|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
8.6.2012 21:34:52   
Selma Kikoebu
evo mene opet s jednim pitanjem, ja samo ovako upadnem, pitam, i ode...i onda ulazim kad imam vremena da vidim sta ste mi odgovorile, i da vidim vase probleme user posted image

Danas nam je punih 6 sedmica user posted image

Ali, beba sinoc imala zelenu stolicu user posted image uvijek je zlatno zuta...sinoc zelena bila. Danas opet ok. Sta bi to moglo biti?

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3651
9.6.2012 16:00:35   
magdalenaa
ovisi o tome šta si ti jela,pr.ako si jela blitvu ili špinat može u bebe biti zelena stolica isto tako kad jedeš ciklu, može ti mlijeko biti roskasto ,roze,kao malo krvavo,jedino ako ti beba ne kaka redovno pa joj dugo kakica stoji u crijevima i zbog toga zna biti zelena

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3652
9.6.2012 19:43:27   
mala87
selma i meni se to desilo kad sam jela zeljanicuuser posted image ........nisam joj mogla odoliti a slijedeca kaka je bila opet zutauser posted image user posted image .........user posted image user posted image za vas dvoje......

kod nas i dalje slican problem bebica brzo cucla i jedva dise.........toliko navuce mlijeka da se zagrcne da dok je ne nagnem naprijed ne prodiseuser posted image user posted image ziva se isprepadam..........ispumpavala sam prve mlazove ali opet isto.......probala sve moguce poze cak je mm drzao bebicu uspravno ali opet ista pricauser posted image user posted image .........

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 3653
10.6.2012 15:35:36   
dush
Mala87, to se i meni desava, brzo cucla i brzo dise, pogotovo kada je nervozna. Poslije se umiri. I cesto se zagrcne, ne svaki put, ali minimum jednom na dan.

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 3654
10.6.2012 17:56:13   
animagical
Ajnur ima 9 mjeseci i jos uvijek se zakasljava dok doji, ne moze da savlada mlaz....ja se zavalim nazad, skoro legnem a on legne preko mog stomaka, kad se usapavljuje, tako ga namjestim, jer ga kasalj uvijek razbudi,a taman zaspe dojeci...to dosta pomaze, dojiti nasuprot gravitacije

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3655
11.6.2012 8:11:11   
raja_ringe
ako je stolica iste teksture kao i inace, a zelenkasta je, to moze da znaci da je beba jela samo ono prvo mlijeko koje je manje kaloricno. Meni se zna desiti da prva jutarnja bude zelenkasta, a svaka sljedeca zlatna, a stvarno ja u toku noci njoj dam i ona jede dok joj je lahko vuci i kad treba da povuce ono masnije ona zaspi, onda je ja presvucem i dam drugu siku da i nju malo isprazni i opet pojede samo to manje kaloricno mlijeko i zaspi.

I moja se cesto zagrcne i nikad ne znam kako da je okrenem u tim momenitima, da lakse dodje do zraka. Kako je vi okrenete?

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3656
11.6.2012 10:50:56   
Selma Kikoebu
jednom mi je samo navece bila zelena stolica, nisam jela nista sto inace ne jedem, al moglo bi biti ovo sto raja_ringe kaze, jer je bila to popodne dosta nervozna, jela svakij 20 min, i to sve pomalo, pa kontam da je uzimala samo ovo prvo mlijeko.

A sto se tice toga dojenja navece, moja tad bas najbolje jede, i po danu ako nije jela puno, ja se tjesim, jer znam da ce navece.
Ona zaspe oko 11, i spava uvijek negdje do 3, moje dojke budu bas pune, da ne kazem prepunjene, i ona onda bas puno jede, jednu isprazni, ja presvucem pelenu, onda jede drugu, i zaspi tako. Sljedeci put kad se probudi, zamijenim redosljed i opet ok. al evo unazad 2 noci, kad se probudi, isprazni jednu bas dobro, ispusti iz usta i zaspe. Ja ponudim drugu, nece. Vjerovatno joj bude dosta. Ja sljedecim put drugu dam, isto tako isprazni i zaspe. A po danu uglavnom jede obadvije, jer jede cesce, pa kontam jedna joj nije dovoljno, nije toliko napunjena.

Moja se nikad nije zagrcnula otkako dojim, ali ono na pocetku, cim smo dosli iz bolnice, pa sam par dana davala i flasicu, obavezno se zagrcne svaki put...ja pretrnem sva.
To je bio jedan od razloga sto sam ostavila flasicu user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 3657
11.6.2012 12:59:55   
mala87
ma meni nije sto se zagrcne nego bebica bas ostane bez daha ne moze da udahne nikako user posted image ............odvojim je od cicke opet nista na prsa je stavim malo po ledjima tapkam to nekad upali ali nekad ne, onda je podigne namo naglo prema gore............

sad joj otmem po nekoliko puta cicku na pocetku dojenja da se odmori i da se fino izdise...............
pokusala sam da joj dajem da ja legnem a bebicu da stavim na prsa  da doji ali nismo uspjele, trazi ona ali nikako da fino uhvati za bradavicu.......

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

Neposredna veza do poruke: 3658
11.6.2012 13:01:50   
Alhemicarka
Pokušaj je staviti pa onda da legneš sa bebom.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 3659
11.6.2012 13:02:44   
Alhemicarka
Ili pokušaj položaj fudbalske lopte, neko je stavljao ovdje link kako se taj položaj izvodi.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 3660
11.6.2012 13:08:35   
djoisa
polozaj lopte nije dobar za ovaj problem..

mala 87 probaj da stavis bebu da budete "stomak na stomak" i onda ti lezi na ledja, podupri se jastucima da ti bude udobno, znaci beba ce biti "odozgo" pomozi joj da nastima glavicu i da odozgo hvata bradavicu, beba je "potrbuske" na tebi i doji odozgo..pokusat cu naci sliku, ati malo vjezbaj s bebarom

< Poruku je uredio djoisa -- 11.6.2012 13:12:36 >

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 3661
11.6.2012 21:06:00   
Selma Kikoebu
opet ja s problemom, al nemojte zamjeriti

Bojim se da je moja beba bolesna, nesto nije ok. Danas je kakila vec 8 puta, skoro svaki put nakon dojenja. Stolica je i dalje znatno zuta, ali dosta rijetka. Nije nesto puno jela, mozda malo manje nego normalno, pomalo je bljuckala svaki put, al maloprije je sve povratila, cisto mlijeko, al bas puno.

Ima punih 6 sedmica i 3 dana. Sta bi moglo biti, jel normalno da toliko kaki? Bas sam zabrinuta?

Ne primjetim da ima grceve, ne place nesto niti se ponasa kao da ima grceve, ali cujem joj u stomaku kako crijeva krce.

< Poruku je uredio Selma Kikoebu -- 11.6.2012 21:08:09 >

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3662
11.6.2012 22:38:41   
animagical
normalno je ako je zuto i zrnasto...ne brini... a neke bebe bljuckaju puno sve do 6 mjeseci ili cak i duze...vazno je da beba dobiva na kilazi uredno, tada bljuckanje nije za brige

Neposredna veza do poruke: 3663
11.6.2012 22:54:25   
treće
i moja beba kaki često otprilike 8 puta, noću nekad i 2 puta, najčešće dok doji pa ga i presvlačim poslije jela, a i bljucka naročito kad hoće da kaki napne se i na sve strane...

Neposredna veza do poruke: 3664
13.6.2012 16:54:26   
Selma Kikoebu
Kad beba povraca ili bljucka, koliko toga se podrazumjeva pod bljuckanje, i sta se smatra povracanjem?

Moja beba od jutros bas malo vise bljucka, a maloprije je opet povratila, ja je nahranila i nakon 10 min je povratila, ja imam osjecaj da je sve sto je pojela i povratila, meni to kolicinski izgleda mozda kao 4 kasike velike, mozda i 5. Nije ono da je povratila pod nekim pritiskom, ili kao da joj je muka, nego samo onako joj se slilo niz lice, al eto bas puno toga, i boja je kao boja onog prvog mlijeka, nije ona jaka bijela, vec onako ko vodenasta boja.

Ima redovnu stolicu, dovoljno popisanih pelena, ali fontanela joj malko udubljena, pa me i to malo brine, kontam da ne dehidrira, pa dojiom cesce, a onda me zabrine i ovo povracanje, kontam sve je povratila, sigurno je opet gladna.
Da li da opet dojim nakon tog povracanja. Ovo nam se ne desava prvi put, jos je bilo 2-3 puta.
Temperatura joj je uvijek izmedju 37,2 i 37,7. Sad sam mjerila, bilo 37,6.

Sta da radim, jel to povracanje moze biti nesto lose?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3665
13.6.2012 17:04:01   
Gucci
Normalno je da dojene bebe puno vise kake nego bebe koje se hrane sa AD... a to za bljuckanje i povracanje, mozda se beba jednostavno prejede pa povrati ili bljucne... ako nema temperaturu onda je sve ok, a ta temperatura 37,7 je sasvim normalna...
Ja ne bi bebu hranila nakon tog povracanja, jer mozda se prejela pa ce je onda to dodatno opteretiti... meni je babica rekla ako beba nema temperaturu i ako se ponasa normalno kao i uvijek onda je sve ok s njomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3666
13.6.2012 22:16:28   
treće
moguće da optereti pupu, ni ja joj ne bih odmah davala jer nije ni prošli obrok svarila, i u mene bljucka i nekako se uobročio na 2h ako spava malo produži,a nekad na 1,5 i čini mi se da mu je lakše sa pupom kako je uobročio

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3667
18.6.2012 7:40:45   
raja_ringe
juce i jutros sam primjetila da mi je mlijeko sluzavo. Kada beba zavrsi i izvadim joj bradavicu, mlijeko koje ostane se razvuce. Nije mi to prije bilo. Zna li neko je li to ok?

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3668
18.6.2012 11:11:43   
treće
da to nije bebina pljuvačka,
obriš to pa probaj mallo istisnuti pa vidi je li sluzavo i dalje

Neposredna veza do poruke: 3669
18.6.2012 12:31:16   
raja_ringe
evo sad sam izdojila, nije sluzavo. Ako je bila pljuvacka, je li to normalno da bude pljuvacka bude sluzvz i da se razvlaci?

< Poruku je uredio raja_ringe -- 18.6.2012 12:33:15 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3670
18.6.2012 14:55:10   
animagical

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

juce i jutros sam primjetila da mi je mlijeko sluzavo. Kada beba zavrsi i izvadim joj bradavicu, mlijeko koje ostane se razvuce. Nije mi to prije bilo. Zna li neko je li to ok?

kako beba raste, mlijeko se mijenja, to sto se razvlaci na kraju je dobar znak da je beba dosla do onog masnog mlijeka, koje se i meni npr na kraju podoja razvlaci do bebinih usta,kad se odmakne

Neposredna veza do poruke: 3671
18.6.2012 15:40:12   
raja_ringe
hvala animagical, bas sam se bila zabrinula

Neposredna veza do poruke: 3672
18.6.2012 16:08:04   
Dz3ni
I meni se dešava pred kraj podoja da se razvuče kao sluzavo kad se beba odvoji, ali mislila sam da je to normalno...user posted image

Neposredna veza do poruke: 3673
18.6.2012 16:28:12   
animagical
i jeste normalnouser posted image

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3674
18.6.2012 17:31:13   
treće
nisam znala, a nisam se ni zapitalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *