|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  144 145 [146] 147 148   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
5.6.2012 19:32:50   
Selma Kikoebu
trece, hvala ti...ti meni uvijek odgovoris sa nekim savjetom ili sa svojim iskustvom.

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3626
   RE: problemi sa dojenjem...
5.6.2012 22:07:33   
KupusLivada

IZVORNA PORUKA: mama21e

Otrpilike svako 2 sata se budi i jede, i svaki put kad se probudi pelena puna bude. I to me malo brine sto ona stalno kaki, da li to tako treba??

user posted image meni to kod vas zvuci ekstra, bas ono skolski sto se kaze, u cemu je problem?

za te dobronamjerne komentare o mlijeku - propuh napravi u glavi, posalji ih po cevape user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 3627
5.6.2012 22:10:58   
KupusLivada

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: marsija

Pozdrav svima,

da li je neko imao iskustva sa MRSA-om na dojki i ako jeste koji ste antibiotik pile i da li ste paralelno dojile? Kod mene je sljedeci slucaj:
- prvorotka
- beba 17 dana
- na brisu ispod areole dijagnosticirana MRSA par dana po izlasku iz bolnice (1cm apsces)
- nemam temperaturu
- terapija 2x2 bactrim-a 10 dana, uz prestanak dojenja i izmlazanje pumpicom
- rađena incizija i drenaža apscesa desne dojke (rez 1cm)
- beba jede hipp 1 combiotic, desi se da obilno povrati (ponekad)
- beba je suer ocijenjaena po izlasku iz bolnice, trenutno nema nikakvih problema, ni na koži, a ni sa stolicom.

Raspitivala sam se u vezi dojenja u slučaju kada se pije Bactrim, otprilike pola pola su savjeti, jedni kazu da nastavim da dojim dok pijem terepiju. Jedni kazu da ne dojim, ovi što su za dojenje (privatni pedijatri, mlađi doktori) navodno govore to je po najnovijim istrazivanjima dozvoljeno, jedna drugarica je dojila i imala MRS-u pila je Xiclav. Ovi što su protiv su uglavnom pedijatri sa GAK-a doktorice sa infektivne, itd. itd. Na internetu sam pronašla da se može dojiti uz Bactrim ako je beba starija od dva mjeseca (spominje se brain damage za mlađe). Ne znam šta da radim, zao mi da beba ne doji pravo mlijeko, peglancija sa zakuhavanjem hrane, grijenjem, hlađenjem itd, a i beba mi se nekako čudno ponaša nakon ove tranzicije, nema više onaj čisti plač, i dalje zna baš da plače glasno kao prije ali sad i pomalo "ječi", i izgleda mi "komirano" kad joj se prispi, sad za sad idem sa HIPP1 combiotic.

Znači pitanje, imate li info o tome da li se smije ili ne smije dojiti u ovoj situaciji i kakve su eventualne konsekvence.

Da li je još neko imao iskustva sa MRSA-om i da se eventualno nadoveže na temu, o tome kakva su iskustva, šta raditi, šta ne raditi itd. koliko traje itd itd. Koga i gdje preporučujete itd itd.

koliko e sjecam na forumu je jelena (ili jelenaT?) imala problem sa mrsom u mlijeku?

ja bih na tvom mjestu nazvala miru ademovic , njoj vjerujem, a pitanje je za pedijatra ipak?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3628
5.6.2012 22:13:48   
dush
Uopste mi nije jasno kako neko moze da prokomentarise da nekome mlijeko ne valja ?! mama21e samo se potrudi da ti user posted image isprazni siku, jer je ono masnije mlijeko na kraju. I svaki sljedeci podoj pocni na onoj siki na kojoj si prosli put zavrsila.

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3629
5.6.2012 22:47:58   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: dush

Uopste mi nije jasno kako neko moze da prokomentarise da nekome mlijeko ne valja ?! mama21e samo se potrudi da ti user posted image isprazni siku, jer je ono masnije mlijeko na kraju. I svaki sljedeci podoj pocni na onoj siki na kojoj si prosli put zavrsila.

e ovo me uvijek brine, ne znam da li je beba ispraznila siku. Ona doji doji, i jednostavno izbaci siku, prije toga vuce vuce, al ne guta, pratim je, i onda ja kontam nema vise, ispraznila je, ja je prebacim na drugu, ona nastavi jesti, lijepo vuce i guta. I ja onda pokusam da izmuzem malko samo ovu prethodnu siku, da vidim ima li jos unutra..i izlazi mlijeko. E to me onda zbuni, najradije bih da vratim bebu na tu siku opet user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3630
6.6.2012 9:04:58   
dush
Moja kada izbaci aiku ja joj opet vratim tu istu, jer zna nekad od umora da je izbaci. I tako 2x ili 3x vracam, ako bas vidim da nema vise, da vuce u prazno, onda prebacim na drugu.

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3631
6.6.2012 10:00:21   
treće
pa sika se nikad ne isprazni skroz,jer se mlijeko stalno pravi nego sama moraš skontati kad je "prazna", i koliko je beba vukla i kako pod rukom osjetiš je li ispražnjeno... još malo iskustva, anajčešće se grudvice stvaraju kada dođe do prepunjenosti pa ponudiš jednu dijete se najede a ono ostalo malo, sljedeći put prepunjena i druga pa ponudiš drugu da je oslobodiš a ona prva već ima začepljenje,
zato kod prepunjenosti najbolje malo ručno otpustiti da beba može do kraja ili poslije podoja još ručno izmusti, meni je lično prvo lakše.
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

e ovo me uvijek brine, ne znam da li je beba ispraznila siku. Ona doji doji, i jednostavno izbaci siku, prije toga vuce vuce, al ne guta, pratim je, i onda ja kontam nema vise, ispraznila je, ja je prebacim na drugu, ona nastavi jesti, lijepo vuce i guta. I ja onda pokusam da izmuzem malko samo ovu prethodnu siku, da vidim ima li jos unutra..i izlazi mlijeko. E to me onda zbuni, najradije bih da vratim bebu na tu siku opet user posted image

Neposredna veza do poruke: 3632
6.6.2012 10:03:14   
treće
mama 21 super beba ručki, moj isto stalno dojio i opet mi govorili kao i tebi, kad on dobio iznad prosjeka po tablicama 1400gr, poslije me čak neki pitali je li te ružila ped. što je toliko dobio.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3633
6.6.2012 11:11:10   
animagical

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

bebu prebaci na drugu siku kada tu prvu doji nekoliko minuta bez gutanja... normalno je da uvijek mozes istisnuti nesto mlijeka jer one nisu nikada prazne potpuno

Neposredna veza do poruke: 3634
6.6.2012 14:57:26   
anđelo
ja opet vagala bebu nakon 8 dana...i ovaj put smo bili nešto vrjedniji i dobili smo 250 grama za 8 dana...dakle 100 grama više nego prošli put user posted image user posted image user posted image

Mama 21...samo naprjed i neodustaj....čuj mlijeko ne valja...zar može Bog nešto stvoriti a da ne valja?...Za tvoju bebu je tvoje mlijeko najbolje....a da izgradiš samopouzdanje i da budeš sigurna da tvoja beba napreduje ,izvagaj je nakon 7 dana ponovo ...meni je to vaganje puno pomoglo..i naravno savjeti Lejle i Scarlet,kao i od Animagical,..i ostalih žena sa foruma

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3635
6.6.2012 16:51:31   
mala87
evo i nas u ovim vodamauser posted image .....

porodila sam se na CR zbog nekih problema sa mokracnim ja sam svoju bebicu vidjela tek 3 dan od poroda, i bebica se vec navikla na flasicu a meni ni na vidiku mlijeka user posted image ........cim sam izasla pocela sam sa cajem za doilje i malo pomalo mlijeko je nadolazilo, a bradavice katastrofa, tako se ja i moja bebica borile sa pumpicama i  sa silikonskim bradavicama, malo po malo  navukli smo mlijeko a i izvukli bradavice i evo hB  od sinoc se hranimo bez flasice i bez s. bradavica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...........

ali imamo jedan drugi problem, mozda se bebica navikla na s. bradavice ili je na pocetku dojenja malo vise mlijeka u dojci, svaki put kad doim bez silikonski beba se zagrcne i to zna  uraditi vise puta na pocetku dojenja...........meni srce stane dok beba ne povrati dah.......sta da radim, mogu li ikako sprijeciti......?

bebici ja na zdravlje danas 10 dan i vagali smo se ista tezina kao sto sam se porodila.....na otpusnoj listu mi ne pise da je beba gubila na tezini ali eto aBd nadamo se da cemo poceti dobivati gramciceuser posted image user posted image user posted image

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3636
6.6.2012 17:21:41   
mamina princeza
anđelo super mashalah napreduje lijepo :)

mi ovih dana slabo jedemo poslije suneta od nervoze valjda ... ne mogu nikako da vrtim kao prije sto je bilo. jede on al bez ikakvih pravil i sasvim kratko nocu fino jede nekako kroz san al danju bas slabije. sad se ja brinem da mi se ne smanji mlijeko zbog odnosa ponuda potraznja al sta cu... nemam kad a pumpam a meni i onako pumpanjem nista ne izlazi.
valjda se nece nesto puno promjeniti dok ovaj mali malo folira....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3637
6.6.2012 21:25:38   
Selma Kikoebu
drage mame...sad sam oplakala

Kao i vecina beba, i moja predvece doji vise, odnosno cesce, bude nervozna, pa se uz siku samo smiri. I tako ja je maloprije dojila, po treci put u sat vremena, i vidim ja vuce ona, vuce, al nista ne guta, i poce plakati, sva se zacenila...ja promijenim siku, ona vuce ko da nije jela 3 dana, guta, al brzo isprazni i tu, i opet plac, sva se zacrveni, ja opet vratim na prvu, ma nema nista, ne mogu cak ni da istisnem rucno...ona place, a meni se srce cijepa...mm je uzeo, nosa, i ona mu tako uplakana zaspala na ramenu...ja oplakal, znam da je zaspala gladna...

Ovo mi se desava vec treci dan zaredom... Kako da pomognem, znate li?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3638
6.6.2012 23:11:42   
animagical
koliko je bebi, da nije skok u razvoju sa 6 sedmica?

Neposredna veza do poruke: 3639
7.6.2012 1:00:46   
Lavić
Skok u razvoju - proći će, ne brini. Stalno je doji, tako će stvarati više mlijeka, a ti za vrijeme dojenja popij po čašu vode.
Meni je tako preporučila pedijatrica, obična voda je sasvim dovoljna, i što više odmaraj ovih dana.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 3640
7.6.2012 7:50:47   
djoisa
IZVORNA PORUKA: mala87

ali imamo jedan drugi problem, mozda se bebica navikla na s. bradavice ili je na pocetku dojenja malo vise mlijeka u dojci, svaki put kad doim bez silikonski beba se zagrcne i to zna  uraditi vise puta na pocetku dojenja...........meni srce stane dok beba ne povrati dah.......sta da radim, mogu li ikako sprijeciti......?

dobro si primjetila da je na pocetku podoja vise mlijeka, mlijeko naglo krene i beba jos nije nacuila da savlada taj mlaz..ono sto ti mozes uraditi je da se nagnes, zavalis malo, sjedeci ili lezeci a bebu stavis "odozgo" da doji..to moze malo pomoci..kako beba bude napredovala ovo vam nece biti problem..sretno

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 3641
7.6.2012 8:46:47   
treće
i moju bebu ti mlazevi nerviraju danuj, noću se ne buni, ali danju...
selma da je stomak ne zeza, a može biti i skok, ali sumnjam da je baš gladna

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3642
7.6.2012 11:14:58   
mala87
djoisa hvala na odg. pokusati cu danas tako.........da li ce mi to pomoci i da se beba ne prejede, od jucer vec dva puta mi povraca ono mlazom, ne blucka nego bas mlaz povrati a prije toga stuca po mozad nekih 5 min.....user posted image ..........da li je to sto jos nije naucila da jede iz cicke ili se se toliko prejede..........

< Poruku je uredio mala87 -- 7.6.2012 11:16:01 >

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3643
7.6.2012 11:25:43   
djoisa
naucila je ona da jede iz sike :) samo nije dovoljno ojacala da savlada taj pocetni mlaz..probajte taj polozaj..

stucanje kod novorodjenih beba je normalna pojava i to bebama ne smeta, vise smeta mami user posted image

i to povracenje mlazom, se desava, s vremena na vrijeme, samo prati da nije previse cesto..npr. da poslije svakog obroka povrati ili sl. to nije normalno..

bebica piski, kaki?

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 3644
7.6.2012 12:18:38   
mala87
redovna kaki i piski....

povratila mi je jucer poslije popodne i jutros.......znaci 4 obroka izmedju povracanja......

hvala na brzim odg bas sam se nasekirala kad mi je i jutros povratila.......user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3645
7.6.2012 20:02:37   
Selma Kikoebu
i od mene hvala na brzim odgovorima, i na pomoci i savjetima koju mi uvijek pruzate

Sutra joj je punih 6 sedmica, pa kontam, mogao bi biti skok u razvoju. I maloprije je plakala kao i sinoc, stavim je na siku, ona jede, i odjednom onako na siki pocne plakati, sva se zacrveni. Ja je podignem malo, pa opet nastavim, i tako par puta. Bas je nervozna u ovo doba dana. A i slabo spava bas po danu. Do sad je znala odspavti po 2-3 puta onako duzi san, od dva sata. A danas sve po malo, po 10 min. jednom onako duze, mozda sat i po.

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 3646
7.6.2012 20:16:30   
dush
Selma, to je sigurno skok u razvoju. Osim toga, kada ne spavaju po citav dan nervozni su navecer strasno. A preko dana ti lijepo jede, ne place?

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

Neposredna veza do poruke: 3647
8.6.2012 15:57:57   
Selma Kikoebu
jede li vasa beba rukice svoje. Ja svoju nahranim, i onda je onako drzim malo u krilu, ona jede rukice, cuje se po cijeloj kuci koliko smokce. Ja kontam gladna user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3648
8.6.2012 16:00:59   
djoisa
pa ako si je nahranila nije gladna user posted image

bebe vole da guraju ruke u usta da ih lizi da ih gledaju..upoznaju sebe..igraju se rukicama..

Neposredna veza do poruke: 3649
8.6.2012 17:30:47   
Dz3ni
jede li vasa beba rukice svoje. Ja svoju nahranim, i onda je onako drzim malo u krilu, ona jede rukice, cuje se po cijeloj kuci koliko smokce. Ja kontam gladna

Ja po tome znam da mi je beba gladna. Kad god jede rukice i ponudim joj siku, ne odbija. user posted image Ne mora ni trpati ruke u usta, ako samo ono zijeva znam da je gladna sigurno... Kad je sita samo izbaci siku iz usta i nakon nekog kraćeg vremena zaspi.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  144 145 [146] 147 148   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  144 145 [146] 147 148   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *