Amam
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa dijete ja "liječim", mm samo dodaje i radi po mojim uputama do duše meni se mm i ne miješa, što bi kad ja sve fino deveram Kod mane to nije tako. Logicno, ja sam upucenija i imam jaci instinkt, ali u odgoju ucestvujemo oboje, zajedno biramo, izlazimo, peremo,nosamo, uspavljujemo, lijecimo, kupamo, kupujemo, strahujemo, dajemo, hranimo, trcimo za njima po parkovima i supermarketima...(naravno, ova godina je vanredna situacija jer mm nije tu, ali je ovo nas porodicni ritam). mi isto ovako sve zajedno deveramo...i kad me nema, nekako sam mirna jer znam da će sve njemu podrediti i kako trebao..dobro, nekad u oblacenju fuli boje da mu spari, ali bitno je da ga ne obuče prelagano ili previše... i sl. on ne voli odrđene kućanske poslove, pa to ja radim, opet, ima nešto što i ja nikako ne volim niti mogu (čišćenje ribe! npr.) tako da se nadopunjujemo... kupovino obavljamo zajedno, mada se zna desiti da ja obavim merkator a on pijacu posebno ako zurimo itd. ja se ne žalim ali je malo smotan po pitanju radova u kuci, onih tipicnih muskih kada pokadkad zatreba..tipa, ima vec neko vrijeme molim da mi nesto zakuca, ma kakvi, prije da cu se ja zakucati sve govori: "e sutra cu, e hoću Boga mi jojjjjj ali zato kuha mmmmmmmmmmmmmm Mogu potpisati sve osim ciscenja ribe,mm srkleti svo sirovo meso (a ne voli bas ni peceno) i ne voli da se bavi vesom,zato evo vec 1,5 mj kako sam se vratila na posao nisam kucu usisala ,kuhanje je moje,osim ako zelim jesti tesko przenu hranu