|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
19.6.2012 11:47:11   
Gucci
Zene imate li vi kakvih tegoba po tijelu, mislim ono boli li vas sta? Ja imam osjecaj kako dojim da se polahko raspadamuser posted image malo, malo pa me nesto zaboli user posted image vise me stid pozaliti se muzu kad me nesto boliuser posted image
Pitam se da li je to zbog toga sto dojim ili je od umora, ili neceg drugog user posted image

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3676
19.6.2012 11:48:32   
djoisa
kad si se porodila?

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3677
19.6.2012 11:52:48   
Gucci
Jos koji dan pa ce 10 mjeseci

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3678
19.6.2012 11:53:24   
animagical

IZVORNA PORUKA: Gucci

Zene imate li vi kakvih tegoba po tijelu, mislim ono boli li vas sta? Ja imam osjecaj kako dojim da se polahko raspadamuser posted image malo, malo pa me nesto zaboli user posted image vise me stid pozaliti se muzu kad me nesto boliuser posted image
Pitam se da li je to zbog toga sto dojim ili je od umora, ili neceg drugog user posted image

ne bi trebalo da je dojenja, nego mjeseci umora, loseg spavanja, a uostalom, nismo mi vise curice, cim rodis teta si, mora tete nesto da boliuser posted image

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3679
19.6.2012 11:54:25   
Gucci
greskauser posted image
jos malo pa ce 9 mjeseciuser posted image

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3680
19.6.2012 11:54:52   
djoisa
user posted image  ja kontam frisko porodjena zena..
koliko cesto dojis bebu?
da nije do umora, vrucine, mozda ti treba godisnji odmor..

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3681
19.6.2012 11:55:59   
Gucci

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Gucci

ne bi trebalo da je dojenja, nego mjeseci umora, loseg spavanja, a uostalom, nismo mi vise curice, cim rodis teta si, mora tete nesto da boliuser posted image

joj hoce li ovo ikad prestatiuser posted image
a mene cim nesto zaboli odma mislim na najgoreuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3682
19.6.2012 11:58:27   
Gucci
ma kakva frisko porodjena, imam ja staza user posted image
pa zavisi, nekad je dojim 2 puta dnevno, nekad jednom... u toku noci isto tako.

a godisnji bi mi dobro dosaouser posted image

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3683
19.6.2012 12:03:09   
djoisa
pa isplaniraj sta, i odmor, promjena svakako dobro dodje..
i naravno da ce da prodje, ove tete sto imaju veliku odraslu djecu kazu da prodje bas brzo user posted image
zato uzivajmo user posted image

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 3684
19.6.2012 12:13:06   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: djoisa

pa isplaniraj sta, i odmor, promjena svakako dobro dodje..
i naravno da ce da prodje, ove tete sto imaju veliku odraslu djecu kazu da prodje bas brzo user posted image
zato uzivajmo user posted image

Istina, bilo kakva promjena. Ja sam bila na izmaku, muž mi se razbolio, gosti non-stop i beba od dva mjeseca koju je uhvatila faza da se igra sa sikom, liže je i pretura po ustima i tako od dojenja do dojenja. Ja sam mislila da ću poluditi. Odem kod svojih za vikend na planinu, mama preuzme sve na sebe, kaže ti samo doji. Jes da je trajalo samo dva dana, ali sam se odmorila i napunila baterije samo tako. Kad god je beba spavala i ja sam user posted image

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3685
19.6.2012 23:28:44   
dush
Odmor? Zar to moze s djecom biti odmor? user posted image Salim se... Moja mama je bila kod mene prvi mjesec i ja sam samo oko bebe, ona je sve ostalo... Bas mi je puno pomogla, pogotovo jer sam se maltretirala sa dojenjem.

< Poruku je uredio dush -- 19.6.2012 23:32:40 >

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3686
20.6.2012 12:02:33   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: dush

Odmor? Zar to moze s djecom biti odmor? user posted image Salim se... Moja mama je bila kod mene prvi mjesec i ja sam samo oko bebe, ona je sve ostalo... Bas mi je puno pomogla, pogotovo jer sam se maltretirala sa dojenjem.

isto tako je bilo i sa mnom, mama bila prvi mjesec kod mene, ja samo oko bebe, ona sve ostalo, i jos mi pomagala s bebom, uzme je pa nosa, uspava i tako...kad je ona otisla, ja se izgubila, nista nisam stizala po kuci da uradim, dok se nisam malo navikla i organizovala. Sad je svaki dan bolje, hvala Bogu.

Usput da vas pitam, smijem li jesti med? I sta je dobro za hemoroide, u zadnjih nekoliko dana dodje mi da placem kad idem u wc user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3687
20.6.2012 12:05:26   
animagical
smijes jesti med, samo beba do godinu dana ne smije jesti meduser posted image meni je bila dobra hemorogal biljna mast, nevenova mast, faktu mast.. probaj svasta,pa sta upali...ima u apoteci raznih krema

Neposredna veza do poruke: 3688
20.6.2012 12:16:51   
Selma Kikoebu
hvala animagical user posted image

Sestra mi dolazi za vikend iz bosne, pa cu joj reci da mi donese.
Zna li neko koliko kosta pavloviceva krema i gdje se moze kupiti?

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3689
20.6.2012 12:31:33   
Dz3ni
Ima u DM-u, košta oko 10 KM, zaboravila sam tačno... Imaš i po apotekama.

Neposredna veza do poruke: 3690
20.6.2012 12:49:22   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Ima u DM-u, košta oko 10 KM, zaboravila sam tačno... Imaš i po apotekama.

hvala user posted image

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3691
20.6.2012 13:01:41   
Alhemicarka
U Mercatoru je 8. Ima različitih pakovanja, nek uzme onu u bijeloj kutiji, ta je najbolja.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

Neposredna veza do poruke: 3692
23.6.2012 11:47:30   
Selma Kikoebu
Emo mene opet sa pitanjem user posted image

Moja beba je iskljucivo dojena, ali vec treci dan nema stolicu nikako. Mokrih pelena ima dovoljno, jede normalno kao i uvijek, juce i prekljuce je bila normalnog raspolozenja, bez nekih promjena, al od jutros place vise nego inace, ja je stavila kod sebe u krevet, ona stenje jadnica, pokusava da kaki, al ne moze, bas se muci, i onda pocne plakati, zaceni se sva, jedva je utjesim, i tako par puta. Temperatura je od sinoc 37,4, i stoji na toj cifri.

Sta da radim, mogu li nekako pomoci bebi, znam da je ok da nema stolicu i nekoliko dana, ali ako se ne pati, al ona se jutros bas napatila, i nista.
Punih joj je 8 sedmica.

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 3693
23.6.2012 11:56:25   
chuci
nakon 6 sedmica je normalno za isključivo dojenu bebu da nema stolicu i do 10 dana.

možeš joj malo masirati stomak u smijeru kazaljke na satu. ima i onaj fazon s toplomjerom ali se ne preporučuje. i moj se nekad muči da kaki pa opet pokaki normalnu stolicu. a kako stenje očekuje čovjek da mu bude tvrda. kaže mi patronažna da su to grčevi, samo što on nije plačko nego tako stenje.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 3694
23.6.2012 11:57:44   
Lulu_08
Selma - da nisi ti mila ovih dana nesto jela sto bi moglo da je nadima, mahunarke ili slicno, mada i mlijeko i mlijecni proizvodi hoce prouzrokovati grceve i nadimanje kod bebe. Pokusaj joj masirati stomacic, bebi ulje i masiraj joj s lijeva na desno u smijeru kazaljke na satu, uvijek zavrsavajuci sa blago jacim pritiskom na lijevoj strani donjeg debelog crijeva. Takodjer vjezbice nozica kao u sirokog povijanja mogu pomoci (savijanje i kruzenje nozicama). Topla pelena na stomacic da isti ugrije i drzanje bebe na njenom stomacicu na tvojim prsima.

A sto se tice dojenja sve ok samo nastavi, ali provjeri svoju ishranu za svaki slucaj.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 3695
23.6.2012 11:59:11   
Selma Kikoebu
ne ponasa se kao da ima grceve, hvala Bogu, nismo ih do sad imali, al bas ono nateze se da kazem, ne znam kako bih drugacije opisala.

A koji je fazon s toplomjerom?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3696
23.6.2012 12:03:20   
chuci
ma i jas sam bila ubjeđena da nema grčeve jer ne plače, ali partonažna kaže da se on grči. nekad prdne, nekad se pokaki, nekad samo izgleda kao da se muči da kaki a ništa. nisu to kolike one kad se bebe adere neprestano hB, ali grčevi zbog stolice mogu biti i bez plakanja. samo to kao da se muči da kaki.
neki je fazon s toplomjerom da se stavi u guzu ali nemoj probavati dok ti ne objasni neko ko je to radio. ja nisam nikad.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 3697
23.6.2012 12:03:31   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

ne ponasa se kao da ima grceve, hvala Bogu, nismo ih do sad imali, al bas ono nateze se da kazem, ne znam kako bih drugacije opisala.

A koji je fazon s toplomjerom?

Ne moraju biti grcevi, moze biti da je nesto u tvojoj ishrani preslo kroz mlijeko i njoj stvorilo nadimanje i zatvaranje. Samo zatvaranje iliti nemanje stolice i do 10 dana je u iskljucivo dojene bebe ok.

Fazon sa toplomjerom je iritiranje stolice, umocis vrh toplomjera u bademovu kremu i malo iritiras bebinu guzu, ali samo s' vrha. Medjutim i meni je to jezivo u male bebe raditi...ne bih smjela prije bar 4 mj...

Neposredna veza do poruke: 3698
23.6.2012 12:06:39   
Lulu_08
Meni je sa L. u tom slucaju pomagalo ili drzanje bebe na njenom stomacicu na mojim prsima, ili nosenje na podlaktici tipa ovako:

http://img543.imageshack.us/img543/6466/1454562.jpg

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3699
23.6.2012 12:10:31   
Selma Kikoebu
hvala vam na informacijama, moguce onda da su to ti grcevi

sacekat cu jos, nista da ne poduzimama.

A ima li kakve veze ova temperatura, vec je skoro 24 sata 37,4?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *