Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
moze moze preko noci jasta ... hihih ... imam jos do termina dvije sedmice al se nadam da ga nece prefurati jer zaist ami je tesko .. beba je velika za moju konstituciju i bas mi je teska nekako .. stomaka l u gornjem djelu mi je stvrdnut tolikod a ima noci da ne mogu uopste ni minute zaspati i ludim.. ako ovako bude jos 15 dana mislim da cu izluditi psihicki. a pocinjem se i bojati jer su pokreti bebe sve rjedji i rjedji valjda nema mjesta nikako i svaki je bas bolan za moja rebra.
Meni je stomak prilicno visoko vizuelno al bebu osjetim i skroz dole a evo i onaj pritisiak dole vec nekoliko dana. Dokotr kaze da se i ne spusti stomak vizuelno kod svih poslebno ako nije prvi porod jer u otko poroda to ide brze. A meni se nije ni prvi put spustio ono dole.. al mi je bio puno manji nego sada....
jedem hurme, ananas ne znam kakv cu pikal se sok fruktal(hihih) ili konzerva.... neko mi je rekao i nesto ljuce da jedem pa cu i to poceti... hodam stalno u pokretu sam hvala Bogu da nisam psihicki bi otisla jer sam takva osoba. odoh sad par puta sici na donji sparat:) eto ...ako ima jos nesto... caj od lista maline nisam nasla mada iskreno nisam ga nesto posebno ni trazila sve zaboravim.....
sutra na ctg al znam da nista nece biti posbeno .....
ej drage, a moze li sluzni cep onako da me zalije, da mi bude mokar ves, skoro kao da sam se malo upiskila? (a puno manje nego sto opisuju kad pukne vodenjak?)
Imam jos 7 dana do termina, a danas sam bila na vaginalnom pregledu koji je bio uzasno bolan i poslije sam krvarila, ali nista strasno. Citala sam da je to uobicajeno nakon takvih pregleda. Medjutim, cijeli dan beba mi je uzasno nemirna. Nikada nije bila takva. Bukvalno cijeli dan ne prestaje sa lupanjem, pa sam se malo zabrinula. Ne znam da li je to normalno pred porod, jer sam uglavnom citala da se bebe smire? I ne znam da li se ona sada moze jos tumbati pa da se ne daj Boze zapetlja u pupcanu vrpcu? Prva mi je trudnoca pa ne znam sta je normalno a sta nije, bas sam nekako zabrinuta, a moguce je da su to sve ustvari predznaci poroda.
Ne mora da znaci da se smire, moja je tumbala i pred porod i za vrijeme poroda. A mislim da ona sad i nema toliko ptostora da moze da se vrti i okrece da bi se zapetljala u pupcanu. Opusti se draga i vjeruj mi znaces kad krene!
Opet ja. Bila sam jucer na pregledu i otvorena sam 3 cm, tako da jos cekam da krene. Nema kontrakcija ali sam od jutros imala 3 puta veliku nuzdu. Imam osjecaj da izvinete da bih konstantno mogla sjediti na solji, toliki mi je pritisak. Je li normalno toliko ici na wc?
da to kazu da se dogadja pred porod mogla bi ti pocet se laganno pripremat psihicki jer bebac se dosta spustio da osjecas stalno pritisak i goni te van(nece te klistirat ) sretnooo i polako
Bas sam se slatko nasmijala :D Joj, iskreno, voljela bih i ja da imam pred porod vise puta nuzdu, samo da me ne klistiraju, ma to mi je najgore bilo kad sam se prvi put poradjala, jos su dva puta to radili... Dobro se iskakiti, pa na porod :D
dankad sam imala nekolikoputa veliku nuzdu sam se i porodila. valjda prirodno ciscenje. 3cm je fino stanje. znaci da se pocelo polako i prirodno otvarati. izgleda da kod tebe sve, hvala Bogu, ide kako treba. sretno!
I dr je zadovoljan kako ide, rekao je da necemo nista forsirati, idemo sve polako i prirodno. Narucio me je opet za srijedu, ali ja imam osjecaj da ce ovo biti prije, jedino ce mi biti krivo sto se nece zadesiti u njegovoj smjeni ali sta cu. Hvala.
Drage moje, termin je 25.5 znaci jos 15 dana ali mi je beba jako jako nemirna i jako cesto stuca. obzirom da vec ima 3 kg kada stuca cijeli trbuh mi skace i to traje minimum 5 minuta a nekada i duze barem 3 puta na dan. nakon toga se vrti, kao da mi razvlaci stomak a vec je dosta nisko pa ne moram pricati koliko mi mjehur pritisce i taj pritisak dosta cesto boli kada ustanem.... nevecer osjecam neke bolove jednake menstrualnim ali nisu puno jakog intenziteta... noge su mi uzasno otecene ( doktor kaze da nema pomoci dok se ne porodim) otok je hladan i kada ga pritisnem ostane udubljen ko plastelin...
to je sve inace tako pred porod? Kada se beba smiri i da li se smiri uopste?
Drage moje, termin je 25.5 znaci jos 15 dana ali mi je beba jako jako nemirna i jako cesto stuca. obzirom da vec ima 3 kg kada stuca cijeli trbuh mi skace i to traje minimum 5 minuta a nekada i duze barem 3 puta na dan. nakon toga se vrti, kao da mi razvlaci stomak a vec je dosta nisko pa ne moram pricati koliko mi mjehur pritisce i taj pritisak dosta cesto boli kada ustanem.... nevecer osjecam neke bolove jednake menstrualnim ali nisu puno jakog intenziteta... noge su mi uzasno otecene ( doktor kaze da nema pomoci dok se ne porodim) otok je hladan i kada ga pritisnem ostane udubljen ko plastelin...
to je sve inace tako pred porod? Kada se beba smiri i da li se smiri uopste?
dan ko' godina :-)
Sve osim otecenih nogu si opisala identicno ono sto se meni desava zadnjih dana, ali je meni termin tek za 2 mj......
U 36 sam sedmici i juce me poceli bolovi u ledjima, tacnije krsta..ukocilo me i ne popusta po nekada me zaboli i ispod stomaka, jedva sam spavala..vise sam provela u vc ili sjedeci...Bol mi neda ni hodati ni sjediti ni nistauser posted image ...Je li neko imao slicnih poteskoca i kako ste to rjesavali user posted image ..I da, uz sve to sam i prehladjena, bol u prsima prilikom iskasljavanja, bol u grlu, bol krajnika, curi mi nos, sta da radim? Isla sam ljekaru nista mi nije propisao, pila sam jedan paracetamol, pijem caj, limun..ono prirodno pokusavam sanirati user posted image ....POZZ SVIM MAMAMA!!!!user posted image
jucer sam bila kod doktora Malika na kontroli i rekao je da sam se otvorila 1 cm i da je grlic skracen na 1/3, pregledao me ginekoloski i rekao da se ne brinem ako nakon pregleda bude malo krvarenja. jucer je tako i bilo malo roza iscjedka ali ga danas ima stalno kada odem na wc. Termin mi je za dva dana pa me zanima je li bi to moglo znaciti da se nesto priprema ( a ja bih voljela ) :-) stomak me povremeno zaboli jako jako nisko ali prestane brzo...
prije 7 dana nisma nista bila otvorena i grlic nije bio skracen....
eto..sada odoh usisavati stan i brisati da se malo jos sta pokrene :-)
jucer sam bila kod doktora Malika na kontroli i rekao je da sam se otvorila 1 cm i da je grlic skracen na 1/3, pregledao me ginekoloski i rekao da se ne brinem ako nakon pregleda bude malo krvarenja. jucer je tako i bilo malo roza iscjedka ali ga danas ima stalno kada odem na wc. Termin mi je za dva dana pa me zanima je li bi to moglo znaciti da se nesto priprema ( a ja bih voljela ) :-) stomak me povremeno zaboli jako jako nisko ali prestane brzo...
prije 7 dana nisma nista bila otvorena i grlic nije bio skracen....
eto..sada odoh usisavati stan i brisati da se malo jos sta pokrene :-)
ja sma u petak bila ovorena jedan prst u sibotu ujutru krenuo isjedak od 14 popodne krenuli blagi bolovi u noći subota na nedelju u 1.55 h rodila djevojčicu svoju prvu
sretno... sjedi ne moraš ništa ni raditi nisma ni ja