Selma Kikoebu
|
IZVORNA PORUKA: mamina princeza IZVORNA PORUKA: anđelo IZVORNA PORUKA: Aiša ivanna, mislim da ovo što si opisala nije nikakv problem. Beba je veća i jača, dovoljno napreduje, pelene pune....tako ne brini. I kod mene je sa tri puna mjeseca smanjio dužinu podoja sa 30-45 minuta na 5-10, ali nekako odjednom, pa sam isto kao i ti bila u dilemi šta je i kako je....na kraju sam vidjela da je sve u redu. anđelo, je li tebi prestalo krvarenje (lohiji), da ne trebaš dobiti? Znaju se bebe tako ponašati pred menstruaciju, naročito prvih nekoliko puta, dok ne krene? jeste prestalo je,ali i dok je trajalo bilo je jaaaako oskudno...tako da je sve moglo stati na jedan uložak...kažu dr.da je to sve ok...nije mi bilo uopšte puno kao sa prvom bebom...a nakon 40 dana ja mislim da menstruacija treba doći 28 dan od 40-snice...tako je bilo mi bar poslije prvog poroda... evo sad prihvati siku,ali doji 5 minuta i zaspe...i sve tako...stolica gotovo da i nema (al to je normalno)...ponekad bude zelenkasta,pa ja malo oplačem,smirim se ,izdojim pa mu dam opet na flašicu onako u snu,jer neće na kašiku ili špricu,izbacuje ,pljuje,sve mu ode iza vrata......dok god jede moje mlijeko,pa kako god ja sam zadovoljna,proće aBd i ovo i meni jeovaj put bilo dosta krace ono pravo krvarenje i onda ostalo samo tackasto. a sto se tice menstruaije kako mislis 28 dana poslije 40 . pa nema tu pravila neko ne dobije ni po godinu i vise. ja sam bila kod doktora nedavno na uzv i kaze nema sanse da dobijem ovaj mejsec i nadam se da necu jos dugo. i da koliko sma ja citala hormoni rade po principu sto cesce dojis manja sanse da se dobije mesntruacija. kad se uvede jos nesto i kad se doji rjedje veca sansa al to ne mora ni biti pravilo jer naprimijer nekad je dovoljno i 3- 4 sata nedojenja da taj neki hormon pocne da radi i dolazi do ovulacije. zato se ja nadam da ce me bar to zaobici jedno vrijeme jer mi dojimo skoro uvijek na 2 sata imamo jedino malo vece pauze kad smo vani al i to do 2,5 sata i prvo spavanje 3-3,5 sata ostalo je sve manje. i da mi i dalje sikimo kratko... 5 -10 minuta. sad ja vise ne brinem zbog toga jer nama je to od pocetka tako... a i ovaj moj voli vise da spava ngo mi ije prvo djete spvalao. on s enavece budi jer je gladan al mu se bas spava i po danu jos dosta spava nema intervale d akazem koliko al je spvalica ... hej kad vec pricate o tome, ovulacija, menstruacija, ovo ono, da i ja pitam nesto, mozda nije pravo mjesto al de hajd, halalite Ja sam imala prvi odnos 18 dana nakon poroda, krvarenja skoro da vise i nemam, vrlo malo, vise ko neki iscjedak. Al, nisam koristila nikakvu zastitu. Jel belaj???