Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.5.2012 14:08:24
Rijada
Hvala ti puno draga VTOpacijentice na podrci.i ja tebi zelim svu srecu ovog svijeta i da ti ako bog da uspije.Evo ja sada primila zadnji menopur hvali te boze.U mene bilo pocelo se javljati ko da izvines bijelo pranje od jutros pa neznam jeli ko imao tako sta zadnji da inekcija malo me brine to.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.5.2012 15:05:16
VTO pacijentica
ne brini, cervikalni sekret je pred ovulaciju uvek pojacan i rastezljiv, kao belance, to sluzi da spermatozoidi lakse prodju do svog cilja. ako je bas puno, koristi obicnu gazu ili vatu, da ne navuces neku infekciju od dnevnih ulozaka. hajde, ne brigaj, ici cemo nas dve pocetkom juna na trudnicku kafu, vidim ja
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.5.2012 15:37:35
Rijada
Hej evo sada mi je javila dr.Brankica da cui ja raditi metodu kao ti ICSI.Mislim ja joj poslala poruku i ona mi odg,Hvala ti puno na podrsci i na savijetima stvarno da te nema trebalo bih te izmisliti.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.5.2012 15:39:44
VTO pacijentica
a da znas kako sam suntava bila u februaru, nisam znala one analize sto treba da ih radim da procitam, a kamoli sta znace opusti se sad, sutra ti taman stignem ispricati sta te ceka na punkciji pa lagano u sredu da izbacis sto vise celijica!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 13:08:39
VTO pacijentica
Znaci, prelepo iskustvo je ova aspiracija! Ekipa je vesela, anesteziolog je veseli cika, bezbrizno sam zaspala, lako se probudila, nemam nikakve bolove i sto je najvaznije, imamo 4 jajne celije, izgleda!
Rijada, nemas zasto da brines, extra je iskustvo, trudi se da uzivas u svemu tome, stvarno je macji kasalj! Zelim ti svu srecu ovog sveta sutra!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 14:06:03
bakterija
Nije mi jasno Buba@ zasta se zahvaljujes? Meni je bas krivo zbog toga. Razocarana sam sa ovim da imamo samo jednu kliniku za VTO sa kojom licno ja nisam zadovoljna. Da je kakve pravde imali bi 10 klinika pa da biramo gdje nam odgovara. ::((((
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 14:42:46
Rijada
VTO pacijentice Cestitam ti od srca dabovda ti do kraja bile samo dobre vijesti od srca ti zelim. A veljda cu i ja imati bar pola srece ko ti hvala ti draga na podrsci.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 15:54:28
VTO pacijentica
Hej, hvala ti, a sutra ces sve ovo isto ti meni da pises Prekosutra mi javljaju za dalje, da li se i koliko oplodilo, kad ce biti transfer, koliko embriona i ostalo. Sad ide period cekanja, nekako, meni je ovaj deo vec puno laksi i mnogo se bolje osecam! A i ti ces, videces!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 15:56:06
rebeka777
Ja se buba takođe radujem, jer je neko pokušao bez tendera nametnuti kliniku u drugoj zemlji gde većina parova ne bi imala sredstva da plati sebi troškove boravka! Ako im je toliko stalo do nataliteta trebali su se davno potruditi da u Kliničkom centru otvore odjeljenje mpo ili što nisu potpisali ugovor sa najboljom klinikom u regionu pa da svi možemo kod dr Vlaisavljevića. Ovako samo priče i prevare! A što se tiče nezadovoljstva valjda svako hvali kliniku gdje mu je uspjela vto.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 21:08:46
Buba@
Napisati zahtjev i uz zahtjev priloziti kompletnu med. dokumentaciju o dokazanom sterilitetu, preporuku ginekologa, sve ne starije od 6 mj. fotokopija zdravstvene knjižice ovjerene i fotokopija vjencanog lista. Sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 21:19:19
Buba@
IZVORNA PORUKA: bakterija
Nije mi jasno Buba@ zasta se zahvaljujes? Meni je bas krivo zbog toga. Razocarana sam sa ovim da imamo samo jednu kliniku za VTO sa kojom licno ja nisam zadovoljna. Da je kakve pravde imali bi 10 klinika pa da biramo gdje nam odgovara. ::((((
Zahvala je vise bila ironična
PS. zna li neka koja banka daje najpovoljnije kredite za MPO postupke
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 21:59:14
sos15
Buba
Dobro pitanje! Još ni jedna banka nije počela davati kredite za tu namjenu, ali mislim da bi trebalo tražiti od države da nam daje kredite preko IRB-a za tu namjenu i da ih subvencioniše. Mogle bi se i obratiti bankama da nam daju povoljnije uslove za kredite za MPO, na žalost, sve nas je više, a koliko god MedicoS bio dobar ili loš neki od nas kod njih ne mogu ni pokušati, nisu dovoljno opremljeni za naše probleme. Šteta je što to ne dopire do naših vlasti. Možda smo i mi krivi što se ne organizujemo i zajedno od njih tražimo pomoć.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 22:04:49
Buba@
Pa sta se trebamo organizovati kad je Udruženje porodica sa problemom steriliteta iz Trebinja uputilo zahtjev da se raskine ugovor sa Zdravstvenom ustanovom Genesis koja je nekima od nas bila jedina šansa da preko fonda finansira VTO. Da se razumijemo nemam nista protiv Mediko s iz BL ali oni, kao sto reče, nekima od nas jednostavno ne mogu pomoći.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 22:13:55
sos15
Šalu na stranu, ne znam po čemu je to udruženje tako bitno, ali mislim da i mi sa banjalučke regije možemo nešto odraditi. Ja čekam rješenje Fonda, ali ako nam ne iziđu u susret, ne planiram stati na tome, pa makar morala i do Predsjednika doći. Možemo mi doći i do para za VTO i ostale postupke koje prethode VTO i pomoću kredita, ali nije u redu da zbog tamo nekog udruženja ne dobijemo pomoć od države, makar u istom iznosu koji daju MedicoS, samo zato što je kod nas u pitanju muški sterilitet koji MedicoS ne rješava. Nismo zato manje bitni.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 22:26:38
sos15
Drago mi je da sam naišla na podršku ! Sad već imam duplo više članova ! Ma, samo da vidim kako će proći u Fondu, a onda nastupam. Inače sam žestoka feministkinja, ali ovaj put ima da se borim za prava muškaraca.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 22:55:36
tea 80
Cure moje,pogledajte malo bolje onaj link,udruženje iz Trebinja je demantovalo da je tražilo raskid ugovora sa klinikom iz N.S.One kažu da nemaju ništa protiv da parovi imaju pravo izbora. Što se tiče udruženja u Banja Luci i ja sam za to,ipak smo veći grad i puno više imamo parova koji se bore sa sterilitetom od Trebinja i Zvornika a oni su sebi fino organizovali udruženje. Isto tako podržavam i tu ideju oko povoljnijih kredita za finansiranje VTO. Pozzz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.5.2012 23:06:44
sos15
Demantovale su, ali ne znači da nisu imali prste u tome. Ne želim nikoga optuživati, ali i dalje tvrdim da je naglasak kod njihovog udruženja na problemu ženskog steriliteta, a realno bi bilo da se borimo za porodice sa problemom steriliteta, nebitno kod kog partnera je problem. Slažem se s tobom da im ipak treba odati priznanje što su se bar organizovale, naša regija je mnogo veća i mogle bi isto to uraditi i boriti se za naša prava. Niko od nas nema mnogo slobodnog vremena,ali mislim da će nam više vremena trebati za dodatni posao kojim ćemo otplaćivati kredit za VTO. Uostalom, ako udruženje iz Trebinja nije protiv toga, možemo se ujediniti.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.