Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
koliko ja znam, to dobijaju mame koje doje, a potvrdu daje patronazna koja dolazi u prvim danima iza poroda, ali cini mi se da je uslov da nemate nista na sebi,tipa kucu, auto... ja nisam ni uzela tu podvrdu da dojim, ali znam da je patronazna nudila
ajla sa. Ovako i ja sam u istoj opcini pa imam svjeze info. Nakon sto aBd-a na svijet doneses svoju bebicu neka ti muz ode u opcinu i pokupi formulare. Od opcine ces dobiti narednih desetak dana 200 km kao poklon. Posto si na birou nakon sto dobijes rjesenje dobivati ces 120 km svaki mjesec. Pogledaj da li ispunjavas uslove za djeciji doplatak, ako ispunjavas mozes traziti mlijeko i sokove(koje ces dobivati 6 mjeseci po rjesenju). Potom ispuni formular za jednokratnu pomoc u opremanju bebe to je opet nekih 200 km. Ako ostvaris pravo na dj.doplatak, nakon proteka porodiljske naknade imati ces pravo na 220 km narednih 6mj. od grada. Nadam se da si razumjela sta sam pisala A sto se tice te potvrde od prije 2 god svakako je izvadi, nece odmoci, meni su isto trazili potvrdu sa faxsa od 2010. tako sam ostvarila pravo na doplatak. Eh sada da pitam mame koje vec dobivaju naknade, da li ste dobile prosli mjesec doplatak? Meni nije stigao. Pozz
Od kad imas ove informacije ?Meni drugarica prije 10ak dana kaze da su povisili na 500km tu jednokratnu pomoc i ovo mjesecno primanje su povisili ali ne znam na koliko.raspitajte se ,nije 300 kmcica mala stvar :)
jednokratna pomoć je nešto drugo...pravo na nju ostavruju manje više socijalne kategorije...oba roditelja ne rade, nemaju auta itd....
a ovo 200 KM je poklon od opštine stari grad...to dobije porodilja još u četeresnici je nazovu i ode u slubu vijeća općinskog, dobije čestitku potpisnau do načelnika i predjedavajućega vijeća i 200 km u njoj
a na biru kažu da će nakanda sa biroa sada iznositi 180 Km, međutim još tu sumu nisu počeli isplaćivati ili ja nisma dobila taj podataka.
sada ovo 200km na babine ne daju u cestitci nego uplate na racun, znaci potrebno im je dostaviti broj racuna uz one ostale papire koji se predaju
Blago se vama drage moje vi ocekujete naknadu ja je nisam imala pravo dobiti iako sam na birou jer u ovom kantonu to nemamo pravo ali opet se zivi i bez toga pa tako da ja i ne ocekujem postara jer ga nema
Izvini sto upadam na ovu temu, ali duuuugo te nije bilo, kako si, kako je prosao carski, kako bebica...?
koliko ja znam, to dobijaju mame koje doje, a potvrdu daje patronazna koja dolazi u prvim danima iza poroda, ali cini mi se da je uslov da nemate nista na sebi,tipa kucu, auto... ja nisam ni uzela tu podvrdu da dojim, ali znam da je patronazna nudila
pa i nemamo nista na sebi tako smo ostvarili pravo na doplatak, zanima me dali je kasno da sad trazim tu potvrdu,posle sest mjeseci.
mi smo tek danas predali papire za naknadu... iako se mali rodio 22. 4., poprilicno smo zakasnili zbog privatnih problema, ova teta mu je rekla kao za 15 do 20 dana da ocekujemo rjesenje... e to bi trebalo biti do sredine juna, je lli tako? i onda u julu da ocekujem naknadu???
hvala
Ja sam se porodila u02.02. predala 10.02.a naknadu sam dobila tek prosli mjesec
dobila u aprilu naknadu? novac ili tek rješenje?
Novac za tri mjeseca posto sam na porodiljskom od januara
pa ovo je vec stavrno bezobrazluk, sta oni misle da djeca mogu da cekaju da im se kupi sto treba kada njima naum padne uzas fuj nemam komentara zaista zalosno
vodolijo, i mene ovo isto zanima? Jel to imamo pravo na nesto? Mada ja radim, ne znam ima li to veze?! Nemam nista na sebo (osim odjece hehehhe)
ne moze ni muz imati imovinu na sebi, npr auto... i mislim da je rok prva dva mjeseca, ne moze poslije... poznajem zenu koja to prima,taj sok i mlijeko, da je pitam?
meni sada postar donio neke racune ja ga pitam za naknade kaze sutra da ce biti i on se cudi sto ovoliko kasne kaze nikada nisu.... pa vidjet cemo ako bude zasluzio je kavicu
pa kad sam tek pocela dobijat naknadui prvi mjeseci bilo je 10 a opnda najkasnije do 15 a sta im je sad ....vjerovatno nasa divna drzava opet nema para za jadnu djecu
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.