talisman
|
Da se i ja prijavim kao mama sa dvije male bebice Razlika izmedju mojih princeza je 15 mjeseci i mogu reci da se uopste nisam pokajala zbog toga. Nikada nisam voljela veliku razliku, a kad sam ostala trudna zadovoljstvo je bilo jos vece nakon saznanja da cemo dobiti jos jednu curicu, jer meni nema nista znacajnije kad sestra ima sestru. Malecka je 19 avgusta napunila mjesec dana i bude frka nekad, posebno jer su je sad uhvatili grcevi pa alarmira sve, a i dojim je pa dok uspostavimo red ona bi da je non stop prikljucena, ali opet se hvala Bogu snalazimo. Cim se ona smiri ili zaspe svu paznju posvetim starijoj cerkici i trudim se da joj nadoknadim sve. A za njihov odnos sta da vam kazem. Kad sam izasla iz bolnice sa mm se dogovorili da on i starija spavaju u dnevnom boravku da je plac ne bi budio, a ja sa bebicom u spavacoj ali se ispostavilo kao uzasna greska. Cim bi bebica zaplakala, starija bi se probudila i vidjela da nas nema blizu pa i ona u vrisku - jedva bi je smirili. Mislili smo da ce se navici i ostavili tako par noci, ali svaki put isto, tako da odtad spavaju obje sa nama u spavacoj, svaka u svoj krevetac. Bebica vristi, ona se probudi, javim joj se da smo tu i nastavi spavat. Sama se cudim kako moze u takoj galami spavat ali ona habera nema A preko dana ima svega, sad uci da je zove imenom, kad place pridje pa je ko' bajagi smiruje, ljubi je, hoce da je grli - ma zasada milina, a daj Boze da tako i ostane. Za ljubomoru nezelim ni da cujem i sto me najvise nervira kad joj neko stane govoriti kao sad mama ima drugu bebu, tebe nece voljet bla, bla. Ona jeste mala, ali sve razumije i nezelim da joj iko sestru prestavlja kao neprijatelja. Ja joj zato pustam da joj pridje, da je grli, dam joj je u krilu ma sve samo da skonta da joj moze prici. Neki dan ju je ucila da daje poljubac, prisla joj i njenom rukom kao salje poljubac svima Tesko jeste sa dvije bebice, nekad po 100 puta molim Boga da mi podari sabur, ali kad vidim ove scene kao sto sam opisala znam da sva muka vrijedi i jedva cekam da ih vidim kako se zajedno igraju