Hurma
|
IZVORNA PORUKA: ljubicica5 Da i ja podijelim s vama svoj problem i da cujem vasa misljenja o istom... Ja i moj dragi smo tacno godinu dana u braku. Zabavljali smo se 4 godine i onda se odlucili uzeti. Mm ima brata ozenjenog, koji zivi s njegovom mamom u porodicnoj kuci. Svekrva je kupila jos jednu kucu, s dosta zemlje. Kuca je stara nekih 30 godina i sve vrijeme su podstanari zivjeli u njoj. Ja i mm smo kao trebali zivjeti u toj kuci, medutim malo prije svadbe od podstanarke umre suprug i ona nema gdje s djecom, tako da mm i ja odemo u podstanare a ona ostane tu. Nakon godinu dana, doslo vrijeme da se rijesava nase stambeno pitanje. Kuca nam vise ne odgovara, jer nista u njoj ne valja- prestara je... Dogovorili se da cemo kupiti stan. Kaze sveki vi prodajte tu kucu i kupite sebi stan ili radite sta hocete, to je vase. Ta prica stoji godinu, sve vrijeme je to aktuelno pitanje. Sad sam ja i trebam se poroditi za 3 mjeseca. I ja se podignem, krenem traziti stanove. Nadem jedan savrsen, iz bajke i jeftin, opremljen , sve nanovo radeno, podno grijanje, kamin, 88 kvadrata. Medutim, stan je ipak 10 000 skuplji od onoga koliko smo mi planirali. Sada je problem sto je svekrvi i mm zao prodati tu zemlju, pa cemo morati dici kredit. Suprugu je puno da digne kredit veliki, pa da vraca 10 ili 15 godina. On bi radije kupio mali stan, u koji se treba ulagati i sve nanovo raditi (pod, staklarija), nego ovaj gdje je sve sredeno a dobije dvije sobe vise, razlika u cijeni je 10 000. Ali jos veci problem je u nasim karakterima... ja sam nagla, ako cemo stan hajmo odmah, gledati, traziti raspitivati se, a moj mm sve ceka zadnji trenutak... ceka da se nesto desi, pa da on ode pogledati stan i raspiitati se za taj kredit... ufffff... niposto ne kupuj mali stan... e sad opremanje i renoviranje to vi znate, ali mali jok... moja sestra je tako ap je sad u 40-toj godini digla kredi da bi njno dijete napokon imalo svoju sobu... užas... za stan ja bih se licno uvijek zavalila u kredit, stan se uvijek moze prodati....
|