Medić*
|
IZVORNA PORUKA: MAMA MA IZVORNA PORUKA: medic slatki Moj muz stvarno sudjeluje u kucnim poslovima i dosta pomaze, mada veliki dio radim sama. Puno radi, malo vremena provodi sa djetetom, pa radije on preuzme brigu oko njega kada dodje sa posla, mislim na igranje, hodanje, kupanje, uspavljivanje i sl. Za to vrijeme ja obavim nedovrseno ili malo odmorim. Sve hoce uraditi kada smo sami, usisati, obrisati prasinu, prozore, sudje, rasiriti ves, posloziti ormar Ali ako je slucajno neko tu nista od toga, po Bogu da neko od prisutnih ne vidi, pa se ponasa kao musafir. Cim gosti odu, on se baci na pospremanje i zatezanje zajedno sa mnom. Inace je jako pedantan, 10 godina je zivio sam, ormar mu je slozen bolje nego moj Pegla bolje od mene kosulje priznajem, pa cesto i moje ispegla a ja mu jos koju maramu doturim. Extra mi je muz Ali moram reci da me ponekad iznervira jer je bude suvise dobar i popustljiv prema ljudima koji to ne zasluzuju. I mm je živio 10 godina sam...al on kaze da se naucio živjeti u neredu i da se lakše snalazi kad je nered nego kad je sve sređeno Joj ljudi moji da ste vidjeli njegov momački stan...ograjisat se moglo...đaba navike ostale ja ih nemogu promjenit al eto ovako hoce oprat suđe ponekad kad sam ja s malcem vani,hoce i usisat nemogu duse gubit....skuhat nista nezna...kafu kad skuha katastrofa je....al sta cu? E moj za skoro 5 godina braka, nikada nije nista skuhao osim supe i jaja, ne zna dzaba je, prije ce vani jesti. Ja kada odem svojima taj ti u kuhinju ne ulazi osim za vodu ili pepeljaru da uzme Kafa mu bude rijetka kao caj, te sam veli ja cu staviti vodu da prokuha a ti zabrkaj. Ni sam ne voli svoju kafu, a meni nekada nude cejf da mi neko kafu napravi Sto se vesa tice, carapa i sl, ne ostavlja puno za sobom desi se ali nista strasno, ali zato radna soba i radni sto je u haosu ujutru kada ustanemo, jer i kuci radi privatno pa me od papira glava boli, tu cesto diskutujemo i rondamo