|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
7.5.2012 15:39:21   
emirita
mene zanima da li zena koja vodi STR (samostalnu trgovacku radnju) ima pravo na porodiljsku naknadu. hvala unaprijed

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 3826
7.5.2012 15:44:38   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: emirita

mene zanima da li zena koja vodi STR (samostalnu trgovacku radnju) ima pravo na porodiljsku naknadu. hvala unaprijed

ako redovo uplaćuje doprinose, da

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 3827
7.5.2012 16:01:28   
emirita
uplacuje. hvala ti puno

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3828
9.5.2012 10:25:04   
Stent
Zdravo,
zna li neko koliko minimalno moram bit prijavljena na KS da bih imala zdravstvenu zastitu i pravo na porodiljsku naknadu?
Hvala unaprijed! :)

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 3829
9.5.2012 12:02:37   
Lejla87
Mislm da odmah imas pravo na zdravstvenu zastitu, ako ispunjavas uslove za to, a za porodiljsku naknadu sam morala izvaditi potvrdu da sam duze od 1 godine u KS

Davud&Jakub

(odgovor članu Stent)
Neposredna veza do poruke: 3830
9.5.2012 13:52:14   
suncesunce
pozz drage zenice... evo primaklo se i meni pa da se raspitam...

radim u firmi koja se "brine za svoje trudnice", imam godinu dana porodiljskog i svo vrijeme cu primati 80 posto iznosa plate.
e, sad mene zanima, da li i u tom slucaju ja imam pravo na naknadu s kantona?
ova nasa teta iz financija ne zna, pa da vidim zna li neko ovdje???
ili barem, ako znate mjesto gdje bih se mogla raspitati....
hvala unaprijed. user posted image

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 3831
9.5.2012 14:03:51   
shpagica
Imas pravo zasto da ne, nas kanton niti federaciju uopste ne zanima da li ces od firme tokom porodiljskog odsustva primati 0 KM ili punu platu. Koliko znam zaposlenice u bankama vecinom imaju takav ugovor po kojem primaju puni iznos plate i tokom cijelog porodiljskog odsustva.

(odgovor članu suncesunce)
Neposredna veza do poruke: 3832
9.5.2012 14:39:06   
suncesunce
lijepo.... hvala puuunooooo user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3833
9.5.2012 20:56:06   
Stent
Zna li neko koji su uslovi za primanje porodiljske naknade u ZE-DO kantonu?
Imam ugovor na određeno...

(odgovor članu suncesunce)
Neposredna veza do poruke: 3834
10.5.2012 9:42:01   
mali_leptiric
Aida hvala ti. Otici cu u Opstinu prvo, obzirom da sam cula da moze proci i ugovor na godinu dana. Sada mi samo ovisi da li ce poslodavac biti raspolozen za tu varijantu user posted image Inece pripadam Novom Sarajevu, mada mislim da ne bi trebalo biti neke razlike. Hvala ti user posted image

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 3835
10.5.2012 9:55:35   
chuci
može li mi neko ko je nedavno dobio rješenje reći koliko sada piše iznos minimalne nadoknade na rješenju (prije je bilo 360 a uvijek se dobivalo više). Općina Novi Grad ako može (ako se ne razlikuje od općine do općine onda mi je svejedno)

interesuje me jer moji na poslu gledaju tu cifru i za nju mi umanje platu (ne gledaju mjesečno koliko dobijem user posted image )

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 3836
10.5.2012 22:31:23   
mamma mumi
Jesu pocele isplate?Ja cekam prvu naknadu.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3837
11.5.2012 11:21:25   
mirnel85
sada sam zvala postu kazu da jos nisu bile naknade vjerovatno iduce sedmiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a ja se bas ponadala

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 3838
12.5.2012 13:17:06   
raja_ringe
chuci ja juce dobila rjesenje i pise 360, ako sam dobro skontala dobijes vise odnosno 60% prosjecne plate federacije. U februaru je prosjecna bila 817, dakle oko 490 bi trebale dobiti? Ovo je opcina ilidza, ali naknada je kantonalna pa su sva rjesenja ista.

Eh sada mene interesuje, kada je mogu ocekivati prvu naknadu ako sam rosila 19.4. A vec juce sobila rjesenje (bas su me iznenadili brzinom)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu mirnel85)
Neposredna veza do poruke: 3839
12.5.2012 21:57:04   
tajra26
srela ja postara kaze naknada u srijedu user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 3840
12.5.2012 22:08:17   
teacher75
sta mislite ,mogu li se i ja nadati postaru ovaj mjesec? rjessenje mi stiglo 30. aprila

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3841
12.5.2012 22:24:53   
eko beba
mislim da bi ti postar trebao stići ... i ja ovog mog željno iščekujem ... baš mu se nekako obradujem user posted image

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3842
12.5.2012 22:38:55   
mamina princeza
ja sam rjeenje dobila oko 17.3 cini mi se a jos nijednu porodiljsku naknadu nisam dobila. sada ocekujem dvije i po ( taman da pokrijem minuse ) a ako mi i ovaj mjesec ne dodje otici cu nekog napasti... prvo mi napisu na rjesenju vecu sumu nego ostalim sto mi je bitno jer taj papri ide u firmu - meni na rjesenju pise 450 Km a vecini ostalih 360 KM sto ne mam pojma.
Ond ame jos zafrknu s tom isplatom jer realno sam trebala dobiti prosli mjesec jer kazu ko rjesenje dobije do 20 dobiva iduci mjesec naknadu. Al hajd nece mi je ukrasti ... samo eto nesto me ne vole. KAd nekom dodje uStarom gradu molim da pise da cekam postara.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 3843
13.5.2012 1:43:25   
raja_ringe
je li kod vas na rjesenju pise 'naknada umjesto place'? Kod mene ovako pise i to je po meni skroz nepravilno, jer mi imamo pravo na placu. Bas me interesuje kako ce ragovati iz moje firme kada procitaju to 'umjesto'.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3844
13.5.2012 8:22:46   
mirnel85
ja sam na porodiljskom od 20.05, rjesenje sam dobila 20.06 i naknadu sam dobila odmah 10.07, pa nadam se da ces i ti :-) a ja se postaru nadam barem u ponedjeljak utorak stvarno vise nema smisla, dali itko zna koliko cemo ovaj mjesec dobiti
user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3845
13.5.2012 8:24:06   
mirnel85
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3846
13.5.2012 8:28:54   
tukica
evo da uzmem mustuluka za one mame koje cekaju 13-tu naknadu.... meni jucer postar donio user posted image

(odgovor članu mirnel85)
Neposredna veza do poruke: 3847
13.5.2012 12:05:31   
Pikapolonica
Ja sam jucer srela postara. Kaze da su uplatnice bile i da bi isplata mogla biti u utorak ili srijedu.
(Novi Grad B-faza)
Pa eto, za nadati se user posted image

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 3848
13.5.2012 16:29:40   
Nina_Lana
evo da uzmem mustuluka za one mame koje cekaju 13-tu naknadu.... meni jucer postar donio user posted image

a kakva je to 13-ta naknada??

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna veza do poruke: 3849
14.5.2012 11:39:52   
indira24
mameee imal postara sa porodiljskom danas

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *