Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zene imate li vi kakvih tegoba po tijelu, mislim ono boli li vas sta? Ja imam osjecaj kako dojim da se polahko raspadam malo, malo pa me nesto zaboli vise me stid pozaliti se muzu kad me nesto boli Pitam se da li je to zbog toga sto dojim ili je od umora, ili neceg drugog
Zene imate li vi kakvih tegoba po tijelu, mislim ono boli li vas sta? Ja imam osjecaj kako dojim da se polahko raspadam malo, malo pa me nesto zaboli vise me stid pozaliti se muzu kad me nesto boli Pitam se da li je to zbog toga sto dojim ili je od umora, ili neceg drugog
ne bi trebalo da je dojenja, nego mjeseci umora, loseg spavanja, a uostalom, nismo mi vise curice, cim rodis teta si, mora tete nesto da boli
ne bi trebalo da je dojenja, nego mjeseci umora, loseg spavanja, a uostalom, nismo mi vise curice, cim rodis teta si, mora tete nesto da boli
joj hoce li ovo ikad prestati a mene cim nesto zaboli odma mislim na najgore
pa isplaniraj sta, i odmor, promjena svakako dobro dodje.. i naravno da ce da prodje, ove tete sto imaju veliku odraslu djecu kazu da prodje bas brzo zato uzivajmo
pa isplaniraj sta, i odmor, promjena svakako dobro dodje.. i naravno da ce da prodje, ove tete sto imaju veliku odraslu djecu kazu da prodje bas brzo zato uzivajmo
Istina, bilo kakva promjena. Ja sam bila na izmaku, muž mi se razbolio, gosti non-stop i beba od dva mjeseca koju je uhvatila faza da se igra sa sikom, liže je i pretura po ustima i tako od dojenja do dojenja. Ja sam mislila da ću poluditi. Odem kod svojih za vikend na planinu, mama preuzme sve na sebe, kaže ti samo doji. Jes da je trajalo samo dva dana, ali sam se odmorila i napunila baterije samo tako. Kad god je beba spavala i ja sam
Odmor? Zar to moze s djecom biti odmor? Salim se... Moja mama je bila kod mene prvi mjesec i ja sam samo oko bebe, ona je sve ostalo... Bas mi je puno pomogla, pogotovo jer sam se maltretirala sa dojenjem.
Odmor? Zar to moze s djecom biti odmor? Salim se... Moja mama je bila kod mene prvi mjesec i ja sam samo oko bebe, ona je sve ostalo... Bas mi je puno pomogla, pogotovo jer sam se maltretirala sa dojenjem.
isto tako je bilo i sa mnom, mama bila prvi mjesec kod mene, ja samo oko bebe, ona sve ostalo, i jos mi pomagala s bebom, uzme je pa nosa, uspava i tako...kad je ona otisla, ja se izgubila, nista nisam stizala po kuci da uradim, dok se nisam malo navikla i organizovala. Sad je svaki dan bolje, hvala Bogu.
Usput da vas pitam, smijem li jesti med? I sta je dobro za hemoroide, u zadnjih nekoliko dana dodje mi da placem kad idem u wc
Moja beba je iskljucivo dojena, ali vec treci dan nema stolicu nikako. Mokrih pelena ima dovoljno, jede normalno kao i uvijek, juce i prekljuce je bila normalnog raspolozenja, bez nekih promjena, al od jutros place vise nego inace, ja je stavila kod sebe u krevet, ona stenje jadnica, pokusava da kaki, al ne moze, bas se muci, i onda pocne plakati, zaceni se sva, jedva je utjesim, i tako par puta. Temperatura je od sinoc 37,4, i stoji na toj cifri.
Sta da radim, mogu li nekako pomoci bebi, znam da je ok da nema stolicu i nekoliko dana, ali ako se ne pati, al ona se jutros bas napatila, i nista. Punih joj je 8 sedmica.
možeš joj malo masirati stomak u smijeru kazaljke na satu. ima i onaj fazon s toplomjerom ali se ne preporučuje. i moj se nekad muči da kaki pa opet pokaki normalnu stolicu. a kako stenje očekuje čovjek da mu bude tvrda. kaže mi patronažna da su to grčevi, samo što on nije plačko nego tako stenje.
Selma - da nisi ti mila ovih dana nesto jela sto bi moglo da je nadima, mahunarke ili slicno, mada i mlijeko i mlijecni proizvodi hoce prouzrokovati grceve i nadimanje kod bebe. Pokusaj joj masirati stomacic, bebi ulje i masiraj joj s lijeva na desno u smijeru kazaljke na satu, uvijek zavrsavajuci sa blago jacim pritiskom na lijevoj strani donjeg debelog crijeva. Takodjer vjezbice nozica kao u sirokog povijanja mogu pomoci (savijanje i kruzenje nozicama). Topla pelena na stomacic da isti ugrije i drzanje bebe na njenom stomacicu na tvojim prsima.
A sto se tice dojenja sve ok samo nastavi, ali provjeri svoju ishranu za svaki slucaj.
ma i jas sam bila ubjeđena da nema grčeve jer ne plače, ali partonažna kaže da se on grči. nekad prdne, nekad se pokaki, nekad samo izgleda kao da se muči da kaki a ništa. nisu to kolike one kad se bebe adere neprestano hB, ali grčevi zbog stolice mogu biti i bez plakanja. samo to kao da se muči da kaki. neki je fazon s toplomjerom da se stavi u guzu ali nemoj probavati dok ti ne objasni neko ko je to radio. ja nisam nikad.
Ne moraju biti grcevi, moze biti da je nesto u tvojoj ishrani preslo kroz mlijeko i njoj stvorilo nadimanje i zatvaranje. Samo zatvaranje iliti nemanje stolice i do 10 dana je u iskljucivo dojene bebe ok.
Fazon sa toplomjerom je iritiranje stolice, umocis vrh toplomjera u bademovu kremu i malo iritiras bebinu guzu, ali samo s' vrha. Medjutim i meni je to jezivo u male bebe raditi...ne bih smjela prije bar 4 mj...