Selminja
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 N opet zeza, gladna a nece da doji, izvija se jedva je malo ad popila i zaspala( a osjetim da imam mlijeka) jucer sam joj malo kasice od banane dala, lijepo je porucala, noc je bila mirna, kontam da danas ovo nema probavnih smetnji zbog toga, ne mogu biti pametna i jos mi govore "mozda ce ti se odbiti" joj Boze, toliko se insan ispati da dijete navikne na dojenje poslije ad u bolnici i da sad prestane....e bas mi se place JEL IKO IMAO SLICNU SITUACIJU??? Jesam naravno ja Pisala sam ja ovdje o tome, iscrpljivala me, gladna a nece da doji, izvijala, se, gebala me, plakala... Ja sad vidim da su to bili zubići. Prije par dana prvi izvirio. Ama necu vise nicim da se opterecavam dok god je zdrava. Nece dojit -ne mora, ogladnit ce pa ce htjet. I to je dojenje na zahtjev. Iako mi znamo da nije jela npr 4-5 sati, ako opet nece, ne sili je, htjet ce kad ogladni, uh kako vuce vidjet ces. Nece da spava - ne mora, ne izigravala ja budalu po cijeli dan ne bil zaspala, a ona opet ne zaspi i ja bih najradije bacila se s vrha zgrade. Nisu vise male bebe, nece joj nista bit i da ne jede 5-6 sati. Što se tiče probave, i moja je osjetljiva, jedva je iskakila bananu i krompir, bas mi zao bilo, pa toga dajem s tikvicom, jabukom, kruskom, da malo omekša. A babske priče fino saslušaj i po svom, nemoj objašnjavat, dzaba svoje nerve iritirat, to je jednostavno tako. Sve te žene ne mogu shvatit da život nije statičan, da se stvari mijenjaju. Život je kao voda, donosi nove stvari. Ali objasnjavanje je sizifov posao. Mozda, kad mi budemo nane, nauka će dokazat nove stvari,i način ishrane novorodjenčadi, pa ćemo i mi svojima trubit, dadni kruške, dadni jabuke, izmiksaj, prokuhaj, ja sam svojima s rizom mijesala... Niko ne misli nista loše, ali zanemari.
|