Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav moje lijepe zene, Ja sam u 33.sedmici, na birou sam i interesuje me koliko i od koga me sljeduje naknada kao porodilji,mama mi je isla u opštinu da se raspita ,a li su joj toliko iskomplikovali,da nije bas najbolje shvatila. inace zadnji posao mi je bio do oktobra 2010.-(njoj su spominjali neki papir o iznosu plate za taj period,mada mi nije logika pitati za platu prije 2 god). Uglavnom biro Stari Grad i Općina SG, pa zna li iko da mi tacno kaze? Hvala vam mnogo Ajla_sa
ajla_sa cini mi se da za porodilje na birou naknada iznosi oko 180 KM, ali nisam sigurna. O proceduri imas na stranici opcine, a mozes ih i nazvati .
Nina_lana mislim da se ova 13. naknada odnosi na naknadu od grada sarajeva (jednokratna pomoc koju dobiju porodilje koje su iz jedne od cetiri gradskih opcina)
je li kod vas na rjesenju pise ''naknada umjesto place''? Kod mene ovako pise i to je po meni skroz nepravilno, jer mi imamo pravo na placu. Bas me interesuje kako ce ragovati iz moje firme kada procitaju to ''umjesto''.
a ko kaze da imas pravo na platu od firme?ti imas pravo ali ti firma nije obavezna nista isplacivati tokom porodiljskog odsustva... jedino zaposlenice u drzavnim institucijama primaju punu platu a ostale se moraju pomiriti sa tim sta dobiju od kantona jer rijetko koja firma uplacuje iznos do pune plate na zalost
< Poruku je uredio MALA1994 -- 14.5.2012 22:27:13 >
ajla sa. Ovako i ja sam u istoj opcini pa imam svjeze info. Nakon sto aBd-a na svijet doneses svoju bebicu neka ti muz ode u opcinu i pokupi formulare. Od opcine ces dobiti narednih desetak dana 200 km kao poklon. Posto si na birou nakon sto dobijes rjesenje dobivati ces 120 km svaki mjesec. Pogledaj da li ispunjavas uslove za djeciji doplatak, ako ispunjavas mozes traziti mlijeko i sokove(koje ces dobivati 6 mjeseci po rjesenju). Potom ispuni formular za jednokratnu pomoc u opremanju bebe to je opet nekih 200 km. Ako ostvaris pravo na dj.doplatak, nakon proteka porodiljske naknade imati ces pravo na 220 km narednih 6mj. od grada. Nadam se da si razumjela sta sam pisala A sto se tice te potvrde od prije 2 god svakako je izvadi, nece odmoci, meni su isto trazili potvrdu sa faxsa od 2010. tako sam ostvarila pravo na doplatak. Eh sada da pitam mame koje vec dobivaju naknade, da li ste dobile prosli mjesec doplatak? Meni nije stigao. Pozz
mi smo tek danas predali papire za naknadu... iako se mali rodio 22. 4., poprilicno smo zakasnili zbog privatnih problema, ova teta mu je rekla kao za 15 do 20 dana da ocekujemo rjesenje... e to bi trebalo biti do sredine juna, je lli tako? i onda u julu da ocekujem naknadu???
mi smo tek danas predali papire za naknadu... iako se mali rodio 22. 4., poprilicno smo zakasnili zbog privatnih problema, ova teta mu je rekla kao za 15 do 20 dana da ocekujemo rjesenje... e to bi trebalo biti do sredine juna, je lli tako? i onda u julu da ocekujem naknadu???
hvala
Ja sam se porodila u02.02. predala 10.02.a naknadu sam dobila tek prosli mjesec
ajla sa. Ovako i ja sam u istoj opcini pa imam svjeze info. Nakon sto aBd-a na svijet doneses svoju bebicu neka ti muz ode u opcinu i pokupi formulare. Od opcine ces dobiti narednih desetak dana 200 km kao poklon. Posto si na birou nakon sto dobijes rjesenje dobivati ces 120 km svaki mjesec. Pogledaj da li ispunjavas uslove za djeciji doplatak, ako ispunjavas mozes traziti mlijeko i sokove(koje ces dobivati 6 mjeseci po rjesenju). Potom ispuni formular za jednokratnu pomoc u opremanju bebe to je opet nekih 200 km. Ako ostvaris pravo na dj.doplatak, nakon proteka porodiljske naknade imati ces pravo na 220 km narednih 6mj. od grada. Nadam se da si razumjela sta sam pisala A sto se tice te potvrde od prije 2 god svakako je izvadi, nece odmoci, meni su isto trazili potvrdu sa faxsa od 2010. tako sam ostvarila pravo na doplatak. Eh sada da pitam mame koje vec dobivaju naknade, da li ste dobile prosli mjesec doplatak? Meni nije stigao. Pozz
Od kad imas ove informacije ?Meni drugarica prije 10ak dana kaze da su povisili na 500km tu jednokratnu pomoc i ovo mjesecno primanje su povisili ali ne znam na koliko.raspitajte se ,nije 300 kmcica mala stvar :)
hvala
Ja sam se porodila u02.02. predala 10.02.a naknadu sam dobila tek prosli mjesec
Od kad imas ove informacije ?Meni drugarica prije 10ak dana kaze da su povisili na 500km tu jednokratnu pomoc i ovo mjesecno primanje su povisili ali ne znam na koliko.raspitajte se ,nije 300 kmcica mala stvar :)
jednokratna pomoć je nešto drugo...pravo na nju ostavruju manje više socijalne kategorije...oba roditelja ne rade, nemaju auta itd....
a ovo 200 KM je poklon od opštine stari grad...to dobije porodilja još u četeresnici je nazovu i ode u slubu vijeća općinskog, dobije čestitku potpisnau do načelnika i predjedavajućega vijeća i 200 km u njoj
a na biru kažu da će nakanda sa biroa sada iznositi 180 Km, međutim još tu sumu nisu počeli isplaćivati ili ja nisma dobila taj podataka.
Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.
Kreteni jedni , imam i ja pitanje pa ako netko zna, cula sam da se nakon isteka primanja mlijeka i sokova dobiva 240 KM jednokratno, pa je li to istina?
Hajd ne kukajte kod nas u Ze. ko je na birou nista ne dobije,samo ko je u radnom odnosu. Hanady ja sam skontala da se taj eto kao "poklon" uvecava na 500km(nisam znala precizno objasniti jer kod nas nema nista ni od opcine,ni nacelnika niti od drzave),kao i da ce ova mjesecna primanja biti uvecena,Bog me cuo
Blago se vama drage moje vi ocekujete naknadu ja je nisam imala pravo dobiti iako sam na birou jer u ovom kantonu to nemamo pravo ali opet se zivi i bez toga pa tako da ja i ne ocekujem postara jer ga nema
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
Ih ja neki dan čuh info, kao rpičaju da ozakone kao svaka žena koja rodi 4 djece automatski ostvaruje pravno na penziju ili tamo na našoj temi trudnice jedna reče kao čula u Parlamentu pričaju, sad haman kao da se i treba usvojiti za poticaj, prvo dijete 1000 , drugo 5000 KM, prosto nešto ne vjerujem, pa jedva se odvoje i od ove crkavice u KS, a kamoli da daju tolike pare, pa od čega bi na omda parlamentarci i političari živjeli, ovo neko Bogami ko vis prosuo,
mada sam neki dan gledala na KS da Naša stranka predlaže, doduše za kanton Sa, da se izjednači porodiljska naknada za sve žene, i to bi trebalo, pa jadna isto se pati dok nosi, rodi i odgoji i ona koja radi i koja ne radi.
Hajd ne kukajte kod nas u Ze. ko je na birou nista ne dobije,samo ko je u radnom odnosu. Hanady ja sam skontala da se taj eto kao "poklon" uvecava na 500km(nisam znala precizno objasniti jer kod nas nema nista ni od opcine,ni nacelnika niti od drzave),kao i da ce ova mjesecna primanja biti uvecena,Bog me cuo
ma ne jednokratna je 500 km...u našem kantonu uvijek je i bila tolika a poklon samo u starom gradu se prima...neće ga povećavati...
a ova biro naknada je po sttistici u skladu sa zakonom trebala već 2 mjeseca 180 km biti...međutim nisma čula da je toliku ispplatiše nekome još
Ih ja neki dan čuh info, kao rpičaju da ozakone kao svaka žena koja rodi 4 djece automatski ostvaruje pravno na penziju ili tamo na našoj temi trudnice jedna reče kao čula u Parlamentu pričaju, sad haman kao da se i treba usvojiti za poticaj, prvo dijete 1000 , drugo 5000 KM, prosto nešto ne vjerujem, pa jedva se odvoje i od ove crkavice u KS, a kamoli da daju tolike pare, pa od čega bi na omda parlamentarci i političari živjeli, ovo neko Bogami ko vis prosuo,
mada sam neki dan gledala na KS da Naša stranka predlaže, doduše za kanton Sa, da se izjednači porodiljska naknada za sve žene, i to bi trebalo, pa jadna isto se pati dok nosi, rodi i odgoji i ona koja radi i koja ne radi.
prijedlog zakona u borbi portiv ''bijele kuge'' stoji... al na jegovo usvajanje u parlamentarnoj porceduri dobro ćemos enačekati... jer federacija BIh će preživjeti bez bankrota smao ako MMF opet šta da...a nemamo uslova da da opet... sve je to isuviše zahtjeva koji su komlikovani i bolni za određene populacije ( penzionisani branitelji jedna su od njih)
a ovo izjednačavanje nakande...nema nikakvoga smisla... smisla ima izjednačavanje da sve žene nezaposlene i sve zaoslene po kantonima izjednače...pa da i žena u ze-do i žena u sa dobije istu nakandu.... al izjednačiti onu koja radi sa onom koja neradi nema novačne logike... ja kroz svoju plaću u slučaju nezaposlenosti, trudničkoga i bolovanja izdvajam ogromen doprinose... a žena koja ne radi ne plaća ništa godinama... i sad novac koji ja plaćam i zaradim trebam da njoj prepustim... dražava bi trebala imati bolji socijalni porgram...al ne s amoje grbače... dovoljno je što s amoje grbače moja mater prima penziju...a moja djeca će raditi meni za penziju
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.