|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
14.4.2012 11:44:10   
bellla
Ostavljam 3km,mislim da je to ok:)

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3801
14.4.2012 11:45:56   
animagical

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Animagical kiša ne mogu se ni trošiti
user posted image user posted image

Bogme mogu, rade centriuser posted image

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 3802
14.4.2012 12:04:34   
sunid

IZVORNA PORUKA: bellla

Ostavljam 3km,mislim da je to ok:)

pa i ja mislim,ja sam svom ostavila 5km i opet kasni:)

9.12.2011. mamino sunce malo

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 3803
14.4.2012 12:24:39   
makova mama
Postar bio i u NGu. Ja svom postaru uvijek ostavim sve metalno. Pravo neki fin momak i uvijek se potrudi da dobijem lovu medju prvima :)

24.04.2011. ; 17:25 ;
4.000 gr; 56 cm

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3804
14.4.2012 12:28:12   
sunid

IZVORNA PORUKA: makova mama

Postar bio i u NGu. Ja svom postaru uvijek ostavim sve metalno. Pravo neki fin momak i uvijek se potrudi da dobijem lovu medju prvima :)

moj meni nekad zna dati i do 30km u metalnim:))) ne isplati mi se to user posted image

9.12.2011. mamino sunce malo

(odgovor članu makova mama)
Neposredna veza do poruke: 3805
14.4.2012 12:37:44   
bellla
hahahahah,kraljica

hajde mozda dodje i do N.Sa do kraja danauser posted image user posted image

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3806
14.4.2012 16:07:33   
bambi7

IZVORNA PORUKA: sunid

Hej zenice:) ostavljate li svom postaru na kafu i ako da koliko? Meni uvijek kasni pa kontam mozda mu trebam vise datiuser posted image pa da me se sjeti prve

ja mom dam po dvije km, i uvijek dolazi u isto vrijeme. Ima on svoju rutu koju isto obilazi pa kad dodjem na red. Tako isto i penziju za svekra meni donosi i haman uvijek u isto doba.

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3807
16.4.2012 14:46:30   
Lejla87
Jel dolazio danas postar u N. Sarajevo? user posted image

Davud&Jakub

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 3808
16.4.2012 18:56:31   
teacher75
moze li mi neko reci koliko dugo se ceka rjesenje za naknadu? ja sam papire predala prije 20ak dana a rjesenje jos nije stiglouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 3809
16.4.2012 19:03:54   
animagical
meni nakon dva mjeseca rjesenje, a naknada mjesec poslije,jer je bio prosaovec taj neki datum kad ide lova

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3810
16.4.2012 19:08:27   
teacher75

IZVORNA PORUKA: animagical

meni nakon dva mjeseca rjesenje, a naknada mjesec poslije,jer je bio prosaovec taj neki datum kad ide lova

pa stvarno su bezobrazni, ne mogu vjerovati da se 2 mjeseca ceka rjesenje, a moja kolegica preko stele dobila za par danauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3811
17.4.2012 12:35:41   
mamina princeza
meni je rjesenje doslo prosli mjesec prije 20 i sad ne znam ...
jel ima iko u starom gradu da nije jos dobio - mozda da nije jos doslo do mene ... ili tek iduci mjesec da ocekujem ?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3812
18.4.2012 14:19:44   
LilaDin
Eh drage moje necete vjerovati i pored svih vasih odgovora i pomoci ja opet imam pitanje user posted image Trenutno sam zaposlena i u 5.mjescu trudnoce,medjutim firma je pred zatvaranjem i najvjerovatnije da cu raditi jos do kraja maja i onda prelazim na "cuveni biro",muz mi radi na crno,stanujemo kao podstanari i imamo auto koje je prijavljeno na mom ocu (to nam je kao miraz user posted image ) i zivimo u Tuzli! Da li neka od vas predivnih mamica moze da mi pomogne,koja su moja prava i sta mogu ocekivati?? Hvala unaprijed i ljubim vas...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3813
18.4.2012 16:00:18   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: teacher75

moze li mi neko reci koliko dugo se ceka rjesenje za naknadu? ja sam papire predala prije 20ak dana a rjesenje jos nije stiglouser posted image

tiki zavisi sve dali si upala do 20-tog na spisak za podjelu para.oni imaju zakonski rok od 30 dana za izdavanje rjesenja i onda ako se to potrefi do 20-og npr aprila dobices u maju,a ako ne onda tek u junu.ja sam sa I.cekala do juna koliko se zakomplikovalo a predala u februaru.

eh sto te obradova sad jelda user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 3814
18.4.2012 16:14:39   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: LilaDin

Eh drage moje necete vjerovati i pored svih vasih odgovora i pomoci ja opet imam pitanje user posted image Trenutno sam zaposlena i u 5.mjescu trudnoce,medjutim firma je pred zatvaranjem i najvjerovatnije da cu raditi jos do kraja maja i onda prelazim na "cuveni biro",muz mi radi na crno,stanujemo kao podstanari i imamo auto koje je prijavljeno na mom ocu (to nam je kao miraz user posted image ) i zivimo u Tuzli! Da li neka od vas predivnih mamica moze da mi pomogne,koja su moja prava i sta mogu ocekivati?? Hvala unaprijed i ljubim vas...

Za porodiljsku naknadu nisam sigurna da li ces dobijati kao zaposlena ili kao one s biroa. Znam da trebas biti u radnom odnosu bar sest mjeseci do otvaranja bolovanja. To se raspitaj u sluzbi za socijalni rad u svojoj opcini. Imaces pravo na djeciji dodatak.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LilaDin)
Neposredna veza do poruke: 3815
18.4.2012 18:13:16   
M kao Mama
ja svratih do opštine i uzeh onaj formular za naknadu, pa imam nekoliko pitanja

uvjerenje o kretanju iz MUP-a, to se vadi u nadležnoj PU ili MUP-ka

onda mjesečna potvrda od dr. da sam na porodiljskom kako to ide i gdje se to vadi

(odgovor članu ja_naiva)
Neposredna veza do poruke: 3816
18.4.2012 18:18:12   
Malenaoduvijek
ja sam vadila uvjerenje o kretanju u opstini prebivanja odnosno PU ali mi nije trebalo za porodiljsku naknadu to treba smo ako je prijava u toj opstini kraca od godine.

i potvrdu da je bolovanje otvoreno sam dobila u skerlica gdje imam karton iako ga tada nisam imala

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3817
18.4.2012 18:22:43   
Miimy
ja danas isla da ovjerim nesto u opcinu i rekoda pitam za porodiljsku, neki ciko fin kaze mozete dobivati pordiljsku iako niste na birou i ne zaposleni ste sve mi objasni kao EMICA_Sa da donesem iz PIO potvrdu da nisam zaposlena, cipsove, kopije licne , rodni list bebe, i otpusno, ja se bas obradovala user posted image i pita me za muza konto da mi objasni za paket i mlijeko sta vec a ja tuka kazem ma on radi nemozemo mi to dobivati..i dodjem kuci i kontam sto ga nepitah za uslove, jeste da MM radi prijavljen je na 450km, i gdje god da se ukuca u sistem vidi mu se ta plata, i platna lista je na taj iznos, nemamo auta, ni kucu nista jel zna neko kolka pripmanja trebaju biti da se dobiju i ti dodaci ....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3818
18.4.2012 18:23:32   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ja svratih do opštine i uzeh onaj formular za naknadu, pa imam nekoliko pitanja

uvjerenje o kretanju iz MUP-a, to se vadi u nadležnoj PU ili MUP-ka

onda mjesečna potvrda od dr. da sam na porodiljskom kako to ide i gdje se to vadi

u naležnoj PU...to ti treba jer si mjenjala opštinu ua zadnje 2 godine

a potvrdu da si na porodiljskom izdaje ti ginekolog...
tamo gdje namjeravaš uzet veliku uputnicu za porod moraš imat i karton trudnički...il kod ginekologa u svom domu zdravlja mjesnom il u skrelićevoj...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3819
18.4.2012 18:23:58   
M kao Mama
Znači ovako, teta mi na šalteru dade papir sa tezama i amo skrenu pažnju da iz firme navedu Matični broj i u kakvom sam odnosu, ostalo ništa ne podcrta,

a ja sam na ovoj opštini tek prijavljena, znači treba mi taj papir, ok sutra ću svratiti do PU pa pitam

a iz Skrečlićeve su mi karton prebacili također u ovaj DZ znači to tu tražim, ali beli nakon poroda,

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 3820
18.4.2012 18:29:25   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Miimy

ja danas isla da ovjerim nesto u opcinu i rekoda pitam za porodiljsku, neki ciko fin kaze mozete dobivati pordiljsku iako niste na birou i ne zaposleni ste sve mi objasni kao EMICA_Sa da donesem iz PIO potvrdu da nisam zaposlena, cipsove, kopije licne , rodni list bebe, i otpusno, ja se bas obradovala user posted image i pita me za muza konto da mi objasni za paket i mlijeko sta vec a ja tuka kazem ma on radi nemozemo mi to dobivati..i dodjem kuci i kontam sto ga nepitah za uslove, jeste da MM radi prijavljen je na 450km, i gdje god da se ukuca u sistem vidi mu se ta plata, i platna lista je na taj iznos, nemamo auta, ni kucu nista jel zna neko kolka pripmanja trebaju biti da se dobiju i ti dodaci ....

Mozes ti to izganjati,ako je na minimalcu i ako nemate auto.Sretnouser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 3821
18.4.2012 18:35:40   
Miimy
Emice ti imas cokoladu od mene prva si mi dala dobre vijesti user posted image pa nisam pitala kolka primanja moraju biti , on je prijavljen na 453 km privatna firma radi kod privatnika a neznam kolko je minimalac, mozda se neko javi ko prima taj pakaet mlijeko sta vec... emice hvala jos jednom...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3822
24.4.2012 18:37:07   
lala mak
Cao mame! Zanima me kako mogu ostvariti tu pomoc od grada? Jel se trebam negdje prijaviti? Nezaposlena sam i ostvarila sam pravo na djeciji doplatak. Hvala

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 3823
7.5.2012 9:34:04   
mali_leptiric
Drage moje imam jedno pitanje vezano za naknadu. Situacija je ovakva: radim u privatnoj firmi i na ugovoru sam o radu na odredjeno vrijeme. Radila sam 6mj. i produze mi ugovor na 2 mjeseca ( ali naprave ne anex ugovora vec novi ugovor o radu ) tj.do kraja juna, a termin za porodjaj je kraj jula. realno trudnicko mogu otvoriti oko 20.06. Da bi dobijala naknadu od Kantona da li moram taj ugovor produziti ili kako to funkcionise? Gdje mogu dobiti sve te informacije?

(odgovor članu lala mak)
Neposredna veza do poruke: 3824
7.5.2012 13:29:15   
Aida.G.
Zdravo mali_leptiricu:)...
Meni je bila ista situacija kao kod tebe..meni su produzivali ugovor svako tri mjeseca..i kada sam se porodila predala sam ugovor na odredjeno u opstinu zajedno sa svim ostalim papirima koje traze..i zvali su me da im treba ugovor na neodredjeno.taj ugovor im treba..posto ga ja nisam imala..meni su u firmi izasli u susret i napravili ugovor na neodredjeno samo da njima predam..i tako da sam dobila rjesenje za naknadu. to se sve desilo prosli mjesec tako da sam ti dala friske informacije.inace pripadam opstini ilidza.

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 3825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *