastavi spavati. Eh upravo ovako ona funkcionise i dan danas, evo 2god. i 8mjeseci joj. nema sanse da ce vecerati ako joj se spava, pa da je ne znam kako gladna. Radije ce me probuditi poslije da popije mlijeka, ili ce se probuditi rano ujutro i reci: Gladan mi stomak Tako da ne brines, samo morate naci nacin kako s njom, kako da joj udovoljite
chuci i niki83 hvala puno, bar znam da nas ima Mislim da i moja E plače od umora i nestrpljivosti da što prije jede pa da spava... A baš mi je žao jer se muči, nekad se sva zacene od plača. Prestane plakati kad je uspravim i zagrlim i nikad ne plače dok u tom položaju šetam po sobi s njom. Možda da je uspavam tako šetajući pa onda kad malo odspava da joj ponudim siku? Žao mi da spava gladna... Prelistat ću temu kad nađem vremena :)
btw i moja bebi od skoro 4 mjeseca nece da jede popodne kako su krenule vrucine... prvo sam panicila te je kumila i molila (zbog dehidracije uglavnom) al vidim povuce ona 3 gutljaja valjda samo da zedj ugasi, pa sam prestala muciti i sebe i nju... jednosatvno je pustim i probam opet kasnije, za nekih pola sata - 40 min... tako je uglavnom dok je ova fjaka, od 13 do 18 sati...
bebi se konacno malo uobrocila, ali podoji i dalje traju pola sata i vise, to moze tako ostati dugo, ali neka vala, to mi jedino vrijeme kad se i ja opustim, poravnim i odmorim :D
i isto je u fazi da nece da doji vani, malo povuce pa pusti itd... narocito pod maramom za dojenje... sve je vise zanima od sike... ne znam sta cu s tim ovih dana ako odemo na izlet i sl...
ima li ko neki link sa slikama gdje se fino vidi poza dojenja sjedeci, i mame i bebe? mi smo navikle lezeci pa se kontam da je mozda nepravilno stavim kad sjedimo? hvala unaprijed...
joj kupus livada ista sam ti s dojenjem sjedeći. ja ajšu dojila 18 mjeseci i svaki podoj sjedeći je meni bio kriza naporan. ubiju me leđa, ne znam se namjestiti nikako da mi bude makar malo udobno.
dz3ni nama se to dešavalo više puta, ta večernja nervoza, uvijek bi trajalo od 2-7 dana, nekad pomogne odvlačenje pažnje zvečkom, a u ekstremnim situacijama morali bi je nekako uspavati, pa cim pocne da se komeša da će se probuditi uzmes je i jede normalno. Kad se sjetim bas je to zamorno bilo, al pomogla mi je lejla K. Sretno i nemoj se nervirati proci ce.
joj kupus livada ista sam ti s dojenjem sjedeći. ja ajšu dojila 18 mjeseci i svaki podoj sjedeći je meni bio kriza naporan. ubiju me leđa, ne znam se namjestiti nikako da mi bude makar malo udobno.
probajte bebu staviti na jastuk da je malo visocije, puno je lakse za ledja. i ja kod kuce dojim lezeci pa nekad nece vani pod maramom da doji, skontala sam da ga tada moram smirit, odvesti na mirno mjesto, zamracen. nekad pokusam stojeci, ljuljuskam ga i pjevam dok se ne smiri i ne prihvati dojku
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
ma meni je super dojiti ležeći jai kad sam vani zalegnem ako imam gdje. jednom sam u bbi otišla fino u mesdžid i u onu sobicu zalgla da je podojim. fino zatvorila vrata i legla