Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hej zenice:) ostavljate li svom postaru na kafu i ako da koliko? Meni uvijek kasni pa kontam mozda mu trebam vise dati pa da me se sjeti prve
ja mom dam po dvije km, i uvijek dolazi u isto vrijeme. Ima on svoju rutu koju isto obilazi pa kad dodjem na red. Tako isto i penziju za svekra meni donosi i haman uvijek u isto doba.
Eh drage moje necete vjerovati i pored svih vasih odgovora i pomoci ja opet imam pitanje Trenutno sam zaposlena i u 5.mjescu trudnoce,medjutim firma je pred zatvaranjem i najvjerovatnije da cu raditi jos do kraja maja i onda prelazim na "cuveni biro",muz mi radi na crno,stanujemo kao podstanari i imamo auto koje je prijavljeno na mom ocu (to nam je kao miraz ) i zivimo u Tuzli! Da li neka od vas predivnih mamica moze da mi pomogne,koja su moja prava i sta mogu ocekivati?? Hvala unaprijed i ljubim vas...
moze li mi neko reci koliko dugo se ceka rjesenje za naknadu? ja sam papire predala prije 20ak dana a rjesenje jos nije stiglo
tiki zavisi sve dali si upala do 20-tog na spisak za podjelu para.oni imaju zakonski rok od 30 dana za izdavanje rjesenja i onda ako se to potrefi do 20-og npr aprila dobices u maju,a ako ne onda tek u junu.ja sam sa I.cekala do juna koliko se zakomplikovalo a predala u februaru.
Eh drage moje necete vjerovati i pored svih vasih odgovora i pomoci ja opet imam pitanje Trenutno sam zaposlena i u 5.mjescu trudnoce,medjutim firma je pred zatvaranjem i najvjerovatnije da cu raditi jos do kraja maja i onda prelazim na "cuveni biro",muz mi radi na crno,stanujemo kao podstanari i imamo auto koje je prijavljeno na mom ocu (to nam je kao miraz ) i zivimo u Tuzli! Da li neka od vas predivnih mamica moze da mi pomogne,koja su moja prava i sta mogu ocekivati?? Hvala unaprijed i ljubim vas...
Za porodiljsku naknadu nisam sigurna da li ces dobijati kao zaposlena ili kao one s biroa. Znam da trebas biti u radnom odnosu bar sest mjeseci do otvaranja bolovanja. To se raspitaj u sluzbi za socijalni rad u svojoj opcini. Imaces pravo na djeciji dodatak.
ja sam vadila uvjerenje o kretanju u opstini prebivanja odnosno PU ali mi nije trebalo za porodiljsku naknadu to treba smo ako je prijava u toj opstini kraca od godine.
i potvrdu da je bolovanje otvoreno sam dobila u skerlica gdje imam karton iako ga tada nisam imala
ja danas isla da ovjerim nesto u opcinu i rekoda pitam za porodiljsku, neki ciko fin kaze mozete dobivati pordiljsku iako niste na birou i ne zaposleni ste sve mi objasni kao EMICA_Sa da donesem iz PIO potvrdu da nisam zaposlena, cipsove, kopije licne , rodni list bebe, i otpusno, ja se bas obradovala i pita me za muza konto da mi objasni za paket i mlijeko sta vec a ja tuka kazem ma on radi nemozemo mi to dobivati..i dodjem kuci i kontam sto ga nepitah za uslove, jeste da MM radi prijavljen je na 450km, i gdje god da se ukuca u sistem vidi mu se ta plata, i platna lista je na taj iznos, nemamo auta, ni kucu nista jel zna neko kolka pripmanja trebaju biti da se dobiju i ti dodaci ....
onda mjesečna potvrda od dr. da sam na porodiljskom kako to ide i gdje se to vadi
u naležnoj PU...to ti treba jer si mjenjala opštinu ua zadnje 2 godine
a potvrdu da si na porodiljskom izdaje ti ginekolog... tamo gdje namjeravaš uzet veliku uputnicu za porod moraš imat i karton trudnički...il kod ginekologa u svom domu zdravlja mjesnom il u skrelićevoj...
a iz Skrečlićeve su mi karton prebacili također u ovaj DZ znači to tu tražim, ali beli nakon poroda,
ja danas isla da ovjerim nesto u opcinu i rekoda pitam za porodiljsku, neki ciko fin kaze mozete dobivati pordiljsku iako niste na birou i ne zaposleni ste sve mi objasni kao EMICA_Sa da donesem iz PIO potvrdu da nisam zaposlena, cipsove, kopije licne , rodni list bebe, i otpusno, ja se bas obradovala i pita me za muza konto da mi objasni za paket i mlijeko sta vec a ja tuka kazem ma on radi nemozemo mi to dobivati..i dodjem kuci i kontam sto ga nepitah za uslove, jeste da MM radi prijavljen je na 450km, i gdje god da se ukuca u sistem vidi mu se ta plata, i platna lista je na taj iznos, nemamo auta, ni kucu nista jel zna neko kolka pripmanja trebaju biti da se dobiju i ti dodaci ....
Mozes ti to izganjati,ako je na minimalcu i ako nemate auto.Sretno
Emice ti imas cokoladu od mene prva si mi dala dobre vijesti pa nisam pitala kolka primanja moraju biti , on je prijavljen na 453 km privatna firma radi kod privatnika a neznam kolko je minimalac, mozda se neko javi ko prima taj pakaet mlijeko sta vec... emice hvala jos jednom...
Drage moje imam jedno pitanje vezano za naknadu. Situacija je ovakva: radim u privatnoj firmi i na ugovoru sam o radu na odredjeno vrijeme. Radila sam 6mj. i produze mi ugovor na 2 mjeseca ( ali naprave ne anex ugovora vec novi ugovor o radu ) tj.do kraja juna, a termin za porodjaj je kraj jula. realno trudnicko mogu otvoriti oko 20.06. Da bi dobijala naknadu od Kantona da li moram taj ugovor produziti ili kako to funkcionise? Gdje mogu dobiti sve te informacije?
Zdravo mali_leptiricu:)... Meni je bila ista situacija kao kod tebe..meni su produzivali ugovor svako tri mjeseca..i kada sam se porodila predala sam ugovor na odredjeno u opstinu zajedno sa svim ostalim papirima koje traze..i zvali su me da im treba ugovor na neodredjeno.taj ugovor im treba..posto ga ja nisam imala..meni su u firmi izasli u susret i napravili ugovor na neodredjeno samo da njima predam..i tako da sam dobila rjesenje za naknadu. to se sve desilo prosli mjesec tako da sam ti dala friske informacije.inace pripadam opstini ilidza.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.