|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
20.5.2011 16:23:56   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Mima27

pa kad ti je termin? meni doc nije reko jesam li otvorena ili koliko... vjerovatno da nisam. a imam neki osjecaj da ce porod ili prije termina ili na termin... 

Termin mi je 7.6.user posted image

(odgovor članu Mima27)
Neposredna veza do poruke: 551
20.5.2011 17:12:59   
Mima27
a meni je bas dan prije user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 552
20.5.2011 17:35:32   
rose
IZVORNA PORUKA: nina belucci

evo meni je 7 dana nakon termina proslo, 1 cm otvorena.. Dr. kaze sve u redu, ali bojim se pomalo da dobijem te "vjestacke" trudove, a tako bi voljela da se porodim u kadi (a to samo mogu ako budem imala prirodne trudove)..

ja sam imala prirodne bolove nakon pucanja vodenjaka i opet me nisu porodili u kadi...valjda im bilo mrsko a dosla sam u dezuru...navece oko 6 sati i porodila se oko 5 ujutro...i da prenjela sam 6 danaa a u tih 6 dana se otvorila oko 3 cm

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu nina belucci)
Neposredna veza do poruke: 553
20.5.2011 17:39:26   
manjari
Moja prijateljica se porodila u kadi iako je dobila drip i oni joj prokinuli vodenjak. Treba biti uporan za kadu, njima je to mrsko. 

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 554
5.6.2011 22:05:45   
nina25
meni je u termin tek 25.6 a u srijedu kad sam bila na kontroli doc. mi je rekao da sigurno necu docekati termin jer sam vec 3 cm otvorena. Sad mi je jos gore, do tad se i nisam bas nadala ubrzo porodu, a sad svaki dan iscekujem, pa mi jos gore. stomak mi se bas spustio, tesko hodam, boli me u preponama i stidna kost, i imam one bolove u ledjima nekoliko puta dnevno. ali nemogu bas nikako da procjenim koliko bi moglo jos biti do poroda.

(odgovor članu manjari)
Neposredna veza do poruke: 555
7.6.2011 19:03:46   
Binky
u mene je termin 1.7 i zanima me bas kako ce izgledat dali ce puknit voda ili nesta u petak imam pregled 37 hefta. user posted image beba mi je bila prije 15 dana teska blizu 3 kg prava buca.

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 556
10.6.2011 13:03:13   
nina25
u srijedu sam ponovo bila na pregledu, jos uvjek 3 cm otvorena. Ali mi je poslije pregleda poceo neki smjedjkasti iscjedak, prvo sam mislila da je od pregleda, jer je ubrzo bio prestao, pa navecer opet pocelo malo i prestalo, u cetvrtak ponovo pocne pa prestane a danas sam na gacicama nasla kao neki veliki smjedjkasti grumen, bas povelik, pa s prepala. nema krvarenja, ni bolova, samo aj iscjedak evo vec treci dan. Izluudi me ovo iscekivanje.

(odgovor članu Binky)
Neposredna veza do poruke: 557
13.6.2011 16:14:37   
bembela
drage moje,pomozite :) mene je strasno strah poroda,ne znam kako da ga docekam,termin je za deset dana,a meni se vec sada noge odsjeku kada samo neka mala bol u stomaku naleti,i naravno,odmah zavrsim na wc-u ;)
Strah me je da se ne izgubim na porodu,da ne padnem u nesvjest,pa da tako ne nastetim svom bebacu,a sa mnom sta god da bude...svejedno,valjda cu nekako prezivjeti user posted image
nekakvi bolovi traju vec 15-ak dana,a jos uz sav strah krvna slika je katastrofa user posted image

Pa eto,ak imate neki savjet za sto smireniji porod...rado slusam...citam :)

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 558
13.6.2011 16:22:33   
emma.L
Mene je držala pomisao da ako ja vičem, plačem i gubim se, moja beba nema dovoljno kisika. A to nisam mogla dozvoliti nikako user posted image . Dakle, kakvo gubljenje, možeš ti to, samu ćeš sebe iznenaditi user posted image .
Krvna slika može biti problem kod oporavka, dakle malo više pažnje posvetiti sebi i ishrani i mirovanju da što prije budeš bebici čila i vesela mamica.
A moje iskustvo je da sam stalno čekala gore i gore da bude, i na kraju se iznenadila da je to u stvari to. Da se ne lažemo, boli, na momente kao vrag, ali ni blizu neizdržljivog. i prijedlog je da ipak povedeš nekog na porod ako će ti imalo umanjiti tu nesigurnost. Meni je puno značio suprug jer sam se osjećala sigurnije i mogla dozvoliti sebi da se malo i raspekmezim user posted image .
A malo straha je normalno, pa mene već sad pomalo hvata a ostalo mi još pola trudnoće. To ti je pozitivna trema.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 559
13.6.2011 22:21:09   
samedi
Draga bembela,svako od nas ima drugacije iskustvo,različito podnosi bol a i nijedna trudnoća,pa tako i porod nisu isti. Ja ti mogu reći moje iskustvo i nadam se da će ti pomoći da se oslobodiš tog straha. I ja sam se bojala,isto kao i ti,ali druge stvari,bojala sam se poroda na carski rez,tj.anestezije. Toga se i danas bojim i ne znam kako bih podnijela neku operaciju sa opštom anestezijom. Ali kad su počeli oni jači bolovi,vjeruj da mi nije na um palo da se nečega bojim. Nikakav strah nije postojao,valja od jačine bolova. Samo sam jedva čekala da se sve završi i molila Boga da mi dozvoli da vidim lice svoga djeteta a onda neka bude sa mnom šta hoće. Kad dođe vrijeme poroda,vjeruj mi da nećeš imati vremena da misliš na strah i da se bojiš. Želim ti lagan i brz porod,i zdravu,veselu bebicu :)) 

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 560
28.6.2011 15:33:59   
minelam
pozz forumasicama
termin mi je prosao vec 4 dana...od jucer ima vjerovatno laznjake...malo sm ih mjerila ponavljali su se u roku od sat vremena i tajali po 2 min....al nista...jutros sam bila na kontroli ctg uredu,provjeravali plodnu vodu mlijecna ok....eh opet imam trudove na nekih sat sad traju po 4 min..tacnije stomak mi postane tvrd i imam nesto kao mensturalne bolove....sad da li je to prouzrokovano pregledima ili sta....ubi me iscekivanje nemogu vise...a moj bebi nece da izadje...dosta je aktivan bar me to ne brine znam da je ok....
molim sve za misljenje
hvala

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 561
28.6.2011 15:40:33   
emma.L
minelam, moguće da su od pregleda kontrakcije malo jače krenule, sad da li lažne ili prave user posted image .
Ja sam imala lažne danima prije, a kada su krenule od leđa, znala sam da je to to.
To što je beba aktivna ne mora značiti da su lažne, jer sam ja Emu osjećala do zadnjeg, ne moraju se sve bebe umiriti pred porod user posted image . Super da je plodna voda ok, a moguće da će brzo krenuti nakon pregleda jer i to zna nekad pogurati stvari. Tebi sretno i brzo i lagano user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 562
28.6.2011 15:45:55   
minelam
iskreno cini mi se da su lazne trajale sve do danas..jos od petka onog tamo kad sam imala prvi pregled u subotu mi je ispao sluzni cep i od tad sve mislim sad ce....
moram se malo vise fokusirati na mjerenje trudova izgleda...sad ne znam ni kako da razlikujem bolove od ovih do sad ...sad je malo drugacije tj i krsta i menst.bol i kao da mi sve to iritira zeludac tj.kao neki pritisak na njega  ili je to ipak od uzbudjenja....nije me strah hvala Bogu...znam da on mora izaci i jedva to cekam...hvala na podrsci

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 563
28.6.2011 15:58:41   
taurus
porod obično započinje bolovima koji su isti kao menstrualni
u početku se bol ne javlja u pravilnim vremenskim razmacima
meni se kod oba poroda nisu javile prave kontrakcije sve dok nisam dobila indukciju
u svakom slučaju sretno i da što prije ugledaš svojuuser posted image   

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 564
2.7.2011 16:09:09   
rukajja_
U cetvrtak mi je termin, a zadnjih par dana osjecam blagu bol u krstima i stomak me s vremena na vrijeme zaboli kao kod menzesa, inace, nista strasno user posted image stidne kosti bole vec duze vrijeme, posebno ujutro kad ustanem, ili kad god lezim pa krenem ustati...to i nije toliko strasno, nego, nestrpljiva sam, psihicki me opteretilo iscekivanje... user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 565
13.7.2011 14:20:18   
lara 33
Cao drage trudnice!

Ja nisam imala nikakvih posebnih znakova pred porod. Ujutro pukao vodenjak. Mi otisli u bolnicu, ali posto nisam imala nikakve bolove, vratili nas kuci. Medjutim poslijepodne poceli bolovi. Cekali smo par sati da budu malo cesci (2 do 3 u min) te otisli ponovo u bolnicu. Pola sata poslije smo rodili curicu user posted image . Za malo da mm bude babica u autu user posted image

Najsretniji dan mog zivota 20. juni 2010

(odgovor članu rukajja_)
Neposredna veza do poruke: 566
7.12.2011 12:28:52   
Ombra
mislim da cu znat kad pravi trudovi pocnu...prije par dana sam imala jake konstatne bolove u krstima i stomaku....skoro cijeli dan...zala sam da nisu trudovi ali muz me natjerao da odemo doktoru...anw...sve hvala bogu o.k. s bebicom...doktor rekao da se beba spusta u kanal i namjesta....dva dana poslije uradila ultrazvuk i bebica se stvarno pomjerila s desne strane na ljevu...spustila glavicu i izmigoljla se iz pupcane (bila joj je oko vrata na predzadnjem ultra zvuku)....anw...cijeli trudnoca m ije bas neugodno i jedva cekam da upoznam svoju plincezu...sad me bole kukovi uzas...ne mogu zaspat i stidne kosti....

(odgovor članu lara 33)
Neposredna veza do poruke: 567
20.12.2011 13:57:38   
mama_81
Drage trudnice, da se priključim temi. user posted image Meni je do termina za porod ostalo još 3 dana. Što se tiče kontakcija do sada sam imala nekoliko puta tzv. lažice koje su pračene bolom u donjem dijelu stomaka i blaža bol u krstima. Dakle, nešto slično kao menstrualni bolovi... Još uvijek nisam primjetila da mi je izašao sluzni čep, a kako sam čitala to je jedan od predznaka skorog poroda. Kao da čep izađe 2-3 dana pred porod, mada je to sve individualno i ne 100% sigurno! Ostalo mi je da budem strpljiva, ali kao i svaka trudnica jedva čekam i želim da sve uredno i lagano prođe i da vidim aBd svog bebača. Ufurala sam sebi osječaj sigurnosti i da ću imati lagan porod i da neću paničiti, te da ću slušati sve što mi doktori i babica kažu. E, sad.... user posted image

Milion puta u glavi sam stvarala slike kako bi to sve moglo da izgleda. Ono kao bit ću kući sve dok kontakcije ne budu na 5 minuta, pa da ću onda krenuti u bolnicu. Napomenula bih da živim blizu bolnice, pa smatram da je to optimalno. U bolnici rade fini doktori, fine sestre, koje se zaista posvete trudnici baš onako kako treba, pruže njegu i podršku. I eto onda dođe glavni dio porod, stigao bebač zdrav. Ostalo se zna... user posted image Zaboravit ću eventualnu bol epizotomije ili carskog reza, hemoroide, strah od nepoznatog etc. MM i ja jedva čekamo aBd da sve prođe ok i da vidimo našeg prvog bebača. To će nam biti najsretniji trenutak u životu. user posted image user posted image user posted image
Svima nama dragim trudnicama želim brz i lagan porod i da aBd rodimo zdrave bebice. Kiss user posted image

Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 568
7.2.2012 9:59:25   
Amyra
Pozdrav svima,

Da se i ja prikljucim :-) , meni je termin bio 22.1. ; a porodila sam se tek 3.2. , tako da sam prenjela 12 dana user posted image malo smo se bili i zabrinuli ... al hvala Bogu pa je sve proslo kako treba.

Uglavnom, utorak na srijedu 1.2. ,kad sam otisla u wc primijetila sam malo sukrvice dok sam mokrila, po dnu stomaka mogla se osjetit mala bol nista strasno , svakako sam taj dan bila narucena na ctg, tako da sam se spremila i gore su mi uradili aminoskopiju, plodna voda je i dalje bila ok, zadrzali su me u bolnici "da im budem na ocima". U cetvrtak oko 18 h sam tek dobila kontrakcije na 10 min, to je trajalo svega do 21, od 21 do 00, na svake 3-4 min , bila sam otvorena samo 4 centa, od 00 do 6 ujutru su mi radili ctg svaka 2 sata, u 6 me dr pregledao i otvorena 6 cenata, prebacili me na porodjajno ukljucili indukciju, probili vodenjak , i u 11 i 20 sam se porodila :-)... znaci sve ukupno 17 sati... al se isplatilo.

jedino sta boli jeste kontrakcije koje se javljaju od 7 cenata pa do 10... po mom misljenju , porod kao porod kad te prebace u salu i nije tako bolio koliko to otvaranje...

eto cure :-) samo DISITE .... pretrpite bol u krevetu jer kad vas prebace u salu , znajte da ste zavrsile sa bolovima :-).

LPuser posted image

Prava je tajna sreće u tome da mnogo zahtijevamo od sebe, a malo od drugih

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 569
19.2.2012 21:30:07   
Aylana
Cao trudnice! evo da i ja se pridruzim diskusiji. Dok sam citala stare poruke nasla sam se u njima posebno u izrazu "da cu vjecno ostati trudna" user posted image danas to cijeli dan ponavljam, posto 13.02 bio mi je termin i jos uvijek nista. Sto je najgore, ja sam bila ubijedjena da cu se poroditi prije termina pa sam sama sebe time zeznula i sada nikako da docekam :) vec oko 10 dana dobijem grceve gdje su stidne kosti, par puta sam imala lagana stezanja maternice i bol u krstima. I svih 10 dana otvorena 1 prst, i nikakvog pomaka :-/ svaki dan setam, radim cucnjeve, imala odnos, cistim kucu, ma sve radim da to unaprijedim ali nikako user posted image izgleda da sve te teorije padaju u vodu, beba ce se poroditi kad ona bude htjela :) ali mozda neko ipak ima jos nekih nacina, koje bi mogli unaprijediti otvaranje. Bas bi voljela da mi mali bude vodolija :P

(odgovor članu Amyra)
Neposredna veza do poruke: 570
20.2.2012 17:14:56   
KupusLivada
Slazem se da su price samo price... Ne pale ti trikovi kad mi hocemo... da mi je sad samo jedan simptom, kojih sam se ranije tako bojala user posted image 2 dana do termina, ni mrvu otvorena, 1-2 grca u ledjima dnevno i to je sve... proslo me i savijanje gnijezda, i nesanica, ma ko da sam prvi mjesec trudna user posted image

moze li se sta preko noci promijeniti? user posted image

(odgovor članu Aylana)
Neposredna veza do poruke: 571
20.2.2012 17:47:50   
Selminja
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Moze, ne traju simptomi danima user posted image
Od simptoma ja sam dan ranije imala samo blagu bol u ledjima, kao kad trebam dobiti menstruaciju, mozda jos blaze. Tesko mi bilo ustati kad sjednem ili legnem, dok se krecem bol konstantna i tupa. Sto se tice psihe i onako raspolozenja bila sam fit i sretna kao kad sam tek ostala trudna. I ja sam takva bila, nestrpljiva, ali trudnoca zaista kratko traje, uzivajte jos malkice user posted image I Sretno!

< Poruku je uredio Selminja -- 20.2.2012 17:48:26 >

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 572
20.2.2012 19:23:10   
MicoTico

Može, može! Sa prvim djetetom dan pred porod, a 8 dana preko termina, kao da sam tek zatrudnila. Ama baš nikakve simptome, ni malo otvorena, ni bolova, ma ničega. Na pregledu dr kaže neće još i napisa mi 10. mj trudnoće user posted image user posted image user posted image
A ja sutradan držala svoju user posted image u naručju!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 573
20.2.2012 23:03:43   
Aylana

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Može, može! Sa prvim djetetom dan pred porod, a 8 dana preko termina, kao da sam tek zatrudnila. Ama baš nikakve simptome, ni malo otvorena, ni bolova, ma ničega. Na pregledu dr kaže neće još i napisa mi 10. mj trudnoće user posted image user posted image user posted image
A ja sutradan držala svoju user posted image u naručju!

E pa nadam se da ce i meni tako uskoro biti :) najvise zato sto mi suprug uskoro na poslovni put ide, pa bi se voljela poroditi prije toga. Sutra opet na ginekoloski ako opet kazu 1 prst bas cu se razocarati :))) u nadi za promjenu svakako cucnem koji put tokom dana :D

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 574
20.2.2012 23:44:45   
animagical
cucnjevi pred porod se ne preporucuju...nemas pojma kuda je okrenuto bebino lice i na taj nacin samo podstices da se beba spusti nize i moze bit ostane u nekom polozaju iz kog bi se trebala okrenuti da nije tako nisko... radije se penji uz stepenice, skakuci na pilates lopti, seksaj, jedi hurme i ananas...

(odgovor članu Aylana)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *